Tefal Easy Fry Precision EY4018 Review 2024

Laatst geupdate op september 9, 2021 by Voeljegezond.nl

De Tefal Easy Fry Precision EY4018 is al eerder door ons uitgeroepen tot beste koop airfryer en beste koop voor airfryers onder 100 euro. De Tefal EY4018 is een airfryer met een laadvermogen van 1,2 kg. Je kunt dus 1,2 kg patat tegelijk bakken, wat betekent dat hij geschikt is voor gezinnen tot 4 personen. Prima dus voor een klein gezin.

In deze review gaan we verder in op alle voor- en nadelen van deze airfryer. Ook zochten we de beste deals voor je uit, zodat je de airfryer na het lezen van deze review direct kunt aanschaffen. Zo ben je aan het einde van dit artikel 100% op de hoogte van dit apparaat en weet je precies of de Tefal Easy Fry Precision EY4018 bij jou past.

Tefal Easy Fry Precision EY4018 kopen

Tefal Easy Fry Precision EY4018

Voordelen van de Tefal Easy Fry Precision Ey4018

Om je te helpen bij de aanschaf van een airfryer, hebben we eerst de voordelen voor je op een rijtje gezet. 

Laadvermogen van 1,2 kg

Een laadvermogen van 1,2 kg betekent dat je maximaal 1,2 kg patat tegelijk kunt bakken. Hoewel er airfryers zijn met een groter laadvermogen, is 1,2kg in de praktijk vaak ruim voldoende. Deze airfryer is geschikt voor gezinnen van ongeveer 3 tot 4 personen. 

Automatische bakprogramma’s

De Tefal EY4018 beschikt over verschillende automatiche bakprogramma’s. Met behulp van deze programma’s kun je met 1 druk op de knop verschillende soorten voedsel bereiden. Een automatisch bakprogramma bestaat namelijk uit bepaalde baktijd met bijbehorende temperatuur. Er zijn automatische bakprogramma’s voor: braden, cake, friet, garnalen, grillen, karbonade, pizza en vis. Vergeleken met airfryers van concurrenten heeft deze Tefal bovengemiddeld veel bakprogramma’s. 

Ingebouwd geurfilter

Dankzij het ingebouwde geurfilter heb je geen last van nare bakgeurtjes in je huis. Nu heb je met een airfryer sowieso al minder last van geurtjes, vergeleken met een traditionele friteuse, maar het geurfilter filtert ook nog eens het meeste weg. 

Gewicht slechts 4,5 kg

Door het relatief lage gewicht van 4,5 kg kun je de airfryer gemakkelijk verplaatsen. Gecombineerd met een snoerlengte van 1 meter heb je vergeleken met andere airfryers meer bewegingsruimte. Je kunt de airfryer dus gemakkelijk onder de afzuigkap zetten als je bijvoorbeeld vochtige groentes gaat bereiden (vanwege de stoom). 

Geen extra olie toevoegen

Je hoeft bij deze Tefal geen extra olie toe te voegen aan het voedsel dat je gaat bereiden. Bij de eerste airfryers van Tefal was dit nog wel het geval. De techniek is inmiddels zover verbeterd, dat dit niet meer nodig is. 

Relatief lage prijs

Je haalt deze Tefal EY4018 in huis voor ongeveer €85,-. Vergeleken met bijvoorbeeld een Philips Airfyer XL (€149) scheelt dit flink wat in prijs. De airfryer is dus relatief goedkoop, maar kan zich wel meten met de duurere alternatieven! 

Nadelen

Elk product heeft zo z’n eigen nadelen, ook deze Tefal heeft een aantal nadelen. Hieronder gaan we op elk nadeel verder in. 

Een touchscreen werkt iets minder fijn dan fysieke knoppen

Hoewel dit een beetje persoonlijk is, vinden wij een touchscreen minder makkelijk dan fysieke knoppen. Als je en fysieke knop indrukt voel je de weerstand en voel je dus echt wat je doet. Bij een touchscreen mis je die feedback, je bent dan afhankelijk van het scherm en piepjes om te kijken of er wat gebeurt. 

Het apparaat neemt wel wat ruimte in beslag

Als je van plan bent om de airfryer op het aanrecht te laten staan, moet je er rekening mee houden dat het apparaat wel wat ruimte in beslag neemt. Dit nadeel komt ook vaak terug in de gebruikersreviews, één gebruiker geeft bijvoorbeeld aan “Een nadeel vind ik wel de grootte van het apparaat. Hij is best aan de maat. Maar goed, je kan er wel grote partijen in bakken, dus die ruimte heeft hij wel nodig!”. 

Het bakken gaat niet zo snel als in een friteuse

Dit is eigenlijk een nadeel van elke airfryer. Het bakken gaat niet zo snel als in een traditionele friteuse. Daarnaast heb je voor het beste resultaat oven- of airfryerproducten nodig. 

Wat zeggen andere gebruikers over deze airfryer?

Veruit de meeste gebruikers zijn zeer tevreden over hun Tefal EY4018. Gemiddeld krijgt deze Tefal een score van 9,0 uit 10! Gebruikers zijn zeer tevreden over de bakresultaten: “Ik heb goede ervaringen met frikandel, kroket en bitterbal, deze kwamen er knapperig uit. Ook is er al een visje gebakken en deze werd gelijkmatig warm en was goed van smaak, zonder hierbij extra olie of vet te gebruiken.”. Een andere gebruiker geeft aan “Wat me het meest verbaasd is dat alles er krokant uit komt. Alsof het in de frituur heeft gezeten, maar dan zonder vet. Echt geweldig!”. 

Gebruikers noemen ook enkele nadelen, zo geeft een gebruiker bijvoorbeeld aan dat het niet handig is dat de luchtuitlaat aan de achterkant zit: “Als je de lade in de machine zet en niet wil dat ie opschuift ben je geneigd de machine tegen te houden door je hand op de achterzijde te plaatsen. Erg pijnlijk voor de vingertjes aangezien de luchtuitlaat precies daar bedacht is.”. 

Tefal Easy Fry Precision EY4018

Price History for Tefal Easy Fry Precision EY4018

Statistics

Current Price €109,00 februari 25, 2024
Highest Price €126,59 september 17, 2023
Lowest Price €62,97 november 17, 2023
Since september 7, 2023

Last price changes

€109,00 februari 21, 2024
€103,00 januari 31, 2024
€109,00 januari 16, 2024
€104,99 januari 12, 2024
€99,00 januari 10, 2024
8.5Expert Score
Conclusie

Wij zijn enthousiast geworen van de Tefal Easy Fry Precision EY4018. De airfryer heeft een hoop voordelen en weet dit ook nog eens te combineren met een relatief lage prijs van rond de €85,-. Al met al kunnen we deze airfryer zeker aanbevelen!

Voordelen
  • Laadvermogen van 1,2 kg
  • Automatische bakprogramma's
  • Ingebouwd geurfilter
  • Gewicht slechts 4,5 kg
  • Geen extra olie toevoegen
  • Relatief lage prijs
Nadelen
  • Een touchscreen werkt iets minder fijn dan fysieke knoppen
  • Het apparaat neemt wel wat ruimte in
  • Het bakken gaat niet zo snel als in een friteuse

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo