Inventum GF254HLD Review 2023

Laatst geupdate op november 11, 2021 by Voeljegezond.nl

Ben je in je zoektocht naar een goede airfryer de Inventum GF254HLD tegengekomen en twijfel je of je dit model moet kopen? Dan zit je goed in dit artikel! Hier komen uitgebreid de voordelen en nadelen van de Inventum GF254HLD aan bod. We gaan in op de specificaties, vertellen je onze mening en zoomen in op de ervaringen van anderen. Doe je voordeel met deze airfryer review van de Inventum GF254HLD!

Inventum GF254HLD kopen/ prijsvergelijking

Impressie

Samenvatting Inventum airfryer GF254HLD

Snel weten of de Inventum GF254HLD heteluchtfriteuse een goede keuze voor je is? Lees dan hieronder de korte samenvatting. Scroll naar beneden voor de uitgebreide review.

Inventum GF254HLD is een airfryer, oftewel een heteluchtfriteuse. Hiermee bak je een diversiteit aan eten lekker krokant, zonder dat je nog vet nodig hebt. De GF254HDL van Inventum is in te stellen op een temperatuur van 80 tot 200 graden. Hij is aan te raden voor 2 tot 3 personen en bakt zo’n 800 gram friet tegelijkertijd.

Hij is voorzien van panverdeler, wat betekent dat je friet en snacks tegelijkertijd kunt bereiden. Tevens kan hij grillen en braden, zodat hij ook geschikt is voor groenten, vlees en vis. Dankzij de anti-kleeflaag koekt er niets aan en na gebruik plaats je het mandje simpelweg in de vaatwasser.

De cool wall en oververhittingsbeveiling zorgen voor veilig gebruik. Daarnaast laat hij dankzij de geurfilter geen stank achter. Deze Inventum Airfryer is wat ons betreft geen gebakken lucht, want voor een super aantrekkelijke prijs haal je een fijn model met essentiële specificaties in huis!

Review Inventum GF254HLD Airfryer

Tijd voor de uitgebreide review van de GF254HLD Inventum heteluchtfriteuse. We gaan objectief in op de voor- en nadelen die horen bij dit model, zodat je zelf een keuze kunt maken of deze bij je past.

Waarom kiezen voor een airfryer van Inventum? Deze Nederlandse aanbieder produceert al sinds 1908 huishoudelijke apparatuur. Ze staan bekend om hun betaalbare huishoudelijke apparaten, waaronder dus de airfryer. Hun modellen blinken uit in een uitstekende prijs-kwaliteit. Met een heteluchtfriteuse van Inventum weet je zeker dat je waarde voor je geld krijgt!

Functionaliteiten Inventum GF254HLD heteluchtfriteuse

Uiteraard kun je met de Inventum GF254HLD het meest knapperige eten bereiden. Wat zijn de hoogtepunten van dit model? We zoomen uitgebreid in op de specificaties.

1.      Werkt op hete lucht, dus geen vet meer nodig

Hmmm, iedereen heeft wel eens zin in een lekkere snack. Met deze Inventum Airfryer bereik je vrijwel hetzelfde knapperige resultaat dan wanneer je je friet en snacks in écht vet bakt. Het grote voordeel, bakken in hete lucht is een stuk gezonder. En dat scheelt je ook meteen geld en tijd met het kopen, toevoegen en afvoeren van dat plakkerige frituurvet. Overigens kan dit model ook grillen en roosteren, zodat je hem tevens gebruikt voor het bereiden van groenten, vlees en vis.

2.      Eenvoudig temperatuur instellen

Deze Inventum airfryer van 1500 watt is voorzien van een handige display waarop je handmatig de temperatuur instelt. Dit kan van 80 tot 200 graden. En deze variatie in temperatuur is meer dan voldoende om er altijd voor te zorgen dat je de bereidingswijze perfect afstemt. Het temperatuurlampje laat je weten als hij klaar is om gevuld te worden en de timer geeft de resttijd aan.

3.      Laadvermogen van 0,8 kg, voorzien van panverdeler

De inhoud van deze Inventum is 2,5 liter. Omgerekend staat dat gelijk aan zo’n 800 gram friet per bakbeurt. Dat is voldoende voor ruim 3 personen (4 bij kleine eters). Wat erg handig is aan dit model is dat hij is voorzien van panverdeler. Dat wil zeggen dat je de frituurmand in tweeën kan scheiden, zodat je friet en snacks tegelijk kunt bakken. Handig, zo kunnen jullie meteen aan tafel!

Gebruiksgemak van Inventum GF254HLD

Naast bovengenoemde functionaliteiten heeft deze Inventum GF254HLD je ook heel wat te bieden op het gebied van gebruiksgemak. Naast de eenvoudig in te stellen display met tiptoetsen heeft hij namelijk nog veel meer voor je in petto.

Zo is de frituurmand voorzien van anti-aanbaklaag. Ideaal, want zo hoef je niet bang te zijn dat je eten in de mand blijft plakken en dat alles aankoekt. Bovendien reinig je alle losse onderdelen in de vaatwasser, waaronder dus die frituurmand. De anti-aanbaklaag zal hierbij netjes intact blijven.

Bang dat je jezelf verbrandt of dat je kids per ongeluk de handjes op de verkeerde plek leggen, hoef je gelukkig niet te zijn. De Inventum GF254HLD is namelijk voorzien van koele wand. De buitenkant van het apparaat blijft dus koud, terwijl de binnenkant zijn werk doet.

Tevens is hij voorzien van oververhittingsbeveiliging en schakelt hij automatisch uit als je hem een tijdje niet gebruikt. Kortom, veilig in gebruik!

Dit model is qua normale porties gezien geschikt voor 2 tot 3 personen. Optioneel maak je gebruik van de maatverdeling, zodat je altijd voor de juiste bereiding gaat.

Je hoeft niet te vrezen voor nare geurtjes in de keuken die dagenlang blijven hangen, want dankzij de geurfilter heb je totaal geen last van een friet- of snacklucht.

Design Inventum GF254HLD

Over het design van de GF254HLD Inventum airfryer valt ook nog wel wat te zeggen. Deze is namelijk matzwart met zilverkleurige afwerkingen. De display geeft een weergave in blauwe digitale cijfers. Het design is dan ook op zijn minst luxe te noemen en hij zal zeker niet misstaan in de keuken. Een tijdloze uitstraling die past bij ieder interieur.

De afmetingen zijn 35,5x28x33 centimeter. De snoerlengte is 1 meter. Dat is voor de meeste huishoudens lang genoeg om hem op de gewenste plek bij een stopcontact te kunnen plaatsen.

De frituurmand is eenvoudig uit te nemen en in te klikken dankzij het comfortabele handvat. De complete airfryer is gemaakt van kunststof. Dat zorgt ervoor dat hij iets minder stevig is dan RVS varianten. Van de andere kant maakt dat hem lekker licht en eenvoudig verplaatsbaar, want het gewicht is slechts 4,4 kilo.

Prijs Inventum GF254HLD

Wat kost de Inventum GF254HLD? Dit model is voor jou voor minder dan €80. En dat is erg aantrekkelijk vergeleken met veel andere airfryers op de markt. De kans is klein dat je een model vindt met deze specificaties aan zo’n bedrag. Kortom, als je op zoek bent naar een uitstekende heteluchtfriteuse zonder al te veel geld kwijt te zijn dan zit je met de Inventum GF254HLD zeker goed!

Daalt de prijs van de Inventum GF254HLD? Voeljegezond.nl past automatisch de prijs aan op deze pagina en stuurt je door naar de betreffende webwinkel waar je deze airfryer voor die scherpe prijs kunt scoren.

Voordelen Inventum GF254HLD

Hierboven heb je de Inventum GF254HLD voordelen al kunnen herleiden, maar we zetten ze hier nog even kort op een rijtje. Dit model is eenvoudig in te stellen op de gewenste temperatuur en zorgt zonder het gebruik van frituurvet voor een knapperig bakresultaat, van onder meer friet, snacks, groenten, vlees en vis.

Hij is veilig in gebruik dankzij oververhittingsbeveiliging en de cool wall, die er voor zorgt dat je je niet aan de buitenkant kunt branden. Per ongeluk aan laten staan? Na gebruik schakelt hij automatisch uit.

Het matzwarte design ziet er luxe uit en dankzij de efficiënte indeling beslaat hij zo min mogelijk ruimte op het aanrecht. Bovendien hoef je dankzij de geurfilter niet bang te zijn voor stank in huis. Je bereidt eten voor 2 tot 3 personen, waarbij je dankzij de frituurpanverdeler verschillende soorten eten tegelijk kan maken.

Food ready? Hup, na gebruik zet je de frituurmand met anti-aanbaklaag simpelweg in de vaatwasser en je Inventum airfryer is weer gereed voor een nieuwe bakbeurt! En last but not least, deze fijne airfryer scoor je voor een super aantrekkelijke prijs!

Nadelen Inventum GF254HLD

Omdat we graag objectief zijn vinden we het de moeite waard om ook de Inventum GF254HLD nadelen te benoemen. Want tja, zoals met veel apparaten heeft ook dit model wel een aantal punten die luxer of uitgebreider zouden kunnen.

Het belangrijkste nadeel is dat deze Inventum geen automatische bakprogramma’s heeft. Dat maakt het in het begin wellicht wat lastig om de juiste instellingen te vinden. Gelukkig vind je in de handleiding een aantal waardevolle tips.

Tip: zoek je een Inventum airfryer met automatische bakprogramma’s? Lees dan onze review over de Inventum GF350HLD.

Ten tweede heeft deze heteluchtfriteuse geen kijkvenster. Je kunt dus van de buitenkant niet zien of je eten er al knapperig uitziet. Tevens is dit model niet voorzien van warmhoudfunctie, dus raden we je aan om het eten direct op te dienen wanneer het gereed is.

Tot slot zijn er nog een paar kleine dingen die missen, zoals (geen) opbergruimte voor de snoer, of een piepje (geluid) wanneer de timer afgelopen is. Maar goed, daar staat de prijs dan ook naar. Je kiest met dit model niet voor de meest uitgebreide functies, maar wel voor de belangrijkste basisfuncties en een overheerlijk bakresultaat.

Onze ervaring met GF254HLD Inventum airfryer

Natuurlijk hebben we de Inventum GF254HLD airfryer ook zelf getest om erachter te komen of de specificaties en het gebruiksgemak wel zo goed zijn als het model belooft. De prijs is in ieder geval al super, maar maakt hij het ook waar? Ja, wij zijn in ieder geval erg te spreken over dit model!

Vooral de frituurpanverdeler is wat ons betreft ideaal, omdat we zo de knapperige frietjes tegelijkertijd kunnen bakken met de snacks. Zo kunnen we meteen aan tafel, zonder dat we tijdens het eten in de weer zijn met de airfryer en dat ondertussen het eten op ons bord afkoelt.

In het begin moesten we even wennen aan het handmatig instellen van de temperatuur, maar toen we dat eenmaal onder de knie hadden wilden we hem vaker per week gebruiken voor het bereiden van onder meer vlees en vis. Dat is lekker gezond maar geeft dankzij de bakwijze op hete lucht wel een intens knapperig resultaat.

Wat we verder handig vinden is dat de frituurmand na gebruik de vaatwasser in kan, zodat we niet op hoeven te kijken tegen de afwas. Bovendien is de gladde display eenvoudig af te doen met een doekje (zonder dat vuil achter knoppen blijft hangen). Zo is hij steeds weer snel klaar voor hygiënisch gebruik.

Inventum GF254HLD reviews van anderen

Zijn andere gebruikers ook zo te spreken over dit model? We doken in de Inventum GF254HLD reviews van anderen om hun ervaring te achterhalen. Alvast een tipje van de sluier, het merendeel is erg positief!

De voordelen die aangehaald worden variëren van prijs tot gebruiksgemak tot bakresultaat. Gebruikers geven aan hem meerdere keren per week te gebruiken voor verschillende toepassingen. Ze zijn enthousiast over het design en reinigingsgemak en benadrukken dat ze geen last hebben van nare geurtjes.

Over de geluidsproductiviteit van dit model zijn de meningen verdeeld. Waar de een aangeeft dat hij amper hoorbaar is, zegt een ander dat hij van dichtbij lawaaierig is. Het geluidsniveau is door Inventum getest en is 71 dB op 1 meter gemiddeld.

Verder geven sommige gebruikers aan dat het mandje wat lastiger eruit te halen is. Anderen hebben daar dan weer geen problemen mee. Zelf hebben we dit zo ook niet ervaren.

Daarnaast luiden dezelfde nadelen als die we al benoemd hebben: het is jammer dat hij geen geluidssignaal geeft als hij gereed is, er is geen opbergplek voor de snoer, hij heeft geen kijkvenster én je moet in het begin echt wat oefenen om hem te gebruiken.

‘Doet wat ie moet doen en dan voor zo een klein prijsje’, de kern van deze statement zien we meerdere keren naar voren komen. De conclusie uit de reviews van anderen is dan ook duidelijk. Als je een goedkope en goede airfryer zoekt dan maak je met deze Inventum een slimme keuze!

Belangrijkste specificaties in één overzicht

MerkInventum
TypeGF254HLD
EAN8712876104479
Garantie2 jaar
Automatisch kookprogrammaNee
Maximale temperatuur200 °C
Minimale temperatuur80 °C
Vermogen1500 watt
Inhoud2.5 liter
Geschikt voor hoeveel patat800 gram
OpwarmfunctieNee
OverhittingsbeveiligingJa
Type bedieningsknoppenTouchknoppen
8Expert Score
Conclusie: Inventum GF254HLD kopen, doen of niet?

We raden de Inventum GF254HLD aan voor iedereen die op zoek is naar een veilige en voordelige airfryer voor 2 tot 3 personen en die het geen probleem vindt om handmatig de temperatuur in te stellen.

De voordelen en nadelen van dit model zijn ondertussen wel duidelijk. Als je een airfryer aan een zo laag mogelijke prijs zoekt, een die goed bakresultaat geeft en fijn gebruiksgemak biedt dan zal je met deze Inventum absoluut geen miskoop begaan!

Voordelen
 • Temperatuur instelbaar 80 tot 200 graden
 • Inhoud van 2,5 kilogram (2-3 personen)
 • Frituurpanverdeler met maatindeling & anti-kleef
 • Geen last van stank in de keuken
 • Touch display met timer
 • Vaatwasserbestendige frituurmand
 • Cool wall + hittebeveiliging
 • Matzwarte luxe uitstraling
 • Aantrekkelijke prijs!
Nadelen
 • Geen automatische bakprogramma’s
 • Geen geluidsfunctie (piepje) wanneer gereed
 • Korte netsnoer (1 meter) + geen opbergruimte
 • Geen warmhoudfunctie
 • Geen kijkvenster

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo