Een detox behandeling voor je verslaving? Dit houdt het in

Laatst geupdate op juli 18, 2022 by Voeljegezond.nl

Weet je van jezelf dat je een verslaving hebt? Bijvoorbeeld aan alcohol, drugs of medicijnen? Dan is het goed om hiermee aan de slag te gaan. Een verslaving kan jouw leven op een negatieve manier beïnvloeden en het is belangrijk om af te kicken. Dit is op verschillende manieren mogelijk. Een van de beste manieren is om professionele hulp in te schakelen. Soms is het noodzakelijk om eerst lichamelijk af te kicken. Dit kun je doen met behulp van een detox behandeling. Benieuwd naar wat dit eigenlijk inhoudt? Wij sommen het hieronder voor je op, dus lees snel verder als je hier benieuwd naar bent.

Wat is een detox behandeling?

Je hebt ongetwijfeld al wel eens eerder van het woord detox gehoord. Het woord is een afkorting van detoxificatie, wat ontgifting betekent. Als je in aanraking komt voor een detox behandeling, zal jouw lichaam vrij worden gemaakt van het verslavende middel. Zodra jouw lichaam vrij is van het verslavende middel, kun je verdergaan met de overige behandelingen om af te kicken van jouw verslaving. Een detox behandeling is niet altijd nodig als je verslaafd bent, maar soms is het zeker nodig om de kans op succes te vergroten. Een detox behandeling wordt gedaan onder medisch toezicht. Hoe lang deze behandeling duurt, is afhankelijk van jouw toestand. Het kan wel een aantal dagen duren voordat het lichaam ontgift is.

Kunnen er ontwenningsverschijnselen ontstaan?

Het is goed om te weten dat er ontwenningsverschijnselen kunnen optreden bij een detox behandeling. Niet alleen kun je enorm veel drang hebben om het verslavende middel weer in te nemen, ook kun je je last krijgen van lichamelijke verschijnselen tijdens het detoxen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschijnselen als trillen en beven, zweten, vermoeid zijn, buikpijn, hoofdpijn, hartkloppingen, spierpijn en slecht slapen.

Wat moet er na de detox behandeling gebeuren?

Na een detox behandeling ben je nog niet meteen afgekickt, voor veel mensen is dit pas het begin. Het is daarom van belang om na deze behandeling nog een traject te volgen. Dit kan een directe opname in een afkickkliniek zijn. Het is van belang om je verslaving de baas te blijven, zodat je geen terugval krijgt. Er zijn genoeg instanties die jou kunnen helpen bij het afkicken van je verslaving. Zo krijg je de kans om onder professionele begeleiding aan jouw verslaving te werken.

Als je verslaafd bent, is inzien dat je echt wat aan je verslaving moet doen al een grote stap. Ga er dan ook voor de volle 100% voor om af te kicken, of je nu een alcohol-, drugs-, of medicijnenverslaving hebt. Een detox behandeling kan voor jou wellicht een goede stap zijn. Om erachter te komen of dit nodig is, is het belangrijk om contact op te nemen met specialisten op dit gebied. Afkicken van een verslaving kan enorm lastig zijn, dus schakel vooral hulp van anderen in. Doe er alles aan om je leven weer op orde te krijgen zonder verslavende middelen!

Let op: Voelgezond.nl geeft geen medisch advies, heb je klachten bezoek dan altijd een specialist.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo