Welke spieren train je met bokszak?

Laatst geupdate op november 23, 2022 by Voeljegezond.nl

De bokszak is een van de meest gebruikte trainingsartikelen in een sportschool. Hij wordt gebruikt door zowel amateur- als professionele boksers, en kan een geweldige manier zijn om een full-body workout te krijgen. Hoewel het slaan op de zak geweldig is voor je bovenlichaam, zijn er andere spieren betrokken bij deze oefening waar veel mensen niet aan denken. Hier zijn er enkele van:

Schouders

De schouders zijn een van de belangrijkste spieren voor bokszaktraining. Ze worden gebruikt om te stoten, te blokkeren en te werpen. Ze helpen je ook om je evenwicht te bewaren en je lichaam stabiel te houden als je je door de boksring beweegt.

De schouderspieren zijn erg belangrijk bij het boksen omdat ze je lichaam stabiliteit geven. Dit geldt vooral wanneer je jabs of haken gooit, omdat ze voorkomen dat ze te wijd of te hoog worden gegooid en ze helpen om ze strak tegen je doel aan te houden wanneer ze het hoofd of lichaam van een tegenstander raken tijdens een gevechtssituatie, wat kan leiden tot ernstig letsel als ze niet correct worden gebruikt.

Borst

De borstspieren worden gebruikt om de bokszak te duwen en te stoten, en ze beschermen je borst ook tegen blessures. Pectorale oefeningen kunnen de algemene spiertonus en -kracht verbeteren, maar ze zijn het meest geschikt voor wie al een basisniveau van fitheid heeft. Als u nog niet lichamelijk fit bent, kunt u het beste langzaam beginnen en wat stretches doen voordat u overgaat tot zwaardere trainingen.

Benen

De benen worden gebruikt om je lichaam te stabiliseren. Ze worden ook gebruikt om je lichaam van de grond te tillen, en ze creëren kracht bij het stoten.

Als je harder en sneller wilt slaan, dan heb je sterke benen nodig die je gewicht kunnen dragen. Sterke benen helpen je ook om je algemene balans en stabiliteit tijdens een hele training of gevecht te verbeteren.

De kern van een krachtige stoot wordt gegenereerd vanuit de heupen en de onderrug, wat betekent dat het tijd kost voor deze spieren om zich te ontwikkelen tot iets substantieels in omvang zonder de juiste training in het begin!

Door ze te versterken door weerstandstraining of cardio-oefeningen zoals hardlopen of zwemmen – het gebruik van gewichten zoals halters zal ook helpen de spiermassa in de loop van de tijd te vergroten, omdat ze de schokken beter absorberen dan andere materialen zoals metalen staven enz.

Armen

Je bent waarschijnlijk al bekend met de armen van de bokszakken, dat zijn de twee koorden die de zak op zijn plaats houden. Hoewel het misschien een eenvoudig apparaat lijkt, kun je met een bokszak je armen trainen en ook je onderarmen! Je onderarmen worden gebruikt om de bokszak vast te houden tijdens het slaan. Je biceps worden getraind wanneer ze samentrekken tijdens een stoot en helpen je lichaam te draaien tijdens draaiende trappen.

De belangrijkste spieren in je onderarmen zijn de buig- en strekspieren, die ze respectievelijk buigen en strekken. Deze spieren hechten zich via pezen aan verschillende botten in je onderarm, zodat ze aan die botten kunnen trekken zonder al te veel materie te verplaatsen (wat tot energieverlies zou leiden). De pees van de buigspier carpi radialis longus hecht aan het ene uiteinde van deze spier, terwijl het andere uiteinde aanhecht bij de verbinding met zijn buurspier, die extensor carpi radialis longus wordt genoemd.

Rug

De rugspieren worden gebruikt om het lichaam in balans te houden.

De rugspieren worden gebruikt om het lichaam te stabiliseren.

De rugspieren worden gebruikt om het lichaam rechtop te houden.

De rugspieren worden gebruikt om het lichaam recht te houden.

Bokszaktraining gebruikt veel van uw spieren in het bovenlichaam.

Bij bokszaktraining worden veel spieren van het bovenlichaam gebruikt. Je schouders, borst, benen en armen worden allemaal gebruikt om een stoot uit te delen. De rug komt ook in actie wanneer je draait om een stoot te ontwijken of om een tegenstander heen zwaait.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een leuke manier om in vorm te komen, dan is bokszaktraining een geweldige optie. Het is ook een geweldige manier om stress te verlichten en je geest te verlichten na een lange dag op het werk of op school. Je kunt je coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen verbeteren door regelmatig met verschillende lichaamsdelen op de bokszak te slaan.

Mocht je een bokszak nodig hebben dan kun je eens kijken bij Sepai Sports.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo