Spierpijn? Deze tips gaan je helpen!  

Laatst geupdate op oktober 21, 2023 by Voeljegezond.nl

Heb je je voorgenomen die goede voornemens qua sporten nu écht eens vorm te geven en ben je flink tekeer gegaan? Dan heb je ongetwijfeld een flinke dosis spierpijn. Pijn die zelfs zo hevig kan zijn dat mensen het vergelijken met koorts en andere narigheid. Toch is spierpijn een goed teken, mits je het niet té bond hebt gemaakt. Spierpijn is namelijk een teken dat je lichaam zichzelf aan het herstellen is en daarmee extra kracht voor de volgende keer opbouwt. Toch kan het behoorlijk vervelend zijn en je belemmeren. Welke tips echt werken bij spierpijn? Lees snel verder. 

Afbeelding met persoon, kleding, buitenshuis, camera

Automatisch gegenereerde beschrijving

Beetje extra 

Het kan zeker geen kwaad om na een flinke (kracht)training je lichaam even een flinke boost te geven in de vorm van wat extra magnesium, eiwitten en andere vitamines. Hiermee ga je niet de spierpijn helemaal voorkomen, maar dit gaat er wel voor zorgen dat het in ieder geval iets sneller weer opgelost is. Het kan net dat beetje extra geven waardoor jij wel die volgende training weer voluit kan gaan. Over dat beetje extra gesproken; lifting straps moet je niet aanschaffen wanneer je géén spierpijn wilt, want hiermee ga je juist nog net iets dieper. Hiermee geef je net dat beetje extra. Dus schaf deze ook aan, en je zult snel resultaat (en spierpijn!) ervaren.  

Laat je masseren 

Misschien niet het eerste waar je op zit te wachten, maar een massage kan behoorlijk helpen waar het gaat om spierpijn. Het helpt de doorbloeding weer op gang en kan vastzittende spieren ook wat losser maken. Een massage is behoorlijk prijzig, dus je kunt ook voor een structurele oplossing gaan en een massagestoel aanschaffen. Deze zijn tegenwoordig van zodanige kwaliteit dat ze niet onderdoen voor een echte massage. Een investering waar je iedere dag plezier van hebt. De perfecte beloning na een goede workout. 

Hersteltraining

Naast bovenstaande opties is een rustige hersteltraining ook aan te raden. Veel mensen bewegen het liefste zo min mogelijk wanneer ze spierpijn hebben, maar dat is niet verstandig. Het is juist goed om de spieren en gewrichten in beweging te houden, dit zorgt ervoor dat alles in ieder geval wat soepel blijft. En uiteindelijk is dit het soort pijn met het mooiste resultaat, namelijk dat van een gespierd en fit lichaam. Geloof ook niet in alle marketing tips en trucks hieromtrent, sporten heeft namelijk inmiddels een behoorlijke marketingmachine op gang gebracht. 

Met bovenstaande eenvoudige mogelijkheden doe je al meer dan genoeg en zijn er geen duurbetaalde extra’s nodig!  

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo