Boksen met de juiste bokshandschoenen

Laatst geupdate op december 6, 2022 by Voeljegezond.nl

Boksen is een geweldige manier om in vorm te komen en plezier te hebben. Bokshandschoenen helpen je handen veilig te houden terwijl je je tegenstander stompt, stoot en blokkeert. Er zijn veel verschillende soorten bokshandschoenen op de markt, dus het is belangrijk dat u de juiste kiest voor uw behoeften.

Wat zijn bokshandschoenen?

Bokshandschoenen zijn beschermingsmiddelen die door boksers worden gedragen. Ze worden gebruikt om de handen en polsen van de bokser te beschermen. Ze zijn ontworpen om de impact van de stoot te absorberen, wat het veiliger maakt voor beide partijen die betrokken zijn bij een bokswedstrijd.

Bokshandschoenen zijn er in verschillende maten, kleuren en ontwerpen. Sommige gebruiken klittenbandsluitingen, terwijl andere veters of knopen gebruiken om ze om je pols vast te maken.

Welke soorten bokshandschoenen heb je?

De bokssport vereist, net als vele andere sporten, beschermende uitrusting om de veiligheid te waarborgen. Hoewel bokshandschoenen in de eerste plaats zijn ontworpen om je handen en knokkels te beschermen tegen letsel tijdens sparringsessies, helpen ze je ook om sommige aspecten van je spel te verbeteren door extra vulling te bieden voor je knokkels, waardoor de kans op letsel bij het slaan van een tegenstander afneemt.

Er zijn verschillende soorten bokshandschoenen voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld:

  • Sparringshandschoenen: Deze handschoenen hebben dikke lagen vulling over beide zijden en zijn ontworpen om zwaar gebruik te weerstaan. Ze worden meestal gebruikt tijdens trainingen voor wedstrijdgevechten of sparringswedstrijden met iemand anders die een vergelijkbaar paar draagt.
  • Wedstrijd- of vechthandschoenen: Dit type heeft dunnere kussentjes aan één kant en kan alleen worden gebruikt bij wedstrijden met hoofddeksels (zoals kickboksen en Muay Thai). Het is ook nuttig bij wedstrijden tegen iemand die geen hoofddeksel op heeft; zonder dit type handschoen zou het moeilijk zijn, niet alleen omdat ze te veel pijn zouden hebben, maar ook omdat hun eigen verwondingen meer schade dan normaal zouden kunnen veroorzaken als ze een ander hard genoeg raken.* Fitnesshandschoenen: Dit zijn lichtere versies die niet zo veel bescherming bieden, maar toch voldoende veiligheidsvoorzieningen, zodat mensen die thuis trainen geen andere uitrusting nodig hebben dan deze wanneer ze cardio-oefeningen doen, zoals hardlopen op een loopband.

Welke maat bokshandschoenen heb ik nodig?

Bokshandschoenen worden gemeten naar gewicht, niet naar grootte. Hoe zwaarder de persoon die de handschoen gebruikt, hoe groter de handschoen moet zijn. Bijvoorbeeld, als je 140 pond weegt en van plan bent te sparren met een andere bokser die 180 pond weegt, moeten jouw handschoenen zwaarder zijn dan de zijne om te voorkomen dat je gewond raakt. Als hij helemaal geen handbescherming draagt (zoals wanten of wikkels), dan zul je zeker zwaardere handschoenen willen dragen omdat het voor beide vechters leven of dood kan betekenen tijdens een wedstrijd!

Een algemene vuistregel bij het kiezen van bokshandschoenen is: Hoe zwaarder de persoon die ze gebruikt, hoe groter hun handschoenen moeten zijn; en omgekeerd, als een lichter persoon meer vulling rond zijn knokkels wil voor extra bescherming tijdens sparringssessies, dan moeten ze in plaats daarvan kleinere maten kiezen.

Welk materiaal is het beste voor bokshandschoenen?

Bokshandschoenen worden op veel verschillende manieren gemaakt, met gebruikmaking van verschillende materialen. Sommige bokshandschoenen zijn gemaakt van leer, terwijl andere synthetisch leer of katoenen handpalmen hebben. Anderen gebruiken handpalmen van canvas.

  • Leer is meestal de populairste keuze omdat het comfortabel en duurzaam is, maar sommige mensen geven de voorkeur aan andere soorten materialen die gemakkelijker schoon te maken zijn of goedkoper te vervangen wanneer ze vuil worden of versleten zijn.
blij-met-bokshandschoenen

Welke binnenhandschoen is het beste voor boksen?

De binnenhandschoen is de eerste beschermingslaag in uw bokshandschoenen. Het biedt extra vulling om je handen en polsen te beschermen tijdens het sparren en beschermt je tegen snijwonden, kneuzingen en blessures.

  • Binnenhandschoenen zijn gemaakt van een zachte stof die schokken goed absorbeert.
  • Ze moeten comfortabel om je hand zitten zonder te strak of te los te zitten.
  • De binnenhandschoen moet ongeveer dezelfde maat hebben als je bokshandschoen.
  • Je moet ze alleen gebruiken voor sparring, nooit voor zakwerk of zware zak training.

Waar kan ik bokshandschoenen kopen?

Je kunt bokshandschoenen kopen bij de meeste sportwinkels.

Als je liever online winkelt, zijn er ook veel gerenommeerde websites die boksbenodigdheden verkopen, zoals Bol, Decathlon en Legend sports.

Naast fysieke winkels en online verkopers, is het mogelijk (hoewel niet erg gebruikelijk) dat mensen die eigenaar zijn van boksscholen of clubs waar ze lessen geven ook wat gebruikte paren in voorraad hebben, dus het kan geen kwaad om ook naar dat soort plaatsen te vragen als je in de stad op zoek gaat naar interessante winkels die misschien wat

Voordat je gaat winkelen voor je nieuwe bokshandschoenen, moet je jezelf een aantal belangrijke vragen stellen.

Voordat je naar de bokshandschoenenwinkel gaat, moet je jezelf enkele belangrijke vragen stellen. Wat zijn uw trainingsdoelen? Bent u op zoek naar een paar handschoenen waarmee u spieren kunt opbouwen en slank kunt worden, of bent u net weer begonnen met boksen? Geef je de voorkeur aan leer of synthetisch materiaal? Hoeveel zweet je handen tijdens het trainen en hoe vaak worden ze koud of nat tijdens een training?

Hoeveel bent u bereid uit te geven aan uw nieuwe paar handschoenen? Als dit een belangrijke aankoop is, kun je het beste een idee hebben van wat voor budget redelijk is voor dit artikel. Hoe lang gaat de doos mee voordat hij vervangen moet worden? Dat hangt ook af van verschillende factoren, zoals hoe vaak en hard men ermee traint en of men ze gebruikt bij wedstrijden (die meer stress veroorzaken).

Conclusie

Nu zou je goed op de hoogte moeten zijn van de juiste bokshandschoenen. Het is tijd om op zoek te gaan naar nieuwe! Zorg ervoor dat ze aan al onze criteria voldoen: ze moeten goed passen en comfortabel zijn, ze moeten een goede padding hebben die zowel jou als je partner beschermt tijdens sparringsessies of wedstrijden, ze moeten gemaakt zijn van materialen zoals leer of synthetisch leer (geen katoen!). En vergeet niet om ook binnenhandschoenen te kopen – die helpen je handen droog te houden zodat het zweet zich niet ophoopt!

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo