Veilura verzwaringsdeken review 2023

Laatst geupdate op mei 13, 2022 by Voeljegezond.nl

Een ware trend in de afgelopen jaren is het zogeheten verzwaringsdeken. Door ’s avonds onder zo’n deken te liggen, zou je in een volledige ontspanning komen. Je slaapt hierdoor beter, terwijl je je ook gelukkiger zou gaan voelen. Of dit ook zo werkt met het Veilura verzwaringsdeken? Dát ga je in deze uitgebreide Veilura verzwaringsdeken review lezen.

In deze review bespreken we dit verzwaringsdeken van A tot Z. We bespreken de belangrijkste kenmerken, de voordelen en de nadelen. Ook kijken we in het kort naar het prijskaartje en naar eventuele alternatieven.

Ben je op voorhand al overtuigd van het Veilura verzwaringsdeken? Via de links in onderstaande tabel kun je ‘m meteen aanschaffen:

Waar dient het Veilura verzwaringsdeken voor?

Veilura beweert dat het wetenschappelijk bewezen is dat een verzwaringsdeken werkt. Maar, wat doet dit verzwaringsdeken dan precies? Met dít verzwaringsdeken zou je van de volgende voordelen kunnen genieten:

 • Beter en dieper slapen; dit komt uiteraard je algehele nachtrust ten goede
 • Minder stress ervaren; het verzwaringsdeken zou een gevoel van geborgenheid geven
 • Minder angst ervaren; ook op dit plak biedt het verzwaringsdeken een gevoel van geborgenheid
 • Meer energie; doordat je beter slaapt en je lekkerder voelt, geniet je van meer energie
 • Sneller in slaap vallen; als je problemen met inslapen hebt, lijkt het Veilura verzwaringsdeken ook interessant te zijn
 • Uitgerust wakker worden; doordat je veel beter en dieper slaapt, word je goed uitgerust wakker. Elke ochtend weer

Kun je écht van deze voordelen profiteren met het Veilura verzwaringsdeken? Wij hebben dit product uitgebreid geanalyseerd en naar de ervaringen van andere gebruikers gekeken. Aan de hand daarvan hebben wij deze Veilura verzwaringsdeken review opgesteld.

De belangrijkste voordelen van het Veilura verzwaringsdeken

Zie je de algehele voordelen van een verzwaringsdeken in? En ben je daarom op zoek naar het beste verzwaringsdeken van dit moment? Dan is de kans – wat ons betreft – groot dat je bij het verzwaringsdeken van Veilura uitkomt. Dit deken brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee.

In meerdere gewichten te verkrijgen

Wist je dat je niet zomaar een verzwaringsdeken kan kopen? Nee, je zou het gewicht van dit deken op je lichaamsgewicht af moeten stemmen. Gelukkig wordt dit verzwaringsdeken in meerdere varianten aangeboden: 7, 8, 9 en 10 kilogram op precies te zijn.

Het advies is om naar je lichaamsgewicht te kijken en daar 10% van te pakken. Weeg je bijvoorbeeld 95 kilogram Als je hier 10% van pakt, kom je op een gewicht van 9,5 uit. In dit geval kun je het beste kiezen voor een gewicht van 9 kilogram. Mocht je enigszins twijfelen, adviseert Veilura om altijd voor het zwaardere deken te kiezen.

Bestaat uit maar liefst 7 lagen

Veilura heeft ervoor gekozen om dit deken van maar liefst 7 lagen te voorzien. Doordat het om meerdere lagen gaat, brengt dit deken meerdere effecten met zich mee.

De bovenste en onderste laag zijn bijvoorbeeld van ademend katoen voorzien. Op het moment dat je onder dit deken ligt, hoef je dus niet bang te zijn dat je gaat zweten.

De binnenste laag van dit deken bestaat uit glazen balletjes; deze balletjes zorgen voor het gewicht van het deken. Doordat Veilura voor glazen balletjes gekozen heeft, blijven de balletjes goed op hun plek liggen. De overige lagen zijn van polyester gemaakt; ook deze lagen zorgen ervoor dat de balletjes goed op hun plek blijven liggen.

Het gehele jaar door te gebruiken

Wij zijn van mening dat je dit verzwaringsdeken het gehele jaar door kunt gebruiken. Dit deken is voor alle seizoenen geschikt, doordat je ‘m op meerdere manieren kunt gebruiken:

 • Koude maanden: tijdens de koude maanden kun je het deken over je normale dekbed heen leggen. Je kunt echter ook je normale dekbed over dit deken heen leggen.
 • Warme maanden: tijdens de warme maanden kun je alléén onder dit deken liggen. Je normale dekbed heb je dan niet meer nodig.

Groot

Veilura heeft gekozen voor een deken van 150 bij 200 centimeter lang. Alleen mensen die langer dan 2 meter lang zijn, kunnen niet volledig onder dit deken liggen. Aangezien dit slechts een kleine fractie van de bevolking is, is dit deken voor de meeste mensen geschikt.

Uitmuntende kwaliteit

Dat Veilura één van de beste merken in het aanbod van verzwaringsdekens is, blijkt duidelijk uit dít deken. Het deken is namelijk van een uitmuntende kwaliteit, is van de juiste materialen en brengt zodoende een lange levensduur met zich mee. 

Fraaie en chique uitstraling

Dit verzwaringsdeken van Veilura kun je ook prima op je bank neerleggen. Het deken ziet er namelijk fraai en chique uit, waardoor het een aanvulling voor je woonkamer is. Ook als je dit deken op je bed neerlegt, geniet je van de fraaie en chique uitstraling.

Met opbergtas geleverd

Kies je voor de aanschaf van het Veilura verzwaringsdeken? Dan krijg je dit deken in een handige opbergtas geleverd. Erg handig, aangezien dit deken niet al te makkelijk op te vouwen is. Dankzij de opbergtas gaat dit gelukkig wel makkelijk én berg je het deken moeiteloos op.

100% tevredenheidsgarantie

Heb je deze Veilura verzwaringsdeken review tot zover doorgenomen? Dan heb je op kunnen merken dat we hier behoorlijk enthousiast over zijn. Dit deken doet wat het moet doen, is van de beste kwaliteit en ziet er fraai uit. De kans dat je tevreden met dit verzwaringsdeken gaat zijn, is volgens ons dan ook erg groot.

Daarbovenop komt ook nog eens dat Veilura een unieke garantie aanbiedt. Kom je er binnen 30 dagen achter dat je toch niet tevreden met dit verzwaringsdeken bent? Dat is geen probleem; binnen een termijn van 30 dagen kun je dit deken namelijk gratis retourneren. Je krijgt in dat geval het volledige aankoopbedrag van Veilura terug.

Wetenschappelijk bewezen werking

Veilura benadrukt dat de werking van hun verzwaringsdeken wetenschappelijk bewezen is. Als je voor dit deken kiest, zou je dus van tal van gezondheidsvoordelen moeten genieten.

Als we naar de ervaringen van andere gebruikers kijken, kunnen we dit onderstrepen. Nagenoeg alle gebruikers geven aan dat zij veel aan dit deken hebben. Zij staan uitgerust op, zij vallen sneller in slaap en ze genieten van innerlijke rust. Dit verzwaringsdeken van Veilura neemt namelijk ook angst en stress weg.

Ben je niet helemaal overtuigd van deze bewezen werking? Dankzij de 100% tevredenheidsgarantie kun je het op je gemakje uitproberen. Grote kans dat je zelf al snel ervaart dat dit deken inderdaad veel voordelen biedt.

De belangrijkste nadelen van het Veilura verzwaringsdeken

In onze ogen is dit één van de beste verzwaringsdeken waar je momenteel voor kunt kiezen. Dit is te danken aan de hoeveelheid voordelen en de minieme hoeveelheid nadelen. Bij dit deken hoef je namelijk met slechts twee nadelen rekening te houden.

Niet het goedkoopste verzwaringsdeken

Kies je voor het Veilura verzwaringsdeken? Dan moet je relatief diep in de buidel tasten. Zoals je eerder in deze Veilura verzwaringsdeken review al hebt kunnen zien, betaal je voor dit deken ongeveer 74 tot 107 euro.

Op zich is dit niet super veel geld, maar andere varianten zijn wel iets goedkoper. Daarentegen is de kwaliteit van het Veilura verzwaringsdeken ongeëvenaard.

In één kleur verkrijgbaar

Wil je dit verzwaringsdeken bij onze partner Bol.com bestellen? Dan staat er rechtsboven ‘Kies je kleur’. Dit werkt enigszins verwarrend, aangezien dit deken in slechts één kleur te verkrijgen is.

Je kunt echter bij Bol.com wel kiezen tussen de verschillende gewichten. Dit werkt mogelijk verwarring op, maar dit deken is echt maar in één kleur te verkrijgen. Gelukkig kun je wel uit vijf verschillende varianten kiezen.

Wat zeggen andere gebruikers?

In de afgelopen periode hebben veel gebruikers voor het Veilura verzwaringsdeken gekozen. Dit blijkt duidelijk uit de hoeveelheid beoordelingen die bij onze partner Bol.com achtergelaten zijn.

Meer dan 80 gebruikers hebben hun mening bij Bol.com achtergelaten. Van deze beoordelingen is de gemiddelde score maar liefst een 4,6. Aangezien de schaal van 1 tot 5 loopt, is dit een nagenoeg perfecte score.

Wat zeggen de gebruikers dan precies over dit deken? Om je hier een indruk van te geven, hebben wij drie veelzeggende beoordelingen voor je op een rijtje gezet:

 • De deken voelt heerlijk zacht aan en ziet er mooi afgewerkt uit. De deken helpt mij om rustig te slapen en ik word s’ morgens weer uitgerust wakker tevens het gevoel dat ik s’ nachts ook dieper slaap.
 • Deken is van goeie kwaliteit en de gewichtsverdeling is fijn. Slaap voor het eerst in tijden weer de hele nacht door.
 • Het is heerlijk om te slapen met deze deken over me heen. Het voelt rustgevend en geborgen. Ook voel ik me nu uitgeruster als ik wakker word. Ik was wat sceptisch vooraf, maar ik zou echt niet meer zonder deze deken willen. Kan de deken iedereen aanbevelen! De deken is trouwens snel verzonden en goed verpakt. Ruikt fris en is lekker zacht. Ook niet onbelangrijk.

Wat krijg je bij het Veilura verzwaringsdeken geleverd?

Kies je voor de aanschaf van het Veilura verzwaringsdeken? Dan krijg je dit deken inclusief de handige opbergtas geleverd.

Voordat je het deken kunt bestellen, raden wij je aan om goed naar het gewicht te kijken. Daarbij helpt onderstaande tabel je:

LichaamsgewichtVerzwaringsdeken
60 – 75 kg7 kg
75 – 85 kg8 kg
85 – 95 kg9 kg
95 – 120 kg10 kg
8.5Expert Score
Conclusie

Het Veilura verzwaringsdeken is naar onze mening hét beste verzwaringsdeken van dit moment. Je moet relatief veel geld voor dit deken betalen, maar dat is elke cent dubbel en dwars waard. Het deken voelt heerlijk aan, heeft een wetenschappelijk bewezen werking en ziet er ook nog chique uit.

Bovendien is het ideaal dat je uit meerdere gewichten kunt kiezen. Met bovenstaande tabel vind je snel het juiste gewicht. Bestel dat gewicht, ga elke avond onder dit deken liggen en je voelt je een stuk fitter, energieker en beter.

Voordelen
 • Verkrijgbaar in meerdere gewichten
 • Het hele jaar door te gebruiken
 • Hoge kwaliteit
 • Met opbergtas
 • 100% tevredenheidsgarantie
Nadelen
 • Niet goedkoop
 • Slechts in 1 kleur verkrijgbaar

Alternatieven

Litollo Verzwaringsdeken

Geef je liever iets minder geld aan een verzwaringsdeken uit? Dan is dit deken van Litollo wellicht een prima optie voor je. Dit deken kost slechts 69,95 euro, maar weegt wel minder. Dit deken heeft namelijk een gewicht van 7 kilogram. Ook is dit deken iets kleiner; 140 bij 200 centimeter.  Lees meer over dit deken in onze Litollo verzwaringsdeken review.

Nevali® Verzwaringsdeken

Heb je een relatief zwaar verzwaringsdeken nodig? En wil je daar niet al te veel geld aan spenderen? Dan is dit Nevali verzwaringsdeken wellicht de beste optie voor je. Dit deken is 140 bij 200 centimeter groot, weegt 9 kilogram en kost slechts 74 euro. Absoluut een interessant alternatief voor het Veilura deken!  Lees meer over dit deken in onze Nevali verzwaringsdeken review.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo