Slaapcity verzwaringsdeken review 2024

Laatst geupdate op januari 4, 2023 by Voeljegezond.nl

Ervaar je een slechte nachtrust? Dan heb je hier ’s nachts last van; het is irritant om ’s nachts wakker te liggen. Maar, je hebt hier overdag mogelijk nog meer last van. Zo ervaar je minder energie, minder concentratie en mogelijk zelfs een gevoel van lusteloosheid.

Klinkt dat bekend bij je in de oren? Dan is de aanschaf van een verzwaringsdeken mogelijk de uitkomst. Met zo’n deken geniet je van meerdere gezondheidsvoordelen, waaronder een (veel) betere nachtrust. Geniet je ook van deze voordelen met het Slaapcity verzwaringsdeken? Dat is vraag die centraal staat in deze Slaapcity verzwaringsdeken review.

In deze review laten wij je van A tot Z kennismaken met dit deken. We vertellen wat de pluspunten van dit deken zijn, met welke minpunten je rekening moet houden en hoe andere gebruikers over dit deken denken. Dat laatste is ook één van de belangrijkste facetten waar wij dit volledige artikel op gebaseerd hebben.

Heb je al het idee dat het Slaapcity verzwaringsdeken het perfecte verzwaringsdeken voor je is? Bekijk dan direct de prijzen bij onze partner(s) en profiteer van de beste prijs.

Slaapcity verzwaringsdeken kopen!

Impressie

slaapcity-verzwaringsdeken-impressie-liggen
slaapcity-verzwaringsdeken-impressie-stiksel
slaapcity-verzwaringsdeken-impressie-verpakking

Productfilmpje!

Waar dient het Slaapcity verzwaringsdeken voor?

De kans bestaat dat je nog niet eerder van een verzwaringsdeken hebt gehoord. Deze dekens zijn juist in de afgelopen jaren populair geworden. Voorheen had hier nog niemand van gehoord, onder meer omdat de dekens toen nog niet zo goed werkte. Dat is nu compleet anders.

Als je voor één van de betere verzwaringsdekens kiest, geniet je namelijk van significante voordelen:

 • Een goed verzwaringsdeken neemt angst en stress weg. Dit komt onder meer doordat het deken relatief zwaar is, waardoor dit deken een gevoel van geborgenheid met zich mee brengt. Daarnaast ben je in staat om je volledig in zo’n deken in te rollen, waardoor je een veilig gevoel ervaart. Deze facetten zorgen ervoor dat je een stuk minder last van stress en angst gaat hebben.
 • Een goed verzwaringsdeken brengt de nodige energie met zich mee. Onder een verzwaringsdeken ben je in staat om tot een diepe ontspanmodus te komen. Dit betekent dat je lekker slaapt en dat je de volgende ochtend energiek wakker wordt. Gedurende de dag geniet je optimaal van deze energie!
 • Een goed verzwaringsdeken zorgt voor een betere nachtrust. Deze Slaapcity verzwaringsdeken review begonnen we met het benoemen van de gevolgen van een slechte nachtrust. Door voor een goed verzwaringsdeken te kiezen, weet je je nachtrust binnen mum van tijd te verbeteren. Je komt sneller in slaap, je slaapt dieper en je wordt dus fitter wakker. Dit is van grote invloed op je gehele leven.

Wil je graag van deze gezondheidsvoordelen profiteren? En wil je ook nog eens onder een heerlijk zacht deken slapen? Dan kan het geen kwaad om deze Slaapcity verzwaringsdeken review eens door te nemen. In deze review vertellen wij je namelijk alles over dit deken. En wij kunnen je alvast één ding verklappen: wij zijn erg enthousiast over dit verzwaringsdeken!

De belangrijkste voordelen van het Slaapcity verzwaringsdeken

Ben je op zoek naar een geschikt verzwaringsdeken? En geef je bij voorkeur niet al te veel geld aan je nieuwe deken uit? Dan is de kans heel groot dat je bij het Slaapcity verzwaringsdeken uitkomt. Dit is namelijk één van de goedkoopste verzwaringsdekens van dit moment.

Maar, is de aanschaf van dit deken aan te raden? Of betekent dit lage prijskaartje dat je met bepaalde nadelen rekening moet houden? Wij zetten hieronder graag de belangrijkste voordelen van dit deken voor je op een rijtje.

Erg voordelig

Met het Slaapcity verzwaringsdeken kies je simpelweg voor één van de goedkoopste dekens. De adviesprijs van dit deken ligt tussen de 60 en 70 euro.

Als we naar de prijs bij onze partner Bol.com kijken, zien we dat deze partij regelmatig met aantrekkelijke aanbiedingen stunt. Dit betekent dat je mogelijk met maximaal 5 á 6 tientjes al klaar bent. En dat is toch wel uniek te noemen voor een verzwaringsdeken.

Geen dekbedovertrek meer nodig

Als je een verzwaringsdeken gebruikt, heb je hier in de meeste gevallen een dekbedovertrek voor nodig. Bij het Slaapcity verzwaringsdeken is dit niet nodig. Volgens het merk Slaapcity heeft dit met twee redenen te maken:

 • Het deken is van een fluweel zachte stof gemaakt. Het deken voelt hierdoor heerlijk zacht aan en levert geen irritaties op. Je voelt je een soort van God in Frankrijk als je onder dit heerlijke deken ligt.
 • Het deken straalt veel luxe en klasse uit. Door de fluweel zachte stof en afwerking oogt dit verzwaringsdeken erg fraai. Mede hierom geeft Slaapcity aan dat het eigenlijk zonde is om hier een dekbedovertrek over heen te doen.

Het gehele jaar door te gebruiken

Met een verzwaringsdeken kun je het gehele jaar door van bovengenoemde voordelen genieten. Althans; dat is het geval als je voor het Slaapcity verzwaringsdeken kiest. Dit deken is namelijk zowel in de zomer als in de winter goedt te gebruiken.

Voor het vullen van dit deken heeft Slaapcity voor glazen parels gekozen. Deze parels brengen het gewenste gewicht met zich mee, het gewenste effect en de gewenste verkoeling. Mede daardoor is dit deken voor in de zomer perfect. Zelfs als het buiten behoorlijk warm is, lig je lekker koel onder dit deken.

Ook in de wintermaanden kun je dit verzwaringsdeken goed gebruiken. De glazen parels zorgen namelijk voor een fijne isolatie, zeker in combinatie met de dikte van het deken. Je hoeft het ’s winters nooit meer koud te hebben, met alle dank aan dit deken.

Het deken bestaat uit 7 lagen

De beste verzwaringsdekens bestaan uit 7 lagen. Bij het Slaapcity verzwaringsdeken hadden wij dit niet verwacht, maar ook dit deken bestaat uit 7 lagen.

Deze 7 lagen zorgen onder meer voor een optimale verdeling van het gewicht. Dit betekent dat je lichaam onder dit deken volledig tot rust komt. En dat het deken nooit te zwaar aanvoelt.

Bovendien heeft Slaapcity voor louter de juiste materialen gekozen:

 • Polyester laag. De buitenste laag van dit deken is van 100% polyester vervaardigd. Belangrijk voordeel hiervan is dat dit materiaal ademt. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat je gaat zweten onder dit deken.  
 • Glazen parels. Zoals eerder in deze Slaapcity verzwaringsdeken review al aangegeven, is dit deken met glazen parels gevuld. Deze parels zorgen voor een ultieme gewichtsverdeling.

Zorgt voor een heerlijke nachtrust

Als de meningen van andere gebruikers mogen geloven, zorgt dit deken voor een heerlijke nachtrust. Zo benoemen veel gebruikers dat ze geen last van stress en/of angst meer hebben. Het deken ligt als een heerlijk deken over hun heen, waarbij ze van een fijn gevoel van geborgenheid genieten.

Slaapcity omschrijft dit zelf ook wel treffend: Slaapcity’s volledig natuurlijke zware duurzame deken biedt de warmte en het comfort van een zachte knuffel.

Aan deze omschrijving van Slaapcity hebben wij niks toe te voegen. Dit deken brengt al met al een fijn gevoel met zich mee.

Prima kwaliteit & lange garantieperiode

Kies je voor de aanschaf van het Slaapcity verzwaringsdeken? Dan kies je voor de aanschaf van een kwalitatief hoogwaardig deken. Dit hadden wij eerlijk gezegd op voorhand niet verwacht. Waarom niet? Omdat het deken dusdanig goedkoop is. Dit voordelige prijskaartje zie je echter niet aan de kwaliteit terug.

Tevens is het ideaal dat Slaapcity een lange garantieperiode aanbiedt. Op dit deken krijg je maar liefst 3 jaar garantie. Mocht er onverhoopt iets kapot aan dit deken gaan, kun je het beste even contact opnemen met Slaapcity. Men helpt je graag verder.

Slaapcity verzwaringsdeken kopen!

De belangrijkste nadelen van het Slaapcity verzwaringsdeken

Is het Slaapcity verzwaringsdeken het perfecte verzwaringsdeken? Nee, maar dat heeft niet zozeer met dit deken zelf te maken. In de afgelopen jaren hebben wij veel dekens geanalyseerd, maar tot op heden zijn we het perfecte verzwaringsdeken nog niet tegengekomen. Bij het Slaapcity verzwaringsdeken moet je met onder meer onderstaande minpunten rekening houden.

Kleine afmetingen

Het Slaapcity verzwaringsdeken is slechts 140 bij 200 centimeter groot. Dit is groot genoeg voor een klein bed, maar is eigenlijk te klein voor twee personen. Vandaar ook dat wij dit deken vooral als een eenpersoons verzwaringsdeken zien.

We hadden liever een iets grotere maat gezien. Onder andere 150 bij 200 centimeter zou een stuk beter zijn geweest. Door deze extra 10 centimeter zou je je nog beter in dit deken in kunnen rollen. Een andere optie zou 200 bij 200 centimeter zijn geweest. Onder een deken met dergelijke afmetingen geniet je met z’n tweeën van de vele voordelen.

Jammer genoeg is Slaapcity dus voor kleinere afmetingen gegaan. Houd daar goed rekening mee.

In één gewicht te verkrijgen

Meerdere merken kiezen ervoor om hun dekens in meerdere varianten uit te brengen. Zo zijn er meerdere merken die een 6 kg, 7 kg, 8 kg, 9 kg en 10 kg deken op de markt hebben gebracht. Jammer genoeg heeft Slaapcity daar niet voor gekozen.

Als je dit deken wilt kopen, heb je maar één optie: een deken van 7 kilogram. Met name als je zwaarder dan 80 kilogram bent, is dit deken minder voor je geschikt. Het deken is in dat geval te licht, waardoor je minder geniet van het mogelijke effect van dit deken.

Weeg je tussen de 50 en 80 kilogram? Dan is het Slaapcity verzwaringsdeken in principe wel geschikt voor je!

Tip: houd het aanbod van Slaapcity goed in de gaten. Het zou ons niet verbazen als in de toekomst meerdere varianten op de markt worden gebracht. Dit merk is namelijk continu bezig met het toevoegen van nieuwe producten aan haar aanbod.

Wat zeggen andere gebruikers?

Heb je interesse om een verzwaringsdeken aan te schaffen? Voordat je de knoop doorhakt, zou je goed naar de meningen van andere gebruikers moeten kijken. Dit hebben wij alvast voor je gedaan bij het Slaapcity verzwaringsdeken.

Bij dit deken zijn we op méér dan 400 reviews gestuit. Ja, echt waar. Bij onze partner Bol.com hebben meer dan 400 kopers een review over dit verzwaringsdeken achtergelaten. Dat is op zich al indrukwekkend, maar de gemiddelde score is nog indrukwekkender: een 4,7. Aangezien de schaal bij Bol.com van 1 tot 5 loopt, is dit een nagenoeg perfecte score.

De meeste gebruikers zijn onwijs te spreken over dit deken. Zo roemen veel mensen de materialen, het feit dat dit deken zo zacht aanvoelt en de afwerking. Daarbij benoemen ook veel gebruikers dat de prijs-kwaliteitsverhouding subliem is. En dat willen wij maar al te graag geloven.

Verder geven veel gebruikers aan dat zij van de nodige gezondheidsvoordelen genieten. Zo slapen veel gebruikers beter en hebben veel gebruikers minder last van stress/angst.

Al met al kunnen we stellen dat de meeste ervaringen super positief zijn. De enkele negatieve opmerkingen die we gevonden hebben, hebben vooral betrekking op het gewicht. En dat hebben we ook al in deze Slaapcity verzwaringsdeken review benoemd: dit deken is niet geschikt voor zwaardere mensen.

Wat krijg je bij het Slaapcity verzwaringsdeken geleverd?

Bij aanschaf van het Slaapcity verzwaringsdeken krijg je alleen het deken geleverd. Dit deken krijg je in een kartonnen doos geleverd en dus niet in een opbergtas. Dat vinden wij toch wel een minpunt van dit deken.

Maar, dit is één van de facetten waaruit blijkt dat dit één van de goedkopere verzwaringsdekens betreft. Het is echter alsnog prima leven zonder opbergtas voor het Slaapcity verzwaringsdeken.

Wat kost het Slaapcity verzwaringsdeken?

Voor het Slaapcity verzwaringsdeken betaal je tussen de 50 en 60 euro. Wat ons betreft is dit hiermee één van de beste goedkope verzwaringsdekens van dit moment.

Tip: check goed de actuele prijs bij onze partner Bol.com. Deze webshop stunt nog wel eens met aanbiedingen, waardoor je mogelijk nog meer geld kunt besparen.

Slaapcity verzwaringsdeken aanschaffen!

Conclusie

Wat ons betreft is het Slaapcity verzwaringsdeken één van de betere verzwaringsdekens. Dit is te danken aan het voordelige prijskaartje, maar ook aan de vele andere voordelen. Zo is dit deken van de juiste materialen vervaardigd, dubbel gestikt en biedt het een perfecte gewichtsverdeling. Mede hierdoor geniet je onder dit deken oprecht van een heerlijke nachtrust.

Verder is het veelzeggend dat zoveel gebruikers zó enthousiast zijn. Met ruim 400 beoordelingen is dit één van de meest beoordeelde verzwaringsdekens. En met een gemiddelde score van een 4,7 is dit ook nog eens één van de best beoordeelde verzwaringsdekens.

Ons advies: schaf dit verzwaringsdeken zo snel mogelijk aan. Maar, doe dit niet als je zwaarder dan 80 kilogram weegt. In dat geval kies je beter voor één van onderstaande verzwaringsdekens.

Alternatieven

Ella® Verzwaringsdeken 9kg

Ben je zwaarder dan 80 kilogram? Dan is bovenstaand deken niet geschikt voor je, maar is dit Ella verzwaringsdeken wel geschikt voor je. Dit deken heeft een gewicht van 9 kilogram, waardoor het deken uitermate geschikt is voor zwaardere mensen. Wel moet je rekening houden met de afmetingen: 135 bij 200 centimeter is vrij klein voor een verzwaringsdeken.  

Veilura verzwaringsdeken

Een prima alternatief voor het Slaapcity verzwaringsdeken is het deken van Veilura. Dit deken is van een prima kwaliteit, is 150 bij 200 centimeter groot en is in vijf varianten te verkrijgen. Je hebt de keuze uit meerdere gewichten, waardoor je dit deken perfect af kunt stemmen op je lichaamsgewicht. Bijkomend voordeel: ook voor dit deken hoef je niet de hoofdprijs te betalen. Lees er meer over in onze Veilura verzwaringsdeken review.

Voeljegezond.nl
2 Opmerkingen
 1. Ik heb deze verzwaringsdeken/dit dekbed gekocht omdat ik er zo onwijs veel goede reviews over gelezen heb én een goede vriendin van mij deze deken/dekbed ook heeft (en erbij zweert). Ik mocht een nachtje onder haar deken/dekbed slapen en was de volgende morgen direct verkocht! Ik heb in jaren niet zo lekker geslapen dus ik heb ‘m gelijk besteld bij Bol.com.

  Wat me echter ontgaan is toen ik ‘m thuis had (achteraf gewoon stom van mij! 🙄) is dat de deken/het dekbed niet geschikt is voor mijn waterbed i.v.m. de gewichtsverdeling. Die is dus niet mogelijk omdat het matras van een waterbed geen weerstand biedt 😚.

  Ik heb ‘m dus met spijt in m’n hart weer te koop moeten zetten… Helaas is er nog weinig animo voor omdat mensen gewoon niet weten hoe lekker het slaapt onder een verzwaringsdeken 😔. Dus mocht iemand interesse hebben, check dan mijn Facebook.

  PS in tegenstelling tot wat jullie schrijven, wordt de deken weldegelijk NETJES VERPAKT IN EEN (REIS)TAS geleverd, met daaromheen een stevige doos 👍🏼👍🏼👍🏼.

  Voor die prijs is ’t een PERFECTE deken!

  • Hoi Vanessa,

   Bedankt voor het delen van je ervaring! Vooral het detail over de verpakking. Dat is nuttige informatie voor anderen die overwegen om dezelfde deken te kopen. Het is altijd fijn om te horen dat een product niet alleen aan de verwachtingen voldoet, maar deze zelfs overtreft, zoals in jouw geval met de nette verpakking in een (reis)tas en een stevige doos.

   Nogmaals bedankt voor het delen van je ervaring en veel succes met de verkoop! 😊👍🏼

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo