Philips HF3520 wake up light review 2023

Laatst geupdate op september 9, 2021 by Voeljegezond.nl

Ben jij op zoek naar een wake up light die het beste bij jou past en is jouw zoektocht naar de beste wake up light aangekomen bij de Philips HF3520 wake up light? Je wilt graag weten wat dit wake up light model van Philips allemaal te bieden heeft en wat de voor- en nadelen precies zijn. In dit artikel hebben we de belangrijkste functies en specificaties voor je op een rijtje gezet. Verder hebben we ook gekeken naar wat redenen zijn om deze wake up light te kopen en wat punten zijn om even goed zijn om over na te denken. Zo heb jij aan het einde van dit artikel een totaal beeld wat je in huis haalt met de Philips HF3520 wake up light en kun jij een weloverwogen keuze maken om het wel of niet te doen.

Philips HF3520 wake up light kopen

Philips HF3520/01 Wake-up light

109,99
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Luxe wake up light met automatisch het display dimt en gemakkelijke sluimerfunctie heeft.

Functionaliteiten

Voor we gaan kijken naar de specificaties en voor- & nadelen van de HF3520 zullen we eens gaan kijken welke functionaliteiten deze wake up light allemaal heeft. We hebben ze hieronder stuk voor stuk voor je op een rijtje gezet en uitgelegd wat dit in de praktijk betekent. 

Fysieke knoppen aan de bovenkant

De eerste functie die we willen uitlichten zijn de fysieke knoppen aan de bovenkant. Hoewel het niet per se een functie is, maakt het het gebruik van deze wake up light wel gemakkelijker. Je kunt ze blind intoetsen zonder dat je allemaal andere knopjes aantikt zoals je kunt hebben met een touchscreen.

philips-hf3520-wake-up-light-fysieke-knoppen

5 verschillende wekgeluiden

Voor het wekken zijn er verschillende geluiden waaruit je kunt kiezen te helpen met het wakker worden. Sterker nog, je kunt bij de Philips HF3520 maar liefst kiezen uit 5 verschillende geluiden. Dat is meer dan bij de meeste wake up lights. Zo is de kans groter dat er een geluid bij zit waar jij fijn mee kunt wakker worden. Natuurlijk kun je op deze manier ook zorgen voor een beetje afwisseling in de wekgeluiden. 

FM radio

Mocht je de wekgeluiden niet helemaal lekker vinden om mee wakker te worden dan kun je ook nog kiezen voor de FM-radio die zit ingebouwd. Zo wordt je langzaamaan wakker met het geluid dat er op dat moment op de radio is. Natuurlijk ben je hiermee wel afhankelijk van wat er op de radio is. Je hebt dus iets minder controle op met wat je wakker wordt in de ochtend. Maar mocht je dit altijd al doen, dan is dat een mogelijkheid met deze lichtwekker.

Je kunt 2 wekkers instellen

De volgende functie die we willen bespreken is de functie om 2 wekkers in te stellen. Het kan namelijk zijn dat jij een diepe slaper bent en niet na 1 keer helemaal wakker bent. Natuurlijk zal de wake up light hierbij gaan helpen, maar mocht je toch bang zijn dat je door de wekker heen slaapt en uitzet dan kun je altijd nog een tweede wekker instellen om er zeker van te zijn dat je wakker wordt. Kan een geruststelling zijn. En dat zit dus wel ingebouwd in de Philips HF3520 wake up light.

Gemakkelijk sluimeren

De laatste functie die we willen toelichten is het gemakkelijk sluimeren. Je kunt namelijk met een tik op de wake up light de sluimerfunctie inschakelen. Zo kun je met een slaaphoofd gemakkelijk de sluimerfunctie inschakelen en nog heeeeel even de oogjes sluiten.

Leeslamp

Mocht je nog even willen lezen voor je gaat slapen, dan zit er ook een ingebouwde leeslamp in. Zo hoef je na het lezen niet meer je bed uit om het kamerlicht uit te doen. Een bijkomend voordeel hiervan is ook dat je niet nog een lamp nodig hebt op je nachtkastje. Je bent gelijk in één keer klaar. Scheelt weer ruimte en geld voor het nachtkastje lampje.

Voor- en nadelen van de Philips HF3520

Nu de belangrijkste functies van de HF3520 zijn besproken, zullen we eens gaan kijken naar wat nou de voor- en nadelen zijn van deze wake up light. We zullen beginnen met de voordelen om zonnig te beginnen en daarna met een kritische blik de nadelen bespreken. 

Voordelen

Zoals benoemd zullen we beginnen met de voordelen van deze lichtwekker. Zo weet jij precies wat je allemaal kunt verwachten. In het kort zijn de voordelen van de Philips HF3520 wake up light dat het je helpt geleidelijk wakker te worden, een luxe model is, gemakkelijk is met het inschakelen van de sluimerfunctie, het display dat zich op de omgeving aanpast, hij is ontwikkeld door Philips en helpt ook nog eens bij het in slaap komen. 

Geleidelijk wakker worden

Het eerste voordeel van de HF3520 wake up light is natuurlijk dat het je helpt, geleidelijk wakker te worden. Dit is van iedere wake up light het doel natuurlijk, maar dat is het eerste voordeel van een wake up light. Je wordt geleidelijk wakker waardoor je overdag meer energie zal hebben en productiever bent. De wekker zal van een rood licht, langzaam naar een oranje kleur gaan, waarna die naar de steeds lichtere kleur geel zal gaan.

philips-hf3520-wake-up-light-verschillende-kleuren

Luxe uitstraling

Naast het hierboven genoemde algemene voordeel van een wake up light is een bijkomend voordeel dat de HF3520 een luxe uitstraling heeft. Als je de lichtwekker zo ziet dan straalt de exclusiviteit er vanaf. Het is een stevig apparaat waarbij het oogt alsof er veel functies op zitten. Gelukkig is dit ook nog eens het geval. 

Gemakkelijk sluimeren

Zoals eerder genoemd kun je deze wake up light gemakkelijk sluimeren. Met een tik op het scherm aan de voorkant en je bent klaar, hij sluimert gelijk. Zo hoef je niet het knopje te zoeken als je net wakker bent en nog half slaapdronken. Zo kun je snel nog heel even de oogjes sluiten en die paar minuutjes pakken, mocht je dit graag willen. 

Display dimt automatisch

Ook is het mooie van dit apparaat dat het display automatisch dimt. Door de ingebouwde sensoren weet de HF3520 lichtwekker hoe licht het is in de kamer waar hij staat. Hij zal hier dan ook de felheid van het display op aanpassen. Zo kun je altijd de informatie op het scherm goed aflezen en ben wordt je niet verblind als het midden in de nacht is. 

Ontwikkeld door Philips

Het volgende voordeel van deze wake up light is dat hij is ontwikkeld door Philips. Philips is een echte autoriteit op het gebied van licht en doet ook zelf veel onderzoek om de wake up light steeds beter te maken. Ze zijn al jaren bezig met licht, waardoor jij letterlijk met een gerust hart kunt gaan slapen als het gaat om kwaliteit. 

Helpt ook bij in slaap komen

Over slapen gesproken. Naast het wokken, kan deze wake up light ook helpen met het in slaap vallen. In plaats van een zonsopgang zal die een zonsondergang simuleren waardoor jij langzaamaan in slaap zult vallen en je helpt in slaap te komen. Ook de geluiden kunnen hierbij helpen die steeds verder weg te horen zullen zijn tot je uiteindelijk slaapt. 

Nadelen

Natuurlijk zitten er aan ieder voordelen ook nadelen en zullen we die ook nog even met je bespreken. Zo heb je een totaalbeeld van het apparaat en kun jij de beste keuze maken die er is als het gaat om deze wake up light. 

Niet voor algemene verlichting

Hoewel de wake up light wel licht geeft, is hij niet per se te gebruiken voor algemene verlichting. Zoals benoemd kun je hem gebruiken als leeslamp maar is die niet bedoeld als algemene lamp in de kamer. Maar goed, daar heb je dan ook de kamerverlichting voor die dat werk verricht. 

Wat duurder

Hoewel er veel functies op de HF3520 wake up light zitten is het wel een wat duurder model van Philips. Nog niet het duurste model, maar je betaald wel een aanzienlijke prijs. Een budget voor een wake up light is voor ieder persoon verschillend en zal dus wel iets zijn dat je je moet bedenken. Mocht je voor luxe gaan, dan is dit wel het geld waard naar onze mening. Maar als je puur de wake up functie nodig hebt dan zijn er modellen verkrijgbaar die meer betaalbaar zijn zoals de Philips HF3506 wake up light

Laad telefoon niet op

Hoewel er wel wake up light modellen zijn die je telefoon ook nog eens kan opladen, heeft deze lichtwekker dat niet ingebouwd helaas. Als je daar echt naar op zoek bent dan is dit niet het juiste model en zal je nog even verder moeten kijken. Denk je, daar heb ik gewoon een oplader voor, dan kun je weldegelijk voor dit apparaat kiezen. 

Niet te bedienen vanaf de telefoon

Ook kun je hem niet bedienen en instellen met je telefoon. Daar zul je weer een ander model voor nodig hebben zoals de Philips Hue Go wake up light bijvoorbeeld. Ook dit is weer een extra functie dit niet standaard op de wake up lights zit. Maar mocht je dit willen dan kun je dus beter voor het andere model gaan. 

Belangrijkste Specificaties

MerkPhilips
ModelHF3520
LichtsimulatieJa
AfmetingenH 19,2 x B 19,9 (breedte) x D 14,6 cm
Gewicht1113 gram
Voltage100/240 Volt
Lichtintensiteit300 lux
Kleuren in zonsopgang simulatieRoos → Oranje → Geel
FM-radioJa
Rubberen anti-slip matJa
Helderheid schermPast automatisch aan op het licht in de kamer (20 instellingen)
Ingangsvermogen16,5 W
Uitgangsvermogen adapter12 W
Type lampLumiled Luxeon Rebel
Garantie2 jaar

De Philips HF3520 wake up light kopen of niet?

Nu weet jij welke functies de HF3520 wake up light heeft, de belangrijkste specificaties en wat de voor- en nadelen zijn. Je zal jezelf wel de vraag stellen of de deze wake up light nou moet kopen of niet. Als je onze mening wilt weten dan is dit een mooi model als je op zoek bent naar een beetje luxe en mooie wake up light die meer kan dan hij moet. Denk hierbij aan de slaapfunctie en slim dimmen van het display bijvoorbeeld. Er zitten een aantal zeer mooie voordelen aan dit model. Dus mocht je dit graag allemaal willen en vind je het niet erg om daar iets extra’s voor te betalen dan is de Philips HF3520 wake up light zeker een wake up light om te kopen! Het heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding en wij hebben het dan ook verkozen tot onze beste allround keuze als het gaat om wake up lights. 

Philips HF3520/01 Wake-up light

109,99
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Luxe wake up light met automatisch het display dimt en gemakkelijke sluimerfunctie heeft.

8Expert Score
Conclusie

Hoewel de Philips HF3520 misschien wel een prijskaartje heeft, is het toch een wake up light die zijn geld wel waar maakt. Hij helpt je geleidelijk wakker te worden en heeft een luxe uitstraling. Natuurlijk is het ook mooi meegenomen dat het door het precieuze merk Philips is gemaakt. Dan weet je dat het goed zit.

Voordelen
 • Geleidelijk wakker worden
 • Luxe uitstraling
 • Gemakkelijk sluimeren
 • Display dimt automatisch
 • Ontwikkeld door Philips
 • Helpt je ook in slaap komen
 • 2 jaar garantie
Nadelen
 • Niet voor algemene verlichting
 • Wat duurder
 • Laad telefoon niet op
 • Niet te bedienen vanaf telefoon

Mocht je nog vragen hebben, of je ervaring willen delen met dit apparaat. Laat het dan vooral hieronder weten in een reactie! We zijn erg benieuwd hoe jij dit apparaat ervaart. 

Andere wake up lights

Philips Somneo HF3671 wake up light

Lumie BodyClock Luxe 750 DAB wake up light

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo