Philips HF3506 wake up light review 2023

Laatst geupdate op september 9, 2021 by Voeljegezond.nl

Ben jij op zoek naar een wake up light voor op jouw nachtkastje die je kan helpen wakker te worden in de ochtend maar ook nog eens kan helpen met het in slaap komen in de avond? Heb je al een beetje rond gekeken en kwam je de Philips HF3506 wake up light tegen? Je bent benieuwd wat deze wake up light allemaal te bieden heeft en wat de voor- en nadelen van deze wake up light zijn. In dit artikel willen we je helemaal wegwijs maken in de Philips HF3506 wake up light. Zo weet jij straks precies wat deze wake up light allemaal kan en kan jij een weloverwogen keuze maken tijdens de aankoop. We zullen eerst naar de functionaliteiten kijk, dan naar de voor- en nadelen en als laatste de belangrijkste specificaties nog even op een rijtje zetten. Zo voorkom jij een miskoop.

Philips HF3506 wake up light kopen

Philips HF3506/06 - Wake-up light - Zwart

88,20
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Wetenschappelijk bewezen dat hij helpt bij het wakker worden in de ochtend.

Functionaliteiten

Voor we gaan bekijken of jij dit apparaat nou wel of niet moet kopen zullen we eerst de functies van het apparaat eens gaan bekijken. We zullen per functionaliteit ook bespreken wat dit nou betekent en waarom deze functies erop zitten. We zullen ze voor je de op een rijtje zetten hieronder.

Sluimerfunctie

De eerste functie die we met je willen bespreken is de sluimerfunctie. Hoewel dit als een normale functie voor een wekker lijkt, is dat bij een lichtwekker niet altijd het geval. Mocht het dus zo zijn dat je iemand bent die niet in 1 keer wakker is dan is de sluimerfunctie een mooie extra bijkomstigheid. Natuurlijk is de wake up light er wel op gericht dat je uiteindelijk geleidelijk aan wakker wordt zodat het opstaan ook makkelijker wordt. Maar voor in het begin is het een mooie extra.

Twee verschillende wekgeluiden

Je kunt kiezen uit twee verschillende wegsluizen. Deze geluiden bestaan uit geluiden vanuit de natuur. Zo is het net alsof jij in de natuur wakker wordt met de tjilpende vogeltjes naast je bed. Kun je nog ontspannender wakker worden denk je? Geluid is toch een belangrijke factor bij het wakker worden en dan is het ook belangrijk dat dit op een ontspannen manier gebeurt. En dat is helemaal opgelost met de HF3506.

Zonsopgang simulatie

Hoewel dit een functie is die op alle wake up light zit, is dit ook de functie waar het allemaal om draait. De zonsopgang simulatie. De wake up light zal langzaamaan gedurende 30 minuten jouw slaapkamer steeds meer vullen met licht gevolgd door natuurgeluiden naar keuze om je te wekken. Het idee hierachter is om een zonsopgang te simuleren om je lichaam een natuurlijk seintje te geven dat die wakker moet worden. Op die manier zal je minder moeilijk wakker worden en gemoedelijker de dag beginnen. Zo ben je productiever overdag en voel jij je een stuk lekkerder. 

Vier helderheidsniveaus van het display

De volgende functie is het helderheidsniveaus van het display. Deze kun je op vier verschillende niveaus instellen zoals jij het graag wilt hebben. Zo kun je gemakkelijk het display instellen op hoe helder jij het op dat moment wilt hebben. We kunnen ons namelijk best voorstellen dat je slechts een vrij gedempt licht wilt hebben zodat het je niet wakker houd op het moment dat je wilt gaan slapen. Mooi te personaliseren dus. 

Bedlamp functie

Wat misschien niet helemaal de functie van een wekker is maar wel gelijk bij deze wake up light zit, is de bedlamp functie. Je kunt de Philips HF3506 wake up light namelijk ook gebruiken als lamp bij je bed. Handig als je in de avond nog even een boek wilt lezen voor het slapen gaan. Daarnaast hoef je dus ook geen extra nachtlampje meer te hebben en ben je in 1 klap klaar!

Anti slipmat

De HF3506 heeft ook nog eens een ingebouwde anti slipmat aan de onderkant. Dit is in het ontwerp van de wake up light verwerkt om ervoor te zorgen dat de lamp/wekker niet snel omvalt of verschuift. Denk bijvoorbeeld bij het sluimeren dat je een de lamp moet aanraken. Normaal gesproken glijd die alle kanten op maar door de anti-slip mat wordt dit voorkomen en hoef je dus nooit wakker te schrikken van een vallende wekker. Wel eens gehad? haha

Voor- en nadelen van de Philips HF3506

Nu je weet wat de Philips HF3506 allemaal kan en welke functies er op zitten zullen we gaan kijk wat nou de voor- en nadelen zijn van dit apparaat. Eerst zullen we de voordelen op een rijtje zetten, waarna we ook de nadelen zullen gaan bekijken om een compleet beeld te krijgen van de wake up light. 

Voordelen

Zoals al verklapt zullen eerste de voordelen worden besproken. Met de positieve dingen beginnen. Altijd goed toch? In het kort zijn de voordelen van de Philips HF3506 dat er klinisch bewezen is dat dit apparaat werkt, het is gemaakt door het bekende merk Philips, hij aangenaam geprijsd is en tegelijkertijd kwaliteit levert. Verder is hij ook nog eens multifunctioneel en zit er ook een sluimerfunctie op.

Klinisch bewezen dat hij werkt

Het eerste voordeel dat je hebt is dat er klinisch is bewezen dat de HF3506 wake up light helpt bij het wakker worden in de ochtend door middel van de zon simulatie. Sterker nog, op het moment is dit het enige wake up light model waarbij het wetenschappelijk bewezen is. Philips heeft dit gedaan om jou op een zo goed mogelijke manier te helpen met wakker worden. Ook is er bewezen dan deze wake up light overdag helpt bij het energieker zijn en het met een beter humeur wakker worden. 

Gemaakt door het bekende merk Philips

Een mooie bijkomstigheid is dat deze wake up light is gemaakt door het merk Philips. Je zal het merk ongetwijfeld wel kennen. Het merk bestaat al jaren en is een autoriteit op het gebied van elektronica. Het bedrijf heeft zich al keer op keer bewezen dat hij tot de absolute top behoort. Toch fijn om te weten dat je een apparaat koopt van een merk dat zich al keer op keer heeft bewezen. Ook is dit te zien aan het feit dat ze hun apparaten af en toe wetenschappelijk laten testen.

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Met het feit in het achterhoofd dat je een wake up light koopt van het merk Philips en tegelijkertijd wetenschappelijk is getest, is de prijs niet eens zo heel gek. Je krijgt dus echt een stukje kwaliteit voor het geld dat je betaald voor de Philips HF3506. Niet te veel betalen voor een serieus goede wake up light die je ook nog eens voor andere dingen kunt gebruiken. Wie wil dat nou niet?

Multifunctioneel

We stipten het al even aan, maar deze wake up light kun je gebruiken voor het wekken, maar ook nog eens voor het in slaap vallen. Mocht je dat nog niet genoeg vinden dan kun je de dit Philips model ook nog eens gebruiken als lamp voor op je nachtkastje. Niet meer nodig dus om een extra lamp te kopen. Vrij handig als je nog even een boekje wilt lezen voor het slapen gaan. 

Sluimerfunctie

Mocht je nog niet overtuigd zijn dan zit er ook nog eens een sluimerfunctie op. We hebben het al even aangestipt, maar het is een ideale functie voor als je niet echt een ochtendmens bent en toch nog even wilt sluimeren. nog even een paar minuutjes die voor je gevoel in ieder geval het verschil maken. Uiteindelijk is de bedoeling van een wake up light natuurlijk dat hij je helpt wakker worden en je de sluimerfunctie niet nodig hebt. Maar de mogelijkheid is er in ieder geval. 

Nadelen

Nu denk je misschien dat er alleen maar voordelen zijn aan dit apparaat, maar we moeten kritisch blijven en zullen daarom hieronder de nadelen nog even voor je op een rijtje zetten. 

Maar 2 verschillende wekgeluiden. 

Het eerste nadeel aan de HF3506 is dat hij maar twee verschillende wekgeluiden heeft waar je uit kunt kiezen. Mochten deze twee geluiden je niet bevallen dan is er weinig waar je nog uit kunt kiezen helaas naast de radio. Bevallen deze wel dan is het geen enkel probleem. Maar dat is wel iets om rekening mee te houden. Mocht je meerdere wekgeluiden willen hebben dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Philips HF3520 wake up light.

Geen oplaadmogelijkheid voor de telefoon

Hoewel er wel wake up light zijn die de mogelijkheid wel hebben, heeft deze geen oplaadmogelijkheid voor je mobiel helaas. Nu hoeft dit geen probleem te zijn maar mocht je dit wel per se willen hebben bij jouw wake up light dan is dit niet het model dat jij moet hebben. Mocht je dit bijvoorbeeld wel heel belangrijk vinden dan is de Philips Somneo HF3671 wake up light een goede optie. Die kan dit namelijk wel.  

Niet bestuurbaar via telefoon

Het volgende nadeel dat we je willen meegeven is dat hij niet met je smartphone of tablet is te connecten. Je zult alles op het display van de HF3506 wake up light zelf moeten instellen en kunt het niet gemakkelijk vanaf je telefoon doen. Misschien overbodige luxe, maar mocht je hier naar op zoek zijn dan kun je beter kiezen voor de Philips Hue Go wake up light. Daar zit deze mogelijkheid namelijk wel op. 

Geen batterij functie 

Het laatste nadeel van dit mooie apparaat is dat er geen batterij of accu functie op zit. Hij is dus niet draadloos en zal altijd in een stopcontact gestopt moeten worden om de kunnen functioneren. Wat dit met zich meebrengt is dat je dus ook dicht in de buurt van een stopcontact moet zitten met je wake up light. Dit zou een probleem kunnen zijn omdat het draadje van dit model ook niet per se heel lang is, namelijk 150 cm. Natuurlijk valt dit op te lossen door een verlengsnoer te gebruiken. Maar weet dit dus wel. 

Belangrijkste specificaties

MerkPhilips
ModelHF3506
VormRond
Diameter18 cm
Gewicht290 gram
Voltage100/240 V
Lichtintensiteit200 lux
Kleuren in zonsopgangsimulatieHelder geel
FM-radioJa
Aantal wekgeluiden2
Rubberen Anti-slip matJa
Helderheid scherm4 instellingen
Lengte snoer150 cm
Ingangsvermogen7,5 W
Uitgangsvermogen adapter5,4 W
Type LampLiteon SMD LED-lamp
Garantie2 jaar

Philips HF3506/06 - Wake-up light - Zwart

88,20
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Wetenschappelijk bewezen dat hij helpt bij het wakker worden in de ochtend.

7Expert Score
Conclusie

Nu wil je natuurlijk antwoord op de vraag of je dit model wel of niet moet kopen. Wij kunnen er vrij kort over zijn. Voor het geld dat je betaald is het een zeer goede optie. Het heeft een hoop voordelen en natuurlijk ook een paar voordelen. Maar bedenk wel dit is het enige wake up light model op het moment dat wetenschappelijk is getest en blijkt te helpen bij het wakker worden in de ochtend. Ook is het van het bekende merk Philips en doet het gewoon helemaal waar die voor bedoeld is. Voor dat geld is dit een van de beste modellen die je kunt kopen als je op zoek bent naar een betaalbare wake up light. Wij raden de Philips HF3506 wake up light dan ook zeker aan om te kopen.

Voordelen
  • Wetenschappelijk bewezen dat hij werkt
  • Gemaakt door het bekende merk Philips
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding
  • Multifunctioneel
  • Inclusief sluimerfunctie
  • 2 jaar garantie
Nadelen
  • Maar 2 verschillende wekgeluiden
  • Geen oplaadmogelijkheid voor mobiel
  • Niet bestuurbaar vanaf mobiel
  • Geen accu functie

Andere wake up light reviews:

Lumie BodyClock Luxe 750 DAB wake up light

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo