Nevali verzwaringsdeken review 2023

Ervaar je een gevoel van angst? Merk je dat je heel onrustig/slecht slaapt? Of lukt het je maar niet om je gevoel van stress te onderdrukken en te verhelpen? In al deze gevallen biedt het Nevali verzwaringsdeken mogelijk uitkomst. Dit is één van de verzwaringsdekens die op veel lof kan rekenen.

Of de aanschaf van dit deken aan te raden is, ga je lezen in deze Nevali verzwaringsdeken review. In deze review zoomen wij in op dit deken, op de kenmerken, op het prijskaartje en op de ervaringen van gebruikers.

Deze Nevali verzwaringsdeken review is volledig gebaseerd op onze analyse en de ervaringen van andere gebruikers. Mocht je nu al weten dat het Nevali verzwaringsdeken het perfecter deken voor je is, kun je dit deken direct bij één van onze partners bestellen:

Waar dient het Nevali verzwaringsdeken voor?

Werkt een verzwaringsdeken echt? Of is het één of andere mythe waar geen wetenschappelijke onderbouwing voor is?

Het is inmiddels duidelijk dat een verzwaringsdeken de nodige voordelen met zich mee brengt. Dit blijkt uit de vele ervaringen van gebruikers van dit Nevali verzwaringsdeken. Zij geven aan dat ze onder meer van onderstaande voordelen profiteren:

 • Diepere slaap: mensen die onder dit verzwaringsdeken slapen, genieten van een diepere slaap. Ze hoeven hierdoor korter te slapen om alsnog tot de gewenste rust te komen. Bij een normale nacht – van pakweg 8 uur – geniet je de gehele dag door van veel energie.
 • Minder stress: doordat dit deken vrij zwaar is (meerdere gewichten mogelijk), rust het deken op je lichaam. Dit is niet zwaar, maar roept juist een gevoel van geborgenheid op. Dát gevoel zorgt ervoor dat je minder stress ervaart.
 • Minder angst: bovengenoemd verhaal gaat voor stress op, maar ook zeker voor angst. Door het gevoel van geborgenheid ervaar je (een stuk) minder angst.
 • Sneller in slaap vallen: als je lastig in slaap komt, is het Nevali verzwaringsdeken een aanrader voor je. Veel gebruikers die van dit deken gebruik maken, geven aan dat ze snel in slaap vallen.
 • Energiek en fit wakker worden: met dit deken los je elk mogelijk slaapprobleem op. Je wordt in de ochtend juist energiek, fit en uitgerust wakker.

Spreken deze voordelen je aan? Dan heb je mogelijk direct de neiging om dit verzwaringsdeken te kopen. Voordat je definitief de knoop door gaat hakken, kun je het beste deze Nevali verzwaringsdeken review even doornemen. In deze review vertellen wij je namelijk alles over dit deken van Nevali.

Voordelen
 • Te combineren met je dekbedovertrek
 • Perfecte gewichtsverdeling
 • 7-laags deken
 • Het gehele jaar door te gebruiken
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • In meerdere gewichten verkrijgbaar
 • Met opbergtas
Nadelen
 • In minder gewichten te krijgen dan dekens van concurrenten
 • Formaat aan de kleine kant
 • Niet wasbaar

De belangrijkste voordelen van het Nevali verzwaringsdeken

Binnen het huidige aanbod van verzwaringsdekens kom je veel varianten tegen. Opvallend is dat dít deken één van de meest gekozen dekens is. Waar dit mee te maken heeft? Wat ons betreft met tal van voordelen. Deze voordelen bespreken we hieronder graag uitgebreid.

Te combineren met je dekbedovertrek

Nevali heeft ervoor gekozen om dit deken iets kleiner uit te voeren: 140 bij 200 centimeter. Doordat dit deken net iets kleiner is, past je dekbedovertrek om dit deken heen.

Je kunt je favoriete dekbedovertrek om dit deken heen doen, waardoor je nog aangenamer in slaap valt. Dit voordeel is wat ons betreft uniek te noemen. Veel andere dekens zijn namelijk 150 x 200 groot, waardoor er géén standaard dekbedovertrek omheen past.

Perfecte gewichtsverdeling

Bij dit verzwaringsdeken heeft Nevali gekozen voor meerdere lagen. Het gaat hierbij onder meer om een laag met daarin glazen parels. Deze parels brengen tal van voordelen met zich mee, waaronder een perfecte gewichtsverdeling.

De glazen parels worden perfect over het deken verspreid, waardoor het deken volledig in balans is. Daarbij is het ook goed om te weten dat de glazen parels in allerlei kleine vakjes zitten. Deze kleine vakjes zorgen ervoor dat de parels op hun plek blijven zitten. Dit komt je nachtrust alleen maar ten goede!

7-laags

Nevali heeft bij dit deken gekozen voor 7 lagen. De beste keuze wat ons betreft.

Het gaat hierbij onder meer om de hierboven besproken laag. De laag met de glazen parels zorgt voor bovenstaande voordelen, maar kan dit niet alleen. Om de werking te versterken, heeft Nevali bijvoorbeeld voor 2 beschermingslagen gekozen. Deze lagen zorgen ervoor dat alle parels op de juiste plek blijven zitten.

Een andere fijne laag is de laag van katoen. Dit materiaal is ademend en voelt heerlijk zacht aan. Doordat dit de bovenste/onderste laag is, ligt dit deken heerlijk over je lichaam heen. Met dank aan het ademende vermogen hoef je niet bang te zijn voor zweten tijdens het slapen.

Het gehele jaar door te gebruiken

Opvallend is dat dit deken bijzonder dun is. Nevali geeft zelf aan dat het deken tot 60% dunner is dan andere varianten. Je geniet hierdoor van meerdere voordelen:

 • Ligt heerlijk: doordat het deken vrij dun is, komt het deken in direct contact met je huid. Dit versterkt het gevoel van geborgenheid des te meer.
 • Perfect in combinatie met je dekbedovertrek: doordat dit deken zo dun is, kun je hier prima een dekbedovertrek omheen doen. Dit is dus ook te danken aan de afmetingen, zoals hierboven al besproken.
 • Perfect warmtegeleidend: doordat het dekbed zo dun is, werkt het perfect warmtegeleidend. De warmte wordt fijn afgegeven, maar het wordt nooit té warm onder het deken.

Deze voordelen zorgen voor één algemeen voordeel: je kunt dit deken het gehele jaar door gebruiken. In de winter komt de warmte goed van pas, terwijl het in de zomer erg fijn is dat het deken zo dun is.

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Heb je interesse om een verzwaringsdeken aan te schaffen? Als je naar het huidige aanbod kijkt, komen veel prijskaartjes in de buurt van de 80 á 100 euro.

Dat is echter niet het geval bij het Nevali verzwaringsdeken. Als we naar dit prijskaartje kijken, worden we direct blij. Bij onze partner Bol.com betaal je hier bijvoorbeeld slechts 69 euro voor.

Gezien de kwaliteit kunnen we het volgende stellen: de prijs-kwaliteitsverhouding van het Nevali verzwaringsdeken is prima. Wij durven zelfs te stellen dat weinig andere verzwaringsdekens een dergelijke prijs-kwaliteitsverhouding hebben.

In meerdere gewichten te verkrijgen

Een verzwaringsdeken moet volledig afgestemd zijn op je lichaam. Zo is het van belang dat het gewicht van het verzwaringsdeken ongeveer 10% van je lichaamsgewicht is. Weeg je pakweg 70 kilogram? Dan kies je voor het Nevali verzwaringsdeken 7 kg.

Een belangrijk voordeel is dat je dit deken in meerdere varianten aan kunt schaffen. Het gaat hierbij om een Nevali verzwaringsdeken 3kg, om een Nevali verzwaringsdeken 7 kg en om een Nevali verzwaringsdeken 9 kg. Bestaat er ook een zwaarder verzwaringsdeken van Nevali? Nee, er bestaat bijvoorbeeld geen Nevali verzwaringsdeken 13 kg.

Het 3 kilogram zware verzwaringsdeken is uniek te noemen. Weinig verzwaringsdeken wegen zó weinig, waardoor het Nevali verzwaringsdeken perfect voor een kind is.

Meer informatie over de gewichten vind je hieronder:

Gewicht kiezen van de Nevali verzwaringsdeken

Met opbergtas geleverd

Kies je voor aanschaf van het Nevali verzwaringsdeken? Dan krijg je hier standaard een opbergtas bij meegeleverd. Ideaal om dit deken op een handige manier op te kunnen bergen.

Wil je het deken echter overal mee naar toe nemen? Dan komt deze opbergtas uiteraard ook goed van pas. Meerdere gebruikers geven in ieder geval aan dat zij dit deken óók op vakantie meenemen!

De belangrijkste nadelen van het Nevali verzwaringsdeken

Recentelijk hebben wij veel verzwaringsdekens geanalyseerd. Bij alle dekens die wij beoordeeld hebben, zijn we op specifieke nadelen gestuit. Is dat ook het geval bij het Nevali verzwaringsdeken? Ja, zeker. Net zoals alle andere verzwaringsdekens is ook dit deken niet perfect. De belangrijkste nadelen bespreken we graag hieronder.

In iets minder gewichten te verkrijgen

Je kunt het Nevali verzwaringsdeken in meerdere gewichten bestellen. Prima wat ons betreft, maar andere merken doen dit nog beter. Als we bijvoorbeeld naar het Calmzy verzwaringsdeken kijken, zien wij dat dát deken in meerdere gewichten aangeboden wordt.

Mogelijk net iets te klein

Vind je het heerlijk om een deken volledig om je heen te kunnen slaan? Dan is het Nevali verzwaringsdeken mogelijk net iets te klein. Zoals we in deze Nevali verzwaringsdeken review aangegeven hebben, is dit deken 140 centimeter breed. Dit brengt een voordeel met zich mee, maar dus ook dit nadeel. Het verschil van 10 centimeter (ten opzichte van een regulier verzwaringsdeken) is goed merkbaar.

Niet wasbaar

Net zoals veel andere verzwaringsdekens is ook dit deken niet te wassen. Het enige dat je kunt doen, is dit deken in je tuin op te hangen. De wind zorgt voor een verfrissing van het deken, maar dit is uiteraard niet te vergelijken met het wassen in een wasmachine. Spijtig genoeg is dit bij veel verzwaringsdekens niet mogelijk.

Wat zeggen andere gebruikers?

Spreekt het Nevali verzwaringsdeken je aan? Dan is het goed om te weten dat je dit niet als enige een interessant deken vindt. Dit deken is behoorlijk populair, getuige ook de hoeveelheid beoordelingen online.

Bij onze partner Bol.com ruim 110 reviews achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score een 4,5. Aangezien de schaal van 1 tot 5 loopt, is dit een bijzonder hoge score.

De meeste gebruikers zijn erg te spreken over dit deken. Zo roemen veel gebruikers het prijskaartje, de samenstelling, de kwaliteit en de breedte. Er zijn echter ook mensen die dit deken net iets te smal vinden. Onderstaande beoordelingen zijn wat ons betreft veelzeggend:

 • Deze deken is mooi, goed gemaakt, praktisch, en je slaapt er geweldig onder. De maten zijn prettig doordat je gewoon een “normale” hoes kan gebruiken. Ik wil nooit meer zonder!
 • Mijn zoon van 9 slaapt heel moeilijk in en is ook een lichte slaper. Met het deken slaapt hij veel dieper en heeft de dag nadien ook veel meer energie. Super dus!
 • Super fijn verzwaringsdeken! Heb hem nu 8 maanden, vanaf de eerste dag al in gebruik & kan nu niet meer zonder. Ik val moeiteloos in slaap! Echt een aanrader!

Is het Nevali verzwaringsdeken ook voor een kind geschikt? Zoals je in de tweede review kunt lezen, is dat inderdaad het geval!

Wat krijg je bij het Nevali verzwaringsdeken geleverd?

Bij aanschaf van dit deken krijg je twee handige accessoires meegeleverd:

 • Opbergtas. In deze opbergtas bewaar je dit deken op een handige en duurzame manier. Je kunt de opbergtas hierdoor ook makkelijk overal mee naar toe nemen.
 • Handleiding. Bij dit Nevali verzwaringsdeken krijg je een complete handleiding meegeleverd. In deze handleiding vind je ook handige tips voor het gebruik van dit deken.

Conclusie

8Expert Score
Conclusie

Wat ons betreft is dit één van de betere verzwaringsdekens van dit moment. Dit komt onder meer door de geweldige prijs-kwaliteitsverhouding, door de samenstelling en door de afmetingen. Ook vinden wij het uniek dat dit verzwaringsdeken in afwijkende gewichten geleverd wordt.
Onder aan de streep raden wij je de aanschaf van het Nevali verzwaringsdeken van harte aan. Het deken gaat je jarenlang veel plezier bieden; daar zijn wij heilig van overtuigd. Bekijk de prijzen bij onze partners, kies het juiste gewicht en geniet van tal van gezondheidsvoordelen!

Alternatieven

Calmzy verzwaringsdeken

In deze Nevali verzwaringsdeken review hebben we al eens het vergelijk gemaakt met dit deken van Calmzy. Een logische vergelijking, aangezien beide dekens van een prima kwaliteit zijn. Ten opzichte van het Nevali verzwaringsdeken is deze variant echter 10 centimeter breder. Het ligt hierdoor iets aangenamer onder dit deken, maar je kunt je dekbedovertrek niet om dit deken heen doen. Lees meer over dit deken in onze Calmzy verzwaringsdeken review.

Veilura verzwaringsdeken

Wil je een deken van 150 centimeter breed hebben? En wil je uit de nodige gewichten kunnen kiezen? Dan sluit het Veilura verzwaringsdeken mogelijk perfect op je wensen aan. Dit deken beschikt over 7 lagen, is van een prima kwaliteit en biedt tal van gezondheidsvoordelen. Ook het prijskaartje van dit verzwaringsdeken is interessant! Lees meer over dit deken in onze Veilura verzwaringsdeken review.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo