M Line Athletic Pillow review 2023

Laatst geupdate op januari 4, 2023 by Voeljegezond.nl

Een goede nachtrust is van essentieel belang. Van belang voor je energielevel gedurende de dag, van belang voor je lichamelijke gesteldheid en van belang voor je gemoedstoestand. Spijtig genoeg heeft zo’n 20% van alle Nederlanders last van slaapproblemen.

Geldt dit ook voor jou? Dan is het wellicht verstandig om een nieuw hoofdkussen aan te schaffen. Is je oog daarbij op de M Line Athletic Pillow gevallen? Dan zit je in deze M Line Athletic Pillow review goed. In deze review bespreken wij dit hoofdkussen namelijk van A tot Z.

Hierbij zoomen we in op de kenmerken, op de pluspunten en op de minpunten. Om deze review te schrijven, hebben wij het kussen uitgebreid geanalyseerd. Verder hebben wij de beoordelingen van andere kopers bekeken; op basis daarvan hebben wij een duidelijk beeld van M Line Athletic hoofdkussen gekregen.

Of wij de aanschaf van dit kussen aan kunnen raden? Dat is de vraag die in deze M Line Athletic Pillow review centraal staat. Mocht je nú al weten dat dit het perfecte kussen voor je is, raden wij je aan om goed de prijzen bij onze partners te checken. Via onderstaande buttons check je direct of je van een interessante korting kunt profiteren:

M Line Athletic Pillow kopen / prijsvergelijking!

€159,00
november 27, 2023 9:03 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
1 nieuw van €159,00

Impressie

m-line-athletic-pillow-impressie
m-line-athletic-pillow-impressie-verpakking
m-line-athletic-pillow-impressie-zijslaper

Productfilmpje!

Over het merk M Line

In de wereld van hoofdkussens is M Line één van de beste merken. Dit geldt niet alleen op het gebied van hoofdkussens, maar ook op het gebied van matrassen, bedden en boxsprings. Al met al is M Line één van de grootste merken in de wereld van slaapartikelen.

De slogan van M Line luidt ‘Sleep Well. Move Better.’ Met deze slogan speelt M Line perfect in op de gevolgen van een slechte nachtrust. Door op één van de slaapsystemen van M Line te liggen, zou je lichaam gedurende de dag de beste prestaties moeten kunnen leveren.

Het is in ieder geval niet voor niets dat M Line aanbevolen wordt door topsporters en fysiotherapeuten. Sterker nog: M Line is de officiële partner van meerdere sportploegen. Zo verzorgt M Line matrassen en kussens voor spelers/speelsters van het Nederlands Voetbalelftal, maar ook voor de wielrenners van Jumbo-Visma.

Wil je je nachtrust naar een hoger niveau tillen? Dan zit je bij het merk M Line in ieder geval goed. Dit merk levert kwaliteit, biedt talloze slaapsystemen aan en staat goed aangeschreven. Of ook de M Line Athletic Pillow aan te raden is, lees je in het restant van deze review.

Wat zijn de voordelen van de M Line Athletic Pillow?

Het M Line Athletic kussen is één van best beoordeelde kussens bij onze partner Bol.com. Dit blijkt uit de hoeveelheid reviews, maar ook uit de gemiddelde score van deze reviews. De gemiddelde score is erg hoog; hieruit blijkt overduidelijk dat de meeste kopers erg tevreden zijn met hun aankoop.

Dat kunnen wij goed voorstellen. Toen wij dit kussen op ons gemakje aan het analyseren waren, merkten wij al snel de nodige voordelen op. De belangrijkste voordelen zetten we graag voor je op een rijtje:

 • Dit kussen heeft ideale afmetingen
 • Het kussen is geschikt voor alle soorten slapers
 • Het kussen zorgt voor een perfecte houding van het hoofd
 • Tijdens de nacht zorgt het kussen voor ontspanning van meerdere spiergroepen
 • Dit kussen heeft een ergonomische vormgeving
 • Het kussen is met traagschuim gevuld

Ideale afmetingen

Bij een hoofdkussen is het van belang om goed naar de afmetingen te kijken. Een kussen moet namelijk niet te klein zijn, maar kan ook weer niet te groot zijn. Als een hoofdkussen te groot zou zijn, zou het niet mogelijk zijn om twee kussens naast elkaar te leggen.

Dat is gelukkig bij de M Line Athletic Pillow wel mogelijk. Zoals je op de foto al kunt zien, heeft dit kussen een unieke vorm. De vorm wordt door M Line zelf als ‘Vlinder’ omschreven.

Dat de vorm van het kussen uniek is, blijkt ook uit de afmetingen. Het kussen is namelijk 50 centimeter breed en 35 centimeter lang. Met dank aan deze afmetingen kun je dit kussen echt in elk bed gebruiken.

Is dit kussen ook door een kind te gebruiken? Ja, wat ons betreft wel. Door deze ideale afmetingen neemt het kussen niet al te veel ruimte in beslag, maar het kussen biedt wél een perfecte ondersteuning. Waarover later meer.

Geschikt voor alle soorten slapers

Het vlinderkussen van M Line beschikt over twee unieke kenmerken:

 • De unieke vorm. Door de unieke vorm is dit kussen voor alle soorten slapers geschikt. We doelen hiermee op mensen die op hun zij slapen, op hun buik slapen en/of op hun rug slapen. Ongeacht wat voor slaper jij bent, lig je op dit kussen heerlijk.
 • Twee slaapzijden. M Line heeft ervoor gekozen om dit kussen van twee soorten slaapzijden te voorzien. Je kunt voor de lage slaapzijde of voor de hoge slaapzijde kiezen. Doordat je überhaupt deze keuze hebt, leg je het kussen altijd naar wens neer. Ook is dit een belangrijke reden waarom iedereen aangenaam slaapt op de M Line Athletic Pillow.

Vind je het heerlijk om op je zij te slapen? Dan komt het gat in het midden van het kussen goed van pas. Door deze uitsparing wordt voorkomen dat er een grote druk op je oor ontstaat. Tevens zorgt deze uitsparing voor de gewenste ventilatie tijdens het slapen. Met name in de zomermaanden is dit een belangrijk voordeel.

Perfecte houding van het hoofd

Dat de vorm van dit kussen uniek is, hebben we nu meerdere malen al benoemd. Dit blijven we nog wel even doen, omdat de vormgeving voor meerdere voordelen zorgt. Eén van de voordelen is bijvoorbeeld dat je hoofd altijd in een perfecte houding op dit kussen ligt.

Dit is vooral te danken aan de trechtervormige uitholling in het kussen. Deze uitholling zorgt ervoor dat je hoofd altijd in de beste positie ligt. Ongeacht hoe je precies slaapt, hoe groot je hoofd is of hoe je hoofd precies op het kussen ligt.

Belangrijk voordeel hiervan is dat je volledig tot rust komt. Je ligt heerlijk, je ligt ontspannen en je wordt hierdoor fit wakker. Daarbovenop komt dat de spieren naar je hoofd toe ook volledig tot rust komen. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat je met hoofdpijn in de ochtend opstaat.

Ontspanning van spiergroepen

Door bovengenoemd voordeel komen de spieren naar je hoofd toe volledig tot rust. Dat zorgt ervoor dat je ontspannen ligt en dat ook de rest van je lichaam in volledige ontspanning terechtkomt.

Belangrijk voordeel hiervan is dat je niet bang hoeft te zijn voor pijnlijke spieren. Niet als je lekker ligt te slapen en ook niet als je lekker wakker wordt.

Dit voordeel is te danken aan nóg twee unieke eigenschappen van de M Line Athletic Pillow:

 • Nekgleuf. Het merk M Line heeft dit kussen ook nog van een unieke nekgleuf voorzien. Deze gleuf zorgt ervoor dat je nek in het midden van het kussen blijft liggen, waardoor de hals altijd vrij is. Dát zorgt voor een optimale bloedcirculatie naar het hoofd toe.
 • Schouderuitsparing. Het kussen is ook nog van een unieke schouderuitsparing voorzien. Deze uitsparing zorgt ervoor dat je schouder als het ware in het kussen valt, waardoor je spieren volledig tot rust komen. Dit geldt voor de spieren in je schouders, maar ook voor de spieren in je nek en hals.

Al met al kom je tijdens het slapen volledig tot rust. Dat geldt voor je brein, maar geldt ook voor meerdere spiergroepen. Belangrijk bijkomend voordeel is dat het kussen wél voor de gewenste ondersteuning aan je nek zorgt. Dit komt het slaapcomfort uiteraard ook alleen maar ten goede.

Ergonomische vormgeving

Al met al kunnen we stellen dat dit kussen een ergonomische vormgeving heeft. De belangrijkste voordelen hiervan zetten we nog even voor je op een rijtje:

 • Je spieren komen in volledige ontspanning terecht. Dit komt je nachtrust ten goede en je voorkomt hiermee spierpijn.
 • Je geniet van een ultieme drukverlaging. Mocht je op dit moment met pijn in je lichaam wakker worden, is dit een belangrijke reden om voor de M Line Athletic Pillow te kiezen.
 • Perfecte ondersteuning. Tijdens de slaap ben je van de perfecte ondersteuning verzekerd. Dit merk je aan je nek, maar ook aan je schouders en je hoofd.

Met traagschuim gevuld

Voor de vulling van dit kussen heeft M Line voor traagschuim gekozen. Dit materiaal brengt op zijn manier ook weer meerdere voordelen met zich mee:

 • Traagschuim werkt druk verlagend. Als je met je hoofd op dit kussen ligt, is er sprake van weinig tot geen druk op je hoofd en nek. Zoals hierboven al besproken, zorgt dit voor de nodige voordelen.
 • Traagschuim is ventilerend. Met name tijdens de warme zomermaanden is dit een belangrijk voordeel. En dit voordeel wordt nog verder versterkt door de uitsparing in het midden van het kussen.
 • Het kussen past zich automatisch aan. Doordat dit kussen met traagschuim gevuld is, past het kussen zich automatisch aan je aan. Dit doet het kussen aan je lichaamsvorm en aan het gewicht van je lichaam/hoofd.

M Line Athletic Pillow kopen!

€159,00
november 27, 2023 9:03 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
1 nieuw van €159,00

De nadelen van de M Line Athletic Pillow

In de afgelopen periode hebben wij tal van hoofdkussens beoordeeld. Tot op heden zijn wij het perfecte hoofdkussen echter nog niet tegengekomen. Brengt de M Line Athletic Pillow hier verandering in? Nee, ook bij dit kussen zijn we op enkele minpunten gestuit:

 • Het kussen is behoorlijk duur
 • Je hebt voor dit kussen een speciale kussensloop nodig
 • Je kunt lastig je hoofd verschuiven op het kussen

Behoorlijk duur

Wil je het M Line Athletic kussen kopen? Dan moet je diep in de buidel tasten. Voor dit kussen betaal je bijvoorbeeld bij onze partner Bol.com een bedrag van 129 euro.

Wij onderstrepen dat dit veel geld is, maar willen het wel graag in perspectief plaatsen. Als je voor dit kussen kiest, ben je verzekerd van een fijne nachtrust. Ook ben je verzekerd van het feit dat je ’s ochtends zonder pijn in je lichaam of hoofd opstaat. Als je daar over nadenkt, vind je dat eigenlijk onbetaalbaar, niet waar? Vandaar dat wij net iets anders naar dit prijskaartje kijken. Neemt niet weg dat 129 euro voor een hoofdkussen simpelweg veel geld is.

Speciale kussensloop nodig

Heb je eerder een hoofdkussen in de vorm van een vlinder gezien? Tot op heden is M Line één van de weinige merken, zo niet het enige merk, die voor deze vorm kiest. Belangrijk nadeel is dat een normaal kussensloop niet voor dit kussen geschikt is.

Hoe je dit op kunt lossen? Door een speciale kussensloop van het merk M Line voor dit kussen te kopen. Dat is op zich een prima oplossing, maar dit vraagt om wel een extra investering. De totale investering loopt hiermee alsmaar verder op.

Wil je direct een M Line kussensloop aanschaffen? Check dan de M line Hoofdkussensloop Athletic Pillow – Ecru.

Je kunt je hoofd lastig verschuiven

Weet je van jezelf dat je nogal wild in je slaap bent? En vind je het heerlijk om te rollen op je kussen(s)? Dan is de M Line Athletic Pillow niet helemaal geschikt voor je.

Als je eenmaal je hoofd op het kussen hebt gelegd, ligt je hoofd als het ware vast. Dit is het gevolg van de uitholling van het kussen; hier rust je hoofd in. Als je een wilde slaper bent, is dit niet wenselijk. Het kussen is daardoor, wat ons betreft, minder geschikt voor de mensen die druk in hun slaap zijn.

Wat zeggen andere gebruikers?

De M Line Athletic Pillow is één van de beste hoofdkussens van dit moment. Die stelling durven wij wel aan te gaan na het bestuderen van dit hoofdkussen. Ook durven wij deze stelling aan te gaan op basis van de beoordelingen bij onze partner Bol.com.

Bij Bol.com hebben ruim 120 kopers een review over dit kussen achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score een 4,5. Aangezien de schaal bij Bol.com van 1 tot 5 loopt, is dit een onwijs hoge score.

Veel kopers roemen de ondersteuning van het kussen. Zo is er een vrouw die aangeeft dat ze eerder last van nekklachten had, maar daar door dit kussen helemaal nooit meer last van heeft. Ook geven meerdere kopers aan dat zij uitgerust wakker worden. Kijk, dat is nog eens een goed teken.

De negatieve beoordelingen hebben betrekking op de ondersteuning van het kussen. Dit is echter iets waar elk individu andere eisen aan stelt. De negatieve beoordelingen zijn dus niet per definitie slecht, maar het kussen sluit in dat geval niet aan op de wensen van de koper.
Wat zit er in de doos?
Als je de M Line Athletic Pillow aanschaft, krijg je alleen het kussen geleverd. Dit kussen krijg je wel in een handige zak geleverd; dankzij deze zak neem je het kussen overal probleemloos mee naar toe.

Wat zit er in de doos?

Als je de M Line Athletic Pillow aanschaft, krijg je alleen het kussen geleverd. Dit kussen krijg je wel in een handige zak geleverd; dankzij deze zak neem je het kussen overal probleemloos mee naar toe.

M Line Athletic Pillow aanschaffen!

€159,00
november 27, 2023 9:03 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
1 nieuw van €159,00

Conclusie

Wat ons betreft is de M Line Athletic Pillow één van de beste kussens. Het kussen biedt een geweldige ondersteuning, draagt zorg voor een heerlijke nachtrust en voorkomt de vorming van pijn in spieren.

Ook is het ideaal dat dit kussen niet te groot is, maar ook weer niet te klein is. De vormgeving van het kussen is sowieso uniek. Getuige de uitsparing voor het oor, de uitsparing voor de schouder en de uitholling in het kussen voor het hoofd. Dankzij deze extra’s lig je ontzettend aangenaam op dit hoofdkussen.

Wel moet je even goed rekening met het prijskaartje houden. Ben je echter van mening dat een goede nachtrust onbetaalbaar is? Dan is het zéker aan te raden om voor de M Line Athletic Pillow te kiezen. Check de prijzen bij onze partner en sla direct je slag.

Alternatieven

TEMPUR® Original Queen hoofdkussen Medium

Spreekt het principe van de M Line Athletic Pillow je aan? Maar, ben je niet helemaal overtuigd van de vormgeving van het kussen? Dan kun je ook eens naar het Original Queen hoofdkussen van TEMPUR kijken. Ook dit kussen heeft een unieke vormgeving, is met traagschuim gevuld en heeft ideale afmetingen. Bovendien is dit kussen (flink) goedkoper dan de M Line Athletic Pillow.

M line kussen Pillow You 

De kwaliteit van M Line is geweldig te noemen. Wil je van deze kwaliteit genieten, maar spreekt de vlindervorm je niet zo aan? Dan kun je het beste naar het M Line kussen Pillow You kijken. Dit kussen is vooral voor rug- en zijslapers geschikt, is met schuim gevuld en heeft eveneens ideale afmetingen. Dit kussen is in verschillende kleuren verkrijgbaar, waarbij elke kleur voor een andere stevigheid staat.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo