Lucovitaal verzwaringsdeken review 2023

Laatst geupdate op mei 13, 2022 by Voeljegezond.nl

Ervaar je stress, een gevoel van angst of lig je veelal te piekeren? Merk je dat je heel veel innerlijke onrust hebt of heb je bijvoorbeeld last van ADHD? In al deze situaties biedt een verzwaringsdeken mogelijk uitkomst. Of het Lucovitaal verzwaringsdeken daarbij ook uitkomst kan bieden, lees je in deze uitgebreide review.

In deze Lucovitaal verzwaringsdeken review zoomen wij volledig in op dit deken. We bespreken de belangrijkste kenmerken, de belangrijkste pluspunten en de belangrijkste minpunten. Aan de hand daarvan vellen wij uiteindelijk ons eindoordeel over dit verzwaringsdeken.

Voldoet het Lucovitaal verzwaringsdeken op voorhand al aan je wensen? En zou je dit deken direct zo snel mogelijk aan willen schaffen? Dan raden wij je aan om in onderstaande tabel de prijzen bij onze partners te checken:

Lucovitaal Verzwaringsdeken

Katoen | 150 x 200 cm
52,94 169,00

Waar dient het Lucovitaal verzwaringsdeken voor?

Zorgt een verzwaringsdeken nou voor merkbare gevolgen? Of is de hele hype rondom de verzwaringsdekens overtrokken? Als we naar de gezondheidsvoordelen van het Lucovitaal verzwaringsdeken kijken, zijn wij overtuigd van de merkbare gevolgen. Dit deken brengt namelijk tal van voordelen met zich mee:

 • Onderdrukt interne onrust. Als je veel interne onrust ervaart, lig je hier mogelijk elke avond wakker van. Door onder dit verzwaringsdeken te liggen, ervaar je een gevoel van rust. Het is net alsof je in een diepe ontspanning terechtkomt.
 • Gaat een depressie tegen. Als je een (beginnende) depressie hebt, ervaar je een bedroefd gevoel. Dit deken brengt een gevoel van geborgenheid met zich mee, waardoor je dit bedroefde gevoel onderdrukt wordt.
 • Gaat angst tegen. Het hierboven benoemde gevoel van geborgenheid zorgt ervoor dat je minder last van angst krijgt/hebt.
 • Gaat stress tegen. Bovengenoemd verhaal geldt ook voor stress. Stress kun je zien als een combinatie van interne onrust en angst. Neem plaats onder dit deken en je hebt een stuk minder last van stress.
 • Verbetert de nachtrust. Heb je moeite met inslapen? Of word je ’s nachts veel wakker? Ongeacht van wat voor soort slaapproblemen je last hebt, los je deze problemen op met een verzwaringsdeken. Een dergelijk deken zorgt voor innerlijke rust en verbetert daarmee de nachtrust aanzienlijk.

Al met al brengt een verzwaringsdeken veel voordelen met zich mee. Dat geldt ook absoluut voor het Lucovitaal verzwaringsdeken. Daarover vertellen wij je in deze review graag meer.

Voordelen
 • Ideaal voor hyperactieve personen
 • Puntsgewijze stimulatie van het lichaam
 • Heerlijk zacht
 • Prima kwaliteit
 • Groot formaat
 • Goedkoop
 • Ook geschikt voor (oudere) kinderen
Nadelen
 • Weegt slechts 5,5 kg. Aan de lage kant voor volwassenen
 • Geen informatie over het aantal lagen van de deken
 • De korrels/parels blijven niet goed op hun plaats
 • Niet wasbaar

De belangrijkste voordelen van het Lucovitaal verzwaringsdeken

Is de aanschaf van dit verzwaringsdeken aan te raden? Of kun je beter voor één van de andere varianten kiezen? Wij zijn van mening dat er meerdere redenen zijn om voor dít deken te kiezen. Hieronder vertellen wij je graag meer over deze redenen.

Ideaal voor hyperactieve personen

Merk je bij jezelf op dat je hyperactief bent? Merk je op dat het in je hoofd wel heel druk of onstuimig is? Of merk je mogelijk op dat je kind hyperactief is? In deze gevallen gaat het Lucovitaal verzwaringsdeken deze hyperactiviteit tegen.

Belangrijk voordeel hierbij is dat dit deken zich naar je lichaam aanpast. Je ervaart hierdoor een gevoel van geborgenheid; het is net alsof je een jas aantrekt die perfect om je lichaam heen zit.

Kortom: wil je beter ontspannen en intern ook tot rust komen? Dan sluit het Lucovitaal verzwaringsdeken perfect op je wensen aan.

Puntsgewijze stimulatie van het lichaam

Heb je je al verdiept in de werking van een verzwaringsdeken? Dan weet je ongetwijfeld dat een dergelijk deken werkt door de druk die op het lichaam uitgevoerd wordt. Deze druk is bij dít deken te danken aan hypoallergene korreltjes.

Met deze korreltjes is het deken gevuld, waardoor dit deken het nodige gewicht met zich mee brengt. Dit gewicht drukt op je lichaam en zorgt voor een puntsgewijze stimulatie van je lichaam.

Dit gevoel is indrukwekkend te noemen. Je voelt dat dit deken invloed op je spieren en gewrichten uitoefent, maar je kunt het eigenlijk niet echt plaatsen. Doordat je spieren en gewrichten ‘aangeraakt’ worden, ervaar je een diepe ontspanning. Deze diepe ontspanning zorgt er ook voor dat je lekkerder in slaap valt.

Heerlijk zacht

Zodra je dit deken over je hoofd heentrekt, geniet je van de nodige voordelen. Eén van deze voordelen is dat het deken heerlijk zacht aanvoelt. Het is net alsof je een heerlijk zachte hoodie aantrekt.

Doordat het deken zo zacht is, kom je in een nóg diepere ontspanning. Je komt heerlijk tot rust, het deken ligt comfortabel en het deken ligt heerlijk zacht. Grote kans dat je onder dit deken al snel in een heerlijke slaap valt.

Prima kwaliteit

Het merk Lucovitaal heeft in de afgelopen jaren haar sporen verdiend. Dit heeft men met allerlei gezondheidsproduct gedaan, variërend van vitaminen tot aan warmte pleisters.

Dat Lucovitaal zo hard gegroeid is, is ook te danken aan de geleverde kwaliteit. Over de kwaliteit van het Lucovitaal verzwaringsdeken zijn wij in ieder geval erg te spreken. Het deken is van de juiste materialen vervaardigd (pluche/katoen) en is met de beste korreltjes gevuld. Deze hypoallergene korreltjes voorkomen dat je last van een allergische reactie krijgt.

Groot

Toen wij naar dit deken keken, viel één ding ons direct op: de afmetingen. Dit deken is niet overdreven zwaar, maar is wel 150 bij 200 centimeter groot. Met dank aan deze afmetingen trek je het deken volledig over je lichaam heen. Dit versterkt het gevoel van geborgenheid des te meer.

Goedkoop

Ben je op zoek naar een goed verzwaringsdeken? Als je naar het huidige aanbod kijkt, vallen de prijzen je mogelijk iets tegen. Voor veel dekens betaal je een bedrag tussen de 70 en 100 euro.

Dit geldt gelukkig niet voor het Lucovitaal verzwaringsdeken. Als je dít deken bij onze partner Bol.com bestelt, betaal je hier slechts 49,99 euro voor. Voor nog geen vijf tientjes ben je al de trotse (en blije) eigenaar van dit deken.

Ook geschikt voor kinderen

Zoals we eerder in deze Lucovitaal verzwaringsdeken review al stelden, is dit deken ook voor kinderen geschikt. Dit is hoofdzakelijk te danken aan het gewicht van slechts 5,5 kilogram.

Over het algemeen geldt de volgende stelregel: het gewicht van een verzwaringsdeken moet 10% van het lichaamsgewicht zijn. Als je kind bijvoorbeeld 50 kilo weegt, zou dit deken net iets te zwaar zijn. Desalniettemin kiezen veel ouders ervoor om dit deken toch over hun kind heen te leggen. Puur vanwege alle hierboven besproken voordelen.

De belangrijkste nadelen van het Lucovitaal verzwaringsdeken

In het huidige aanbod van verzwaringsdekens is dit een unieke variant. Dit deken is niet met veel andere verzwaringsdekens vergelijkbaar, maar brengt juist daardoor veel voordelen met zich mee. Tegelijkertijd moet je hierdoor ook met enkele bijzondere nadelen rekening houden.

Weegt slechts 5,5 kilogram

Eerder in deze Lucovitaal verzwaringsdeken gaven we het al aan: dit deken weegt slechts 5,5 kilogram. Ten opzichte van veel andere dekens is dit licht.

Aan de ene kant brengt dit gewicht een voordeel met zich mee: het is ook voor kids geschikt. Aan de andere kant brengt dit gewicht een nadeel met zich mee: het is niet voor alle volwassenen geschikt.

Weeg je bijvoorbeeld richting de 80 á 90 kilo? Dan is dit deken eigenlijk te licht voor je. Mocht je een dergelijk gewicht hebben, kies je beter voor een zwaarder verzwaringsdeken.

Tip: het is mogelijk om dit deken dubbel te vouwen. Op deze manier is het mogelijk om het gewicht te verdubbelen/vergroten. Dit is overigens een tip die door Lucovitaal zelf gegeven is!

Geen informatie over aantal lagen

Veel verzwaringsdekens beschikken over maar liefst 7 lagen. Deze lagen zorgen voor het gewenste effect en comfort. Spijtig genoeg doet Lucovitaal hier helemaal geen uitspraken over. Wij hadden in ieder geval graag willen weten uit hoeveel lagen dit deken bestaat.

Korreltjes blijven niet goed op hun plek

Ben je van plan om dit verzwaringsdeken met enige regelmaat te gebruiken? Dan zou je na een jaar tot twee jaar met een bepaald gevolg te maken krijgen: de korrels blijven niet meer goed op hun plek zitten. Dit heeft puur met de samenstelling van dit deken.

Niet wasbaar

Een gekend nadeel van verzwaringsdeken dat óók bij dit deken geldt: dit deken is niet wasbaar. Je kunt het deken gewoonweg niet in de wasmachine stoppen.

Dit is op zich jammer, maar is ook prima op te lossen. Op een zonnige dag kun je dit deken in je tuin ophangen, waardoor de frisse wind vat krijgt op het deken. Het deken voelt hierna weer lekker fris aan.

Wat zeggen andere gebruikers?

Dat het Lucovitaal verzwaringsdeken populair is, blijkt uit de online beoordelingen. Bij onze partner Bol.com zijn bijvoorbeeld de nodige reviews te vinden. Van deze reviews is de gemiddelde score een 4,3; de schaal loopt hierbij van 1 tot 5, dus dit is een meer dan prima score.

Ook in de webshop van Lucovitaal zelf zijn veel reviews achtergelaten. Het gaat hierbij om ruim 100 reviews, waarvan de gemiddelde score een 4,6 is. Je had het mogelijk al verwacht, maar ook deze schaal loopt van 1 tot 5.

Al met al kunnen we stellen dat de meeste gebruikers erg tevreden zijn. In de reviews valt te lezen dat men tevreden is over de kwaliteit, over de gevolgen en over het gewicht van het deken. Ook valt her en der te lezen dat het deken heerlijk zacht en warm aanvoelt. Voor het overzicht hebben we drie veelzeggende beoordelingen op een rijtje gezet:

 • Ik ben blij met de verzwaringsdeken, ik lig er heerlijk onder. Prettig gevoel erbij.
 • Ideale deken voor kinderen die onrustig slapen en vaak wakker worden en dan bij de ouders in bed kruipen. Dat gebeurt niet meer met de verzwaringsdeken. Kindje slaapt als een blok in een warm nest.
 • Mijn dochter van 10 slaapt weer heerlijk met behulp van dit verzwaringsdeken! Echt een aanrader!

Wat krijg je bij het Lucovitaal verzwaringsdeken geleverd?

Bij aanschaf van dit deken krijg je slechts één attribuut geleverd: het deken zelf Je hoeft niet te rekenen op bijvoorbeeld een opbergtas op iets dergelijks. Wel vind je in de doos een handleiding met meer informatie over dit verzwaringsdeken.

Conclusie

7.5Expert Score
Awesome

De verzwaringsdeken van Lucovitaal is een prima deken als je niet 120 euro voor een verzwaringsdeken wilt uitgeven. Voor oudere kinderen is deze deken ideaal, gezien het gewicht van 5,5 kg. Tegelijkertijd is dit het grootste nadeel van deze deken, voor de meeste volwassenen is dit namelijk iets aan de lichte kant. Mocht je liever een deken met een hoger gewicht hebben, kun je dit deken omslaan.

Bekijk de prijzen bij onze partners en schaf dit Lucovitaal verzwaringsdeken voordelig aan:

Lucovitaal Verzwaringsdeken

Katoen | 150 x 200 cm
52,94 169,00

Alternatieven

Nevali® Verzwaringsdeken 7 kg

Vind je het gewicht van 5,5 kg toch iets te licht? Dan kun je het beste voor dit Nevali verzwaringsdeken van 7 kg kiezen. Dit deken is van een geweldige kwaliteit, is 140 bij 200 centimeter groot en beschikt over maar liefst 7 lagen. Deze 7 lagen zorgen tezamen voor een heerlijk gevoel en de nodige gezondheidsvoordelen. Lees meer over dit deken in onze Nevali verzwaringsdeken review.

Calmzy 2.0 verzwaringsdeken

Wil je een niet al te licht verzwaringsdeken hebben? Maar, wil je dat dit deken wel 150 bij 200 centimeter groot is? Dan is de aanschaf van dit Calmzy verzwaringsdeken aan te raden. Dit deken is heerlijk zacht, bestaat uit 7 lagen, is met hoogwaardige glasparels gevuld en weegt 7 kg. Door de afmetingen (150 x 200 cm) sla je dit deken bovendien volledig om je heen. Heerlijk! Lees meer over dit deken in onze Calmzy verzwaringsdeken review.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo