Litollo verzwaringsdeken review 2024

Laatst geupdate op mei 9, 2022 by Voeljegezond.nl

Lekker slapen en een stuk beter in je vel zitten? Veel mensen zweren hiervoor bij een verzwaringsdeken. Het lijkt wellicht te mooi om waar te zijn, maar veel mensen ervaren veel gemak van een goed verzwaringsdeken. Verdient het Litollo verzwaringsdeken ook het predicaat ‘goed verzwaringsdeken’? Je gaat het lezen in deze Litollo verzwaringsdeken review.

In deze Litollo verzwaringsdeken review bespreken wij dit verzwaringsdeken van A tot Z. We zoomen in op de belangrijkste kenmerken, op de voordelen, op de nadelen en op de ervaringen van andere gebruikers.

Voor deze review baseren wij ons grotendeels op de ervaringen van andere gebruikers. We hebben zelf echter dit deken ook geanalyseerd en vergeleken met andere verzwaringsdekens. Op basis daarvan kunnen we in ieder geval al stellen dat dit een interessant verzwaringsdeken is.

Weet je nu al zeker dat dit verzwaringsdeken op je wensen aansluit? Dan doe je er verstandig aan om de prijzen bij webshops goed met elkaar te vergelijken. Via onderstaande buttons check je de prijzen bij onze partners:

Waar dient het Litollo verzwaringsdeken voor?

Twijfel je enigszins over het gebruik van een verzwaringsdeken? Dat is in principe niet nodig. Veel mensen zweren inmiddels al bij dit deken, onder meer vanwege onderstaande voordelen:

 • Diepere en betere slaap: met een goed verzwaringsdeken geniet je van een diepere en betere slaap. Je valt in een diepe slaap, waardoor je ’s nachts veel beter uitrust. Ook merk je dat je minder aan het woelen bent en dat je sneller in slaap valt.
 • Fitter en uitgeruster wakker worden: dankzij een goed verzwaringsdeken word je fit en uitgerust wakker. Dit komt door de diepere en betere slaap, maar ook door het relaxte gevoel dat je ervaart.
 • Minder angst: zodra je het verzwaringsdeken over je heentrekt, geniet je van een gevoel van geborgenheid. Dit gevoel uit zich onder meer in het kwijtraken van je angst.
 • Minder stress: bovengenoemd voordeel geldt ook voor je stresslevel. Als je onder een verzwaringsdeken ligt, merk je dat je innerlijk tot rust komt. De stress neemt hierdoor weg en je gaat je een stuk beter voelen.

Gelden al deze voordelen ook voor het Litollo verzwaringsdeken? Ja, daar komt het zeker op neer. Door elke nacht onder dit deken te slapen, geniet je hoe dan ook veel voordelen. In deze Litollo verzwaringsdeken review vertellen we je hier graag meer over.

Voordelen
 • 4-seizoenen verzwaringsdeken
 • 7-laags materiaal
 • Beschikt over handige lussen
 • In meerdere gewichten te verkrijgen
 • Passend voor je dekbedovertrek
 • Prima kwaliteit
 • Geweldig geprijsd
Nadelen
 • Niet wasbaar
 • Niet voor iedereen breed genoeg
 • Vreemd geurtje

De belangrijkste voordelen van het Litollo verzwaringsdeken

Dat het Litollo verzwaringsdeken populair is, komt niet zomaar uit de lucht vallen. Dit heeft puur te maken met de vele voordelen van dit deken. Deze voordelen hebben wij aan de hand van onze analyse zelf opgemerkt, maar blijkt ook uit de ervaringen van andere gebruikers. Over deze voordelen vertellen we je hieronder graag meer.

4-seizoenen verzwaringsdeken

Litollo heeft voor een 4-seizoenen verzwaringsdeken gekozen. Door specifieke materialen te gebruiken, is dit deken in zowel de zomer als in de winter geschikt.

Als je in de zomer onder dit deken wilt liggen, kun je je normale deken aan de kant schuiven. Dit deken zorgt voor de gewenste warmte en de gewenste verkoeling.

In de winter lig je ook heerlijk onder dit deken. In dat geval kun je het beste je normale deken óver dit deken heen leggen. Je geniet dan van een dubbele laag dekens, waardoor je het niet koud hoeft te hebben. Ondertussen geniet je ook nog van bovengenoemde voordelen.

Van de juiste materialen gemaakt

Wij zijn van mening dat het Litollo verzwaringsdeken van de juiste materialen vervaardigd is.

Men heeft gekozen voor polyester- en katoenvezels. Deze twee materialen zorgen voor de gewenste warmte, voor het gewenste gewicht en voor de gewenste zachtheid. Zodra je dit deken over je heen legt, geniet je van deze zachtheid!

Bijkomend voordeel: de vakjes van dit verzwaringsdeken zijn op een perfecte manier gestrikt. De vakjes zijn dubbel gestikt, waardoor deze erg stevig zijn. Precies dát is wat je wilt bij een verzwaringsdeken.

7-laags

Dit Litollo verzwaringsdeken beschikt over maar liefst 7 verschillende lagen. Aan de boven- en onderzijde heeft Litollo voor een polyester laag gekozen. Dit materiaal kenmerkt zich door de zachtheid en door het ademende vermogen.

Bovenop deze polyester laag is aan beide kanten een beschermlaag toegevoegd. Deze laag zorgt ervoor dat de andere polyester lagen stevig blijven liggen. Tussen de twee binnenste polyester lagen is een laag met micro glasparels te vinden.

Deze micro glasparels zorgen voor het gewicht van dit deken. Doordat alle parels op gelijke manier door het deken heen verspreid zitten, geniet je van een perfecte gewichtsverdeling.

Bijkomend voordeel: deze micro glasparels zijn hypoallergeen. Mocht je last van bijvoorbeeld een stofallergie hebben, komen deze parels dus ook goed van pas.

Beschikt over handige lussen

Wat wij ook handig vinden, zijn de lussen van dit deken. Deze lussen maak je aan je hoeslaken vast, waardoor het deken perfect blijft liggen. Zelfs als je van nature een onrustige slaper bent.

In meerdere gewichten te verkrijgen

Bij het kopen van een verzwaringsdeken moet je goed met het gewicht rekening houden. Het gewicht van het deken moet ongeveer 10% van je lichaamsgewicht zijn.

De kans dat je een geschikt Litollo verzwaringsdeken vindt, is bijzonder groot. Het merk Litollo heeft er namelijk voor gekozen om dit deken in allerlei varianten uit te brengen:

 • Litollo verzwaringsdeken 6 kg
 • Litollo verzwaringsdeken 7 kg
 • Litollo verzwaringsdeken 8 kg
 • Litollo verzwaringsdeken 10 kg
 • Litollo verzwaringsdeken 12 kg

Bijkomend voordeel: dit deken kan ook voor een kind geschikt zijn. In dat geval kies je het beste voor het Litollo verzwaringsdeken kind 3 kg. Is je kind al iets ouder? Dan kun je ook kiezen voor het Litollo verzwaringsdeken kind 4,5 kg.

Passend voor je dekbedovertrek

Bij dit verzwaringsdeken heeft Litollo een opvallende keuze gemaakt. Men heeft er namelijk voor gekozen om dit deken 140 centimeter breed te maken. Veel merken kiezen echter voor een breedte van 150 centimeter.

Deze keuze van Litollo brengt zowel een voor- als een nadeel met zich mee. Het voordeel is dat je je dekbedovertrek perfect om dit deken heen kunt doen. Dit verzwaringsdeken blijft hierdoor een stuk schoner; het is immers niet wasbaar. Je dekbedovertrek kun je echter wel (simpel) wassen in de wasmachine.

Zoals eerder in deze Litollo verzwaringsdeken review al gesteld, heeft Litollo ook nog 8 lussen aan dit deken aangebracht.

Prima kwaliteit

Kies je voor het Litollo verzwaringsdeken? Dan kies je voor kwaliteit. Deze kwaliteit is aan zowel het materiaal als aan de afwerking te danken. Dat Litollo zelf ook overtuigd van haar product is, blijkt uit de garantie. Op dit verzwaringsdeken krijg je maar liefst 5 jaar garantie!

Geweldig geprijsd

Ben je op zoek naar het beste goedkope verzwaringsdeken? Dan is de kans heel groot dat je bij dit verzwaringsdeken uitkomt. Dit deken van Litollo kost bij onze partner Bol.com slechts 69 euro.

Let op: Bol.com stunt ook nog eens regelmatig met een aanbieding. Dankzij zo’n aanbieding betaal je bijvoorbeeld slechts 59 euro voor dit deken!

De belangrijkste nadelen van het Litollo verzwaringsdeken

Op onze website vind je over meerdere verzwaringsdekens een review. In al deze review komen ook enkele nadelen aan bod, ondanks de vele voordelen. Is dat bij dit verzwaringsdeken van Litollo ook het geval? Ja, dat is inderdaad het geval.

Bij dit verzwaringsdeken moet je met enkele nadelen rekening houden.

Niet wasbaar

Een gekend nadeel van een verzwaringsdeken is dat dit niet wasbaar is. Dit geldt ook voor het Litollo verzwaringsdeken. Als je dit deken wel in de wasmachine doet, doe je de werking van het gehele deken teniet. De micro glasparels zijn simpelweg niet bestand tegen een wasmachine.

Niet voor iedereen breed genoeg

Zoals hierboven al gesteld, brengt de breedte van 140 cm een nadeel- en voordeel met zich mee. Het nadeel is dat dit deken niet voor iedereen breed genoeg is.

Vind je het bijvoorbeeld lekker om het deken volledig om je heen te slaan? Dan merk je bij dit deken op dat je net 10 centimeter tekort komt. Dit is ook direct de reden waarom veel andere fabrikanten voor een 150 cm breed deken kiezen.

Vreemd geurtje

Meerdere gebruikers merken op dat dit deken een vreemd geurtje heeft. Dit vinden wij zelf opmerkelijk, aangezien de micro glasparels juist geurvrij zouden moeten zijn.

Waar dit vreemde geurtje vandaan komen, durven wij niet te zeggen. Mocht je dit geurtje zelf ook opmerken, is het advies om dit deken even in je tuin op te hangen. De frisse wind neemt het geurtje mogelijk volledig weg.

Wat zeggen andere gebruikers?

Wij zijn niet als enige enthousiast over dit Litollo verzwaringsdeken. Nee, als je naar de reviews kijkt, zie je nagenoeg alleen maar positieve woorden naar voren komen. Dit blijkt ook duidelijk uit de beoordelingen bij onze partner Bol.com.

Ruim 130 kopers hebben bij Bol.com een beoordeling over dit deken achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score een 4,5. Gezien de schaalduiding van 1 tot 5 is dit een behoorlijk hoge score.

In de reviews zijn veel lovende woorden te vinden over de prijs-kwaliteitsverhouding. Ook geven veel gebruikers aan dat zij daadwerkelijk voordelen ervaren door dit deken. Daarbij is het ook goed om te weten dat sommige gebruikers aangeven dat het aan het begin even wennen is.

Voor de volledigheid hebben we drie veelzeggende beoordelingen voor je op een rijtje gezet:

 • Fijne deken. In het begin even wennen aan de zwaarte maar ik kan na een tijd zeggen dat ik veel vaster slaap en sneller in slaap val.
 • Prijs kwaliteitverhouding is erg goed bij dit deken. Het materiaal is erg zacht en ik slaap als een roosje. Alle euro’s waard. Ik had in eerste instantie niet verwacht dat dit zou gaan werken. Bedankt!!
 • Dit deken brengt echt zoveel comfort. Zorg er enkel wel voor dat je geen te zwaar deken neemt en blijf dus bij de 10% regel. Zeker als je vaak beweegt wil je geen te zwaar deken.

Wat krijg je bij het Litollo verzwaringsdeken geleverd?

Bij dit verzwaringsdeken krijg je geen accessoires meegeleverd. Zo ontbreekt het aan een handige opbergtas; dit krijg je bij andere dekens wel.

Neemt niet weg dat je het Litollo verzwaringsdeken alsnog makkelijk mee kunt nemen. Door de materiaalkeuze vouw je dit deken compact op. Je bent hierdoor alsnog in staat om het verzwaringsdeken bijvoorbeeld mee op vakantie te nemen.

Conclusie

8Expert Score
Conclusie

Het Litollo verzwaringsdeken is naar onze mening één van de beste verzwaringsdekens. Zeker op het gebied van prijs-kwaliteitsverhouding is dit een geweldig deken. Je betaalt slechts 7 tientjes voor het deken, terwijl de kwaliteit geweldig is.
Ook is het een goed teken dat dit deken erg populair is. Dat veel gebruikers erg tevreden zijn, maakt het beeld alleen maar rooskleuriger. Ga even op de weegschaal staan, kijk hoe zwaar je bent en kies vervolgens het juiste gewicht uit.

Alternatieven

Nevali® Verzwaringsdeken

Een ander prima verzwaringsdeken is deze variant van Nevali. Deze variant is ongeveer net zo duur als de variant van Litollo, maar heeft net een iets andere samenstelling. Zo beschikt dit deken ook nog over katoenen lagen, waardoor de werking van het deken net iets anders is. Net zoals het Litollo verzwaringsdeken is ook dit deken 140 centimeter breed. Lees meer over dit deken in onze Nevali verzwaringsdeken review.

Calmzy 2.0 verzwaringsdeken

Heb je liever een iets breder verzwaringsdeken? Dan is dit Calmzy 2.0 verzwaringsdeken een prima optie voor je. Dit deken is 150 centimeter breed, waardoor je ‘m volledig om je heen kunt slaan. Houd er wel rekening mee dat dit deken een slag duurder is dan het verzwaringsdeken van Litollo. Lees meer over dit deken in onze Calmzy verzwaringsdeken review.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo