Kustaa verzwaringsdeken review 2023

Laatst geupdate op januari 4, 2023 by Voeljegezond.nl

Een bewuste leefstijl; het is bij steeds meer mensen aan de orde van de dag. Een bewuste leefstijl kenmerkt zich onder meer door voldoende beweging, gezond eten én voldoende slapen. Merk je alleen op dat jouw nachtrust absoluut niet naar wens is? Dan biedt het Kustaa verzwaringsdeken mogelijk uitkomst.

Het Kustaa verzwaringsdeken is één van de vele soorten verzwaringsdekens die op dit moment aangeboden wordt. Dit soort deken kwam een paar jaar geleden plots op de markt. Aan het begin leek er veel sceptische te zijn, maar dat veranderde al snel. Veel mensen maken tegenwoordig met veel plezier gebruik van een verzwaringsdeken.

Overweeg jij ook de aanschaf van een verzwaringsdeken? En ben je tijdens je zoektocht bij het Kustaa verzwaringsdeken uitgekomen? Dan zit je in deze Kustaa verzwaringsdeken review goed. In deze review bespreken we dit deken namelijk van A tot Z. Maak kennis met alle voordelen. Maak kennis met enkele nadelen. En maak kennis met onze bevindingen met dit deken, maar óók met de ervaringen van andere kopers.

Weet je nu al dat je het Kustaa verzwaringsdeken aan wilt schaffen? Dan raden wij je aan om hieronder direct de prijzen bij onze partner(s) te checken. Daarmee ben je verzekerd van de laagste/beste prijs:

Kustaa verzwaringsdeken kopen!

Impressie

kustaa-verzwaringsdeken-impressie-opbergtas
kustaa-verzwaringsdeken-impressie-afmetingen
kustaa-verzwaringsdeken-impressie-materiaal

Waar dient het Kustaa verzwaringsdeken voor?

Dat je in deze review uitgekomen bent, is niet zonder reden. Dit betekent enerzijds dat je meer over dit deken van Kustaa wilt weten. Maar, dit betekent mogelijk anderzijds ook dat je meer over een verzwaringsdeken in zijn algemeenheid wilt weten.

Om je daar goed over te kunnen informeren, hebben wij de belangrijkste voordelen van een verzwaringsdeken op een rijtje gezet:

 • Met een verzwaringsdeken neem je afscheid van stress en angsten. Lig je vaak ’s avonds in bed te piekeren? Ervaar je een flink gevoel van stress? Of heb je regelmatig met flinke angstgevoelens te maken? In deze situaties komt een verzwaringsdeken maar al te goed van pas. Dit deken zorgt ervoor dat je snel afscheid neemt van stress en angsten.
 • Met een verzwaringsdeken geniet je van meer energie. Door onder een verzwaringsdeken te liggen, ervaar je een veel fijnere nachtrust. Je staat hierdoor energieker op, waardoor je gedurende de dag meer energie hebt. Deze energie uit zich onder meer in een verhoogde productiviteit en verbeterde concentratie. Ideaal, toch?
 • Met een verzwaringsdeken slaap je heerlijk. Dit is te danken aan het gevoel van geborgenheid dat een dergelijk deken met zich mee brengt. Dit deken rust met een aanzienlijk gewicht op je lichaam, waardoor het zich als ware je lichaam heerlijk omarmt. Dit voelt heerlijk aan en stelt je in staat om zonder zorgen snel in slaap te vallen. Je slaapt vervolgens ook vaster en wordt hierdoor ’s ochtends uitgeruster wakker. Wat wil je nog meer?

Wil je graag van deze voordelen profiteren? Dan kan het interessant zijn om het Kustaa verzwaringsdeken aan te schaffen. We willen nog niet al te veel verklappen, maar dit deken voldoet absoluut aan de wensen. Neem deze Kustaa verzwaringsdeken review op je gemakje door en achterhaal wat dit deken te bieden heeft.  

De belangrijkste voordelen van het Kustaa verzwaringsdeken

Heb je oren naar de aanschaf van een verzwaringsdeken? Als je bijvoorbeeld het aanbod bij Bol.com bekijkt, zie je tientallen dekens naar voren komen. Om binnen dit aanbod tot de juiste keuze te komen, zou je kritisch moeten zijn. Dat zijn wij ook geweest bij het opstellen van deze review.

Ondanks dat we zo kritisch zijn geweest, hebben wij opvallend veel voordelen opgemerkt. De belangrijkste voordelen bespreken we graag hieronder uitgebreid.

In drie varianten te verkrijgen

Eén van de belangrijkste voordelen vinden wij dat je het Kustaa verzwaringsdeken in drie varianten aan kunt schaffen. Deze drie varianten zetten we graag voor je op een rijtje:

 • Kustaa Fleece Verzwaringsdeken. Het belangrijkste voordeel van dit deken van Kustaa is de zachtheid. Dit deken is van fleece vervaardigd, waardoor het superzacht is. Dit deken heeft een gewicht van 6,8 kilogram en is 152 bij 203 centimeter groot. Je geniet onder dit deken al met al van een heerlijke nachtrust.
 • Kustaa Verzwaringsdeken 6,8kg. Je kunt bij Kustaa ook kiezen voor een deken van katoen. Dan kom je bij dit deken uit met eveneens een gewicht van 6,8 kilogram. Dit deken is ook 152 bij 203 centimeter groot, maar is ten opzichte van bovenstaande variant dus van ander materiaal vervaardigd.
 • Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken. Tot slot kun je ook nog kiezen voor dit deken van bamboevezel. Dit materiaal is heerlijk koel, waardoor dit een uiterst interessant deken voor in de zomerperiode is. Dit deken is ook 152 bij 203 centimeter groot, weegt 7 kilogram en is in twee kleuren te verkrijgen. Ongeacht voor welke kleur je kiest, geniet je van talloze voordelen.

Naar welk Kustaa verzwaringsdeken gaat jouw voorkeur uit? Om dat te bepalen, zou je goed naar je wensen moeten kijken. Op basis van je wensen kun je een keuze maken, bijvoorbeeld op het gebied van materiaal. Ga je voor fleece, katoen of bamboevezel? Dat is één van de belangrijkste vragen die je voor jezelf moet beantwoorden. 

Ook is het aan te raden om goed naar het gewenste gebruik te kijken. Wil je het deken het gehele jaar door kunnen gebruiken? Dan kies je het beste voor de variant van fleece of katoen. Wil je het verzwaringsdeken vooral zomers gebruiken? Dan is de variant van bamboevezel de beste optie.

Ideale afmetingen

Ongeacht voor welk Kustaa verzwaringsdeken je kiest, geniet je van ideale afmetingen. Dit merk kiest namelijk altijd voor de afmetingen 152 bij 203 centimeter.

Dit houdt in dat je je heerlijk in dit deken in kunt wikkelen. Het deken ligt volledig om je lichaam heen en biedt daarmee het gewenste gevoel van geborgenheid. Je komt hierdoor heerlijk tot rust. Je ontspant jezelf volledig. En je neemt onder een Kustaa verzwaringsdeken snel afscheid van stress en/of angst. Dit stelt je dus in staat om elke nacht heerlijk te slapen. En om elke ochtend fit en energiek op te staan. 

Uitmuntende kwaliteit

Kies je voor een Kustaa verzwaringsdeken? Dan kies je voor een uitmuntende kwaliteit. Ongeacht voor welke van de drie dekens je kiest, geniet je namelijk van de beste materialen. Dit geldt voor het katoen, de bamboevezel en het Berber fleece.

Dat deze dekens veel voordelen bieden, is ook aan de afwerking te danken. De dekens zijn op een keurige manier gestikt en hebben hierdoor een lange levensduur. Daarbij is het ook super dat de mini balletjes goed in het deken blijven zitten. Zelfs als je geruime tijd van dit deken gebruik maakt, blijft het deken de gewenste werking bieden. En daarmee geniet je van veel gezondheidsvoordelen.

Interessant geprijsd

Naar welke van de drie Kustaa verzwaringsdekens gaat jouw voorkeur uit? Ongeacht welk deken je koopt, geniet je van meerdere voordelen. Eén van de gemeenschappelijke voordelen is in ieder geval het prijskaartje.

Alle varianten kosten namelijk 59,99 euro. Voor slechts 6 tientjes ben je al de trotse eigenaar van dit prima verzwaringsdeken. Met dit deken geniet je van onbetaalbaar veel gemak, waardoor het absoluut aan te raden is om deze investering van 59,99 euro te doen. 

Meerdere gezondheidsvoordelen

Kies je voor een Kustaa verzwaringsdeken? Dan kies je voor kwaliteit, maar ook voor het ondergaan van meerdere gezondheidsvoordelen. Met dit deken geniet je onder meer van de volgende voordelen:

 • Het deken zorgt ervoor dat je lichaam meer serotonine en melatonine aanmaakt. Dit houdt concreet in dat je lichaam meer gelukstofjes in de hersenen aanmaakt. Je voelt je daardoor gelukkiger én hiermee gaat het angst- en stressniveau omlaag. 
 • Het deken zorgt ervoor dat je je volledig kunt ontspannen. Heb je het erg druk op je werk of heb je problemen in je leven? Door onder het Kustaa verzwaringsdeken te kruipen, neem je even afscheid van je situatie. Je komt hierdoor lekker tot rust en je hoeft even niet te piekeren.
 • Het deken zorgt ervoor dat je beter en langer slaapt. Onder meer bovenstaande voordelen zorgen ervoor dat je beter en langer slaapt. Je staat hierdoor uitgeruster op, je geniet van meer energie gedurende de dag en je voelt je simpelweg energieker. Daarbovenop komt dus ook nog dat je je een stuk gelukkiger gaat voelen.

Handige opbergtas

Als je één van de Kustaa verzwaringsdekens aanschaft, krijg je het deken in een handige opbergtas geleverd. Met deze tas ben je in staat om het deken altijd en overal te gebruiken.

Ga je bijvoorbeeld op vakantie? Vouw het deken op en stop het deken in de opbergtas. Je kunt de opbergtas nu makkelijk mee op vakantie nemen, waardoor je ook op je vakantieadres van alle gezondheidsvoordelen geniet. Of ga je bij een vriend(in) of familielid slapen? Ook dan biedt deze opbergtas veel voordelen.

Ook geschikt voor kinderen

Merk je op dat je kind behoorlijk slecht slaapt? Grote kans dat je kind over de oorzaak niet al te goed kan of wil communiceren. Om het slaapproblemen alsnog op te lossen, is de aanschaf van het Kustaa verzwaringsdeken aan te raden. Doordat dit deken niet al te veel weegt, is dit een prima verzwaringsdeken voor kinderen. 

Kustaa verzwaringsdeken kopen!

De belangrijkste nadelen van het Kustaa verzwaringsdeken

Op onze website vind je meerdere reviews over verzwaringsdekens. Wij hebben inmiddels al een stuk of 10 á 20 dekens beoordeeld, waardoor wij een duidelijk inzicht in alle dekens hebben gekregen. Daarbij moeten we in ieder geval opmerken dat we het perfecte verzwaringsdeken nog niet gevonden hebben.

Geldt dat ook voor het Kustaa verzwaringsdeken? Ja, dat geldt ook voor dit deken van Kustaa. Dit deken is absoluut geweldig, maar je moet ook met een paar nadelen rekening houden. Deze nadelen bespreken we graag hieronder.

Niet geschikt voor twee personen

Wil je graag met twee personen van een heerlijk verzwaringsdeken genieten? Dan sluit één van de Kustaa verzwaringsdekens jammer genoeg niet op jullie wensen aan.

Dit heeft puur met de afmetingen te maken; 152 bij 203 centimeter. De lengte is prima te noemen, maar het deken is echt te smal voor twee personen. Indien je per sé een tweepersoons verzwaringsdeken aan wilt schaffen, heb je een deken van 200 bij 200 centimeter nodig.

Niet voor alle volwassenen geschikt

Weet je wat de stelregel bij een verzwaringsdeken is? Dat het gewicht van het dek ongeveer 10% van jouw lichaamsgewicht is. Als je 90 kilogram weegt, betekent dit dat je een deken van 9 kilogram nodig hebt. Jammer genoeg wordt het Kustaa verzwaringsdeken alleen uitgegeven in een variant van 6,8 kilogram.

Alleen als je tussen de 60 á 75 kilogram weegt, is dit een geschikt deken voor je. Ben je zwaarder? Dan zou je dus uit moeten kijken naar een ander verzwaringsdeken. Weegt je tussen de 60 á 75 kilogram? Dan is dit, volgens ons, wel één van de beste verzwaringsdekens van dit moment.

Lastig om een keuze te maken

Heb je oren naar de aanschaf van een Kustaa verzwaringsdeken? Dan moet je dus wel een keuze zien te maken tussen de drie dekens. Wij kunnen het ons goed voorstellen dat je dit lastig vindt.

Graag helpen we je hier een handje bij:

Wat zeggen andere gebruikers?

Dat wij deze Kustaa verzwaringsdeken review hebben geschreven, is niet zonder reden. Nee, wij zien in dat veel mensen op zoek zijn naar informatie over dit deken. Dat was voor ons voldoende reden om dit deken eens onder de loep te nemen.

Daarbij hebben wij ook gekeken naar de ervaringen van andere gebruikers. En daaruit bleek al snel dat de meeste gebruikers onwijs te spreken zijn over dit verzwaringsdeken. Veel mensen roemen de zachtheid van het deken, de algehele kwaliteit en het prijskaartje.

Ook valt te lezen dat veel mensen daadwerkelijk gezondheidsvoordelen ervaren. Ze slapen bijvoorbeeld beter, ze worden energieker wakker en ze nemen afscheid van hun stress. Ook valt her en der te lezen dat men minder last van angst onder dit deken heeft.

Moraal van het verhaal: de meeste gebruikers zijn erg te spreken over dit deken. Dit blijkt ook wel uit de reviews bij onze partner Bol.com:

 • Kustaa verzwaringsdeken van fleece: 26 reviews met een gemiddelde score van een 4,8.
 • Kustaa verzwaringsdeken van katoen: 54 reviews met een gemiddelde score van een 4,8.
 • Kustaa verzwaringsdeken van bamboevezel: 68 reviews met een gemiddelde score van een 4,6.

Wat krijg je bij het Kustaa verzwaringsdeken geleverd?

Ongeacht voor welk Kustaa verzwaringsdeken deken je kiest, krijg je hier een handige opbergtas bij meegeleverd. Zoals we eerder in deze Kustaa verzwaringsdeken review al stelden, geniet je met die opbergtas van het nodige gemak.

Wat kost het Kustaa verzwaringsdeken?

Voordat je één van de Kustaa verzwaringsdekens aan kunt schaffen, moet je een goede vergelijking maken. Let hierbij goed op het materiaal van elk deken, inclusief bijkomende voordelen. Iets waar je niet naar moet kijken, is naar het prijskaartje. Elk Kustaa verzwaringsdeken kost namelijk 59,99 euro. 

Over deze prijs zijn wij uitermate enthousiast. Slechts 6 tientjes is behoorlijk goedkoop voor een verzwaringsdeken, terwijl dit deken ook nog eens van een prima kwaliteit is.

Kustaa verzwaringsdeken aanschaffen!

Conclusie

Onder aan de streep zijn wij erg enthousiast over het Kustaa verzwaringsdeken. Dit deken is ideaal voor 1 persoon, is van een uitmuntende kwaliteit en is ook nog erg betaalbaar. Wel is het advies om even goed te kijken naar de drie verschillende varianten. Bepaal welke variant jou het meeste aanspreekt en schaf dat Kustaa verzwaringsdeken direct aan. Wat ons betreft ga je hier geen spijt van krijgen.

Heb je interesse om één van de Kustaa verzwaringsdekens aan te schaffen? Check dan direct de prijzen bij onze partner Bol.com. Bij deze aanbieder kun je uit de drie dekens kiezen én geniet je van de scherpste prijs. Mogelijk geniet je op dit moment zelfs van een interessante aanbieding.

Alternatieven

Litollo Verzwaringsdeken 7 kg

Ben je op zoek nar een goed vier seizoenen verzwaringsdeken? En wil je graag een vergelijkbaar bedrag als voor het Kustaa deken betalen? Dan kom je al snel bij het Litollo verzwaringsdeken van 7 kilogram aan. Dit deken is 140 bij 200 centimeter groot, is van het juiste materiaal vervaardigd en levert veel gezondheidsvoordelen op. Lees er meer over in onze Litollo verzwaringsdeken review.

Veilura verzwaringsdeken

Spreekt het deken van Kustaa je grotendeels aan? Ben je alleen op zoek naar een verzwaringsdeken dat net iets zwaarder is? Dan raden wij je graag het Veilura verzwaringsdeken aan. Dit deken is namelijk in vier varianten te verkrijgen; 7 kg, 8 kg, 9 kg en 10 kg. Ongeacht voor welke variant je kiest, geniet je van veel gezondheidsvoordelen. Lees er meer over in onze Veilura verzwaringsdeken review.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo