Kalm verzwaringsdeken review 2023

Laatst geupdate op januari 4, 2023 by Voeljegezond.nl

Ervaar je een slechte nachtrust? Heb je ’s avonds/’s nachts last van paniekaanvallen? Of voel je je in je bed angstig? Dit zijn prima redenen om eens een verzwaringsdeken uit te proberen. Met een goed verzwaringsdeken geniet je van de nodige (gezondheids)voordelen. Is het Kalm verzwaringsdeken daar ook toe in staat? Je leest het in deze Kalm verzwaringsdeken review.

Allereerst kunnen we stellen dat je op dit moment uit meerdere verzwaringsdekens kunt kiezen. Deze dekens zijn steeds populairder geworden. Er is meer en meer vraag naar goede verzwaringsdekens, waardoor meer merken zich hier op zijn gaan richten.

Het merk Kalm is hier één van de voorbeelden van. Dit merk biedt meerdere verzwaringsdeken aan, waardoor er voor ieders wil wat te vinden is in het aanbod. In deze Kalm verzwaringsdeken review zetten wij de drie soorten dekens graag voor je op een rijtje. En daarbij delen wij ook onze bevindingen.

Heb je het idee dat het Kalm verzwaringsdeken voor jou het perfecte verzwaringsdeken is? Bekijk dan direct de prijzen bij onze partner(s) en schaf dit deken zo voordelig mogelijk aan!

Kalm verzwaringsdeken kopen / prijsvergelijking!

Impressie

kalm-verzwaringsdeken-impressie-slapen
kalm-verzwaringsdeken-impressie-verpakt
kalm-verzwaringsdeken-impressie-relaxen

Waar dient het Kalm verzwaringsdeken voor?

Voel je gezond. Dat is de naam van deze website, maar spijtig genoeg kan niet iedereen dit over zichzelf zeggen. Veel mensen ervaren lichamelijke problemen, psychische problemen of een combinatie van beide. Herken je dat bij jezelf? Dan zou je zeker eens naar een verzwaringsdeken moeten kijken.

Als je voor één van de beste verzwaringsdeken kiest, geniet je van de nodige voordelen. De belangrijkste voordelen zetten we hieronder graag voor je op een rijtje:

  • Een verzwaringsdeken levert je meer energie op. Dit komt puur doordat je door het deken veel beter slaapt. Je wordt uitgeruster wakker, je hebt meer energie en je kunt gedurende de dag meer energie leveren. Erg fijn als je moet presteren op werk, op het sportveld of op school. 
  • Een verzwaringsdeken neemt stress en angst weg. Weet je van jezelf dat je de nodige last van stress en/of angst hebt? Dan kun je eigenlijk niet om een goed verzwaringsdeken heen. Met zo’n deken geniet je namelijk van een gevoel van geborgenheid; het deken is vrij zwaar. Dat zorgt ervoor dat je afscheid neemt van stress en angst.
  • Een verzwaringsdeken zorgt voor een betere nachtrust. Onder meer bovengenoemde voordelen zorgen voor een betere nachtrust. Je valt in de avond sneller in slaap, je slaapt gedurende de nacht dieper en je wordt fitter wakker.

Heb je enig idee wat het gevolg van een goede nachtrust is? Je bent onder meer vrolijker, je hebt meer zin in het leven, je bent energieker en je kunt je een stuk beter concentreren. Ook verhoog je met een goede nachtrust je creativiteit en je productiviteit. Voldoende reden dus om voor een verzwaringsdeken te kiezen.

Kun je hierbij het beste voor een Kalm verzwaringsdeken kiezen? Je leest het in deze uitgebreide Kalm verzwaringsdeken review. In deze review delen wij de belangrijkste plus- en minpunten van dit deken met je. Ook kijken we naar ervaringen van andere kopers, het prijskaartje en eventuele alternatieven

De belangrijkste voordelen van het Kalm verzwaringsdeken

Spreken bovengenoemde voordelen je aan? En wil je graag zo snel mogelijk van deze voordelen profiteren? Dan zou je het huidige aanbod van verzwaringsdekens goed moeten bekijken. Binnen dit aanbod vielen de dekens van Kalm ons in ieder geval direct op. Dat is onder meer aan onderstaande voordelen te danken.

In drie varianten te verkrijgen

Kies je voor het Kalm verzwaringsdeken? Voordat je van dit deken kunt genieten, moet je een keuze maken tussen de drie varianten. Het feit dat je überhaupt uit drie varianten kunt kiezen, spreekt ons in ieder geval erg aan.

Ten eerste kun je voor het 6 kilogram verzwaringsdeken van Kalm kiezen. Dit deken heeft dus een gewicht van 6 kilogram, waardoor dit deken voor de lichtere mensen geschikt is. Normaliter moet je ongeveer 10% van je lichaamsgewicht aanhouden. Weeg je dus tussen de 60 en 70 kilogram? Dan is dit deken de ideale optie voor je.

Ten tweede kun je voor het 8 kilogram verzwaringsdeken van Kalm kiezen. Dit deken is twee kilo zwaarder dan bovenstaand deken, waardoor dit deken voor de net iets zwaardere mensen geschikt is. Als je tussen de 80 en 90 kilogram weegt, is dit een prima verzwaringsdeken voor je.

Tot slot kun je voor het 10 kilogram verzwaringsdeken van Kalm kiezen. Dit deken is nog zwaarder dan bovenstaande varianten, waardoor dit deken geschikt is voor mensen die zo’n 100 kilogram wegen. 

Wat wij hierbij wel opvallend vinden, is dat dit deken in slechts één maat aangeboden wordt. Dit is wat ons betreft een nadeel, waarover later meer in deze Kalm verzwaringsdeken review.

Beste materialen

Bij het ontwikkelen van dit verzwaringsdeken is Kalm voor louter de beste materialen gegaan. Dit blijkt onder meer uit de vulling van hypoallergene niet giftige glazen parels. Deze parels zorgen voor een ideale gewichtsverdeling én zorgen ervoor dat het deken zich naar je lichaam vormt. Je geniet hierdoor in elke slaaphouding van het best mogelijke effect van dit deken.

Een ander materiaal waar Kalm voor gekozen heeft, is biologisch katoen. Dit materiaal is heerlijk zacht, is duurzaam en heeft een lange levensduur. Deze voordelen zijn wat ons betreft allemaal belangrijk.

kalm-verzwaringsdeken-materialen

Meerdere gezondheidsvoordelen

Om deze Kalm verzwaringsdeken review te kunnen schrijven, hebben wij gekeken naar de ervaringen van andere kopers. Daaruit bleek dat dit deken de nodige gezondheidsvoordelen met zich mee brengt:

  • Het deken ontspant het zenuwstelsel. Word je vaak wakker met flinke spierpijn in de ochtend? Of heb je eigenlijk elke ochtend last van je rug? Mogelijk kan dit komen doordat je zenuwstelsel zich nooit volledig ontspant. Door onder het Kalm verzwaringsdeken plaats te nemen, geniet je wel van de gewenste ontspanning van het zenuwstelsel.
  • Het deken neemt angst en stress weg. Doordat het deken zich naar je lichaam voelt, biedt dit deken een ongekend gevoel van geborgenheid. Het is net alsof je voortdurend door dit deken geknuffeld wordt. Je komt hierdoor tot rust, waarmee stress weggenomen wordt. Ook heb je het idee dat je een ‘maatje voor het leven’ hebt, waardoor je angst weggenomen wordt.
  • Het deken zorgt voor een veel betere nachtrust. Veel kopers geven aan dat zij dankzij het Kalm verzwaringsdeken van een veel betere nachtrust genieten. zij ervaren een diepere slaap, een betere ontspanmodus en een veel kalmer gevoel zodra zij in bed stappen. Zij stappen ‘s ochtends fit en energiek uit bed!

Met opbergtas

Als je het Kalm verzwaringsdeken aanschaft, krijg je hier een handige opbergtas bij meegeleverd. Met deze opbergtas berg je dit deken niet alleen makkelijk op, maar neem je ‘m ook overal mee naar toe. Ga je bijvoorbeeld een nachtje naar een hotel? Of ga je in eigen land op vakantie? Neem het Kalm verzwaringsdeken mee op vakantie en geniet daarmee op je vakantiebestemming ook van een aangename nachtrust.

Goede kwaliteit

Als we naar de materialen van het Kalm verzwaringsdeken kijken, kunnen we maar één ding concluderen: het merk Kalm is voor het beste van het beste gegaan. Mede hierdoor kunnen we stellen dat dit deken van een goede kwaliteit is.

Dit blijkt ook als we naar de ervaringen van andere kopers kijken. Zij roemen de kwaliteit van het deken, evenals de levensduur. Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat je jarenlang van dit fijne Kalm verzwaringsdeken gebruik kunt maken.

Voelt het gehele jaar door fijn aan

Wil je graag een verzwaringsdeken aanschaffen? Dan moet je rekening houden met de verschillende seizoenen in het jaar. In de zomer wil je het immers relatief koel hebben, terwijl je het in de winter juist zo warm mogelijk wilt hebben.

Met het Kalm verzwaringsdeken behoort dit gelukkig tot de mogelijkheden. In de zomer voelt dit deken namelijk heerlijk koel aan, dankzij de hierboven besproken materialen. 

Wil je in de winter juist van een aangename warmte genieten? Dan komt het Kalm verzwaringsdeken ook goed van pas. Door de materialen en de samenstelling voelt het deken lekker warm aan.

Moraal van het verhaal: het gehele jaar door kun je gebruik maken van dit deken. 

Voor iedereen geschikt

Eerder in deze Kalm verzwaringsdeken review heb je kunnen lezen dat dit deken in drie varianten aangeboden wordt. Door dit diverse aanbod kunnen wij stellen dat het deken voor iedereen geschikt is.

Ben je voor jezelf of voor je kind op zoek naar een verzwaringsdeken? Of wil je als verrassing voor je partner een verzwaringsdeken aanschaffen? In de basis maakt het niet uit voor wie je dit wilt doen; bij het Kalm slaag je altijd.

5 jaar garantie

Besluit je om in 2023 het Kalm verzwaringsdeken te kopen? Dan heb je tot maar liefst 2028 garantie. Bij aanschaf van dit deken krijg maar liefst 5 jaar garantie. Dat is toch wel super fijn te noemen, aangezien veel andere merken hier niet voor kiezen. Bij veel andere merken blijft de garantie beperkt tot 2 á 3 jaar. 

Kalm verzwaringsdeken kopen!

De belangrijkste nadelen van het Kalm verzwaringsdeken

Op onze website vind je de nodige reviews over veel soorten verzwaringsdekens. In al deze reviews vind je één of meerdere minpunten. Dit heeft puur te maken met het feit dat het perfecte verzwaringsdeken nog niet bestaat. Ook bij het Kalm verzwaringsdeken moet je met enkele nadelen rekening houden.

Kleine afmetingen

Kalm heeft er bewust voor gekozen om alleen een eenpersoons verzwaringsdeken aan te bieden. Dat zie je ook duidelijk vermeld staan op de productfoto’s van dit deken.

Het deken is 140 centimeter breed en 200 centimeter lang. Met name de breedte had van ons wel iets langer gemogen. Het is nu bijvoorbeeld lastig om je heerlijk in dit deken te rollen. Of wil je samen met je partner van één verzwaringsdeken genieten? Dan sluit het Kalm verzwaringsdeken ook niet op je wensen aan.

Is het zo dat alle varianten deze afmetingen hebben? Ja, dat klopt. Het gewicht wordt niet bepaald door de afmetingen, maar door de vulling.

Lastig op te maken

Kijkende naar de reviews van kopers valt één ding ons op: veel mensen geven aan dat het bed lastig is om op te maken. Dit komt puur door het verzwaringsdeken, maar ook door de hoes die je om dit deken heen moet doen. Het deken is net iets kleiner dan zo’n hoes, waardoor het deken in de hoes verschuift. Dit is onhandig bij het opmaken, maar voelt mogelijk ook tijdens het slapen iets minder fijn aan.

Niet het goedkoopste deken

Kies je voor het Kalm verzwaringsdeken? Dan weet je op voorhand al dat je niet voor het goedkoopste deken gaat. In verhouding tot andere dekens zijn de drie varianten van Kalm zelfs relatief prijzig te noemen. Verderop in deze Kalm verzwaringsdeken review komen we hier graag op terug.

Wat zeggen andere gebruikers?

Het Kalm verzwaringsdeken is één van de populairdere dekens van dit moment. Dit blijkt onder meer uit de reviews die bij onze partner Bol.com achtergelaten zijn. Het gaat hierbij om meerdere reviews waarvan de gemiddelde score een 4,6 is. Aangezien de schaal van 1 tot 5 loopt, is dit een bijzonder hoge score.

Bij deze reviews vallen meerdere zaken op. Zo geven meerdere kopers aan dat het deken een super fijn gevoel met zich mee brengt. Bovendien geven veel mensen aan dat het deken gedurende het jaar fijn aanvoelt. Daar hebben we eerder in deze Kalm verzwaringsdeken review al iets over verteld.

De negatieve opmerkingen die we gevonden hebben, hebben vooral betrekking op het opmaken van het bed. Het klopt dat je daar door het Kalm verzwaringsdeken iets meer tijd voor uit moet trekken. Aan de andere kant benoemen veel mensen wel dat dit deken van een top kwaliteit is. En dat het deken bijvoorbeeld een mooie en luxe uitstraling heeft.

Al met al zijn de meeste kopers erg enthousiast over het Kalm verzwaringsdeken. En als je deze Kalm verzwaringsdeken review gelezen hebt, heb je ongetwijfeld al door dat óók wij enthousiast zijn.

Wat krijg je bij het Kalm verzwaringsdeken geleverd?

Bij aanschaf van het deken krijg je zowel het deken als een opbergtas geleverd. Verder willen we nogmaals benoemen dat je op dit deken een garantieperiode van maar liefst 5 jaar hebt. Dat is eveneens een groot voordeel.

Overigens zijn wij over de opbergtas erg te spreken. Deze opbergtas is compact, is makkelijk mee te nemen en stelt je in staat om dit deken overal te gebruiken. Ongeacht waar je slaapt, kun je van de voordelen van het Kalm verzwaringsdeken genieten.

Wat kost het Kalm verzwaringsdeken?

Voor het Kalm verzwaringsdeken moet je rekening houden met een adviesprijs van 159 euro. Dat is behoorlijk veel geld, maar gelukkig zit onze partner Bol.com ver onder deze adviesprijs. Bij onze partner Bol.com koop je dit deken voor net iets meer dan 100 euro. Hierbij maakt het overigens niet uit voor welk gewicht je kiest.

Kalm verzwaringsdeken aanschaffen

Conclusie

Het Kalm verzwaringsdeken is wat ons betreft één van de beste verzwaringsdekens voor 1 persoon. Dit deken is 140 bij 200 centimeter groot, is van de juiste materialen vervaardigd en is van een algehele topkwaliteit. Daarnaast brengt het deken meerdere voordelen met zich mee, onderstreept door de vele positieve beoordelingen van kopers.

Verder vinden wij het super dat je uit drie gewichten kunt kiezen. Met dank aan dit diverse aanbod kun je altijd het perfecte Kalm verzwaringsdeken vinden. Een deken waarmee je oprecht van een betere nachtrust gaat genieten.

Wil je dit deken direct aanschaffen? Bepaal dan eerst welk gewicht je nodig hebt. Vervolgens kun je dit deken snel en voordelig bij onze partner Bol.com aanschaffen. Veel plezier & goede slaap gewenst met het Kalm verzwaringsdeken!

Alternatieven

Nevali® Verzwaringsdeken

Spreekt het eenpersoons verzwaringsdeken van Kalm je toch niet helemaal aan? Kijk dan eens naar het Nevali verzwaringsdeken. Dit deken heeft dezelfde afmetingen, maar is wel een heel stuk goedkoper. Bovendien is dit deken ook van de juiste materialen vervaardigd, geniet je van veel voordelen en voelt het deken lekker zacht aan. Net zoals het Kalm verzwaringsdeken is dít deken 140 bij 200 centimeter groot. Dit deken is overigens ook in meerdere varianten te verkrijgen! Lees er meer over in onze Nevali verzwaringsdeken review.

Diley Dreams verzwaringsdeken

Gaat je voorkeur toch uit naar een tweepersoons verzwaringsdeken? Dan kun je eens naar het Diley Dreams verzwaringsdeken kijken. Dit deken is 200 bij 200 centimeter groot, is hierdoor voor 2 personen geschikt en heeft een gewicht van maar liefst 13 kilogram. Ook dat zorgt ervoor dat dit deken uitermate geschikt is voor 2 personen. Het prijskaartje van het Diley Dreams verzwaringsdeken is ook nog interessant. Lees er meer over in onze Diley Dreams verzwaringsdeken review.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo