Hema verzwaringsdeken review 2024

Laatst geupdate op juli 25, 2023 by Voeljegezond.nl

Ben jij al een tijdje op zoek naar een verzwaringsdeken en is jouw oog ondertussen gevallen op het Hema verzwaringsdeken? Je wilt graag wat meer weten over dit deken en bent op zoek naar informatie. Dan ben je op de goede plek! 

In dit artikel gaan we het Hema verzwaringsdeken eens van top tot teen bekijken. We zullen gaan kijken naar de uitstraling van het deken, van welk materiaal die is gemaakt en we zullen de voor- en nadelen eens voor je op een rijtje zetten. Ook zullen we je helpen met wat andere gebruikers over dit deken zeggen en de belangrijkste specificaties voor je op een rijtje zetten. Zo weet jij precies wat je koop als je voor dit verzwaarde deken gaat en ben je goed voorbereid. Ben je er klaar voor?

Hema verzwaringsdeken kopen / prijsvergelijking

Uitstraling

Voor we het deken überhaupt hebben aangeraakt is het goed om eerst altijd even te kijken naar het uiterlijk van het deken. Zo weet je een beetje of die is jouw slaapkamer zal passen. Zoals te zien is, is het verzwaringsdeken van Hema grijs en heeft die allemaal vierkante vlakken. In deze vierkante vlakken zitten de glazen korrels die het deken verzwaren. 

Het deken ziet er gewoon prima uit en is verder niet heel speciaal. Hij is dan ook geschikt voor volwassenen en wat minder voor kinderen aangezien het uiterlijk vrij simpel, maar wel strak is.

Materiaal dat is gebruikt

Dan is het altijd belangrijk om naar het materiaal te kijken dat is gebruikt om het deken samen te stellen. Als we naar het Hema deken kijken dat is verwaard, dan kunnen we je vertellen dat de buitenkant bestaat uit 100% polyester. 

Om het deken te verzwaren is er gebruik gemaakt van de glazen korrels. Deze zitten  in alle vakjes en zullen helpen bij het beter slapen. Maar daar komen we straks nog even op terug. 

Gewicht van het verzwaringsdeken

Bij een verzwaringsdeken is het ook heel belangrijk om te kijken naar het gewicht ervan. Deze zal namelijk bij jouw lichaamsgewicht moeten passen. Nu is dit deken 6,8 kg zwaar. 

Dit betekend dat deze geschikt is voor iemand rond de 70-75 kg. Helaas heeft Hema niet meerdere gewichten beschikbaar om uit te kiezen en zal het deken dus wel bij jouw lichaamsgewicht moeten passen voor de optimale werking. 

Voor- en nadelen van het Hema verzwaringsdeken

Voordelen
  • Betaalbaar
  • Strakke uitstraling
  • Laten bezorgen of ophalen in de winkel
  • De warmte van het dekbed
Nadelen
  • Kan niet in de wasmachine of droger
  • Niet geschikt om te strijken

Voordelen

Dan is het tijd om eens naar de voordelen van het Hema verzwaringsdeken te kijken. In het kort zijn de voordelen van het Hema verzwaringsdeken dat het een betaalbare optie is, je hem kunt laten bezorgen maar ook ophalen in de winkel en een simpele maar wel strakke uitstraling heeft. Ook is de temperatuur van het dekbed precies goed. 

Betaalbaar

Het eerste voordeel dat we willen benoemen is dat die erg betaalbaar is in vergelijking met andere verzwaringsdekens op de markt! Mocht je het dus eens willen proberen om onder een verzwaringsdeken te slapen, dan is dit deken van Hema een zeer goede optie zonder dat je gelijk een flinke smak geld moet neerleggen. 

Strakke uitstraling

Zoals we eerder al zeiden heeft het Hema verzwaringsdeken een simpele uitstraling met zijn donkergrijze kleur en vierkante vlakken. Echter is het hierdoor wel strak en kan het eigenlijk in iedere slaapkamer liggen. Het is namelijk een vrij neutrale kleur die prima met de meeste andere kleuren samen kan wat betreft inrichting. 

Laten bezorgen of ophalen in de winkel

In tegenstelling tot veel andere merken verzwaringsdekens is een groot voordeel dat je jouw bestelde deken niet alleen kunt laten bezorgen, maar ook in de winkel kunt ophalen. Zo kun je jouw bestelling ophalen op het moment dat het jou uitkomt en zit je niet thuis maar te wachten op een pakketje. Nu is dit niet voor iedereen een probleem, maar zo kun je wel zelf bepalen wanneer je hem ophaalt. 

De warmte van het dekbed

Nu is het met een dekbed altijd even zoeken naar de juiste warmte. Het ene dekbed is warmer dan de ander in zowel de winter als zomer maanden. Zeker een verzwaringsdeken kan warm aanvoelen aangezien het ook zwaarder is. 

Echter is het Hema verzwaringsdeken precies goed. Je kunt hem zowel in de zomer als in de winter gebruiken doordat die is gemaakt van polyester. Een vrij belangrijk voordeel als het om verzwaringsdekens gaat dus. 

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook altijd nadelen te vinden. Zo ook bij het Hema verzwaringsdeken. Want hoewel deze wel zeer goedkoop is, zitten er wel een paar haken en ogen aan. Zo zijn de belangrijkste nadelen van het Hema verzwaringsdeken dat die niet in de wasmachine of droger kan en die ook niet geschikt is om te strijken. 

Kan niet in de wasmachine of droger

Het Hema verzwaringsdeken is dus niet geschikt om te wassen in de wasmachine. Ook is die niet geschikt om chemisch te reinigen en is dus enkel met de hand te wassen met water en een simpel sopje. Je kunt eigenlijk alleen vlekken in het deken wegwassen met een handwas. 

Ook is die helaas niet geschikt om in de droger te stoppen. Je zult hem dus moeten uithangen om te drogen. Daar moet je dus wel de ruimte voor hebben aangezien het een vrij groot deken is en ook nog eens vrij zwaar. Dus wel goed om alvast na te denken over waar je het deken wilt laten drogen. 

Niet geschikt om te strijken

Mocht je jouw verzwaringsdeken om wat voor reden dan ook willen strijken, dan is de Hema verzwaringsdeken niet het geschikte merk voor jou. Dit deken is namelijk niet geschikt om te strijken. Wel zal je natuurlijk een dekbedovertrek om de deken heen kunnen doen die je wel kunt strijken als je dat fijn vind. Dit maakt het deken overigens ook zachter. Maar goed, niet geschikt om te strijken dus.

Wat zeggen andere gebruikers over het Hema verzwaringsdeken?

Nu zal je wel benieuwd zijn naar wat andere gebruikers van het Hema verzwaringsdeken zeggen. Nou we kunnen de belangrijkste punten voor je op een rijtje zetten. Over het algemeen zijn er in ieder geval positieve geluiden over het deken te horen. 

Zo wordt er vermeld dat mensen er fijn onder slapen, dat die aan de verwachting voldoet en dat die ook zeer mooi geprijsd is voor de kwaliteit die je ervoor terug krijgt. Zoals je ziet zeer positieve geluiden. 

Maar hoe positief de geluiden ook zijn, er zijn altijd ook wat mindere geluiden, zo ook bij het Hema verzwaringsdeken. De mindere geluiden gaan voornamelijk over de glazen kralen die in de deken zitten. Er wordt gezegd dat deze naar elkaar toe kruipen waardoor het gewicht soms niet meer helemaal lekker is verdeeld. 

Wel wordt er ook aangegeven dat dit kan worden opgelost door hem iedere ochtend even goed op te schudden. De kralen zullen dan weer worden verdeeld en daarmee ook gelijk het gewicht van het deken. 

Wat betreft de warmte van het Hema verzwaringsdekens komt ook naar voren dat andere gebruikers van het merk de warmte goed beoordelen. 

Belangrijkste specificaties

MerkHema
Afmetingen200 x 150 cm (L x B)
StrijkvoorschriftenNiet strijken
VullingGlaskralen
Materiaal buitenkant100% polyester
WasvoorschriftenMet de hand wassen en niet in de wasmachine
Droger voorschriftNiet in de droger doen

HEMA Deken Verzwaard 200x150 6.8kg Grijs

48,75
Laatste update was op: februari 25, 2024 10:44 pm
7.5Expert Score
Conclusie

Als we dus kijken naar het Hema verzwaringsdeken dan kunnen we alleen maar tot de conclusie komen dat het een prima verzwaringsdeken is voor de prijs die je ervoor betaald. Het is alleen wat minder dat je hem niet goed kunt wassen en in de droger en dat die niet in meerdere gewichten verkrijgbaar is. Echter als je rond de 70-75 kg aan lichaamsgewicht hebt, dan is dit een zeer mooie optie om een verzwaringsdeken eens uit te proberen. 
Een mooie goedkope optie dus voor een simpele verzwaringsdeken die zijn werk goed doet. 
Mocht je nog vragen hebben over dit verzwaringsdeken, laat dan zeker een reactie achter hieronder. 

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo