HANA Verzwaringsdeken review 2023

Laatst geupdate op mei 19, 2022 by Voeljegezond.nl

Ben jij je aan het verdiepen in verzwaringsdekens en denk je eraan om er zelf een aan te schaffen? Je oog is gevallen op het HANA verzwaringsdeken en je wilt graag weten hoe deze presteert. Nou je bent op de juiste plek. 

Want in deze review zullen we je helpen met waar je hem kunt kopen, zullen we naar het uiterlijk kijken, gaan we naar zowel de voor- als de nadelen kijken en zetten we de belangrijkste specificaties voor je op een rijtje. Ook zullen we kijken naar wat andere gebruikers zeggen over het verzwaringsdeken van het merk HANA. Zo heb jij aan het einde van dit artikel een compleet beeld dit verzwaarde deken en kun je bepalen of die aan jouw verwachtingen voldoet. 

Hana verzwaringsdeken kopen

Impressie

Als we naar het uiterlijk kijken van het HANA verzwaringsdeken, dan is te zien dat die een lekkere zachte hoes om zich heen heeft. Zo kun jij er lekker op liggen en lekker slapen. Dit terwijl je geniet van de effecten die het verzwaringsdeken heeft. Dit deken komt in de kleur grijs en is helaas niet in verschillende kleuren verkrijgbaar op het moment. 

hana-verzwaringsdeken-en-hoes
hana-verzwaringsdeken-in-bed
hana-verzwaringsdeken-in-lintjes

Het gebruikte materiaal

Als we kijken naar het materiaal van de HANA verzwaringsdeken dan is te zien dat deze van zowel polyester als katoen is gemaakt. Het leuke van dit katoen is dat het gecertificeerd katoen is vmet het Oekoe Tex Standaard 100 keurmerk. Het katoen zorgt ervoor dat het deken lekker zacht aanvoelt en je daarnaast ook lekker warm houdt. Want de gezondheidsvoordelen van een verzwaringsdeken zijn leuk, maar het zal je s’nachts natuurlijk ook een beetje warm moeten houden. 

Het deken is gevuld met glaskorrels om ervoor te zorgen dat het deken ook zwaarder is dan een normaal deken. Nu denk je misschien dat deze korrels alle kanten op kunnen in het deken en dat is normaal gesproken ook zo. Echter is er bij het HANA verzwaringsdeken gezorgd dat de korrels op de plek blijven. Dit hebben ze gedaan door middel van stiksels. Deze stiksels houden de korrels op hun plek en verdelen het gewicht evenredig over het gehele deken. 

De hoes die om het deken heen zit is een micro-fiber duvet  verzwaringsdeken hoes. Al met al is het dus gemaakt van aan de ene kant lekker warm katoen om je warm te houden en daarnaast van stevig materiaal met handige stiksels om de glaskorrels op zijn plek te houden. Zo slaap jij straks heerlijk onder jouw eigen HANA verzwaringsdeken. 

Wat bij dit deken wel een puntje is, is dat het verzwaarde deken zelf en de hoes aan elkaar wordt bevestigd met lusjes. Dit is echter niet heel praktisch, maar blijft wel weer goed zitten. 

Gewicht van de HANA verzwaringsdeken

Als we kijken naar het gewicht van het verzwaringsdeken dan kunnen we daarover zeggen dat een verzwaringsdeken ongeveer 10% van je lichaamsgewicht moet zijn voor een optimaal effect. Nu is het HANA verzwaringsdeken verkrijgbaar in 6, 8 of 10 kg. En zal je dus moeten kijken naar je eigen gewicht welke het beste bij jou past. Als graadmeter kun je onderstaand overzicht gebruiken. 

 • 40-70 kg = 6 kg
 • 70-90 kg = 8 kg
 • 90+ kg = 10 kg

Productie

Mocht je benieuwd zijn waar deze dekens worden gemaakt en vandaag komen dan helpen we je ook graag aan deze informatie. De HANA verzwaringsdekens worden namelijk in Europa geproduceerd. Dit heeft als voordeel dat je het van ondernemers meer uit de buurt koopt. en je dus de lokale ondernemer meer helpt. Daarnaast heeft het HANA verzwaringsdeken als een van de weinige ook een CE keurmerk en voldoet die aan alle Europese wetten. 

Voor- en nadelen van de HANA verzwaringsdeken

Dan zal je wel benieuwd zijn naar alle voor- en nadelen van het HANA verzwaringsdeken. Deze zullen we dan ook even voor je op een rijtje zetten zodat jij een compleet beeld hebt van het product en dat je de afweging kunt maken of het verzwaringsdeken van dit merk de geschikte keuze is voor jou. 

Voordelen
 • Wasbaar
 • Kan in de droger
 • CE keurmerk
 • Gratis 4 seizoenen hoes
 • 100 dagen proefslapen
 • Komt in handige tas
Nadelen
 • Vrij prijzig
 • Zit met lintjes vast aan de hoes

Voordelen

Om te beginnen zullen we gaan kijken naar de voordelen. In het kort zijn de voordelen van de HANA verzwaringsdeken dat die wasbaar is, ook in de droger kan, hij wordt geleverd met handige draagtas, het een CE keurmerk heeft, je een gratis 4 seizoenen hoes erbij krijgt en je maar liefst 100 nachten kunt proefslapen. 

Wasbaar

Het eerst voordeel is wel dat die volledig wasbaar is. Zowel het verzwaringsdeken zelf als de hoes. Zo kun je jouw verzwaringsdeken dus echt fris en schoon houden. Hierbij kun je de hoes op maximaal 40 graden wassen en het verzwaringsdeken zelf op maximaal 30 graden. Maar groot voordeel dus! Zijn maar weinig verzwaringsdekens waarbij je het verzwaringsdeken zelf ook kunt wassen. 

Kan in de droger

Mocht je denken, ja maar dat drogen dan? Dat kan met de hoes gewoon in de droger. Echter is het verzwaringsdeken zelf niet geschikt voor in de droger. Deze zal je dus gewoon een tijd moeten uithangen. Houdt hier dus wel rekening mee als je hem gaat wassen.

Komt in handige tas

Het mooie bij dit deken is ook dat die wordt geleverd in een handige draagtas. Dit is een stevige tas en dat is niet voor niets aangezien het deken vrij zwaar is natuurlijk. 

CE keurmerk

Zoals eerder benoemd heeft het HANA verzwaringsdeken ook een CE keurmerk. Hierdoor weet je zeker dat die aan alle Europese wetgeving voldoet en geeft dat dus een kleine garantie van dat het een goed product is.

Gratis 4 seizoenen hoes

Een ander (groot) voordeel is zeker dat je er een gratis verzwaringsdeken hoes bij krijgt ter waarde van €49,00. Mocht je al een HANA deken hebben, dan kun je deze gewoon los bestellen. Maar als je een compleet nieuw verzwaringsdeken koopt van dit merk, dan krijg je de hoes er gewoon bij. Zo ben je dus in een klap klaar. 

100 dagen proefslapen

Mocht je nog twijfelen of dit wel het verzwaringsdeken is waar jij naar op zoek bent, dan hoef jij je daar geen zorgen over te maken. Aangezien HANA zo overtuigd is van zijn product, geven zij maar liefst 100 dagen proefslapen op jouw verzwaringsdeken. Zo kun je dus echt even testen of het wat voor jou is en het aan je verwachtingen voldoet. En mocht het dan niet bevallen dan kun je hem gewoon terug sturen. Is dat even handig!

Nadelen

Natuurlijk zitten er ook wat puntjes aan die wat minder goed uit de slaap komen. Zo zijn in het kort de nadelen van het HANA verzwaringsdeken dat die met lintjes wordt vastgemaakt aan de hoes en dat die wel wat prijzig is. 

Zit met lintjes vast aan de hoes

Het HANA verzwaringsdekens wordt dus met lintjes aan de hoes vastgemaakt. Dit is echt wel een klusje en dus wat minder praktisch. Het kan al snel wat lang duren voor je het hebt bevestigd en dat kan soms irriteren. 

Vrij prijzig

Een ander nadeel is dat die wel vrij prijzig is als je over het algemeen kijkt naar de prijzen van een verzwaringsdeken. Nu krijg je er bij de meeste verzwaringsdekens geen hoes bij, maar ook dan is die aan de prijzige kant. Het is dus echt een premium merk. Nu zie je dit ook wel terug in het product omdat het met zorg is samengesteld en ook in Europa wordt geproduceerd. 

Wat zeggen andere gebruikers over de Hana verzwaringsdeken?

Nu vraag je je misschien af wat anderen over het HANA verzwaringsdeken zeggen dus hebben we de belangrijkste punten die we tegenkomen eens voor je op een rijtje gezet. 

Er wordt over het algemeen genomen vrij positief over de verzwaringsdekens als over het merk zelf gepraat. Hierbij komen de snelle levering, goede communicatie en kwaliteit van de producten naar voren. 

Wel zijn er ook mensen die klagen over de lusjes die erop zitten om de hoes aan het verzwaringsdeken te bevestigen. Ook zijn worden er dingen gezegd als dat een verzwaarde deken in het algemeen niet helemaal geschikt was en dat ze het deken terug wilde sturen. Dit blijkt allemaal ook goed te worden opgepakt door het bedrijf en zou je kunnen opmaken dat die 100 dagen proefslapen echt geld. 

Komt erop neer dat er voornamelijk goede dingen worden gezegd over zowel het deken als het merk zelf. Een enkeling die klaagd over het feit dat ze rond 23 uur hadden besteld en heb dinsdag niet binnen hebben gekregen. Maar dan liggen de verwachtingen ook wel erg hoog en is er weinig geduld naar onze mening. 

Belangrijkste specificaties

MerkHANA
Soort productVerzwaringsdeken
EAN7141253725999
Gewicht6,8,10 kg
Afmetingen140 x 200 cm
WasbaarZowel verzwaringsdeken als hoes
DrogerAlleen de hoes
MateriaalBiologisch katoen / Polyester
KleurGrijs
Garantie1 jaar
Proefslapen100 nachten
9Expert Score
Conclusie

We kunnen dus wel zeggen dat het HANA verzwaringsdeken een echt premium merk is en er echt aandacht is besteed aan de deken. De lusjes zijn misschien wat minder praktisch en het is wel vrij prijzig. Maar daar krijg je verder wel echt een kwalitatief verzwaringsdeken voor terug die gewassen kan worden en in Europa is geproduceerd. 
Je kunt er 100 nachten onder proefslapen, de hoes kan ook in de droger, heeft een CE keurmerk en je krijgt de HANA verzwaringsdeken hoes ter waarde van €49,00 er gratis bij! Kortom een zeer goede keuze als je graag investeert in kwaliteit. 

Past die bij jou? Laat het hieronder achter in een reactie.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo