Emma matras review 2024

Laatst geupdate op september 9, 2021 by Voeljegezond.nl

Ben je aan het rondkijken voor een nieuw matras? En ben je in jouw zoektocht het Emma matras tegen gekomen? Nu ben je rete benieuwd of het Emma matras een goede keus is en wilt graag wat meer diepte informatie weten. Je wilt alles weten over dit matras. Is de prijs in verhouding met de kwaliteit? Is het materiaal goed en gaat dit lang mee? Voor welke slaaphoudingen is het Emma matras geschikt en misschien wel het allerbelangrijkste, ligt het matras een beetje comfortabel? In dit artikel gaan we het Emma matras van top tot bodem helemaal ontleden en kijken hoe dit matras uit de test komt. Verder zullen we de voor- en nadelen van het Emma matras onder elkaar zetten en kijken wat je allemaal krijgt op het moment dat je het matras koopt. Zo kun jij aan het einde van dit artikel een weloverwogen keuze maken en bepalen of het Emma matras nou het matras is dat het beste bij jou past.

Prijs van het Emma Matras

Emma O2 Matras 120x200 - 100 nachten proefslapen - 10 jaar garantie

319,50 729,00
Laatste update was op: februari 26, 2024 7:06 am

120 x 200 x 25 cm | ligcomfort: Gemiddeld

Materialen die zijn gebruikt

Allereerst zullen we gaan kijken naar welke materialen allemaal zijn gebruikt om dit matras te maken tot wat het is. De tijk is gemaakt van polyester en verder van traagschuim Airgocell schuim en HRX schuim. HRX schuim is een soort schuim dat voor ondersteuning zorgt in het matras maar tegelijkertijd zich wel aanpast aan de persoon die op het matras ligt. Ideaal dus voor ultiem ligcomfort. Traagschuim is een bepaald schuim dat zich vormt naar het lichaam en langzaam weer terug buigt naar zijn originele vorm. Airgocell schuim is een bepaald schuim dat ervoor zorgt dat je geen last hebt van pijnlijke drukpunten. Dit schuim is erg koel en ademend zodat je nooit tijdens het slapen verhit raakt en badend in het zweet wakker wordt. 

Emma Matras

Opbouw van het matras

Voor we gaan kijken naar het ligcomfort en de voor- en nadelen van dit matras, zal er eerst gekeken worden naar hoe het Emma matras is opgebouwd. We hebben zojuist de materialen al besproken en zullen nu ingaan op hoe deze materialen daadwerkelijk zijn gebruikt in het Emma matras en wat dit betekend. Het matras is in totaal 25 cm dik.

De basis van het matras (ook wel de onderlaag van het matras genoemd) is gemaakt van HRX schuim. Dit schuim zorgt ervoor dat het matras stevigheid en ondersteuning biedt. De laag daarboven op is gemaakt van traagschuim. Zoals eerder benoemd is dit een soort schuim dat erg meegeeft maar wel langzaam terugkeert in zijn oude staat. Dit zorgt ervoor dat het extra comfort biedt en het net lijkt alsof je op een wolk ligt te slapen. De toplaag die het Emma matras heeft is gemaakt van Airgocell schuim. Dit schuim zorgt ervoor dat je op de juiste temperatuur blijft tijdens het slapen en daarnaast ook geen last hebt van vervelende drukpunten. Om deze lagen heen is het Emma matras uitgerust met een zachte polyester tijk om alles bij elkaar te houden en van de zachtheid te kunnen genieten als je lekker ligt. 

Natuurlijk hebben ze bij het Emma matras niet zomaar 3 lagen schuim op elkaar gelegd en klaar. Ze hebben het matras ook nog verdeeld in 7 verschillende ondersteunings zones, maar daar straks meer over.

emma-matras-o2-opbouw

Ligcomfort

Als het om ligcomfort gaat is het zoeken naar de beste verhouding in ondersteuning en comfort. Je moet natuurlijk lekker kunnen wegzakken in het matras, maar tegelijkertijd is het wel belangrijk dat je de juiste ondersteuning krijgt tijdens het slapen. Zoals hierboven uitgelegd is het matras in drie lagen opgedeeld. Nu zijn er ook nog 7 verschillende ondersteunings zones die zorgen voor de juiste ondersteuning op de juiste plaats. Deze 7 zones zijn verwerkt in de basislaag met het HRX schuim. Om deze ondersteuning zones te krijgen in het Emma matras is er gebruik gemaakt van geavanceerde snijtechnieken. Er zijn kleine en wat grotere gaten in het schuim gemaakt op de juiste plekken zodat het lichaam in elke slaaphouding de juiste ondersteuning biedt om recht en ontspannen te liggen. Zo wordt het lichaamsgewicht evenredig over het matras verdeeld. Tegelijkertijd zorgt het traagschuim er wel voor dat je uitermate lekker ligt op het Emma matras. 

Mocht je wel eens last hebben van een partner die omdraait in bed? Het hele matras gaat op en neer en je bent weer helemaal wakker? Het Emma matras zorgt ervoor dat het meebeweegt en jij geen last hebt van bewegingen van degene die naast je ligt. 

Wat krijg je bij jouw aankoop van jouw Emma matras?

Nu vraag je je misschien af wat je allemaal krijgt als je een Emma matras koopt. Allereerst krijg je natuurlijk het Emma matras zelf, logisch! Maar zijn er nog extraatjes die je bij dit matras krijgt? Gelukkig kunnen we zeggen dat dit zeker het geval is. Je krijgt namelijk 100 dagen proefslapen, 10 jaar garantie en gratis bezorging bij je Emma matras aankoop!

100 dagen proefslapen

Je vraagt je misschien af wat de 100 dagen proefslapen inhoudt. Eigenlijk zoals het woord het al zegt. Je kunt het matras 100 dagen uitproberen. Mocht het matras nou niet bevallen dan kun je hem gewoon weer terugsturen zonder dat er ook maar iets bij komt kijken. Zo hoef je niet gelijk te beslissen of het Emma matras bij jou past en kun je het echt even rustig uitproberen en er een mening over vormen. Verder kun je op deze manier ook even aan het matras wennen. Ook is dit natuurlijk super fijn als je een matras online koopt aangezien je het matras nog niet fysiek kunt uitproberen dan. Mooie oplossing zo toch?

10 jaar garantie

Mocht je nou overtuigd zijn van het matras, dan krijg je er ook nog eens 10 jaar garantie bij. Zo weet je ook nadat je jouw keuze hebt gemaakt om het matras te houden dan het goed zit. De 10 jaar garantie gaat in op het moment dat je het matras thuis ontvangt. Wat betreft garantievoorwaarden zit het als volgt in elkaar. Mits het matras goed behandeld wordt, maar er toch scheuren, deuken of andere beschadigingen aan het schuim ontstaat kan er beroep gedaan worden op de garantie. Dit is ook mogelijk op het moment dat er een productionele fout zit aan de rits van de tijk. Toch een fijne gedachten bij de aankoop van een matras. Nu is het Emma matras één van de weinige matrassen die zo lang garantie geeft. 

Gratis bezorging & retour

Mocht je denken, 100 dagen proefslapen en 10 jaar garantie is nog niet genoeg, ik wil meer, dan is het laatste wat je de aankoop van jouw Emma matras krijgt, gratis verzending en eventuele retour. Het matras wordt geheel gratis bezorgd in een nette doos die het matras goed beschermt. Het matras wordt vacuüm gezogen en in plastic verpakt met een doos eromheen. Je krijgt er een speciale plastic snijder bij om het plastic te verwijderen zonder het matras te beschadigen. Mocht je binnen de 100 dagen proefslapen nou toch zoiets hebben van het past toch niet helemaal bij mij? Dan kun je hem ook nog eens geheel kosteloos retour sturen. Ben jij al overtuigd?

emma-matras-bezorging-verpakking

Voor- en nadelen van het Emma matras

Nu jij weet hoe het matras is opgebouwd, hoe het ligcomfort is en wat je allemaal bij jouw Emma matras aankoop krijgt, is het tijd om eens te gaan kijken naar de voor-  en nadelen van het Emma matras. We zullen hieronder eerst de voordelen stuk voor stuk bespreken en daarna overgaan op de nadelen van dit matras.

Voordelen 

Zoals genoemd zullen we eerst kijken naar wat de voordelen zijn van het Emma matras. Leuker om met de positieve punten te beginnen toch? Kort gezegd zijn de voordelen dat het een zeer kwalitatief matras is, handige handvatten heeft en het matras vrij licht is. Je krijgt er 10 jaar garantie bij en je kunt 100 dagen proefslapen. Als kers op de taart voorkomt de toplaag verhitting tijdens het slapen. 

Zeer kwalitatief

Het eerste voordeel dat je hebt bij dit matras is dat het zeer kwalitatief is. Het matras is gemaakt van hoogwaardig materiaal en bewerkt met professionele technieken om het matras precies zo te maken dat het, het beste comfort geeft. Ook wordt het op veel platformen goed beoordeeld zoals bijvoorbeeld De Consumentenbond en Bol.com, wat bevestigd dat de kwaliteit goed is. 

Handige handvatten

Mocht je het matras nou willen verplaatsen dan zijn er handige handvatten aan het Emma matras bevestigd. Zo hoef je niet onhandig te lopen slepen en heb je gewoon goede grip op het moment dat je het matras vervoerd of verplaatst. Wel eens een matras vervoerd zonder handvatten? We kunnen je vertellen, dat is geen aanrader. Haha

Garantie en proefslapen

Zoals eerder benoemd krijg je bij jouw Emma matras aankoop 100 dagen proefslapen en maar liefst 10 jaar garantie. Dit is iets wat je bij geen ander matras krijgt en geeft je een extra garantie voor de kwaliteit van het matras. Mocht er iets mis zijn, dan kun je altijd aanspraak doen op je garantie. En je kunt natuurlijk eerst het matras goed uittesten voor je hem daadwerkelijk kiest. 

Toplaag voorkomt verhitting

De toplaag is gemaakt van Airgocell schuim. Dit schuim zorgt ervoor dat je lekker gekoeld blijft en de kans op oververhitting tijdens het slapen een stuk minder groot is. Zo voorkom je het wakker worden badend in het zweet. Mocht je toch vrij veel zweten tijdens het slapen dan zorgt deze laag er ook voor dat het vocht wordt afgevoerd. 

Lichtgewicht

Eerder hadden we het al over de handige handvatten die je helpen bij het vervoer van het matras. Naast deze handige handvatten is het ook nog zo dat dit matras lichtgewicht is. Natuurlijk ligt het eraan welke maat je kiest. Maar over het algemeen genomen is het matras vrij licht in vergelijking met andere matrassen. 

Nadelen

Natuurlijk zitten er naast voordelen ook nadelen aan het Emma matras. Deze zullen we hieronder dan ook stuk voor stuk nalopen. Kort gezegd zijn de nadelen van het Emma matras dat het een wat duurder matras is, het maar op één kant kan liggen voor de optimale werking en 100% synthetisch is. 

Wat duurder

Het eerste nadeel van dit matras is dat het in vergelijking met andere matrassen misschien een wat duurder model is. Natuurlijk krijg je hier wel kwaliteit en een hoop garantie voor terug. Maar mocht het budget voor een matras niet heel hoog liggen dan zal je hier toch wel rekening mee moeten gaan houden. 

Kan maar op 1 kant liggen

Het volgende nadeel dat we willen uitlichten is dat het matras maar op 1 kant kan liggen. Natuurlijk zou je praktisch gezien het matras kunnen omdraaien, maar dit zorgt er dan ook voor dat er niet alles uit het matras wordt gehaald. De opbouw is namelijk zo gemaakt dat je maar op 1 kant kunt liggen. 

100% synthetisch

Het laatste nadeel dat we met je willen bespreken is het feit dat het matras 100% synthetisch is. Nu hoeft dit geen probleem te zijn natuurlijk aangezien het matras wel zeer goed presteert. Maar mocht je op zoek zijn naar een matras dat veel natuurlijk materiaal heeft verwerkt de opbouw, dan is dit niet het matras dat je zoekt. Hier zul je dus even naar moeten gaan kijken als je een matras aan het kopen bent. 

Belangrijkste specificaties

MerkEmma
KleurGrijs & Wit
SlaaphoudingRugslaper, buikslaperzijslaper
BreedteKeuze tussen 80 cm en 200 cm
Lengte200 cm of 210 cm
Dikte25 cm
ToplaagAirgocell schuim
BasislaagHRX schuim
TussenlaagTraagschuim
GewichtLigt aan formaat maar tussen 15-38 kg
Geschikt voor verstelbare bodemJa
Maximale belasting130 kg 
Garantietermijn10 jaar
ProefslapenJa, 100 dagen
VouwbaarJa, zonder vouwnaden

Conclusie van het Emma matras

Emma O2 Matras 120x200 - 100 nachten proefslapen - 10 jaar garantie

319,50 729,00
Laatste update was op: februari 26, 2024 7:06 am

120 x 200 x 25 cm | ligcomfort: Gemiddeld

9Expert Score
Conclusie

Al met al is het dus een zeer kwalitatief matras die daarnaast zichzelf ook keer op keer weer bewijst bij zowel de consumentenbond als door klanten die het matras gebruiken. Het Emma matras is dan misschien wat prijziger dan andere matrassen maar je krijgt er dan ook 10 jaar garantie en 100 dagen proefslapen bij. Het matras is geschikt voor alle slaaphoudingen en past zich aan aan jouw lichaam. Het zorgt ervoor dat je ten alle tijden in een rechte houding ligt en genoeg ondersteuning krijgt tijdens jouw slaap. Het matras is gemakkelijk te vervoeren door de handige handvatten lichte gewicht en is daarnaast ook nog eens gemaakt van hoogwaardig materiaal. Hoewel het matras wel 100% synthetisch is, biedt het wel een enorm ligcomfort en heb je geen last van een partner die zich s’ nachts omdraait of veel beweegt in zijn of haar slaap. Al met al dus een zeer goede keuze als je op zoek bent naar een goed matras. Je betaald er wat voor, maar daar krijg je dan ook een hoop voor terug.
Mocht je nog aanvullingen of vragen hebben, laat het ons dan vooral weten hieronder in een reactie! 

Voordelen
  • Kwalitatief
  • Handige handvatten
  • 10 jaar garantie & 100 dagen proefslapen
  • Toplaag voorkomt verhitting
  • Lichtgewicht matras
Nadelen
  • Wat duurder
  • Kan maar op 1 kant liggen
  • 100% synthetisch

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo