Ella verzwaringsdeken (met rits) review 2024

Laatst geupdate op juni 3, 2022 by Voeljegezond.nl

Ben jij op zoek naar een goed verzwaringsdeken die je eenvoudig aan het overtrek kunt bevestigen zodat die goed blijft zitten en niet in de hoes verschuift? Dan moet je de Ella verzwaringsdeken hebben. Deze heeft namelijk een handige rits om de deken aan de hoes te bevestigen. 

De reden dat je op deze pagina bent uitgekomen is waarschijnlijk omdat je alles wilt weten over dit verzwaringsdeken. Daarom hebben we voor jou alle belangrijke punten van het Ella verzwaringsdeken voor je op een rijtje gezet zodat je een totaal beeld krijg van de dekens van dit merk. 

We zullen je helpen met waar je het ella deken kunt kopen, je een impressie geven, kijken naar het materiaal, de gewichten die je kunt kiezen en de voor en nadelen voor je op een rijtje zetten. Zo maak jij straks een weloverwogen keuze en kun je met een gerust hart lekker onder jouw verzwaringsdeken kruipen. 

Ella verzwaringsdeken kopen / prijsvergelijking

Ella® Verzwaringsdeken Kind 3,6 kg

Biologisch katoen | 100 x 150 cm

Ella® Verzwaringsdeken Katoen 5 kg

Biologisch katoen | 135 x 200 cm

Ella® Verzwaringsdeken Katoen 7 kg

Biologisch katoen | 150 x 210 cm

Ella® Verzwaringsdeken Katoen 9 kg

Biologisch katoen | 150 x 210 cm

Impressie

Gebruikte materiaal

Laten we eerst eens naar het materiaal gaan kijken van de deken. Nu bestaat het Ella verzwaringsdeken uit verschillende delen. Zo heb je een verzwaringsdeken hoes, het deken zelf en de vulling die erin zit om het zwaarder te maken. 

Verzwaringsdeken hoes

Het leuke bij het Ella verzwaringsdeken is dat je er gratis een hoes bij krijgt ter waarde van €34,95. Deze is gemaakt van 100% biologisch katoen. Dit is gedaan om de hoes extra zacht te maken zodat je er heerlijk onder kunt slapen. 

Deken zelf

Dan hebben we het deken zelf die bestaat uit sterk polyester om de vulling bij elkaar te houden en een laag katoen aan de buitenkant zodat deze ook enigszins zacht is. Zo voelt ook het deken zelf dus fijn aan. 

materiaal-ella-verzwaringsdeken

Vulling

Het laatste materiaal dat is gebruikt in het Ella deken is de vulling. En deze vulling is gemaakt van Hypoallergene micro-glasparels die niet giftig zijn. Hier hoef jij je dus geen zorgen over te maken. 

vulling-ella-verzwaringsdeken

Gewicht van het Ella verzwaringsdeken

Nu zal jij je wel afvragen in welke gewichten het Ella verzwaringsdeken verkrijgbaar is zodat je hem kunt afstemmen op jouw lichaamsgewicht en je weet welke je moet hebben. Hieronder een overzicht met de dekens waar je uit kunt kiezen voor de verschillende lichaamsgewichtcategorieën. 

Kleinere deken/bank deken:

45 t/m 60 kg > 5kg, 120×180 cm

Eenpersoons:

45 t/m 60 kg > 5kg, 135×200 cm

60 t/m 75 kg > 7kg, 1350×200 cm

75 t/m 100 kg > 9kg, 135×200 cm

Tweepersoons klein:

60 t/m 75 kg > 7kg, 150×210 cm

75 t/m 100 kg > 9kg, 150×210 cm

Tweepersoons groot:

55 t/m 85 kg > 11kg, 200×220 cm

75 t/m 100 kg > 13kg, 200×220 cm

Voor- en nadelen van de Ella verzwaringsdeken

Dan zijn we aangekomen bij de voor- en nadelen van de Ella verzwaringsdeken. Zo heb je een beetje een beeld van wat je krijgt als je jouw deken koopt. We zullen hieronder eerst de voordelen met je doornemen, waarna we ook de nadelen gaan bekijken. 

Voordelen
  • Inclusief hoes/overtrek
  • Dubbel gestikt
  • Wasbaar
  • 1 jaar garantie
  • Biologisch katoen
Nadelen
  • Kan niet in de droger
  • Geen proefslapen

Voordelen

Zoals belooft, zullen we eerst de voordelen gaan bekijken van dit deken. In het kort zijn de voordelen van het Ella verzwaringsdeken dat die een rits heeft, je een gratis hoes bij je aankoop krijgt, hij dubbel gestikt is, wasbaar is, je 1 jaar garantie krijgt en dat het katoen 100% biologisch is. 

Rits

Het eerste voordeel is de rits mechanisme die op de verzwaringsdeken is verwerkt. Dit is momenteel echt uniek in de verzwaringsdeken markt aangezien je vaak dekens hebt die je met lusjes aan elkaar moet maken. Bij de Ella verzwaringsdeken is het echter de rits aan elkaar bevestigen, dichtritsen en je bent klaar. Scheelt je een hoop gepriegel en tijd. 

ella-verzwaringsdeken-rits

Inclusief hoes/overtrek

We hebben het net al even genoemd, maar je krijgt er dus ook gratis een hoes / overtrek bij. Deze hoes is normaal gesproken als je hem los koopt €34,95. Zo ben je in een keer klaar en hoef je niet ook nog verder te zoeken naar een bijpassende hoes. Je weet bij deze hoes 100% zeker dat die past aangezien het speciaal voor dit verzwaringsdeken is gemaakt. 

Dubbel gestikt

Een ander voordeel is dat de vakjes waar de vulling in zit verwerkt dubbel zijn gestikt. Dit maakt de kans nog kleiner dat je wakker wordt in een bed vol met glasparels haha. Ook zijn de vakjes kleiner gemaakt dan de gemiddelde verzwaringsdeken zodat het gewicht nog beter is verdeeld over het deken. 

ella-verzwaringsdeken-gestikt

Wasbaar

Ook is het deken wasbaar en kun je hem dus eenvoudig schoonhouden in de wasmachine. Hiervoor is het advies om t/m maximaal 30°C te wassen. Zo voorkom je dat het wassen van het Ella verzwaringsdeken de deken aantast en die minder lang mee gaat. 

1 jaar garantie

Dan krijg je er ook nog eens 1 jaar garantie op. Mocht er dus iets met jouw Ella verzwaringsdeken zijn binnen dit jaar. Dan kun je altijd terecht en wordt er een passende oplossing gezocht voor het probleem. Iets met de rits, met de stikking of iets anders. Gewoon contact opnemen en je wordt geholpen door Ella. 

Biologisch katoen

Laatste voordeel dat we je mee willen geven is het feit dat het Ella verzwaringsdeken is gemaakt van 100% biologisch (gecertificeerd) katoen. Hoewel je hier misschien niet gelijk verschil van voel met “normaal” katoen. Is het wel een feit dat het katoen op een biologische manier is vervaardigd. 

Nadelen

Nu zijn er ook mindere kanten te vinden, zoals bij ieder product. Zo zijn in het kort de nadelen van de Ella verzwaringsdeken dat hij niet in de droger kan en je er niet op kunt proefslapen. 

Kan niet in de droger

Het eerste nadeel is dat die niet in de droger kan. Dat betekend dat je hem toch echt zelf zal moeten drogen en het dus wat langer kan duren. Ook is een verzwaringsdeken vaak wat groter en is het daarom wel zo dat je flink wat ruimte nodig hebt om jouw Ella verzwaringsdeken uit te hangen. 

Geen proefslapen

Ander, en tevens ook het laatste, nadeel is dat je er niet op kunt proefslapen. Je kunt dus niet even uitproberen en dan terugsturen als die niet bevalt. Wel kun je gewoon aanspraak maken op jouw garantie als er iets fabrieksmatigs niet goed is, maar proefslapen zit er helaas niet bij. 

Wat zeggen andere gebruikers over het Ella verzwaringsdeken?

Als we even gaan kijken naar wat er allemaal wordt gezegd over de Ella verzwaringsdeken dan komen we al snel tot de conclusie dat over het algemeen de reacties erg positief zijn. Er worden dingen gezegd als dat de slaapervaring met het Ella verzwaringsdeken als fijn wordt bevonden en dat het helpt om tot rust te komen in de nacht. 

Ook wordt de rits al fijn ervaren aangezien het vrij gemakkelijk in gebruik is. De reacties wijzen erop dat de kwaliteit als goed wordt ervaren en dat er lekker onder geslapen wordt. Ook worden er dingen gezegd over de zachtheid van de hoes. 

Een enkele keer blijkt er een keer een verpakking beschadigd te zijn bij aankomst, maar dat is dan ook een van de weinige dingen waar minder goede opmerkingen over zijn. 

Belangrijkste specificaties

MerkElla
Gewicht2,4 kg / 3 kg / 5 kg / 5,5 kg / 7 kg / 9 kg / 11 kg / 13 kg
MateriaalBiologisch katoen / Hypoallergene micro-glasparels / Polyester
Hoeveel persoons dekenEenpersoons / Tweepersoons
WasbaarJa t/m 30°C
Kan in de droger?Nee
Garantie1 jaar
ProefslapenNee
KleurGrijs / Blauw

Ella® Verzwaringsdeken Kind 3,6 kg

Biologisch katoen | 100 x 150 cm

Ella® Verzwaringsdeken Katoen 5 kg

Biologisch katoen | 135 x 200 cm

Ella® Verzwaringsdeken Katoen 7 kg

Biologisch katoen | 150 x 210 cm

Ella® Verzwaringsdeken Katoen 9 kg

Biologisch katoen | 150 x 210 cm
9Expert Score
Conclusie

Het komt er dus op neer dat het deken in veel verschillende maten en gewicht verkrijgbaar is. De kwaliteit zeer goed is en de rits een erg handige innovatie is binnen de verzwaringsdeken markt. Het Ella verzwaringsdeken is van ware kwaliteit en gebruiksvriendelijk. 
Dus of je nog met de vraag zit of dit een goede aankoop is, dan kunnen we je vertellen dat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken. De kwaliteit is goed en de prijs is het dan ook meer dan waard! Zeker als je bedenkt dat je er een gratis overtrek bij krijgt en de rits zeer innovatief is.

Bed opmaken met Ella verzwaringsdeken? Zo doe je dat!

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo