Diley Dreams verzwaringsdeken review 2023

Laatst geupdate op januari 4, 2023 by Voeljegezond.nl

De keuze voor een verzwaringsdeken is tegenwoordig een logische keuze. Veel mensen ervaren namelijk slaapproblemen; onderzoek wijst uit dat ongeveer 20% van alle Nederlanders slecht slaapt. Mocht je zelf ook niet de gewenste nachtrust hebben, is het zaak om hier zo snel mogelijk iets aan te doen.

Doe je iets tegen je slechte nachtrust met het Diley Dreams verzwaringsdeken? Dat is de vraag die in deze Diley Dreams verzwaringsdeken review centraal staat. We beantwoorden deze vraag door onder meer naar de plus- en minpunten van dit deken te kijken.

Daarnaast maken we een vergelijking met andere verzwaringsdekens. Op deze website vind je namelijk over nog veel meer verzwaringsdekens uitgebreide reviews terug. Neem al deze reviews op je gemakje door en schaf het beste verzwaringsdeken aan.

Heb je nu al het idee dat het Diley Dreams verzwaringsdeken de beste optie voor jou is? Check de prijzen bij onze partners en schaf dit verzwaringsdeken zo goedkoop mogelijk aan.

Diley Dreams verzwaringsdeken kopen!

Impressie

diley-dreams-verzwaringsdeken-impressie-op-de-bank
diley-dreams-verzwaringsdeken-impressie-slapen
diley-dreams-verzwaringsdeken-impressie-in-bed

Waar dient het Diley Dreams verzwaringsdeken voor?

Enkele jaren geleden kwam plots het eerste verzwaringsdeken op de markt. Op dat moment was men nogal sceptisch, maar al snel bleek dat een verzwaringsdeken een absolute meerwaarde zou hebben.

Met een verzwaringsdeken, zoals het Diley Dreams verzwaringsdeken, zou je van de nodige voordelen moeten kunnen genieten:

 • Het verzwaringsdeken zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt. Zeker als je elke avond uren in je bed wakker ligt, is dit een gigantisch voordeel. Door sneller in slaap te vallen, voorkom je de nodige ergernissen bij jezelf. Want, niks is zo vervelend als urenlang onnodig wakker liggen. 
 • Het verzwaringsdeken zorgt voor meer energie. Doordat je sneller in slaap valt, slaap je meer uren per nacht. Dat betekent dat je uitgeruster wakker wordt en dat je overdag meer energie hebt.
 • Het verzwaringsdeken voorkomt stress en angst. Een kenmerk van een verzwaringsdeken is dat het relatief zwaar is. Als dit deken op je lichaam ligt, ervaar je hierdoor een gevoel van geborgenheid. Onderzoek wijst uit dat dit zowel stress als angst tegengaat.
 • Het verzwaringsdeken zorgt al met al voor een betere nachtrust. Dit is onder aan de streep het belangrijkste voordeel van een verzwaringsdeken. Veel mensen ervaren slaapproblemen, maar met het Diley Dreams verzwaringsdeken zou je daar afscheid van moeten nemen.

Heb je op dit moment last van slaapproblemen? Dan is het echt de moeite waard om deze Diley Dreams verzwaringsdeken review op je gemakje door te nemen. In deze review vertellen wij je namelijk alles over de plus- en minpunten van dit deken. En mogelijk is dit hét deken voor jou waarmee je een betere nachtrust verkrijgt.

De belangrijkste voordelen van Diley Dreams verzwaringsdeken

Om deze Diley Dreams verzwaringsdeken review te kunnen schrijven, hebben wij dit deken uitgebreid geanalyseerd. Hierbij hebben we ook een vergelijking gemaakt met andere dekens, waarover we op onze website meerdere reviews geplaatst hebben.

Daarnaast hebben we ook gekeken naar de ervaringen van andere kopers. Aan de hand van die ervaringen en onze bevindingen zijn wij op onderstaande voordelen uitgekomen.

In twee afmetingen te verkrijgen

Wat ons bij het Diley Dreams verzwaringsdeken erg aanspreekt, is dat dit deken in twee afmetingen te verkrijgen is:

 • 150 bij 200 centimeter: dit is de ideale afmeting als je alleen slaapt. Doordat het deken lekker breed is, kun je jezelf hier helemaal in oprollen. Dit komt je nachtrust ongetwijfeld ten goede.
 • 200 bij 200 centimeter: dit is de ideale afmeting als je samen met je partner onder een verzwaringsdeken wilt liggen. Doordat dit deken nog een stuk breder is, liggen jullie samen fijn onder dit deken.

Dat je deze keuze überhaupt hebt, spreekt ons erg aan. En het spreekt ons ook aan dat het Diley Dreams verzwaringsdeken voor zowel 1 als 2 personen geschikt is.

Voor veel mensen geschikt

Het merk Diley Dreams heeft ervoor gekozen om dit deken 8 kilogram zwaar te maken. Dankzij dit gewicht is het deken voor veel mensen geschikt.

Om tot het juiste gewicht van een verzwaringsdeken uit te komen, moet je 10% van je lichaamsgewicht pakken. Bij dit deken betekent dit dat het deken geschikt is voor mensen die 80 kilogram wegen.

Wij zijn echter van mening dat je hier wel een kleine marge bij aan kunt houden. Weeg je bijvoorbeeld 72, 75, 83 of 88 kilogram? In onze ogen kun je ook dan prima voor het Diley Dreams verzwaringsdeken kiezen. Ook met dank aan alle hieronder benoemde voordelen.

Verlichting van het zenuwstelsel

Het merk Diley Dreams geeft aan dat dit deken voor een verlichting van het zenuwstelsel zorgt. Dit betekent onder meer dat er enkele gelukhormonen vrijkomen, waaronder melatonine en serotonine. Hierdoor voel je je een stuk fijner in je eigen bed.

Bijkomend voordeel is dat dit deken je helpt te ontspannen. Door het gewicht kom je lekker tot ontspanning, val je sneller in slaap en lig je ’s nachts ook in een diepere slaap. Dat zorgt ervoor dat je ’s ochtends fit wakker wordt. En dat je gedurende de dag over alle gewenste energie en concentratie beschikt.

Heerlijk zacht

Dat dit verzwaringsdeken voor een verlichting van het zenuwstelsel zorgt, is onder meer aan het gewicht te danken. Wat hierbij ook een groot voordeel is, is de zachtheid van het deken. Dit deken is van 100% biologisch katoen gemaakt, waardoor het deken echt heerlijk zacht aanvoelt.

Elke avond als je onder dit deken kruipt, geniet je van deze zachtheid. Het brengt wat ons betreft ook een ‘nadeel’ met zich mee; het is zeer lastig om onder dit deken vandaan te komen en uit je bed te stappen. Het liefste lig je de gehele dag onder dit heerlijke zachte deken.

Perfect materiaalgebruik

Dat Diley Dreams voor 100% biologisch katoen gekozen heeft, brengt meerdere voordelen met zich mee:

 • Het deken voelt heerlijk zacht aan. Zoals hierboven al aangegeven, is slapen onder dit deken hierdoor erg aangenaam.
 • Het katoen is duurzaam. Doordat Diley Dreams voor 100% biologisch katoen gekozen heeft, is dit één van de duurzaamste verzwaringsdekens. Mocht je bewust met het behoud van onze aardbol bezig zijn, is dit een groot voordeel.
 • Het katoen is ademend. Het biologische katoen is ook nog eens ademend. Dit betekent dat je gedurende de nacht niet bang hoeft te zijn voor zweten onder het deken.

Wat ons ook aanspreekt, is dat Diley Dreams óók voor microfiber gekozen heeft. Door een dubbele laag microfiber geniet je van nog meer voordelen:

 • Altijd aangename temperatuur. De dubbele laag microfiber zorgt voor een aangename temperatuur onder het deken. Je hebt het nooit koud, maar je hoeft het ook nooit warm te hebben.
 • Hypoallergeen, geurloos en loodvrij. Zowel de microfiber laag als de gebruikte kralen zijn hypoallergeen, geurloos en loodvrij. 

Fijn in gebruik

Wij hebben opgemerkt dat het Diley Dreams verzwaringsdeken erg fijn in gebruik is. Dit is onder meer aan de zachtheid, het materiaalgebruik en de lussen aan het deken te danken.

Doordat dit deken over lussen beschikt, kun je het deken goed aan je hoeslaken vastmaken. Dat betekent dat de hoes nooit wegglijdt, waardoor je altijd op een heerlijke manier ligt te slapen. Uiteraard is ook dit iets dat je nachtrust alleen maar ten goede komt.

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Over de prijs-kwaliteitsverhouding van het Diley Dreams verzwaringsdeken zijn wij erg enthousiast. Dit is aan de volgende twee punten te danken:

 • Scherp geprijsd. Gaat je voorkeur uit naar het 150 x 200 cm deken? Dan betaal je hier nog geen 8 tientjes voor. Heb je liever het 200 x 200 cm deken? Dan betaal je hier slechts 89,95 euro voor. Dat deken is met 13 kilogram overigens behoorlijk zwaar.
 • Top kwaliteit. Zoals hierboven al aangegeven, heeft Diley Dreams louter de beste materialen gebruikt. Dit merk je dan ook aan een top kwaliteit en lange levensduur. 

Bijkomend voordeel: Diley Dreams biedt een 100% tevredenheidsgarantie aan. Mocht je niet helemaal te spreken over dit deken zijn, kun je contact opnemen met het merk. Diley Dreams is je vervolgens zo goed mogelijk van dienst.

Diley Dreams verzwaringsdeken kopen!

De belangrijkste nadelen van Diley Dreams verzwaringsdeken

Tot op heden zijn wij het perfecte verzwaringsdeken nog niet tegengekomen. Dit geldt voor alle andere verzwaringsdeken die we op onze website bespreken én voor het Diley Dreams verzwaringsdeken. Dit deken voldoet aan de meeste van onze verwachtingen, maar je moet ook met een paar kleine minpunten rekening houden.

In één gewicht te verkrijgen

Veel fabrikanten van verzwaringsdekens kiezen ervoor om in het deken in meerdere varianten aan te bieden. Diley Dreams doet dit ook, aangezien je dit deken in een eenpersoons- en tweepersoons variant aan kunt schaffen.

Wat echter jammer is, is dat het deken maar in één gewicht aangeboden wordt: 8 kg (eenpersoons) of 13 kg (tweepersoons).

Wat wij graag hadden gezien, was dat dit deken in meerdere gewichten aangeboden zou worden. Als het deken ook in een variant van 7 kg, 9kg, 10 kg en 12 kg aangeboden zou worden, zou het deken voor nóg meer mensen interessant zijn.

Voelt vrij warm aan

Meerdere gebruikers geven aan dat het Diley Dreams verzwaringsdeken vrij warm aanvoelt. Dit vinden wij zelf opvallend, aangezien het deken toch echt van de juiste materialen vervaardigd is.

Merk je zelf ook op dat je dit deken wel erg warm vindt? Kijk dan eens goed naar de temperatuur in je slaapkamer. Mogelijk is het verstandig(er) om het raam van je slaapkamer vaker open te zetten. Of ’s nachts open te laten staan. Op die manier verkrijg je alsnog de gewenste temperatuur in je slaapkamer en onder dit deken.

Wat zeggen andere gebruikers?

We kunnen niks anders stellen dan dat het Diley Dreams verzwaringsdeken populair is. Bij onze partner Bol.com zijn bijvoorbeeld meer dan 200 reviews achtergelaten.

Dat het om zoveel reviews gaat, geeft aan dat dit veel mensen voor dit deken kiezen. Dat de gemiddelde score dan ook nog erg hoog is, is al helemaal veelzeggend. De schaal bij Bol.com loopt van 1 tot 5 sterren; het Diley Dreams verzwaringsdeken heeft een gemiddelde score van 4,7 sterren!

Veel kopers roemen de kwaliteit, het formaat, de manier waarop het deken aanvoelt en het prijskaartje. Ook geven veel mensen aan dat ze dankzij dit verzwaringsdeken oprecht lekkerder zijn gaan slapen. Het deken voelt heerlijk zacht aan, brengt een bepaalt gevoel van geborgenheid met zich mee en gaat bijvoorbeeld piekeren tegen.

Wij vonden één review wel erg geestig. Deze review was geschreven door een man en hij had dit deken aan zijn vrouw als cadeau gegeven. Hij geeft aan dat het deken geweldig is, maar dat het wel één nadeel met zich meebrengt: zijn vrouw slaapt nu dusdanig lekker dat ze is gaan snurken. Haha!

Wat krijg je bij het Diley Dreams verzwaringsdeken geleverd?

Als je dit deken bij onze partner Bol.com bestelt, krijg je ‘m in een doos geleverd. In deze doos ligt het deken niet los, maar in een heuse draagtas. Met deze draagtas ben je in staat om dit deken overal mee naar toe te nemen:

diley-dreams-verzwaringdeken-draagtas

Wat ons betreft een groot voordeel, aangezien je dit deken overal kunt gebruiken. Je kunt ‘m in je bed gebruiken, maar je kunt ook heerlijk op de bank onder dit deken kruipen. Of wil je het deken op vakantie meenemen? Ook dat is mogelijk dankzij deze draagtas.

Conclusie

In onze ogen is het Diley Dreams verzwaringsdeken één van de beste dekens van dit moment. Dit verzwaringsdeken heeft een bewezen werking, is bijzonder populair en wordt door kopers goed beoordeeld. Veelzeggend wat ons betreft.

Zelf zijn wij te spreken over de afmetingen, de gebruikte materialen, het effect van dit deken, de prijs-kwaliteitsverhouding en het gebruiksgemak. Ook zijn wij van mening dat dit verzwaringsdeken voor veel mensen geschikt is, ondanks dat het deken in slechts één gewicht geleverd wordt.

Spreekt het Diley Dreams verzwaringsdeken je ook aan? Bepaal dan goed of je de eenpersoons- of tweepersoons variant aan wilt schaffen. Beide varianten bestel je in ieder geval snel en voordelig bij onze partner(s):

Alternatieven

Veilura verzwaringsdeken

Als het Diley Dreams verzwaringsdeken je niet helemaal aanspreekt, kun je naar het Veilura verzwaringsdeken kijken. Dit deken is van een top kwaliteit, is ongeveer hetzelfde geprijsd en is ook 150 bij 200 centimeter groot. Belangrijk voordeel is dat dit deken in meerdere gewichten geleverd wordt. Je leest er meer over in onze Veilura verzwaringsdeken review.

Calmzy 2.0 verzwaringsdeken

Wil je voor kwaliteit gaan? En vind je het niet erg om iets meer geld uit te geven? Overweeg dan het Calmzy 2.0 verzwaringsdeken. Dit deken kost meer geld, maar is wel van een nóg betere kwaliteit. Daarnaast wordt dit deken in meerdere kleuren en in meerdere gewichten aangeboden. Net zoals het deken van Diley Dreams is ook dit deken 150 bij 200 centimeter groot. Wil je meer weten over dit deken? Check onze Calmzy 2.0 verzwaringsdeken review.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo