Cloudpillo kussen review 2023

Ben je op zoek naar een fijn hoofdkussen voor in je bed? En vind je het niet erg om relatief veel geld aan je nieuwe hoofdkussen uit te geven? Dan sluit het hoofdkussen van Cloudpillo mogelijk op je wensen aan. Dit kussen is niet het allergoedkoopste hoofdkussen, maar staat wél goed aangeschreven.

Kunnen wij je de aanschaf van het Cloudpillo kussen aanraden? Het antwoord op die vraag vind je in deze Cloudpillo review. In deze review zoomen we volledig in op dit kussen en bespreken we alle plus- en minpunten. Daarbij vertellen wij je ook graag meer over het merk Cloudpillo.

Na het lezen van deze Cloudpillo kussen review weet je alles over dit hoofdkussen. Het is vervolgens aan jezelf om de juiste keuze te maken. Ga je wel of niet in dit populaire hoofdkussen investeren? Wij kunnen je alvast één ding verklappen: het hoofdkussen van Cloudpillo is wat ons betreft één van de betere kussens van dit moment.

Weet je nu al zeker dat je dit kussen wilt kopen? Wij hebben alvast de prijzen van onze partners voor je op een rijtje gezet:

Cloudpillo kussen kopen / prijsvergelijking!

€62,95
juni 5, 2023 8:33 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
3 nieuw van €62,95

Impressie

cloudpillo-hoofdkussen-impressie-sfeerbeeld
cloudpillo-hoofdkussen-impressie
cloudpillo-hoofdkussen-impressie-sfeerbeeld-slapen

Over het merk Cloudpillo

Zo zacht als een wolkje. Als je de website van Cloudpillo bekijkt, zijn dit de eerste woorden die je tegenkomt. Met deze woorden geeft Cloudpillo direct aan wat het belangrijkste kenmerk van hun hoofdkussen is.

Bij dit merk valt één ding direct op: ze bieden weinig producten aan. Zo biedt men maar één kussen aan en dit kussen draagt de naam Cloudpillo. Verder biedt men ook nog het Cloudkiddo kussen aan. Dit is een hoogwaardig kussen dat speciaal voor kinderen ontwikkeld is.

Bij Cloudpillo kun je verder nog één soort accessoire aanschaffen: extra vulling. Op het moment dat je liever een dikker hoofdkussen hebt, komt deze extra vulling goed van pas. Met deze extra vulling maak je het kussen net iets dikker, waardoor het kussen een stuk fijner ligt.

Men heeft in ieder geval een mooie groei doorgemaakt. Het merk begon ooit klein, maar heeft met het Cloudpillo kussen behoorlijk aan de weg getimmerd. Dit is ook duidelijk te zien bij onze partner Bol.com. In de webshop van Bol.com is dit één van de bestverkochte kussens. Bovendien laten veel mensen online een (positieve) beoordeling over dit kussen achter!

De voordelen van het Cloudpillo kussen

Dat dit kussen zo populair is, komt wat ons betreft niet uit de lucht vallen. Nee, dit is het gevolg van de samenstelling en eigenschappen van het kussen. Veel gebruikers zijn in ieder geval erg enthousiast. 

Nadat wij dit kussen uitgebreid geanalyseerd hebben, waren óók wij enthousiast. Dit is onder meer aan de volgende voordelen te danken:

 • Het design is naar eigen wens af te stellen
 • Het kussen is voor iedereen geschikt
 • Het kussen biedt de gewenste ondersteuning
 • Het kussen heeft fijne afmetingen
 • Het kussen heeft een uitwasbare buitenhoes
 • Het kussen past zich aan de temperatuur aan
 • Het kussen is gratis uit te proberen

Naar eigen wens af te stellen

Lange tijd leek het erop dat het perfecte hoofdkussen nooit ontworpen zou worden. Dit zijn de woorden van Cloudpillo, maar naar eigen zeggen is men daar uiteindelijk tóch in geslaagd.

Dit is vooral te danken aan het feit dat je het kussen naar eigen wens af kunt stellen. Je kunt namelijk zelf bepalen welke vulling je in het kussen wilt hebben. Vind je het fijn om op een zacht en dun kussen te slapen? Dan haal je wat vulling uit het kussen vandaan. Vind je het juist om je hoofd op een dik kussen te leggen? Dan stop je juist wat extra vulling in het hoofdkussen.

Door met de vulling te experimenteren, creëer je het perfecte hoofdkussen. Ben je na verloop van tijd toch weer iets minder tevreden over de vulling? Dan kun je er altijd weer vulling bijstoppen of wat vulling weghalen. Op deze manier pas je het hoofdkussen altijd naar je eigen wensen aan. Een uniek kenmerk – en daarmee erg belangrijk voordeel – van het Cloudpillo kussen.

Meer informatie over het afstellen van het Cloudpillo kussen vind je hier.

Voor iedereen geschikt

Door bovenstaand voordeel is dit kussen voor iedereen geschikt. Het kussen is voor jongere volwassenen geschikt, maar ook voor oudere volwassenen. 

Of je nou op je rug slaapt of op je zij slaapt dit kussen biedt de gewenste ondersteuning. Wel geeft Cloudpillo hierbij aan dat je de vulling op je slaaphouding aan moet passen. In onderstaande afbeelding vind je hier meer informatie over:

cloudpillo-hoofdkussen-naar-wens-afstellen

Lig jij het liefste op je buik en je partner het liefste op de zij? In dat geval kun je prima twee van deze Cloudpillo kussens kopen. Pas beide kussens geheel naar wens aan en geniet beide van een heerlijke ondersteuning tijdens het slapen. 

Gewenste ondersteuning

Met het Cloudpillo kussen geniet je van een geweldige ondersteuning. Dit is vooral te danken aan de vulling van dit kussen; traagschuim. Belangrijk voordeel van traagschuim is dat dit materiaal zich naar je lichaam vormt. Nadat het materiaal dit gedaan heeft, houdt het materiaal deze vorm ook langere tijd vast.

Je geniet hierdoor gedurende de nacht continu van de gewenste ondersteuning. En dit brengt op z’n beurt weer meerdere voordelen met zich mee:

 • Perfecte nachtrust. Doordat je heerlijk op dit kussen ligt, val je sneller in slaap. Ook slaap je dieper en word je zodoende uitgeruster wakker.
 • Geen nekklachten meer. Dit kussen zorgt ervoor dat de nekwervel zoveel mogelijk in één lijn ligt met de wervelkolom. Op deze manier wordt voorkomen dat je last van nekklachten krijgt. Ook als je wel eens last van schouder- of hoofdklachten hebt, is dit kussen erg geschikt.
 • Fit wakker worden. Al met al word je dankzij het Cloudpillo kussen elke ochtend fit wakker. Je staat energiek en vrolijk op én je hebt nooit meer last van lichamelijke klachten.

Fijne afmetingen

Wat ons ook aanspreekt, is dat dit kussen vrij groot is. Cloudpillo heeft namelijk voor een kussen van 71 centimeter breed gekozen. Het kussen is verder 50 centimeter lang, waardoor je heerlijk kunt rollen tijdens het slapen.

Wat de dikte van dit kussen is, hangt dus volledig van je eigen voorkeuren af. Vind je het kussen bij nader inzien nog niet dik genoeg? Dan kun je voor de eerder benoemde extra vulling kiezen. Met deze extra vulling stem je dit kussen mogelijk nóg beter op je persoonlijke voorkeuren af.

Uitwasbare buitenhoes

Bij aanschaf van dit kussen krijg je een buitenhoes meegeleverd. Deze hoes is heerlijk zacht, is van de juiste materialen vervaardigd en voorkomt irritaties. Een ander belangrijk voordeel is dat je deze hoes ‘gewoon’ in de wasmachine kunt reinigen.

Het advies is om dit met enige regelmaat te doen. Tijdens het slapen ontstaat er altijd een bepaalde ‘slaapgeur’. Deze geur trekt ook in de hoes, waardoor je met de hoes met enige regelmaat zou moeten wassen. Dit komt uiteraard ook nog de levensduur van de hoes ten goede. Je geniet hierdoor langer van deze buitenhoes én daarmee ook van het Cloudpillo kussen.

Past zich aan de temperatuur aan

Het is vrij uniek, maar dit kussen past zich aan de temperatuur aan:

 • Zomer: in de zomer komt de Ice Silk kant van het kussen goed van pas. Deze kant voelt een stuk kouder aan, waardoor het kussen tijdens de zomerperiode de gewenste verkoeling biedt.
 • Winter: in de winter zou je juist de witte kant van het kussen moeten gebruiken. De textuur op deze kant is anders, waardoor deze kant van het kussen warmte afgeeft. Gedurende de koude winternachten is dit toch wel heel erg prettig.

Overigens is dit ook te danken aan de vulling van het kussen. Doordat Cloudpillo voor traagschuim gekozen heeft, blijft er altijd lucht in het kussen circuleren. Deze lucht zorgt ervoor dat je tijdens de warme dagen van de gewenste verkoeling geniet. Ook zorgt deze lucht ervoor dat het kussen niet al (te) warm en plakkerig aanvoelt.

Gratis uit te proberen

Cloudpillo biedt een unieke dienst aan: gratis proefslapen voor een periode van maximaal 30 dagen. Kom je er tijdens deze 30 dagen achter dat dit kussen toch niet op je wensen aansluit? Dan kun je dit kussen retourneren, waarna je het volledig bedrag op je rekening teruggestort krijgt. 

In principe betekent dit dat je het Cloudpillo kussen geheel gratis uit kunt proberen. Overigens is de kans groot dat je binnen deze 30 dagen volledig overtuigd bent geraakt. Zoals je in deze Cloudpillo review kunt lezen, biedt dit kussen immers veel voordelen. Heel veel voordelen zelfs.

Cloudpillo kopen!

€62,95
juni 5, 2023 8:33 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
3 nieuw van €62,95

De nadelen van het Cloudpillo kussen

Zijn wij voor de volledige 100% overtuigd geraakt van dit hoofdkussen? Nee, dat is niet het geval. Tijdens onze analyse hebben wij namelijk de volgende nadelen opgemerkt:

 • Het kussen is vrij prijzig
 • Niet voor kinderen geschikt
 • Je kunt de vulling kwijtraken

Vrij prijzig

Dat het Cloudpillo kussen geweldig én uniek is, blijkt uit bovenstaande voordelen. Dit blijkt echter ook uit het prijskaartje. Voor dit kussen betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van 64,95 euro. Dit vinden wij eerlijk gezegd vrij veel geld voor een hoofdkussen.

Wil je het liefste twee van deze hoofdkussens aanschaffen? Dan hebben we wel nog goed nieuws voor je. Als je twee van deze kussens in één keer aanschaft, krijg je 10% korting. Dit betekent dat je 58,46 euro per stuk moet betalen. Een kleine doch interessante korting.

Niet voor kinderen geschikt

Het Cloudpillo kussen is niet voor kinderen geschikt. Dit kussen is veel te dik voor kinderen, waardoor geen enkel kind fijn op dit kussen kan liggen. Wil je voor je kind echter wel in een goed hoofdkussen investeren? Dan raden wij je het Cloudkiddo hoofdkussen aan.

Dit kussen is door Cloudpillo speciaal voor kinderen ontwikkeld. Men geeft hierbij aan dat voor elk kind tussen de 4 en 12 jaar oud het kussen de gewenste ondersteuning biedt. Ook hierbij is het namelijk mogelijk om zelf vulling aan dit kussen toe te voegen. Of juist te verwijderen. Op de website van Cloudpillo vind je meer informatie over het Cloudpillo kussen.

Je kunt de vulling kwijtraken

Dat je de vulling bij dit kussen zelf aan kunt passen, is uiteraard ideaal. Wel moet je met beleid met deze vulling omgaan. Waar leg je vulling die je niet nodig hebt neer? Je wilt dat deze vulling niet kwijtraakt, maar je hebt uiteraard ook nog met de hygiëne te maken. Het is niet zo fijn om de vulling in een kast vol met stof te leggen.

Al met al is het opbergen van de vulling een uitdaging. Een idee is wellicht om contact met Cloudpillo op te nemen. Vraag gewoon eens aan de klantenservice wat zij op dit gebied aanraden. 

Heb je juist extra vulling voor je kussen nodig? Deze extra vulling bestel je gemakkelijk via deze link.

Wat zeggen andere gebruikers?

Het Cloudpillo kussen is heel erg populair. Dit blijkt alleen al uit de ruim 200 reviews die bij Bol.com achtergelaten zijn. Bij deze webshop is de gemiddelde score van de beoordelingen een 4,6. Aangezien de schaal van 1 tot 5 loopt, is dit oprecht een hoge score.

Ook bij Trustpilot zijn veel reviews achtergelaten. Heel veel reviews zelfs. Ongeveer 1900 mensen hebben op Trustpilot een beoordeling geplaatst, waarvan de gemiddelde score een 4,7 is. Maar liefst 83% van alle gebruikers geeft dit kussen het predicaat ‘Uitstekend’.

In de beoordelingen valt veelvuldig hetzelfde te lezen. Men is vol lof over de kwaliteit, over het aanpassen van de vulling en over de gewenste ondersteuning. Hierbij geven ook veel mensen aan dat zij oprecht beter zijn gaan slapen dankzij het Cloudpillo kussen.

Her en der lees je ook enkele negatieve opmerkingen. Deze opmerkingen hebben betrekking op de afmetingen of op het prijskaartje. Sommige mensen vinden het kussen te groot of te klein, terwijl andere mensen dit kussen iets te prijzig vinden. Over dat laatste hebben wij je reeds onze mening gegeven in deze review.

Wat zit er in de doos?

Als je het Cloudpillo kussen bestelt, krijg je alleen het kussen geleverd. Je krijgt verder géén accessoires meegeleverd.

Cloudpillo aanschaffen!

€62,95
juni 5, 2023 8:33 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
3 nieuw van €62,95

Conclusie

In onze ogen is het Cloudpillo kussen één van de beste kussens van dit moment. Dit kussen biedt de gewenste ondersteuning, is geheel naar wens aan te passen en is lekker groot. Met name het feit dat je de vulling toe kunt voegen en kunt verwijderen, is uniek te noemen.

Daarbovenop komt dat dit kussen voor iedereen geschikt is. De gewenste slaaphouding maakt helemaal niks uit; je ligt hoe dan ook fijn op dit kussen. In combinatie met de overige genoemde voordelen uit deze review zorgt dit voor een totaalplaatje.

Wij raden daarom graag het volgende aan: bestel direct het Cloudpillo kussen. Met dit kussen geniet je van een betere nachtrust. En dat is op zowel de korte- als op de lange termijn onbetaalbaar.

Alternatieven

Calmzy Verstelbaar kussen

Gaat je voorkeur uit naar een iets kleiner hoofdkussen? Maar, wil je wel zelf het kussen naar wens aan kunnen passen? Dan is dit verstelbare hoofdkussen van Calmzy een prima alternatief. Dit kussen is 60 bij 50 centimeter groot, is voor alle seizoenen geschikt en sluit op elke slaaphouding aan. Bovendien is dit kussen een paar euro goedkoper dan het Cloudpillo kussen.

Best Life Hoofdkussen

Hoef je niet per sé een instelbaar/verstelbaar hoofdkussen te hebben? Dan is het Best Life hoofdkussen wellicht de beste koop voor je. Dit kussen is met traagschuim gevuld, waardoor je van een heerlijke ondersteuning geniet. Je kunt dit kussen bovendien in drie varianten aanschaffen: medium, zacht en stevig. Onze voorkeur gaat naar het medium kussen uit, aangezien dit kussen voor de meeste mensen geschikt is. In onze Best Life hoofdkussen review lees je hier meer over!

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo