Cinderella Classic Hoofdkussen review 2023

Laatst geupdate op januari 4, 2023 by Voeljegezond.nl

Sta je elke ochtend volledig uitgerust op? Begin je de dag altijd op een energieke manier? En heb je ’s ochtends nooit pijn in je lichaam? Dan is de kans groot dat je bed, kussen en andere slaapkamerartikelen volledig naar je wens zijn. Is dit nog niet het geval? Dan doe je er mogelijk verstandig aan om voor het Cinderella Classic hoofdkussen te kiezen. 

In deze Cinderella Classic hoofdkussen review vertellen wij je graag alles over dit hoofdkussen. Zo bespreken we wat de pluspunten van het kussen zijn, bespreken we de minpunten en richten we ons ook op ervaringen van andere kopers. Sowieso is dat iets waar een groot gedeelte van deze review op gebaseerd is.

Wij hebben dit kussen namelijk niet zelf uitgeprobeerd. Wel hebben we het kussen geanalyseerd en de meningen van andere kopers goed bekeken. Aan de hand van die punten hebben wij onze mening over het Cinderella Classic hoofdkussen gevormd. In deze review delen wij graag onze mening met je.

Heb je nu al het idee dat het Cinderella Classic hoofdkussen perfect voor jou is? Check dan goed de prijzen bij onze partners. Maak een goede vergelijking en schaf het kussen direct tegen de beste prijs aan:

Cinderella Classic Hoofdkussen kopen / prijsvergelijking!

€35,00
november 28, 2023 12:15 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
1 nieuw van €35,00

Impressie

cinderella-classic-hoofdkussen-impressie
cinderella-classic-hoofdkussen-impressie-vulling
cinderella-classic-hoofdkussen-impressie-verpakking

Over het merk Cinderella

Cinderella vergezelt je in je dromen. Dat is één van de spreuken die op de website van dit merk te vinden zijn. Daarbij valt ook nog te lezen dat het merk er alles aan doet om elke nacht in harmonie en balans te laten verlopen.

Om dat mogelijk te maken, biedt Cinderella allerlei soorten producten voor in huis aan. De focus ligt hierbij niet op bijvoorbeeld matrassen of bedden, maar wél op allerlei andere soorten bed artikelen. Hierbij kun je denken aan dekbedovertrekken, hoeslakens, kussenslopen en dus hoofdkussens.

Binnen het aanbdo van Cinderella valt de diversiteit direct op. Het merk biedt niet alleen veel soorten producten aan, maar heeft per soort product ook meerdere lijnen op de markt gebracht. Dat is ook het geval in het aanbod van hoofdkussens; het Cinderella Classic hoofdkussen valt binnen de Classic lijn van het merk.

Al met al is Cinderella een merk dat goed aangeschreven staat. Het merk biedt veel soorten producten aan, levert kwaliteit en rekent interessante prijzen. Zeker als je een niet al te ruim budget hebt, is het interessant om bij Cinderella te shoppen.

De voordelen van het Cinderella Classic hoofdkussen

Dat wij deze Cinderella Classic hoofdkussen review samengesteld hebben, is niet zonder reden. Nee, dit hebben wij gedaan omdat dit kussen goed aangeschreven staat. De vele positieve beoordelingen trokken onze aandacht, waarna wij besloten om het kussen zelf nauwkeurig te analyseren.

Tijdens ons onderzoek werden wij al snel enthousiast. Wij merkten namelijk op dat dit kussen de nodige voordelen met zich mee brengt:

 • Het kussen is wasbaar en is 100% antiallergisch
 • Het kussen is lekker groot
 • Het kussen werkt ventilerend en vochtregulerend
 • Dit kussen is voor veel mensen geschikt
 • Je kunt het kussen naar eigen wens aanpassen
 • Het kussen biedt een goede ondersteuning
 • Het kussen is erg voordelig

Wasbaar en antiallergisch

Eén van de belangrijkste kenmerken van dit kussen is dat je ‘m kunt wassen. Dit doe je gewoon in de wasmachine, waarna je ‘m in de droger ook nog kunt laten drogen. Dit zorgt ervoor dat je altijd op een schoon kussen slaapt. Wel zo prettig met het oog op de hygiëne.

Op het gebied van hygiëne scoort het Cinderella Classic hoofdkussen sowieso hoge punten. Dit kussen is namelijk ook 100% antiallergisch. Mocht je een bepaalde allergie hebben, lijkt dit kussen dus een prima keuze voor je te zijn.

Lekker groot

Bij het uitkiezen van een nieuw hoofdkussen moet je goed naar de afmetingen kijken. Weet je van jezelf dat je het wel zo prettig vindt om op een groot kussen te slapen? Dan is het Cinderella Classic hoofdkussen absoluut één van de beste opties voor je.

Dit kussen is namelijk 70 bij 60 centimeter groot. Dankzij deze afmetingen kun je heerlijk over het kussen heen rollen en leg je je hoofd altijd op een fijne manier neer.

Dit brengt echter ook een nadeel met zich mee; voor het kussen heb je een flink bed nodig. Indien je voor je kind op zoek naar een geschikt hoofdkussen bent, kun je wellicht beter naar een andere variant op zoek gaan.

Past het om twee van de Cinderella Classic hoofdkussens naast elkaar in bed te leggen? Ja, als je een bed van minstens 120 centimeter breed hebt, past dit!

Ventilerend en vochtregulerend

Een belangrijk kenmerk van dit kussen is dat het ventilerend werkt. Met name in de maanden dat het warm is, is dit een belangrijk voordele. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat je op het kussen ligt te zweten. Of dat je ’s ochtends met hele haren nat wordt.

Een ander voordeel is dat dit kussen vochtregulerend werkt. Op het moment dat er toch sprake van vochtvorming is, vangt dit kussen het vocht op. Het vocht wordt netjes afgevoerd, waardoor je hier geen last van hebt.

Voor veel mensen geschikt

Wat ons betreft is het Cinderella Classic hoofdkussen voor veel mensen geschikt. Zo is dit kussen ideaal voor zijslapers. Ga op je zij liggen, schuif met je schouder tegen het kussen aan en leg je hoofd aangenaam op het kussen neer. Bij deze houding komt je lichaam volledig in de ontspanmodus terecht, waardoor je van een aangename nachtrust verzekerd bent.

Ben je iemand die vooral op zijn/haar rug slaapt? Dan is dit ook een uitmuntend kussen. Wat ons betreft komt dit vooral door de lengte van het kussen; het kussen is maar liefst 70 centimeter diep, waardoor je voldoende ruimte hebt om je hoofd op het kussen neer te leggen. Ideaal!

Naar eigen wens aan te passen

Voor de vulling van dit kussen heeft Cinderella voor synthetisch materiaal gekozen. Zeker met het oog op het prijskaartje is dit een goede keuze geweest.

Belangrijk bijkomend voordeel van dit materiaal is dat je ’t naar eigen wens aan kunt passen. Maak de rits van het kussen open en haal – naar eigen inzicht – de vulling uit het kussen. Door dit te doen, creëer je de gewenste dikte van het kussen.

Dit stelt je in staat om het kussen volledig naar je eigen wensen aan te passen. Lig je het liefste iets hoger met je hoofd? Dan laat je alle vulling in het kussen zitten. Heb je het liefste dat je hoofd lekker in het kussen wegzakt? Dan haal je de vulling uit het kussen weg. Bewaar deze vulling wel, aangezien je dit later mogelijk nog nodig hebt.

Goede ondersteuning

Met het Cinderella Classic hoofdkussen ben je van een goede ondersteuning verzekerd. Dit is volgens ons aan de onderstaande punten te danken:

 • Afmetingen. Doordat het kussen zo groot is, wordt de druk op je hoofd/nek over een groot oppervlakte verdeeld. Dit betekent in principe dat het kussen druk verlagend werkt. 
 • Vulling. Dat je de vulling naar eigen wens aan kunt passen, is een onwijs belangrijk voordeel. Hiermee maak je het kussen in ieder geval altijd volledig naar je wens.

Erg voordelig

Hebben wij je met deze Cinderella Classic hoofdkussen review warm weten te maken? Dan kunnen wij het nóg mooier voor je maken; dit is één van de goedkoopste hoofdkussens van het moment. Over het prijskaartje vertellen we je graag meer verderop in deze Cinderella Classic hoofdkussen review.

Cinderella classic kopen!

€35,00
november 28, 2023 12:15 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
1 nieuw van €35,00

De nadelen van het Cinderella Classic hoofdkussen

Heb je de review tot zover doorgenomen? Dan heb je kennisgemaakt met de nodige voordelen van dit kussen. Met name het prijskaartje en het aanpassen van de vulling spreekt ons erg aan. Tegelijkertijd zorgt dit prijskaartje op zijn beurt wel voor enkele minpunten.

De belangrijkste minpunten van het Cinderella Classic hoofdkussen hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • Het kussen zorgt niet voor ontspanning in de spieren
 • Het kussen is niet al te netjes afgewerkt
 • De vulling zakt weg
 • Niet voor een buikslaper geschikt

Geen ontspanning in de spieren

Bij meerdere hoofdkussens is het zo dat het kussen voor een ontspanning in de spieren zorgt. Dát betekent dat je ’s ochtends zonder spierpijn opstaat. Bij dit kussen van Cinderella bestaat echter wel de kans dat je met spierpijn opstaat.

Om wat voor spierpijn dit dan precies gaat? Nou, dat gaat bijvoorbeeld om spierpijn in de schouders, in de nek of in de rug. Het kussen ligt op zich fijn, maar biedt niet de gewenste ondersteuning aan de spieren. De spieren liggen hierdoor gespannen gedurende de nacht, waardoor je ’s ochtends met spierpijn op kunt staan. Feit is wel dat elk menselijk lichaam hier anders op reageert.

Niet al te netjes afgewerkt

In meerdere reviews hebben wij het volgende voorbij zien komen: het kussen van Cinderella is niet al te netjes afgewerkt. Dit is erg spijtig met het oog op de levensduur, maar is op zich ook wel weer goed te begrijpen. Als je naar het prijskaartje kijkt, is dit nadeel zelfs logisch te verklaren.

Ten opzichte van andere hoofdkussen is het Cinderella Classic hoofdkussen oprecht goedkoop te noemen. Dat dit kussen zo goedkoop is, moet uiteraard ergens vandaan komen. Cinderella heeft op zich van prima materialen gebruik gemaakt, maar heeft het kussen dus niet op de beste manier afgewerkt. Jammer.

Vulling zakt weg

In meerdere reviews viel het ons dat de beoordelaar klachten had over de vulling. Toen wij deze beoordelingen analyseerden, viel één ding ons op: uiteindelijk klagen de nodige kopers over het wegzakken van de vulling. De vulling zakt als het ware naar de zijkant toe, waardoor je hoofd diep wegzakt in het kussen.

Vind je het juist fijn dat je hoofd stevig ligt? Dan is dit kussen niet geschikt voor je. Overigens is het wel mogelijk om de vulling elke dag als het ware op te kloppen. Dit is echter iets waar  lang niet iedereen zin in heeft.

Niet voor een buikslaper geschikt

Veel hoofdkussens zijn voor werkelijk waar iedereen geschikt. Voor mensen die op hun zij slapen, op hun buik slapen en op hun rug slapen. Het Cinderella Classic hoofdkussen is geschikt voor zij- en rugslapers, maar niet voor buikslapers.

Dit heeft puur met de samenstelling van het kussen te maken. Het kussen is voor een buikslaper te hoog; als je alsnog op je buik gebruik van dit kussen zou maken, zou je hoofd in een rare ‘bocht’ liggen. Dit betekent dat je ’s ochtends absoluut met hoofdpijn en/of nekpijn wakker zou worden.

Wat zeggen andere gebruikers?

In de afgelopen jaren is het Cinderella Classic hoofdkussen uitgegroeid tot één van de populairste hoofdkussens. Dit blijkt alleen al uit de hoeveelheid reviews die bij onze partner Bol.com achtergelaten zijn. Op het moment van schrijven gaat het om ruim 280 reviews.

Niet alleen de hoeveelheid reviews is indrukwekkend, maar ook de gemiddelde score. De gemiddelde score is een 4,4, waarbij de schaal van 1 tot 5 loopt. Dit is dus een waanzinnig hoge score, zéker omdat er zoveel reviews achtergelaten zijn.

Veel kopers roemen onder meer de ondersteuning van het kussen. Zij geven aan dat het kussen lekker ligt en dat het ideaal is dat je de vulling naar wens aan kunt passen. Bijkomend voordeel is volgens vele kopers de afmetingen. Het kussen is immers lekker groot.

Ook het prijskaartje komt in veel reviews op een positieve manier naar voren. Dit kunnen wij goed voorstellen, aangezien je voor dit kussen slechts 27,95 euro hoeft te betalen. Een uniek prijskaartje, aangezien het kussen aan de  meeste eisen voldoet.

De negatieve beoordelingen die wij gevonden hebben, hebben betrekking op bovengenoemde kussens. Zo benoemen kopers dat het kussen niet netjes afgewerkt is en dat de vulling snel wegzakt. Al met al kunnen we stellen dat dit kussen door de meeste kopers (erg) goed beoordeeld wordt.

Wat zit er in de doos?

Bij aanschaf van dit kussen krijg je alleen het kussen meegeleverd. Je hoeft op niet bijkomende accessoires te rekenen.

Wat dan wel weer fijn is, is dat je dit kussen van een Cinderella kussensloop kunt voorzien. Check daarvan direct het aanbod bij onze partner Bol.com. 

Maar, Cinderella biedt nog veel meer producten voor op bed aan:

Cinderella classic aanschaffen!

€35,00
november 28, 2023 12:15 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
1 nieuw van €35,00

Conclusie

Ben je op zoek naar een betaalbaar hoofdkussen? Dan is het Cinderella Classic hoofdkussen absoluut de beste optie. Dit kussen is lekker groot, is met synthetische bolletjes gevuld en is naar eigen wens aan te passen.

Daarnaast is het een groot voordeel dat dit kussen wasbaar is. Door het kussen met enige regelmaat in de wasmachine te wassen, hou je het kussen lekker schoon (en hygiënisch). Ook is dit kussen 100% antiallergisch en kun je ‘m moeiteloos in de droger drogen.

De samenstelling van het kussen is wat ons betreft ook prima te noemen. Wel moet je goed rekening houden met het wegzakken van de vulling. Dat is één van de weinige punten waaruit blijkt dat dit een goedkoop hoofdkussen is.
Voor het Cinderella Classic hoofdkussen betaal je nog geen 3 tientjes. Een geweldige prijs, zéker met het oog op de vele voordelen van dit hoofdkussen. Graag raden wij je daarom aan om dit kussen zo snel mogelijk aan te schaffen. Check de prijzen bij onze partner(s) en sla direct je slag. Slaap lekker!

Alternatieven

Sleep Comfy – Hoofdkussen

Het Sleep Comfy hoofdkussen is grotendeels vergelijkbaar met het kussen van Cinderella. Dit kussen is namelijk ook 60 bij 70 centimeter groot, kost ook minder dan 30 euro en is ook antiallergisch. Maar, als je voor dit kussen kiest, krijg je maar liefst 2 kussens geleverd. Het prijskaartje van dit kussen is daarmee nóg interessanter. Dit kussen is met microvezel gevuld en is ook voor buikslapers geschikt, aldus het merk Sleep Comfy.

Sleep Comfy - Hoofdkussen - Geschikt voor rug-, zij- en buikslapers

Stevigheid: Medium | Buik-slaper | Rug-slaper | Zij-slaper | 60 cm x 70 cm

iSleep Kapok Hoofdkussen

Vind je het niet erg om een paar euro meer uit te geven? Dan wijzen wij je graag op dit hoofdkussen van het merk iSleep. Dit hoofdkussen is met kapok gevuld; dit is een natuurproduct dat bijzonder goed ventileert en ademt. Voornamelijk in de warme zomermaanden is dit daardoor een geweldig kussen. Het kussen is verder 60 bij 70 centimeter groot, is medium gevuld en is voor de meeste slapers geschikt. Echter is ook dit kussen niet voor buikslapers geschikt. 

iSleep Kapok Hoofdkussen - 100% Kapok

Stevigheid: Medium | Rug-slaper | Zij-slaper | 60 cm x 70 cm

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo