Calmzy verzwaringsdeken review 2024

Laatst geupdate op mei 13, 2022 by Voeljegezond.nl

Lig je ’s avonds regelmatig lang wakker? Merk je dat je pijn in je lichaam hebt? Of lukt het je maar niet om je gedachte onder controle te krijgen? Door ’s avonds onder een verzwaringsdeken plaats te nemen, los je deze problemen mogelijk op. Los je deze problemen op als je voor het Calmzy verzwaringsdeken kiest? Je gaat het lezen in deze uitgebreide Calmzy verzwaringsdeken review.

In deze review bespreken wij dit verzwaringsdeken volledig. We zoomen in op de kenmerken van het deken, op de voordelen en op (eventuele) nadelen. Verder bespreken we in het kort het prijskaartje en interessante alternatieven.

Weet je nu al dat het Calmzy verzwaringsdeken op je wensen aansluit? In onderstaande tabel vind je de prijzen bij onze partners, waarbij je direct dit verzwaringsdeken kunt bestellen:

Waar dient het Calmzy verzwaringsdeken voor?

Heb je interesse om een verzwaringsdeken aan te schaffen? Dat is goed voor te stellen; in de afgelopen periode zijn veel goede verhalen over dit deken te vinden. Maar, wat heb je nou precies aan bijvoorbeeld het Calmzy verzwaringsdeken?

Dankzij dit deken kun je van tal van voordelen genieten:

 • Minder stress: het verzwaringsdeken geeft een gevoel van geborgenheid, waardoor je minder stress ervaart.
 • Beter slapen: het Calmzy verzwaringsdeken zorgt ervoor dat je beter slaapt. Dit komt onder meer doordat je in een diepere slaap terechtkomt.
 • Meer energie: doordat je beter slaapt, geniet je van meer energie. Dit merk je in principe de gehele dag door.
 • Sneller in slaap vallen: heb je moeite met inslapen, bijvoorbeeld doordat je continu aan het piekeren bent? Dan biedt het Calmzy verzwaringsdeken mogelijk uitkomst.
 • Minder angst ervaren: door het gevoel van geborgenheid ervaar je onder een verzwaringsdeken minder angst.
 • Fit en uitgerust wakker worden: bovenstaande redenen zorgen ervoor dat je fit en uitgerust wakker wordt. De gehele dag door geniet je van deze energie.

Merken de gebruikers van het Calmzy verzwaringsdeken deze voordelen ook op? Wij hebben hier onderzoek naar gedaan. Daarnaast hebben we zelf ook dit deken geanalyseerd, waarna wij deze review hebben kunnen schrijven!

Voordelen
 • In meerdere gewichten te verkrijgen
 • Perfecte gewichtsverdeling
 • Hypoallergene korreltjes
 • Lekker groot formaat
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Geweldig afgewerkt
 • Wasbare hoes
 • Maar liefst 7 lagen
 • Gehele jaar door te gebruiken
Nadelen
 • Het deken is niet wasbaar
 • Niet de goedkoopste verzwaringsdeken

De belangrijkste voordelen van het Calmzy verzwaringsdeken

Als je een nieuw verzwaringsdeken wilt kopen, kun je uit veel varianten kiezen. Je kunt bijvoorbeeld voor het populaire Veilura verzwaringsdeken kiezen, maar ook voor het minstens net zo populaire Calmzy verzwaringsdeken. Wij hebben in ieder geval opgemerkt dat dít deken de nodige voordelen met zich mee brengt.

In meerdere gewichten te verkrijgen

Bij het uitkiezen van een verzwaringsdeken moet je heel goed naar het gewicht kijken. Dit gewicht moet namelijk aansluiten op je lichaamsgewicht. Gelukkig biedt Calmzy dit verzwaringsdeken in tal van varianten aan. Dit is volgens ons een belangrijk voordeel, aangezien hierdoor iedereen van dít deken gebruik kan maken.

De verschillende varianten hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • Calmzy verzwaringsdeken 6 kg
 • Calmzy verzwaringsdeken 7 kg
 • Calmzy verzwaringsdeken 8 kg
 • Calmzy verzwaringsdeken 9 kg
 • Calmzy verzwaringsdeken 10 kg

Wat voor jou het juiste gewicht is? Je zou hierbij naar je gewicht moeten kijken en daar 10% van nemen. Weeg je bijvoorbeeld ongeveer 80 kilo? Dan zou je voor het Calmzy verzwaringsdeken van 8 kilogram moeten kiezen.

Wil je het Calmzy verzwaringsdeken voor je kind kopen? Kies dan voor het deken van slechts 6 kilogram.

Perfecte gewichtsverdeling

Een groot voordeel van dit deken is de samenstelling. Het merk Calmzy heeft namelijk gekozen voor 300 vakjes; deze vakjes zitten over het gehele deken verspreid.

Elk vakje is vervolgens met hetzelfde gewicht gevuld. Het gevolg hiervan is dat dit deken een perfecte gewichtsverdeling heeft; iets wat bij veel andere dekens geen standaard voordeel is.

Het gaat hierbij om vakjes van 10 bij 10 centimeter groot. Ook deze afmetingen spreken ons aan!

Hypoallergene korreltjes

Calmzy heeft ervoor gekozen om dit deken met hypoallergene korreltjes te vullen. Deze korreltjes zijn van glaszand gemaakt, zijn niet giftig en roepen dus geen allergieën op.

Hoe dit aanvoelt? Het voelt eigenlijk aan alsof er in dit deken zand gestopt is. De korreltjes voelen namelijk ook zacht aan en zitten over het gehele deken verspreid. Per vakje van 10 bij 10 heeft Calmzy dezelfde hoeveelheid korrels gebruikt. Dát komt de gewichtsverdeling alleen maar ten goede.

Lekker groot

Wil je heerlijk onder een verzwaringsdeken kruipen? Dan zou het irritant zijn als bijvoorbeeld je handen of voeten onder het deken uit komen. Bij het Calmzy verzwaringsdeken hoef je hier niet bang voor te zijn. Dit deken is namelijk 150 bij 200 centimeter groot.

In meerdere kleuren te verkrijgen

Ben je van plan om het verzwaringsdeken in je woonkamer te gebruiken? Dan is het wel zo wenselijk dat het deken een fraaie uitstraling heeft. Dat zit bij het Calmzy verzwaringsdeken absoluut goed.

Dit komt onder meer doordat het deken in meerdere kleuren te verkrijgen is. Je kunt bijvoorbeeld voor de fraaie donkergrijze variant kiezen, maar ook voor een wit deken, voor een zwart deken of voor een chocolade-achtige kleur.

Geweldig afgewerkt

Als we naar de ervaringen van andere gebruikers kijken, komt één ding duidelijk naar voren: de afwerking. Calmzy heeft voor een geweldige afwerking gezorgd, waardoor je van de hierboven benoemde voordelen geniet.

Maar, daar blijft het niet bij. Door deze geweldige afwerking geniet je ook van een lange levensduur. Wij zijn ervan overtuigd dat je de komende jaren met veel plezier van dit deken gebruik maakt. Elke nacht/avond weer, waardoor je elke ochtend lekker fit opstaat.

Wasbare hoes

Bij aanschaf van het Calmzy verzwaringsdeken krijg je een hoes meegeleverd. Deze hoes is in de wasmachine te wassen; wel zo makkelijk, niet waar? Het advies is om dit met enige regelmaat te doen, zodat het deken lekker schoon blijft.

Belangrijk voordeel is dat dit een universele hoes is. Als je een verzwaringsdeken van een ander merk hebt, kun je de hoes ook om dát deken heen doen. Uniek en erg fijn wat ons betreft.

Maar liefst 7 lagen

Bij dit verzwaringsdeken heeft Calmzy voor 7 lagen gekozen. Het gaat hierbij onder meer om een laag van 100% katoen. Dankzij deze laag zweet je niet onder het deken en geniet je van een heerlijk, zacht gevoel.

Verder heeft Calmzy voor twee lagen van polyester gekozen. Deze lagen zorgen voor het gewenste comfort en dekt de laag met het glaszand perfect af. De laag met het glaszonde is niet giftig, is geurloos en voorkomt een allergische reactie.

Rondom de laag met glaszand zijn nóg twee lagen aangebracht. Deze twee extra lagen voorkomen dat het glaszand gaat lekker; uiteraard komt dit de levensduur alleen maar ten goede.

Gehele jaar door te gebruiken

Wij zijn van mening dat je het Calmzy verzwaringsdeken het gehele jaar door kunt gebruiken:

 • Winter: in de koudere maanden leg je dit deken op je lichaam, waarna je je ‘normale’ dekbed over je heen kunt trekken. Je geniet hierdoor van een dubbele laag, waardoor je het nooit meer koud hoeft te hebben.
 • Zomer: in de warmere maanden kun je alléén dit deken gebruiken. Het normale dekbed hoef je tijdens de warmere maanden dus niet meer te gebruiken.

De belangrijkste nadelen van het Calmzy verzwaringsdeken

Zoals je in deze Calmzy verzwaringsdeken review kunt lezen, zijn wij enthousiast over dit deken. Dit geldt niet alleen voor ons, maar ook voor veel andere gebruikers. Desalniettemin is dit – net zoals elk ander deken – geen perfect Calmzy verzwaringsdeken. Je moet namelijk met twee nadelen rekening houden.

Het deken is niet wasbaar

Een gekend nadeel van dit deken is dat je het niet kunt wassen. Dit heeft puur met de samenstelling van het deken te maken. Aangezien dit niet al te hygiënisch is, raden wij je het volgende aan: hang dit deken af en toe in je tuin op. De frisse wind zorgt voor de gewenste verfrissing van het deken.

Niet het goedkoopste verzwaringsdeken

Wil je zo goedkoop mogelijk een verzwaringsdeken kopen? Dan valt het Calmzy verzwaringsdeken waarschijnlijk direct af. Binnen het huidige aanbod is dit één van de duurdere dekens.

Wat je precies voor dit deken moet betalen, is van meerdere factoren afhankelijk:

 • Aanbieder: onze partner Bol.com stunt regelmatig met een aanbieding. Door van zo’n aanbieding te profiteren, hoef je een stuk minder geld uit te geven.
 • Gewicht: het exacte prijskaartje is per gewicht verschillend. Des te zwaarder het deken is, des te duurder het deken is. Op zich logisch en iets dat ook bij veel andere merken/dekens het geval is.

Wat zeggen andere gebruikers?

Bij onze partners Bol.com hebben pakweg 100 gebruikers een review achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score een 4,8. Aangezien de schaal van 1 tot 5 loopt, is dit een nagenoeg perfecte score.

Verreweg het grootste gedeelte van de gebruikers geeft de volle score van 5 sterren aan dit deken. Daarbij roemt men het gebruik, de gezondheidsvoordelen, de kwaliteit en de perfecte gewichtsverdeling.

Ook valt her en der te lezen dat dit een perfect deken voor kinderen is. Daarbij valt wel op te merken dat zowel kinderen als volwassenen aan het begin aan dit deken moeten wennen.

Voor de volledigheid hebben we drie veelzeggende beoordelingen op een rijtje gezet:

 • Alles-in-een pakket. Een fijne zachte cover voor eromheen die je makkelijk aan elkaar kan bevestigen met lintjes en lussen. Onmiddellijk een tintelend ontspannen gevoel wanneer je met het deken op de bank zit of in bed ligt. Heerlijk rustgevend. Het is even wennen in het begin maar helpt echt bij het slapen.
 • De verzwaringsdeken is heerlijk, geeft precies dat beetje extra gewicht zodat je heerlijk in slaap valt.
 • Na begin overgang slaap ik al heel slecht. Nu met deze deken slaap ik eindelijk weer! Tuurlijk nog wel een paar keer wakker door opvliegers maar nu slaap ik weet in. Voorheen niet! Zat ik halve nachten beneden. Met deze deken verleden tijd. Zo blij mee! Hij gaat zelfs mee op vakantie. Wil echt niet meer zonder.

Wat krijg je bij het Calmzy verzwaringsdeken geleverd?

Bij aanschaf van het Calmzy verzwaringsdeken krijg je het deken + een wasbare hoes geleverd. Het deken wordt in een stevige doos geleverd; in deze doos kun je het deken eventueel mee op vakantie nemen.

Voor welk gewicht je het beste kunt kiezen? Houd daarvoor onderstaande tabel van Calmzy aan:

Calmzy verzwaringsdeken gewicht kiezen
9Expert Score
Conclusie

Het Calmzy verzwaringsdeken is volgens ons één van de beste verzwaringsdeken van dit moment. Het deken is van een uitmuntende kwaliteit, biedt tal van gezondheidsvoordelen en is op de perfecte manier samengesteld. Het feit dat je uit meerdere gewichten kunt kiezen, spreekt ons ook erg aan.
De uitstraling, het gemak en de afmetingen zijn ook volledig naar onze wens. Mocht je op zoek naar een goed verzwaringsdeken zijn, is dit een ware aanrader. Check de prijzen bij onze partners en bestel direct het Calmzy verzwaringsdeken!

Alternatieven

Veilura verzwaringsdeken

Een prima alternatief voor het Calmzy verzwaringsdeken is het verzwaringsdeken van Veilura. Dit deken is ook in meerdere gewichten en in meerdere kleuren te verkrijgen. Net zoals het Calmzy verzwaringsdeken bestaat ook dit deken uit maar liefst 7 lagen. Wel is dit deken een stukje goedkoper dan het verzwaringsdeken van Calmzy.

Nevali® Verzwaringsdeken

Betwijfel je of je een verzwaringsdeken wel werkt? Dan kun je het beste voor een voordeligere variant kiezen; wij raden je in dat geval dit Nevali verzwaringsdeken aan. Dit deken is een stuk goedkoper, biedt de nodige voordelen aan en is ook in meerdere gewichten te verkrijgen. Houd wel rekening met de kleinere afmetingen: 140 bij 200 centimeter.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo