Calmzy kussen review 2023

Laatst geupdate op januari 4, 2023 by Voeljegezond.nl

Slaap je niet meer al te lekker? Word je elke ochtend met pijn in je nek wakker? Of lig je niet meer zo lekker in je bed? Dit zijn allemaal klachten die kunnen ontstaan door een verkeerd hoofdkussen. Door een hoofdkussen dat bijvoorbeeld niet meer de gewenste ondersteuning biedt.

Ben je daarom al op zoek gegaan naar een nieuw hoofdkussen? En ben je daarbij het Calmzy Verstelbaar Kussen tegengekomen? Dan vraag je je ongetwijfeld af of de aanschaf van dit hoofdkussen aan te raden is. Nou, in deze Calmzy kussen review ga je het antwoord op die vraag vinden.

In deze Calmzy hoofdkussen review zoomen wij volledig op dit kussen in. We bespreken de pluspunten van het kussen, we benoemen de minpunten en we kijken kritisch naar het prijskaartje. Daarnaast kijken we naar de beoordelingen van andere kopers. Bij onder meer onze partner Bol.com zijn tientallen reviews achtergelaten, waardoor dit een goed referentiekader biedt.

Vooralsnog hebben we dit kussen niet zelf uitgeprobeerd. Het kussen uitgebreid analyseren én de ervaringen van andere kopers waren voor ons voldoende om deze review te schrijven. En om ons oordeel over dit verstelbare kussen te vellen. Ben je benieuwd naar onze mening? Check dan deze Calmzy kussen review op je gemakje. Weet je nu al dat je dit kussen aan wilt schaffen? Check dan direct wat de beste prijs bij onze partners is:

Calmzy kussen kopen!

Calmzy Verstelbaar kussen - hoofdkussen - Medium - zijslaper

Stevigheid: Medium | Buik-slaper | Zij-slaper | Rug-slaper | 60 cm x 50 cm

Impressie.

calmzy-hoofdkussen-impressie-voor-iedere-slaper
calmzy-hoofdkussen-verstelbaar-impressie
calmzy-hoofdkussen-impressie-sfeerbeeld

Over het merk Calmzy

Het merk Calmzy richt zich op meerdere producten voor in de slaapkamer. Dit hoofdkussen is daar een prima voorbeeld van, maar de verzwaringsdekens van Calmzy zijn hier mogelijk een nóg beter voorbeeld van. De verzwaringsdekens van dit merk staan namelijk bijzonder goed aangeschreven. Lees er meer over in onze Calmzy verzwaringsdeken review!

Het merk Calmzy heeft haar zaakjes in ieder geval op orde. Dit merk levert alleen maar hoogstaande producten, gebruikt uitsluitend de beste producten en hanteert ook nog eens interessante prijskaartje. Bovendien staan de producten van dit merk goed aangeschreven. Dit geldt voor het Calmzy verstelbaar kussen én voor het eerder aangehaalde verzwaringsdeken.

Voor de oprichting van dit merk moeten we naar het jaar 2019. In dat jaar komt Jurgen erachter wat de gevolgen van een slechte nachtrust zijn. Hij slaapt slecht, hij valt moeilijk in slaap en hij wordt alles behalve fit wakker. Om dit probleem op te lossen, begint hij met het ontwikkelen van zijn eigen verzwaringsdekens. Dit gaat Calmzy goed af, waarna het merk haar pijlen ook op hoofdkussens en andere producten richt.

Het doel van dit merk is helder: een betere nachtrust creëren, voor iedereen. Dit doet het merk door talloze producten voor in de slaapkamer te produceren en aan te bieden. Dat het merk dit goed afgaat, blijkt uit de vele positieve beoordelingen. Deze vind je bij onze partner Bol.com, maar ook bij bijvoorbeeld Trustpilot. 

De voordelen van het Calmzy kussen

Dat je in deze Calmzy verstelbaar kussen review uitgekomen bent, is een goed teken. Hieruit blijkt immers dat je meer wilt weten over dit goed aangeschreven kussen. Is het bijvoorbeeld de moeite waard om dit kussen aan te schaffen? En wat zijn zoal de voordelen van dit kussen? Graag informeren wij je in deze review over zowel de plus- als de minpunten. Eerst beginnen we met het bespreken van de vele voordelen van het Calmzy kussen.

Allereerst zetten we de voordelen op een rijtje:

 • Voor alle slaaphoudingen geschikt
 • Gaat nekklachten efficiënt tegen
 • Het kussen heeft de ideale afmetingen
 • Het kussen is naar eigen wens aan te passen
 • Het kussen is van een prima kwaliteit en netjes afgewerkt
 • Vocht wordt goed geabsorbeerd

Voor alle slaaphoudingen geschikt

Slaap je graag op je buik? Ben je een typische zij-slaper? Of vind je het vooral fijn om op je rug te slapen? Voor het Calmzy kussen maakt je slaaphouding niks uit. Dit kussen is namelijk voor alle slaaphoudingen geschikt.

Dit is wat ons betreft aan twee belangrijke punten te danken:

 • Het kussen beschikt over een medium vulling. Doordat het kussen niet té hard of té zacht is, leent dit kussen zich voor veel slapers. Bovendien kun je zelf met de vulling ‘spelen’,  waarover later meer in deze Calmzy review.
 • Het kussen heeft een speciaal ontwerp. Dat dit een uniek kussen is, is grotendeels aan het ontwerp te danken. Zo kun je dit kussen zelf aanpassen, terwijl de vormgeving van het kussen ook ideaal is. Dit uit zich dan ook in een ongekende veelzijdigheid.

Wil je meer weten over dit speciale ontwerp? Dan raden wij je aan om dit kussen op de website van Bol.com te bekijken. Bol.com heeft een video toegevoegd, waarin veel informatie over dit kussen gedeeld wordt.

Gaat nekklachten efficiënt tegen

Helaas hebben de nodige mensen in ons land last van slaapproblemen. Deze problemen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld stress, maar ook door pijn in het lichaam. Herken je je in dat laatste? Dan is het Calmzy kussen mogelijk dé uitkomst voor je.

Dit kussen gaat nekklachten namelijk efficiënt tegen. Het kussen vormt zich als het ware naar je nek en hoofd, waardoor het kussen altijd aangenaam voor je nek ligt. De spieren in je rug, nek en schouders komen bovendien volledig tot rust; je neemt hiermee snel afscheid van eventuele spanningen in je bovenrug.

Dat dit mogelijk is, is vooral aan de vulling te danken; katoen. Veel andere merken kiezen voor traagschuim, maar Calmzy opteert dus voor katoen. Wat hier de beweegredenen achter is, durven wij niet te zeggen. Wat we wel weten, is dat het katoen zich prima naar je lichaam vormt.

Ideale afmetingen

Bij een hoofdkussen kijken wij eigenlijk direct naar de afmetingen. Het kussen moet namelijk niet te groot zijn, terwijl je aan een te klein kussen niks hebt. We kunnen gelukkig stellen dat de afmetingen prima zijn.

Dit kussen is 60 centimeter breed en 50 centimeter diep. Je kunt hierdoor prima twee van deze kussens naast elkaar leggen. En door de breedte van 60 centimeter is dit hoofdkussen ook geschikt voor de iets wildere slapers. Je kunt op je gemakje heen en weer rollen, zonder dat je hoofd direct van je hoofdkussen valt.

Naar eigen wens aan te passen

Heb je deze Calmzy review tot zover doorgenomen? Dan heb je al meerdere keren kunnen lezen dat dit een uniek kussen is. Dat dit een uniek is, komt vooral doordat je ‘m naar eigen wens aan kunt passen.

De vulling van dit kussen bestaat uit meerdere losse kussentjes. Om precies te zijn: dit kussen bestaat uit 5 lagen. Je kunt deze kussentjes naar eigen wens uit het kussen halen, waardoor het kussen minder dik wordt. Wil je na verloop van tijd toch een dikker kussen hebben? Dan kun je de kussentjes weer in het kussen stoppen.

Dat je deze mogelijkheid hebt, zorgt voor een heerlijke nachtrust. Je bepaalt namelijk volledig zelf hoe je op dit kussen ligt. In plaats van dat je gebonden bent aan de dikte/hoogte van het kussen, zoals bij veel andere hoofdkussens het geval is.

Calmzy adviseert hier over het volgende over:

 • Buikslapers: stop slechts 1 kussentje in dit kussen. Met slechts 1 kussen ligt je nek en hoofd fijn ten opzichte van de rest van je lichaam.
 • Rugslapers: stop 2 kussentjes in dit kussen. Je creëert hiermee de perfecte hoogte voor je hoofd. Ben je opzoek naar dit soort kussen, bekijk dan ook eens ons artikel over de beste hoofdkussens voor rugslapers
 • Zijslapers: stop alle 3 de kussentjes in dit kussen. Je maakt het kussen hier lekker dik mee, waardoor je met je schouder goed tegen dit kussen aan kunt liggen. Dat zie je goed op onderstaande foto. Ben je opzoek naar dit soort kussen, bekijk dan ook eens ons artikel over de beste hoofdkussens voor zijslapers.

De nadelen van het Calmzy verstelbaar kussen

In de afgelopen periode hebben wij veel kussens aan een keuring onderworpen. Dit geldt onder meer voor het Cloudpillo kussen, het Best Life kussen en het Lucovitaal bamboekussen.

Bij al deze kussens zijn we op specifieke nadelen gestuit. Dit geldt jammer genoeg ook voor het Calmzy kussen; wij hebben het perfecte hoofdkussen vooralsnog niet gevonden. Bij dit kussen moet je namelijk met deze nadelen rekening houden:

 • Het kussen is niet goedkoop
 • Je kunt de kussentjes kwijtraken
 • Het kussens zakt bij sommige mensen weg

Niet goedkoop

Voor het Calmzy kussen betaal je een bedrag van 61,95 euro. En voor dit bedrag krijg je slechts één hoofdkussen geleverd. Het kussen is hierdoor aan de prijs, aangezien veel andere kussens goedkoper zijn.

Daarnaast is het zo dat veel kussens in een set van 2 geleverd worden. Voor zo’n set betaal je dan bijvoorbeeld 50 euro, waardoor je echt een stuk goedkoper uit bent. Neemt niet weg dat wij alsnog erg enthousiast over dit kussen zijn.

Kussentjes kwijtraken

Vind je het prettig om af en toe het kussen aan te passen? Dan is het goed om te weten dat je de losse kussentjes kwijt kunt raken. Zorg er daarom voor dat je deze kussentjes op een handige manier opbergt, zodat je de kussentjes altijd terug kunt vinden.

Bijkomend advies is om de kussentjes op een stofvrije plek weg te leggen. Als stof vat op deze kussentjes krijgt, gaat dit ten koste van de hygiëne in je slaapkamer.

Zakt bij sommige mensen weg

Voor het schrijven van deze review hebben wij ons grotendeels gebaseerd op meningen van andere gebruikers. Bij deze meningen viel ons één ding op: meerdere mensen geven aan dat dit kussen weg zakt.

Dit betekent voornamelijk dat het kussen niet de gewenste ondersteuning bij deze mensen biedt. Dat vinden wij zelf opvallend, aangezien het kussen juist erg stevig oogt. En je kunt dus ook nog met de kussentjes variëren.

Weet je van jezelf dat je een hard kussen fijn vindt? Dan kun je wellicht toch beter naar een ander hoofdkussen op zoek gaan. Een hoofdkussen dat meer ondersteuning biedt en daarmee iets harder is/ligt.

Wat zeggen andere gebruikers?

We kunnen niks anders stellen dan dat het Calmzy verstelbaar kussen populair is. Dit blijkt onder meer uit de ruim 30 reviews bij onze partner Bol.com. Dat van deze reviews de gemiddelde score een 4,2 is, is ook een goed teken. De schaal loopt bij Bol.com namelijk van 0 tot 5.

Dat dit kussen een vrij hoge score heeft, is veelzeggend. De meeste kopers van dit kussen zijn tevreden over de kwaliteit, over de ondersteuning en over de verstelbaarheid. Daarbij benadrukken sommige mensen ook dat de katoenen vulling geweldig is. Zij hebben bijvoorbeeld ook een traagschuim kussen uitgeprobeerd, maar geven aan dat dit katoenen kussen toch een stuk fijner ligt.

De negatieve beoordelingen hebben betrekking op het laatst besproken minpunt; het feit dat het kussen soms wegzakt. Als je hier meer informatie over wilt, raden wij je aan om de reviews bij Bol.com even door te nemen.

Al met al zijn de beoordelingen over dit kussen erg populair. Volledig in lijn met de reviews over Calmzy die bij Trustpilot achtergelaten zijn. Daar zijn ruim 700 reviews achtergelaten met een gemiddelde score van een 4,6. Veelzeggend!

Wat zit er in de doos?
Bij aanschaf van dit kussen krijg je niks meer dan het kussen geleverd. In dit kussen zijn vervolgens de 3 losse kussentjes te vinden; deze kun je naar eigen wens uit het kussen halen.

Calmzy aanschaffen!

Calmzy Verstelbaar kussen - hoofdkussen - Medium - zijslaper

Stevigheid: Medium | Buik-slaper | Zij-slaper | Rug-slaper | 60 cm x 50 cm

Conclusie

Het Calmzy Verstelbaar kussen is wat ons betreft een prima kussen. Het kussen biedt een fijne ondersteuning, is geheel naar wens te verstellen en is van een goede kwaliteit. Dat zoveel gebruikers vol lof over dit kussen spreken, is volgens ons veelzeggend.

Daarnaast is dit kussen voor veel mensen interessant. Je slaaphouding doet er namelijk niet toe, terwijl je ook nog de vulling naar eigen wens aan kunt passen. De aanschaf van het Calmzy kussen raden wij al met al graag aan!

Alternatieven

Cloudpillo Hoofdkussen

Cloudpillo Hoofdkussen

Mooi stevig alternatief!

Spreekt de katoenen vulling en tijk van het Calmzy kussen je niet helemaal aan? Kijk dan eens naar het Cloudpillo Hoofdkussen. Dit kussen beschikt over een traagschuim vulling, waardoor het kussen zich goed naar je nek vormt. Dit kussen is wel een slag groter (50 x 71 cm), maar is eveneens naar wens aan te passen. Check onze Cloudpillo Hoofdkussen review voor meer informatie.

Best Life Hoofdkussen

Lig je graag op je zij? Dan sluit het Best Life Hoofdkussen perfect op je situatie aan. Met dit kussen geniet je van een uitmuntende ondersteuning, onder meer door de unieke vormgeving. Ook de medium traagschuim is prima, evenals het feit dat dit kussen niet overdreven groot. Je kunt dit kussen overigens ook nog in een zachte- of hardere stevigheid aanschaffen. Het kussen is jammer genoeg niet geschikt voor rug- en buikslapers. Check onze uitgebreide Best Life Hoofdkussen review voor meer informatie.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo