Best Life Orthopedisch kussen review 2023

Laatst geupdate op januari 4, 2023 by Voeljegezond.nl

Een goed hoofdkussen is cruciaal. Zo zorgt een goed hoofdkussen voor een aangename nachtrust, voor veel comfort én voor het voorkomen van lichamelijke klachten. Zijn dit ook precies de redenen waarom jij graag een nieuw hoofdkussen zou willen kopen? Dan raden wij je aan om deze Best Life kussen review door te nemen.

In deze review laten wij je uitgebreid kennismaken met dit kussen. Zo vertellen we je meer over het kussen zelf, maar ook over het merk Best Life. Wat heeft dit merk precies te bieden? Verder zoomen we in op de belangrijkste plus- en minpunten.

Waarom wij deze review geschreven hebben? Dit heeft met de grote vraag naar dit kussen te maken. Wij zien dat veel mensen potentiële interesse in dit kussen hebben; wij zijn hen graag van dienst met een reële, onafhankelijke en eerlijke review. Overigens kunnen we reeds stellen dat dit een (erg) populair kussen is. Veel andere mensen zijn je al voorgegaan met de aanschaf van dit kussen!

Heb je nú al interesse om dit kussen aan te schaffen? Wij raden je graag aan om de prijzen bij onze partners te checken. Je hebt namelijk zomaar kans dat één van onze partners met een flinke korting stunt:

Best life ortopedisch kussen kopen / prijsvergelijking

Best Life Hoofdkussen Nekklachten - Guna Zacht Zijslaper

Stevigheid: Zacht | Zij-slaper | Rug-slaper | 34 cm x 63 cm

Best Life Hoofdkussen Nekklachten - Guna Medium Zijslaper

Stevigheid: Medium | Zij-slaper | 34 cm x 63 cm

Best Life Hoofdkussen Nekklachten - Guna Stevig Zijslaper

Stevigheid: Stevig | Zij-slaper | 34 cm x 63 cm

Impressie

best-life-hoofdkussen-impressie
best-life-hoofdkussen-met-verpakking

Over het merk Best Life

Best Life helpt jou met het voorkomen en verlichten van lichamelijke pijn. Dit doet het merk door hoogwaardige orthopedische kussens te ontwikkelen. Deze kussens bieden de juiste ondersteuning, waardoor je snel afscheid neemt van vervelende lichamelijke klachten.

Het unieke aan Best Life is dat dit merk drie soorten kussens aanbiedt:

 • Hoofdkussens: dit zijn de welbekende kussens waar je gedurende de nacht op ligt. Deze kussens moeten perfect zijn, aangezien je elke dag zo’n 7 á 9 uur op dit kussen ligt. 
 • Kniekussens: vind je het fijn om op je zij te slapen? Dan kun je ook voor één van de kniekussens van Best Life kiezen. Zo’n kniekussen bind je tussen je benen vast, waardoor je beide benen erg aangenaam liggen. Dit voorkomt pijn, verhelpt pijn en zorgt voor een aangename nachtrust.
 • Zitkussens: krijg je last van je lichaam als je een langere tijd zit? Dan komt één van de zitkussens van Best Life goed van pas. Met deze kussens neem je een aangename zithouding aan, waardoor je pijn weet te voorkomen c.q. te verlichten. De kussens van dit merk zijn geschikt voor je stuitje, rug of benen.  

Alle Best Life kussens hebben één gemeenschappelijk kenmerk: ze zijn orthopedisch. Dit betekent dat de kussens pijn verlichten én pijn voorkomen. Geldt dit ook voor het Best Life Orthopedisch hoofdkussen? Je leest het allemaal in deze Best Life Kussen review

De voordelen van het Best Life Orthopedisch hoofdkussen

Ervaar je elke nacht gedurende het slapen pijn? Of sta je elke ochtend met pijn in je lichaam op? Dit zijn duidelijke tekenen dat er iets in je bed niet pluis is. De oorzaak kan in je bed gevonden worden, maar de kans is groter dat dit aan je hoofdkussen ligt.

Als je nog op zoek naar een goed hoofdkussen bent, doe je er verstandig aan om naar het Best Life Orthopedisch hoofdkussen te kijken. Om meerdere redenen zijn wij namelijk erg enthousiast over dit kussen:

 • Gaat rug- en nekklachten tegen
 • Biedt de perfecte ondersteuning
 • Zorgt voor een optimale nachtrust
 • Is voor veel mensen geschikt
 • Prima afmetingen
 • In meerdere varianten te verkrijgen

Verhelpt rug- en nekklachten

Heb je elke nacht of ochtend last van je rug en/of nek? Dit kan komen door de houding die je overdag aanneemt, maar kan ook zeker komen door de houding in je bed. Om de houding in je bed te verbeteren, is het aan te raden om dit Best Life Orthopedisch hoofdkussen te kopen.

Dit kussen verhelpt namelijk binnen no time rug- en nekklachten. Binnen de kortste keren heb je geen last meer van je rug en nek, onder meer dankzij de optimale ondersteuning. De nek en schouders worden optimaal ondersteunt, waardoor deze lichaamsdelen volledig tot rust komen.

Dit komt ook door het volgende: dit kussen zorgt ervoor dat je wervelkolom en hoofd in één rechte lijn liggen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam ontspant, waardoor de pijn in je nek en/of rug verdwijnt. Indien je elke nacht op dit hoofdkussen ligt, merk je de gevolgen overduidelijk.

Perfecte ondersteuning

Met het Best Life Orthopedisch hoofdkussen geniet je van de perfecte ondersteuning. Dit is onze bescheiden mening die aan de volgende facetten te danken is:

 • Afmetingen: het kussen heeft wat ons betreft de juiste afmetingen. Verderop in deze Best Life kussen review komen we hier graag nader op terug.
 • Traagschuim: voor de vulling heeft Best Life voor ergonomisch traagschuim gekozen. Dit materiaal vormt zich volledig naar je lichaam én blijft voor een langere tijd gevormd. Door deze combinatie geniet je elke nacht weer van de perfecte ondersteuning.

Door deze ondersteuning geniet je overigens van meerdere gezondheidsvoordelen. Onderzoek wijst aan dat je minder last van rug- en nekklachten hebt, terwijl je ook van een betere bloedsomloop verzekerd bent. Dit komt je algehele gezondheid alleen maar ten goede.

Al met al zijn wij erg te spreken over de ondersteuning van dit kussen. De exacte vorm van ondersteuning is wel afhankelijk van de variant waar je voor kiest. Verderop in deze Best Life kussen review lees je meer over de drie varianten.

bestlife-hoofdkussen-traagschuim

Optimale nachtrust

Heb je de twee bovenstaande voordelen doorgenomen? Dan kun je je ongetwijfeld voorstellen dat dit kussen heerlijk ligt. Door deze heerlijke ligging en ondersteuning geniet je elke nacht van een optimale nachtrust.

Dankzij deze optimale nachtrust geniet je van meerdere voordelen. Zo is het een voordeel dat je elke dag uitgerust en opgewekt opstaat. Je hebt zin in de dag en je hebt geen last (meer) van rug- en nekklachten.

Gedurende de dag merk je dat je energieker bent. Je kunt meer aan, je raakt minder geïrriteerd en je kunt je beter concentreren. Zeker als je langere tijd van dit kussen gebruik maakt, merk je deze voordelen overduidelijk op.

De optimale nachtrust is voor jezelf fijn, maar ook voor de mensen om je heen. Als je langere tijd slecht slaapt, is de kans heel groot dat je kribbig wordt. De dierbare personen om je heen vinden dit niet altijd even fijn. Zij krijgen de wind van voren, terwijl zij in principe niks aan je slaapproblemen kunnen doen. Jíj kunt wel iets aan je slaapproblemen doen. Dat doe je door voor dit Best Life Orthopedisch hoofdkussen te kiezen.

Voor veel mensen geschikt

Naar onze bescheiden mening is dit kussen voor veel mensen geschikt. Vooral als je een liefhebber van op je zij slapen bent, is het Best Life Orthopedisch hoofdkussen een prima optie voor je.

Door de vormgeving, samenstelling en het traagschuim is dit een prima kussen voor zijslapers. Maar, dit kussen is ook geschikt voor rugslapers. Door de vorm van dit kussen kun je heerlijk je achterhoofd op het kussen neerleggen.

Bijkomend voordeel: het kussen kun je in twee houdingen gebruiken. Je kunt voor een hoge slaapligging kiezen of voor een lage slaapligging. Je kunt dit volledig op je eigen voorkeuren – en bed – afstemmen.

Prima afmetingen

Dit kussen heeft wat ons betreft prima afmetingen. Het kussen is namelijk 63 centimeter breed en 34 centimeter lang. Dankzij deze afmetingen past dit kussen in de meeste bedden.

Daarnaast is het super dat je op dit kussen nog heerlijk kunt rollen. Zeker als je twee van deze kussens naast elkaar legt, is er voldoende ruimte om in je bed heen en weer te rollen.

Ben je op zoek naar een orthopedisch kussen voor je kind? In veel gevallen is dit kussen helaas iets te groot voor een kind. Verderop in deze Best Life kussen review vertellen we je hier iets meer over.

In meerdere varianten te verkrijgen

Zoals je kunt lezen, zijn wij erg enthousiast over dit kussen. Het kussen verhelpt pijn, voorkomt pijn en biedt de perfecte ondersteuning. Maar, wat is nou voor jóu de gewenste ondersteuning? Best Life weet als geen ander dat iedereen hier andere eisen aan stelt.

Mede daarom heeft Best Life voor drie varianten gekozen:

 • Zacht: de zachte variant is met een stuk minder traagschuim gevuld. Het kussen is hierdoor minder dik, waardoor je met je hoofd als het ware iets lager ligt. 
 • Medium: de medium variant is de meest gekozen variant. Deze variant is met niet al teveel traagschuim gevuld, maar is ook weer niet overdreven dik. Nee, de medium vulling valt bij de meeste mensen het beste in de smaak.
 • Hard: je kunt ook voor de harde variant kiezen. Deze variant is met veel traagschuim gevuld, waardoor je met je hoofd niet al te ver wegzakt in het kussen. 

Welke variant spreekt jou het meeste aan? Dat is iets waar je voor jezelf achter moet zien te komen. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, kun je het beste voor de medium variant kiezen.

De nadelen van het Best Life Orthopedisch hoofdkussen

Heb je deze Best Life Review tot zover doorgenomen? Dan weet je nu alvast dat wij uiterst te spreken zijn over de voordelen van dit kussen. Maar, je moet bij dit hoofdkussen ook met enkele nadelen rekening houden.

De belangrijkste nadelen hebben wij voor je op een rijtje gezet:

 • Relatief duur
 • Niet voor kinderen geschikt
 • Niet voor buikslapers geschikt
 • Bijzondere garantieregeling
 • Het kussen is vrij hoog

Relatief duur

Voor een goed hoofdkussen betaal je al snel een paar tientjes. Maar, voor het Best Life Orthopedisch hoofdkussen betaal je 59 euro. Dit vinden wij behoorlijk aan de prijs, ondanks alle hierboven besproken voordelen.

Ben je op zoek naar twee orthopedische hoofdkussens? Dan geniet je bij onze partner Bol.com van een interessante staffelkorting. Als je twee van deze kussens koopt, krijg je maar liefst 15% korting. Je betaalt in dat geval slechts 49,95 euro per stuk.

Moraal van het verhaal:

 • De prijs van dit kussen vinden wij relatief hoog. Andere kussens zijn veelal een paar euro tot een tientje goedkoper.
 • De staffelkorting bij Bol.com is interessant. Met deze korting profiteer je van 10 euro korting per kussen.

Niet voor kinderen

Het Best Life Orthopedisch hoofdkussen is vrij groot en is en vrij hoog. Deze combinatie zorgt ervoor dat dit kussen niet voor kinderen geschikt is.

Ben je voor je kind op zoek naar een goed hoofdkussen? Richt je pijlen dan op kussens die speciaal voor kinderen ontwikkeld zijn. Die kussens hebben andere eigenschappen, waardoor ze meer/beter geschikt voor kinderen zijn.

Niet voor buikslapers

Vind je het heerlijk om veel op je buik te slapen? Dan kun je het Best Life Orthopedisch hoofdkussen direct links laten liggen. Dit kussen is namelijk alleen voor zij- en rugslapers geschikt.

Als je op je buik ligt, lig je met je hoofd ten opzichte van je bovenlichaam in een aparte houding. Voor deze houding heb je dan ook een speciaal kussen nodig. En dit kussen is daar absoluut niet geschikt voor.

Bijzondere garantieregeling

Dit nadeel hebben wij gebaseerd op een review op Bol.com. De betreffende koper geeft aan dat hij/zij alleen 2 jaar garantie krijgt, indien hij/zij een review op het internet achterlaat. Een nogal bijzondere garantieregeling, maar wij durven niet met 100% zekerheid te stellen of dit klopt. Wel wilden wij dit graag vermeld hebben in deze Best Life kussen review.

Vrij hoog

Meerdere kopers geven aan dat dit kussen nogal hoog is. Dit is lastig op de foto’s terug te zien, maar wij willen ook dit graag benoemd hebben in deze review. Als je de voorkeur aan een lager kussen geeft, valt deze variant in principe direct af.

Wat zeggen andere gebruikers?

We kunnen niks anders dan het volgende stellen: het Best Life Orthopedisch hoofdkussen is populair. Dit blijkt onder meer uit de ruim 300 reviews bij onze partner Bol.com.

Van deze reviews is de gemiddelde score een 4,5. De schaal loopt hierbij van 1 tot 5, waardoor deze score dus heel hoog is. Als we dit omrekenen naar een schaal van 1 tot 10 komen we immers uit op een gemiddelde score van 9.

De meeste beoordelingen zijn dan ook positief tot heel positief. Veel mensen roemen de ondersteuning en het feit dat ze van een flinke pijnverlichting genieten. Ook roemen veel mensen de wasbare hoes, de afmetingen en de traagschuim vulling.

De beoordelingen die negatief zijn, hebben betrekking op bovenstaande punten. Zo geven enkele mensen aan dat dit kussen echt veel te hoog is. Zij liggen hierdoor niet fijn met hun nek, waardoor ze juist last van hun nek krijgen. Veel meer mensen geven echter aan dat zij helemaal géén last meer van hun nek hebben!

Wat zit er in de doos?

Bij aanschaf van het Best Life Orthopedisch hoofdkussen krijg je verder niks meegeleverd. Het enige dat je in de doos aantreft, is dit geweldige kussen.

Best life hoofdkussen bestellen

Best Life Hoofdkussen Nekklachten - Guna Zacht Zijslaper

Stevigheid: Zacht | Zij-slaper | Rug-slaper | 34 cm x 63 cm

Best Life Hoofdkussen Nekklachten - Guna Medium Zijslaper

Stevigheid: Medium | Zij-slaper | 34 cm x 63 cm

Best Life Hoofdkussen Nekklachten - Guna Stevig Zijslaper

Stevigheid: Stevig | Zij-slaper | 34 cm x 63 cm

Conclusie

Het Best Life Orthopedisch hoofdkussen is volgens ons een geweldig kussen. Het kussen is met traagschuim gevuld, biedt de perfecte ondersteuning en is voor veel mensen geschikt. Dit komt overigens ook doordat je tussen drie varianten kunt kiezen.

Verder vinden wij het super dat dit kussen lichamelijke klachten voorkomt. Als je nu last van je nek en/of schouders hebt, lijkt dit dus een prima kussen te zijn. Wij raden de aanschaf van dit kussen in ieder geval van harte aan!

Alternatieven

Cloudpillo kussen

Spreekt een ergonomisch hoofdkussen je aan? Kijk dan zeker eens naar het Cloudpillo kussen. Het belangrijkste voordeel van dit kussen is dat je de vulling naar eigen wens aan kunt passen. Je kunt vulling toevoegen en je kunt vulling verwijderen. Door dit te doen, creëer je altijd het perfecte kussen. Het kussen dat perfect op je wensen aansluit en dat de perfecte ondersteuning aanbiedt. Check onze Cloudpillo kussen review voor meer informatie.

Cloudpillo Hoofdkussen

Mooi stevig alternatief

Douzle Traagschuim Hoofdkussen

Iets tegen je nekklachten doen? Dat doe je met het Douzle Traagschuim Hoofdkussen. Dit kussen voorkomt nekklachten én lost nekklachten binnen de kortste keren op. Met dit orthopedische en ergonomische kussen krijgen je hoofd, nek en schouders de perfecte ondersteuning. Dit is onder meer aan de bijzondere vorm en de traagschuim vulling te danken.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo