Fabiola Oostenrijks Donzen Dekbed Review: Een Oostenrijkse Droom of Koude Nachtmerrie?

Laatst geupdate op november 28, 2023 by Voeljegezond.nl

Ahhh! Sh*t! Auw! Zo ging het openen van dit dekbed, maar de pijn was al snel verdwenen na het testen van dit dekbed!

Vraag jezelf is af! Wat maakt mijn slaapervaring compleet? Juist, een heerlijk zacht en warm dekbed, waar je na die frisse herfstdag onder gaat liggen en denkt, ohh HEERLIJK! Het ultieme comfort!

Dat is precies waar het Fabiola Oostenrijks donzen dekbed voor staat.

Je bent hier voor een transparante review. Je wilt weten: Is dit dekbed de investering waard? Kan het mijn slaap verbeteren? Daarom hebben wij het dekbed getest voor je en gaan we onze mening delen!

We hebben het dekbed getest eind (25) oktober in een koude week, en het raam stond open! 😉 Dus er je kunt ervan op aan dat we het dekbed goed hebben getest.

Laten gaan kijken of het Fabiola dekbed je droomslaap waarmaakt!

Wat onderscheidt het Fabiola Oostenrijks dekbed?

Dromen over het perfecte beddengoed is één ding, maar wakker worden onder het perfecte dekbed is een totaal andere ervaring. Maar wat maak dit dekbed nou zo populair? Dat hebben we uitgezocht en op een rijtje gezet, dan hoef jij niet meer te zoeken!

fabiola-oostenrijks-dekbed-review-indormatie-op-draagtas

Europese kwaliteit en Oostenrijks design

Een authentiek Oostenrijks donsdek: vol, bol en aangenaam zwaar. Gewoon goed gevuld met een mix van puur 50% eendendons en 50% stevige eendenveren.

Het Fabiola dekbed vormt zich daardoor perfect naar je lichaam en biedt een natuurlijke, aangename druk. Niet te licht maar ook niet te zwaar. Bijna perfect! Dankzij deze gewichtsdruk val je moeiteloos in een diepe slaap!

Dat is combinatie van de fijn dicht geweven tijkstof van 100% natuurlijk katoen, en Oeko-tex gecertificeerd (geen schadelijke chemicaliën gebruikt), ademt dit dekbed goed en voel je de kwaliteit als je erover heen strijkt. Echte klasse… alsof je in een ski resort vertoeft! Europese kwaliteit en dat voel je!

PS: Je voelt de eendenveren niet door de tijk pikken wat bij sommige dekbedden wel zo kan zijn!

Gezond Slapen met een Gerust Hart

Wat ik hier mee bedoel? Het dekbed heeft een paar claims en certificeringen op de tas staan die je gerust kunnen stellen over gezondheid en dierenleed, wel zo fijn!

Responsible Down Standard (RDS)
Het internationale RDS Beter-Leven-Keurmerk certificaat garandeert dat het dons afkomstig is van eenden en ganzen die een fijn, vrij en diervriendelijk leven hebben gehad. Dit naar onze mening wel een vereiste tegenwoordig!

Oeko-Tex Standard 100
Het internationale Oeko-Tex waarborg garandeert dat de bekledingsstoffen en vullingen volledig milieu-vriendelijk zijn vervaardigd, zonder enige schadelijke stoffen voor mens, dier en milieu. Veilig voor jou, en veilig voor de planeet.

fabiola-oostenrijks-dekbed-review-certificeringlabels

100% Puur Natuur!

Dit dekbed is niet alleen gemaakt met respect voor dieren en het milieu, maar het is ook volledig natuurlijk. Geen synthetische stoffen, alleen pure, natuurlijke materialen die bijdragen aan een gezonde, duurzame en bewuste levensstijl.

Prijs waar je ‘U’ tegen zegt!

Bij het kiezen van beddengoed is het vaak een balans tussen kwaliteit en prijs. Het Fabiola Oostenrijks Donzen Dekbed biedt echter het beste van beide werelden. Terwijl je geniet van topklasse kwaliteit, luxe en comfort, is de prijs verrassend betaalbaar.

Het is een mooi voorbeeld van hoe premium kwaliteit niet altijd een gat in je portemonnee hoeft te branden. Het is een investering in je welzijn, zonder dat je bankrekening eronder lijdt. Kortom, een prijs waar je ‘U’ tegen zegt, zonder in te leveren op kwaliteit.

Kenmerken van het Fabiola Dekbed (de feiten)

De kenmerken, altijd belangrijk en het is waar je tegenwoordig online je beslissingen op neemt. Daarom hebben wij de belangrijkste kenmerken op een rijtje gezet en deze met onze eigen ervaring toegelicht.

Tijkstof: 100% Puur Dichtgeweven Helderwit Katoen

De tijk stof van dit dekbed is gemaakt van 100% puur dicht geweven helderwit katoen, wat zorgt voor een zacht en comfortabel gevoel op de huid. Dit is het eerste wat ik merkte toen ik hem uit de verpakking haalde, wat overigens een handige draagtas is, en erover overheen streelde.

Het dicht geweven katoen houdt het dons en de veertjes goed op hun plaats, en de veren prikken er niet doorheen.

Klein nadeel is wel voor de mensen die niet van een krakend dekbed houden, deze kraakt wel een beetje. Maar dat is nieuwigheid en laat wel weer zien dat het van hoge kwaliteit katoen is gemaakt! Plus na de loop van tijd ook minder worden.

Schuifvrij Doorgestikt in Gelijke Vakken

Het dekbed is volledig schuifvrij doorgestikt in gelijke vakken, wat ervoor zorgt dat de vulling gelijkmatig verdeeld blijft. Geen last meer van koude plekken of dons klonten!

fabiola-oostenrijks-dekbed-review-volledig-doorgestikt-stiksel
fabiola-oostenrijks-dekbed-review-volledig-doorgestikt-gelijke-vlakken-totaal-beeld

Machine Wasbaar tot 30°C

Het Fabiola dekbed is machine wasbaar tot 30°C, wat het onderhoud een stuk eenvoudiger maakt. OOk staat er op het label dat aan het dekbed zit duidelijke was instructies! Volg wel altijd de was instructies op het label om de levensduur van je dekbed te verlengen. Check onze handige tips om het levensduur van je dekbed te verlengen HIER!

fabiola-oostenrijks-dekbed-review-was-instructies-op-dekbed-label

Vulgewicht: 575 gram per m²

Met een vulgewicht van 575 gram per m² is dit dekbed heerlijk dik en warm. Waar een Oostenrijks dekbed natuurlijk om bekend staat! Het is de ideale keuze voor iedereen die in het voor en najaar een heerlijk dekbed willen hebben, die niet te warm of te koud is maar precies goed! Al denk wij dat dit dekbed ook geschikt is voor de winter, na het testen!

Een hoger vulgewicht betekent dat er meer dons en veertjes in het dekbed zitten. Dit zorgt voor een betere isolatie, waardoor je lichaamswarmte beter wordt vastgehouden. Ideaal voor de koudere nachten!

fabiola-oostenrijks-dekbed-review-dikte-na-opschudden
Hier zie je het dekbed nadat hij goed opgeschud is!

Levensduur Fabiola (verwachting makers)

Hoe lang kan ik nog genieten van deze knusse warmte? Nou, ik heb goed nieuws voor je!

Het Fabiola oostenrijks dekbed is niet zomaar een dekbed, het is een investering die lange tijd mee gaat. Volgens de makers van het dekbed, met goed onderhoud kan dit dekbed je maar liefst 10 tot 12 jaar trouw dienen. Ja, je leest het goed, dat zijn meer dan een decennium aan knusse, warme nachten!

Maar zoals alles in het leven, worden ook dekbedden op een gegeven moment “moe”. Na die 10 tot 12 jaar is het misschien tijd om je trouwe slaapmaatje te vervangen. Maar als je erover nadenkt, heb je dan wel ruim 35-duizend uren van puur comfort genoten. Als je het zo bekijkt, is het eigenlijk een koopje!

Hygiëne-verzegeling

Bij het kiezen van beddengoed is hygiëne essentieel. Fabiola heeft dit begrepen en introduceert een speciale hygiëne-verzegeling voor hun dekbedden. Deze unieke verzegeling zorgt ervoor dat elk dekbed dat je ontvangt gloednieuw en ongebruikt is, waardoor je verzekerd bent van een product dat alleen voor jou bestemd is.

Voordat je het dekbed in gebruik neemt, is het raadzaam om het zorgvuldig te inspecteren. Verbreek de verzegeling pas nadat je zeker bent van je aankoop. Deze verzegeling is niet alleen een teken van Fabiola’s toewijding aan kwaliteit, maar biedt ook gemoedsrust. Het garandeert een hygiënische en vredige nachtrust, elke nacht opnieuw.

fabiola-oostenrijks-dekbed-review-hygiene-verzegeling

Onze Ervaring met het Fabiola Oostenrijks Donzen Dekbed

Er gaat niets boven een persoonlijke ervaring om de ware kwaliteit van een product te beoordelen. Na het uitproberen van het Fabiola Oostenrijks Donzen Dekbed, zijn we klaar om onze bevindingen met jullie te delen. Lees verder en ontdek wat we écht vinden van dit dekbed.

Eerste Indrukken

Bij het uitpakken van het Fabiola Oostenrijks Donzen Dekbed uit zijn handige draagtas (die je niet moet weggooien), viel ons gelijk op dat de draagtas was voorzien van super handige tips voor optimaal gebruik!

fabiola-oostenrijks-dekbed-review-tips-voor-optimaal-gebruik
Handige tips voor optimaal gebruik!
fabiola-oostenrijks-dekbed-review-informatie-op-draagtas-over-bewaren
Bewaar de draag tas!

Daarna was het eerste wat opviel hoe zacht tijk was en hoe stevig het aanvoelde! Een goede eerste indruk dus! Na het opschudden, zoals vermeld bij de tips op de afbeelding hierboven, liet het dekbed zijn ware zelf zien: dik, fluffy en uitnodigend!

Na het opschudden viel de afwerking van de naad ook gelijk op, netjes afgewerkt met een sterk stiksel ook in de hoekjes!

fabiola-oostenrijks-dekbed-review-afwerking-hoeken
Mooi dubbel gestikt!

Wel waren er 2 kleine puntjes. De eerste was dat het tijk wel een beetje kraakt, maar dit natuurlijk nieuwigheid en zal naarmate van tijd langzaam weg trekken.

Tweede puntje was dat het dekbed nog een licht geurtje had, maar na een uurtje in de buiten lucht was dit ook zo goed als weg, en was het dekbed lekker fris, alsof je net je bed hebt verschoont.

Comfort en Gevoel

Het comfortniveau van dit dekbed is simpelweg uitstekend. Ja, het kraakt wat in het begin, maar dat draagt juist bij aan de charme. Het dekbed is zo fluffy als beloofd en biedt een ademend comfort dat zweetnachten tot het verleden laat behoren.

Het geeft je echt dat wintersport gevoel! Lekker warm en zwaar dekbed waar je je echt heerlijk onder kunt nestelen na een koude dag buiten!

Warmte & Isolatie

We hebben dit dekbed getest tijdens een koude nacht in oktober, met de kamertemperatuur rond de 15 graden, bood het Fabiola dekbed meer dan voldoende warmte. Het voelde aan als een cocon, zwaar en beschermend, zonder te verstikkend te zijn.

Tip! Voor mensen langer dan 180 cm is het een aanrader om dit dekbed met een lengte van 220 cm te nemen. Anders krijg je koude voeten! Spreek uit ervaring ;).
fabiola-oostenrijks-dekbed-review-warmteklasse-gewichtsklasse

Kwaliteit van het Dekbed

De kwaliteit van dit dekbed is ontzettend goed. Van de zachte tijk tot de stevige naden, elk detail straalt vakmanschap uit. En dankzij de hygiëne verzegeling weet je zeker dat je een gloednieuw product in handen hebt.

Onderhoud en Verzorging.

Ahhh! Sh*t! Auw! Zo begon de ervaring met dit dekbed, door het hygiëne verzegeling te openen met een mesje (ja, we weten dat is niet handig!) sneed onszelf in de vinger en het bloede gelijk! Ja, hoor natuurlijk was er ook bloed op het dekbed!

Maar met de tip uit onze blog ‘Hoe krijg je (oud) bloed uit je dekbed?‘, wisten we dat je gelijk moest handelen en met koude water moet deppen.

Dit deden we en het bloed was in no time uit! Later bedachten we gelijk de tijk hadden getest op vlekken verwijderen. We kunnen dus met ervaring vertellen dat als je snel handelt vlekken gemakkelijk uit dit dekbed haalt!

Daarnaast is het dekbed ook machine wasbaar op 30 graden. Lekker makkelijk en snel weer een schoon dekbed!

fabiola-oostenrijks-dekbed-review-was-instructies-op-dekbed-label
Hier kun je de was instructies zien!

Het is ook een aanrader om dagelijks het dekbed oven op te schudden om optimale volume behouden!

Prijs-kwaliteitverhouding

De prijs kwaliteit verhouding is niet gebalanceerd! In a good way! Het beste van dit hele dekbed is de prijs denken wij! Je slaap namelijk voor 0.02 euro per nacht bij een levensduur van 10 jaar. Voelt zacht aan en is mooi afgewerkt, dat allemaal rond de honderd euro ligt eraan welk formaat je besteld. Wat ons betreft krijg je meer voor waarvoor je betaalt, dat is een goed teken.

Eventuele nadelen

Het dekbed kraakt in het begin een beetje, maar dat wordt minder naarmate je het meer gebruikt. En dat lichte geurtje net na het openen? Een uurtje luchten en het is zo goed als verdwenen. Voor de echte koukleumen kan het in de winter misschien wat fris aanvoelen, maar voor mij was het bij 15 graden kamertemperatuur perfect.

Laatste gedachtes…

Wij hebben heerlijk geslapen onder dit dekbed en zouden het zeker aanraden. Het doet zeker niet onder voor duurdere donzen dekbedden. We hebben jarenlang onder een duurder donzen dekbed geslapen en eerlijk gezegd merkte we geen verschil. Dus als je op zoek bent naar hoge kwaliteit tegen een lage prijs, dan is dit de winnaar!

Wat zeggen andere gebruikers?

Over het algemeen zijn de reviews van andere mensen zeer positief en dit is dan ook terug te zien in het aantal sterren dat mensen geven. Het Fabiola Oostenrijks dons winterdekbed wordt gewaardeerd door mensen op een 4.7 sterren. Zeer hoog gewaardeerd dus! We hebben hier enkele reviews en feedback van gebruikers op een rijtje gezet!

Bree uit Zeeland – 27 oktober 2023 op bol.com

Was aan het oriënteren om een donzen dekbed aan te schaffen , kwam via de beste uit de test bij deze uit .
Echt geweldig. Snel geleverd en netjes verpakt . Even opschudden en heerlijk geslapen onder dit warme , krakende dekbed, echt een aanrader
Nvromy uit Maastricht – 26 oktober 2023 op bol.com

Mijn vorig volledig donzen dekbed is prima voor niet al te koude dagen en is licht van gewicht. Deze is zwaarder en warmer. Ben er heel erg blij mee. Ik heb de maat 140×220 te laat gezien, anders had ik die besteld voor 10 euro meer. 
Brandlap uit Haren – 8 december 2021 op bol.com

Inderdaad doet dit dekbed me denken aan de wintersport….
Zalig gewoon, heerlijk warm en comfortabel zwaar om je heen.

Volgens mij een prima prijs/kwaliteit verhouding, aanrader.
Edje uit Veenendaal – 5 november 2022 op bol.com

Geweldig dekbed ik slaap als een os. Het kraakt lekker en voelt lekker zwaar aan. Niets te veel gezegd.
Sterre uit Almere – 5 januari 2022 op bol.com

Kan beter, kraakt in het begin heel erg. Maar wel lekker warm!
Heppie uit Hoensbroek – 29 november 2022 op bol.com

Het dekbed werd keurig verpakt geleverd, en was verzegeld, zodat het ook niet geruild kon worden. Het dekbed stinkt wel enigszins, maar hopelijk trekt dit weg. Na een week ruikt het nog steeds. Het is wel lekker en redelijk warm, maar heb er tijdens koude nachten toch nog steeds een elektrische deken bij nodig, maar heb wel een koude slaapkamer.

Conclusie / ons oordeel

Laten we eerlijk zijn, het kiezen van het juiste dekbed kan voelen als het zoeken naar een naald in een hooiberg. Wij zijn hier om je te helpen door de mist van de marketingtaal heen te snijden en je de rauwe, ongefilterde waarheid te geven over het Fabiola Oostenrijks donzen dekbed.

Hier zijn de belangrijkste punten

  • Hoog gewaardeerd door andere gebruiker, 4.7 sterren!
  • Strakke en kwalitatieve afwerking.
  • Streel zachte tijk.
  • Handige draagtas/ opbergtas (niet weggooien!) met tips voor optimaal gebruik!
  • Ademt goed en lekker luchtig.
  • Enorm goede prijs! Slaap voor heerlijk voor maar 2 cent per nacht!
  • Heeft RDS en Oeko-Tex 100 standard certificaat!
  • 100% puur natuur!
  • Gemakkelijk te wassen en schoon te maken! (ook bloedvlekken) 😉
  • Het beste van allemaal, het Oostenrijkse wintersport gevoel!

Onze mening is dat dit een dekbed die echt is aan te raden en zeker een mooie optie is als je opzoek bent naar een donzen dekbed die de kwaliteit van duurdere varianten heeft maar niet de prijs! Wij vonden hem lekker warm en naar onze mening kwam het dekbed al zijn beloftes na.

Dus ben je klaar om jezelf eindelijk die rustgevende nacht te gunnen? Waar wacht je dan nog op! Bestel nu jou eigen Fabiola Oostenrijks dekbed! Wees snel wat ze zijn soms uitverkocht!

Fabiola Oostenrijks dons winterdekbed

109,00
Laatste update was op: november 28, 2023 4:13 pm

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo