Bruno slaapbank review / test 2023

Ben jij op zoek naar een slaapbank die het beste bij jou past en aan jou verwachtingen voldoet? Is jouw oog gevallen op de Bruno slaapbank en wil je meer weten over deze slaapbank? 

Je bent helemaal op de juiste plek! We gaan in deze review de Bruno slaapbank uitvoerig testen en onze bevindingen voor je op een rijtje zetten, zodat jij kunt bepalen of dit de juiste keuze is voor jou. 

Laten we snel beginnen! 

De Bruno slaapbank kopen

Ben je er eigenlijk al uit en wil je hem gelijk kopen? Dat kan via de knop hieronder!

In het kort ons oordeel

In het kort is ons eindoordeel dat de Bruno slaapbank zeker het kopen waard is! Een kwalitatieve bank die zeer gebruiksvriendelijk is en er goed uit ziet. Hieronder per punt onze conclusies kort.

  1. Levering en montage: De slaapbank wordt geleverd in drie pakketten en is eenvoudig te monteren met behulp van de meegeleverde handleiding.
  2. Afmetingen: De slaapbank heeft verschillende afmetingen, afhankelijk van of hij in de bank- of bedconfiguratie staat. Het is belangrijk om voldoende ruimte te hebben om de slaapbank te kunnen gebruiken.
  3. Comfort: De slaapbank biedt zowel een comfortabele zit- als slaapervaring. De bank heeft de juiste balans tussen zachtheid en stevigheid, en de slaapbank biedt goede ondersteuning tijdens het slapen.
  4. Gebruiksgemak: Het uitklapmechanisme van de slaapbank is gemakkelijk te gebruiken en het ombouwen van de bank naar een bed is een kwestie van een minuut.
  5. Kwaliteit van de materialen: De slaapbank is gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder polyester meubelstof en een sterk massief houten frame.
  6. Design: De slaapbank heeft een modern en strak design, dat in 2020 de German Design Award heeft gewonnen.
  7. Prijs-kwaliteitverhouding: Hoewel de slaapbank niet de goedkoopste op de markt is, is de prijs-kwaliteitverhouding goed gezien de kwaliteit, het design en de gebruikte technologieën.
  8. Garantie: De slaapbank komt met een uitzonderlijke garantie van 10 jaar en een proefperiode van 30 dagen.

Wat is Bruno voor merk?

Bruno is een merk dat zich richt op het combineren van tijdloos design, kwaliteit en slaaptechnologie met duurzaam handelen. Het bedrijf put uit een eeuw aan kennis over het maken van bedden. Bruno werd opgericht in 2015 als een matras startup in Berlijn en begon toen met de verkoop in Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Sindsdien heeft het bedrijf zijn assortiment uitgebreid met de boxspring, het metalen “Factory” bed, de slaapbank Bruno, beddengoed en de Bruno Topper.

Bruno heeft ook een sterke focus op duurzaamheid en milieu- en klimaatbescherming. In 2023 begon het bedrijf uitsluitend duurzame verpakkingsmaterialen te gebruiken. Daarnaast heeft Bruno 500 bomen geplant in samenwerking met PLANT-MY-TREE® en sponsort het het Berenbos in Müritz, een berenreservaat.

Het team van Bruno is een belangrijk onderdeel van hun filosofie. Ze geloven dat alleen door samen te werken ze hun klanten een uitzonderlijke winkel- en productervaring kunnen bieden. Dit geldt voor alle aspecten van het bedrijf, van de constructie van Bruno-producten tot de klantenservice.

Kortom, Bruno is een merk dat zich inzet voor kwaliteit, duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.

Hoe wordt die geleverd

Nu je weet met wat voor merk we te maken hebben is het tijd om tot de daadwerkelijke review / test over te gaan. De Bruno slaapbank werd netjes geleverd in 3 pakketten. 1 groot pakket met het zit / liggedeelte, 1 wat kleiner pakket met de armleuningen erin en 1 pakket met de stalen poten erin. 

Nu hebben we helaas geen foto gemaakt van de bank in de verpakking nog, maar het grote pakket wordt geleverd in sterke plastic zak met aan de zijkanten een piepschuim frame om de harde delen van de bank te beschermen. 

De armleuningen en de poten zijn geleverd in een doos en zag er allemaal zeer netjes uit! De eerste punten zijn dus al binnen. 

hoe-de-bruno-slaapbank-wordt-geleverd

Montage

Toen was het natuurlijk tijd om de bank te monteren. Nou ben ik zo A-technisch als maar zijn kan, maar zat er gelukkig een handleiding bij om mij door de stappen heen te helpen. Nu blijkt achteraf dat het echt geen hogere wiskunde is, maar toch fijn als je een beetje houvast hebt tijdens de montage met zo’n handleiding. 

De handleiding was overigens erg duidelijk met duidelijke plaatjes en instructies. Het is een kwestie van de armleuningen vastschroeven, de poten eronder schroeven en klaar is kees. 

Montage is dus zeer gemakkelijk en ook daar hebben ze dus pluspunten gescoord. 

Afmetingen

Nou wil jij natuurlijk weten of de Bruno slaapbank wel past bij jou in de ruimte waar je hem wilt plaatsen. Nu hebben ze verschillende afmetingen en is er ook nog een model met een soort hoekbank gedeelte eraan. 

Echter zijn de afmetingen van de slaapbank die wij testen 180 x 43 x 84 cm (LxBxH) als die in de bank variant staat. Zie hieronder.

Als je hem uitklapt om erop te slapen dan is die 180 x 200 x 63 cm (LxBxH). Zie hieronder.

Wil je hem dus in een ruimte plaatsen dan is het verstandig om er minimaal een meter naast en voor te hebben zodat je er nog langs kan lopen. Kamer moet dus minimaal 3 bij 3 meter zijn om hem goed te kunnen gebruiken als bed ook. Mooie is natuurlijk wel dat je hem weer in kunt klappen en dan je kamer weer terug krijgt. 

Comfort

Dan komen we bij het punt of die wel een beetje lekker zit en zeker ook of die een beetje lekker ligt ook. Zeer belangrijk als je erop lekker op wilt zitten, maar zeker ook om er lekker op te liggen! 

Hoe zit de bank?

Als je op de bank zit dan voel je gelijk dat het kussen onder je kont lekker zacht is, maar nog wel de stevigheid heeft dat je niet helemaal wegzakt in de bank. 

De rugleuning heeft ook de juiste stevigheid om je te ondersteunen tijdens het zitten maar wel het comfort te geven wat een bank moet geven

Dan heb je nog de armleuningen en om eerlijk te zijn dacht ik toen ik de bank zag dat dit heel hard zou zijn, maar niks is minder waar. De armleuningen zijn lekker zacht en ondersteunen de armen maar al te goed! Wel is het stevig genoeg om een beker op neer te zetten zonder dat die gelijk omvalt. Hoewel ik dit überhaupt een gevaarlijke plek vind om je beker neer te zetten, krijg je wel een beetje een idee van hoe de armleuning is. 

glas-op-armleuning

Hoe ligt de slaapbank?

Maar hoe ligt de Bruno slaapbank nou eigenlijk? De Bruno slaapbank ligt lekker kan ik je vertellen. We hebben hem een nachtje uitgeprobeerd om echt een goed oordeel te kunnen geven en hij ligt super. 

Je voelt dat de bank echt kwalitatief goed in elkaar zit en de juiste ondersteuning geeft tijdens het slapen. Ik raad wel aan je eigen hoofdkussen te gebruiken, maar de slaapbank ondersteund het lichaam meer dan genoeg en toch heb je het gevoel dat je in een lekker zacht bed ligt. Het feit dat er boxspring technologie in zit verwerkt voel je hier wat dat aan gaat wel echt. 

hoe-die-ligt

Gebruiksgemak

Zoals ik eerder al aangaf ben ik zo A-technisch als maar zijn kan en dan bedoel ik niet alleen met de montage. Maar ook met het gebruiken van dit soort mechanismes ben ik geen ster. Ondanks spreekt het eigenlijk allemaal voor zich hoe je de bank gebruikt. De handleiding helpt je bij hoe je de Bruno slaapbank moet gebruiken.

Het uitklapmechanisme is gemakkelijk te gebruiken. Kwestie van het zitgedeelte omhoog duwen. Het ijzeren voetstukje op het midden van de bank zetten zodat je goed kunt afzetten zonder de bank te beschadigen. 

De kussens van de bank voor in je rug kun je in de bank stoppen en dan de rugleuning ook dicht klappen. Kwestie van 1 minuut werk om jouw Bruno bank tot een slaapbank om te toveren. 

instructies-montage
instructies-uitklappen

Filmpje hoe je hem uitklapt

Hoe je de Bruno Slaapbank uitklapt

Filmpje hoe je hem weer inklapt

Hoe je de Bruno Slaapbank weer inklapt

Kwaliteit van de materialen

Dan het volgende punt. De kwaliteit van het materiaal dat is gebruikt. Het materiaal dat is gebruikt is voornamelijk polyester als meubelstof en een sterk massief houten frame om de constructie te ondersteunen. Als je op de bank zit of ligt voel je dat dit met kwaliteit is samengesteld en dat het een sterke constructie heeft. 

Design

Mijn persoonlijke mening is wel dat de bank er echt qua design top uitziet. Zeker met de stalen poten eronder geeft het echt een modern gevoel en strak uiterlijk. 

Nu heeft de Bruno Slaapbank in 2020 ook de German design award gewonnen en is dus wel een extra bevestiging dat dit een stukje topdesign is. 

Prijs-kwaliteit verhouding

Als we gaan kijken naar de prijs-kwaliteit verhouding, dan is het wel zo dat dit niet de aller goedkoopste slaap bank is die je kunt vinden. Sterker nog dit is wel een wat meer premium investering. Maar als je dan kijkt naar het handige inklapsysteem van de Bruno slaapbank en daarnaast de pocketvering technologie die erin zit, dan kunnen we wel stellen dat dit het geld zeker waard is! 

Ook de garantievoorwaarden zijn uitzonderlijk van deze slaapbank dus in die zin is het naar onze mening een zeer goede investering als je op zoek bent naar een kwalitatieve slaapbank met een mooi design. 

Garantie

Dan brengt ons dan ook bij het laatste puntje om te bespreken, de garantie voorwaarden. Je krijgt namelijk maar liefst 10 jaar garantie op jouw Bruno slaapbank! 10 jaar lang! Dat is niet niks. 

Verder krijg je ook nog eens 30 dagen proefslapen bij je aankoop zodat je eerst eens kunt testen of het echt wat voor je is. 

Al met al dus super garantie voorwaarden. 

Eindconclusie: Is de Bruno slaapbank het kopen waard?

Om gelijk met de deur in huis te vallen kunnen we je vertellen dat de Bruno slaapbank naar onze mening zeker het kopen waard is. Het is een slaapbank die een hoop zit en ligcomfort biedt, een mooi strak design heeft en dus ook goed bij de meeste soorten interieur past.

Verder is die gebruiksvriendelijk en zit en ligt die lekker.

Dus mocht je op zoek zijn naar een mooie, sterke, gebruiksvriendelijke en lekker zittende/liggende slaapbank! Aarzel dan niet meer en haal jouw Bruno slaapbank snel in huis.

De Bruno slaapbank

Laatste update was op: oktober 3, 2023 9:58 pm

Ons oordeel: kopen waard!

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo