Beste padel grip van 2023

Een goede padel grip is belangrijk voor een goed gevoel en controle over de padel bal! De juiste grip kan soms het verschil maken tussen winnen en verliezen of tussen een goed potje of slecht potje padel. 

Daarom hebben we een uitgebreid artikel over wat een padel grip, soorten grips, wat het kan voorkomen en een duidelijke koopgids! Daarnaast hebben we ook een selectie gemaakt van de producten. Dus laten we maar gelijk beginnen zodat je snel de juiste padel grip kunt kopen en de padel baan op kunt!

De beste padel racket grips in één overzicht – Onze top 4 

Beste padel grip kopen! 

Het kopen van padel grips is natuurlijk een hele zoektocht! Daarom maken wij het je super makkelijk, we hebben een selectie samengesteld met de beste padel grips. Zo kun snel die baan op met je nieuwe grip en kun je de tegenstander de baan af slaan (figuurlijk natuurlijk!).

Beste overgrip – NOX pro overgrip perforated 3 st. white

De NOX Pro Overgrip Perforated is een set van 3 witte overgrips met zeer goede vochtabsorberende eigenschappen. Met een lengte van 110 cm en breedte van 2,5 cm, biedt deze overgrip maximaal comfort en uitstekende vochtopname door de perforatiegaatjes. Door het snelle droogvermogen wordt voorkomen dat de grip glad wordt. Kortom, een ideale keuze voor spelers die een droog en comfortabel gevoel willen tijdens het sporten.

Nox Pro Overgrip Perforated 3 St. White

5,95
Laatste update was op: oktober 3, 2023 9:45 pm

Beste overgrip

Beste antischok ondergrip – Noene padel antischok ondergrip

Ben je op zoek naar een manier om blessures te voorkomen en nog beter te presteren op de padelbaan? Kies dan voor de Noene Padel Antischok Ondergrip. Deze ondergrip is ontworpen om de trillingen die ontstaan bij het slaan van de bal te verminderen en zo de belasting op je pols, elleboog en schouder te verminderen. Het geheim zit hem in het vibro-absorberende materiaal met een specifieke moleculaire structuur dat is gebruikt. Deze ondergrip vermindert de trillingen met maar liefst 92%! Zo bescherm je je spieren en gewrichten tegen blessures en ontstekingen. De afmetingen van de grip zijn 2,2 cm x 40 cm x 0,1 cm. De Noene Padel Antischok Ondergrip kan onder een basis- of overgrip worden geplaatst en is dus geschikt voor alle padelspelers. Voorkom blessures en verbeter je prestaties met deze unieke ondergrip!

Noene Padel Antischok Ondergrip

14,95
Laatste update was op: oktober 3, 2023 9:45 pm

Beste anti schok ondergrip

Beste Hesagrip – Bullpadel hesacore padel tour grip

Met de Hesacore Padel Tour Grip van Bullpadel krijg je de ultieme basisgrip voor optimaal comfort en gevoel. De grip heeft een uniek honingraat profiel met zeshoeken en siliconen voor een stevigere grip op het handvat van het racket. Door deze grip wordt het racket een verlengstuk van je hand en biedt het meer stabiliteit, waardoor de spieren van je hand en onderarm meer ontspannen zijn. Dit zorgt voor minder spiervermoeidheid en minder kans op blessures. Bovendien geeft de Hesacore tourgrip je meer kracht en maakt het makkelijker om met effect te spelen, waardoor je powersmash veel krachtiger wordt. Het racket beweegt niet meer in de hand en je spel wordt efficiënter en effectiever. Vervang je basisgrip met de Hesacore tour grip en voeg een overgrip toe om je spel naar een hoger niveau te tillen.

Hesacore Padel Tour Grip

19,95
Laatste update was op: oktober 3, 2023 9:45 pm

Beste Hesagrip

Beste overgrip bundel – Bullpadel GB1604 overgrip 50 st. box 

Met de Bullpadel GB1604 Overgrip verhoog je je prestaties tijdens het spelen van je favoriete racket sport. De verpakking bevat 50 stuks, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het zonder van de overgrip. Je stopt er een paar in je padel tas en je bent klaar om te gaan! Deze comfortabele overgrip van Bullpadel biedt maximaal gevoel en uitstekende grip dankzij de soft touch die het biedt. Het zachte gevoel zorgt voor veel comfort tijdens het spelen, waardoor je langere tijd kunt spelen zonder je handen te vermoeien. Bovendien beschikt de overgrip over uitstekende vochtabsorptie dankzij de sneldrogende eigenschappen. Hierdoor behoud je een droge en comfortabele grip, zelfs tijdens intensieve trainingen of wedstrijden. De Bullpadel GB1604 Overgrip is de perfecte keuze voor elke serieuze racket sport speler die zowel comfort als prestaties belangrijk vindt.

Bullpadel GB1604 Overgrip 50 St. Box

64,95
Laatste update was op: oktober 3, 2023 9:45 pm

Beste overgrip bundel

Wat is een padel grip?

Simpel uitgelegd is een padel grip datgene waar je je padelracket aan vasthoud, vaak met een laagje gemaakt van rubber dat je een goede grip geeft, zodat het racket niet uit je handen glijdt. Daarnaast absorbeert het vaak ook trillingen, om de kans op blessures te verminderen. 

Soorten padel grips

Grips komen in een heleboel verschillende soorten en maten daarom hebben we de belangrijkste even op een rijtje gezet. Zo heb je een makkelijk overzicht met alle padel grips.

Basis padel grip

De basis padel racket grip is de grip die op elk racket zit. Deze verschilt heel erg per merk maar ook per model! Deze basisgrip legt als het ware de basis voor de overgrip en zorgt ervoor dat deze niet gemakkelijk los laat of gaat glijden. 

Ondergrip

Je hebt ook in plaats van die basis grip onder grip deze legt ook de basis voor de overgrip. Ondergrip absorberen transpiratie vocht beter en hebben soms ook speciale anti schok technieken in zicht verwerkt om vibratie tegen te gaan. 

Overgrip

De overgrip is een grip die je, zoals het woord al een beetje verklapt, over je normale standaard grip. Dit concept is natuurlijk niet nieuw want bij tennis wordt dit al jaren gedaan. Het is een gemakkelijke manier om de greep van je racket perfect naar je hand te maken! Door meerdere overgrips te gebruiken kun je het handvat dikker maken, alleen verlies je wel een klein beetje het gevoel voor de bal hierdoor. Maar overgrips zijn gemakkelijk aan te brengen en niet duur. 

Hesacore grip / x-grip

De hesacore grip of x-grip is een grip waarbij je het volledige standaard handvat van je racket af haalt en vervangt met deze grip. Het heeft een honingraat profiel die comfort en een extra goed gevoel voor de bal geeft. Je moet er nog wel met een overgrip overheen voor een ultiem gevoel voor de bal en het padel racket zit aan je hand vastgelijmd ;). De hesacore grip / x-grip zorgt voor een meer grip, comfort en minder blessures!

beste-padel-grip-hesacore

Waarom heb je een padel grip nodig?

Maar als een padel racket al een standaard grip[ heeft waarom zou ik dan nog extra of zelfs geheel andere grips kopen? Daar zijn een paar redenen voor die we hieronder op een rijtje hebben gezet.


1. Comfort: Elke hand en persoon is anders en hebben andere voorkeuren. De één heeft liever een dunne greep en de ander houdt ervan om een dikke stevige greep te hebben. Dit kan je gemakkelijk aanpassen door middel van overgrips.

2. Gevoel: Het gebruiken van de juiste grips kan het gevoel voor de bal veranderen. 

3. Zweet absorberen: Overgrips hebben vaak de functie om zweet te absorberen waardoor je altijd een goede grip blijft houden ook met zweet handen.

4. Schokken absorberen: Sommige grips zijn speciaal ontworpen om schokken te verminderen en blessures tegen te gaan. Een voorbeeld hiervan is de ondergrip van Noene.

Hoeveel overgrips moet ik op mijn padel racket doen?

Dat ligt heel erg aan de grote van je hand en je eigen voorkeuren. De dikte van de overgrip speelt natuurlijk ook een grote rol! Maar een simpel antwoord is hoe groter de hand vaak hoe dikker de handgreep moet zijn en dus hoe meer overgrips je moet aanbrengen. Daarnaast ligt het heel erg aan je eigen voorkeuren heb je liever wat meer balgevoel dan is het verstandig om wat minder overgrip aan te brengen.

Tip! Wil je dat de grip wat dikker aanvoelt laat de overgrip dan een goed stuk overlappen tijdens het opdraaien. Heb je liever een dunnere grip probeer de grip dan zo min mogelijk te laten overlappen tijdens het opdraaien. 

Waar op letten bij het kopen van een padel grip?

Het kopen van een nieuwe grip kan natuurlijk best lastig zijn en daarom hebben we hier een lijstje gemaakt. Deze kun je gebruiken om te kijken hoe je de juiste grip voor jou kunt vinden. 

Dikte van de grip

De dikte van de padel grip speelt een grote rol in het speelcomfort en het gevoel voor de bal. Hierin moet een goede balans gevonden worden. Hoe dikker de grip hoe minder gevoel je voor de bal zal hebben, maar je zult wel meer comfort ervaren. Overgrips en onder grips komen in verschillende diktes dus check deze altijd goed. 

beste-padel-grip-dikte

Comfort 

Een goede grip geeft comfort en voelt zacht aan, de grip moet niet je hand open halen tijdens het spelen. De standaard grips kunnen nogal stug en vrij ruw zijn maar dit is gemakkelijk op te lossen met een goede overgrip! 

Zweet absorberend

De grip die om je racket heen zit moet het transpiratievocht goed kunnen absorberen, zodat je handvat niet te glad wordt. Overgrips hebben vaak wel een goede absorberende functie.

padel-grip-zweet-absorberend

Schok absorptie

Goede schokabsorptie kan een groot verschil maken in de speel ervaring. Door een grip te kopen met een goede schokabsorptie hoeven je armen minder hard te werken om al die trillingen en schokken te verwerken. Zo houdt je meer energie over voor het spelen en is de kans op blessures een stuk kleiner. Een specifiek merk die zich daar in heeft gespecialiseerd in Noene.

Klevend

Het klevend vermogen van een grip is natuurlijk waar je de grip natuurlijk voor koopt. Een grip van hoge kwaliteit heeft vaak zeer plakkerig, waardoor het racket stevig in de hand ligt. Zo kun je de wedstrijd optimaal spelen en uiteindelijk winnen! 

Conclusie

Een padel grip is het materiaal waarmee men het padelracket vasthoudt en dat vaak gemaakt is van rubber voor een goede grip en trillingabsorptie, waardoor blessures worden verminderd. Er zijn verschillende soorten padel grips, zoals de basisgrip die op elk racket zit, de ondergrip die transpiratievocht absorbeert en trillingen vermindert, de overgrip die over de normale grip wordt geplaatst om de greep van het racket naar de hand te maken, en de hesacore grip of x-grip die het volledige handvat vervangt voor extra grip en comfort. Een grip kan worden gekozen op basis van comfort, gevoel, zweetabsorptie en schokabsorptie. Het aantal overgrips dat men moet gebruiken, hangt af van de grootte van de hand en de voorkeuren van de speler. Bij het kopen van een grip moet men rekening houden met de dikte en het comfort.

Wil je nog meer padel accessoires leren? We hebben een uitgebreid artikel over padel accessoires!

Voeljegezond.nl
Logo