Welke padel accessoires zijn er allemaal?

Laatst geupdate op april 11, 2023 by Voeljegezond.nl

Met een goed padel racket kom je al een heel eind, maar om je padel spel nog beter, effieciënter en plezieriger te maken is het belangrijk om ook over de juiste accessoires te beschikken. Van grips en bescherm tape om je padel racket in topconditie te houden, tot handdoeken en bidons om je verfrissing en hydratatie tijdens het spelen op peil te houden, de juiste accessoires kunnen een groot verschil maken. 

In deze tekst bespreken we een lijst van veelgebruikte padelaccessoires, waaronder grips, ballen trolleys, schoenentassen en nog veel meer. Lees verder om te ontdekken welke accessoires essentieel zijn voor jouw padel spel.

welke-padel-accessoires-zijn-er-allemaal

Padeltas

Padel tassen zijn de bekendste en meest praktische padel accessoires die je kunt aanschaffen. Ze maken het verplaatsen van al je padel spullen een heel stuk gemakkelijker. Je kunt er rackets kleding, schoenen en al je andere accessoires in meenemen! Dit is dan vaak ook de eerstepadel accessoire die je aan schaft.

Het kan erg moeilijk zijn om de juiste padel tas te vinden, daarom hebben wij een uitgebreid artikel met daarin een koopgids en een selectie padel tassen.

Grips 

Padel grips zijn misschien de belangrijskte accessoire waar een padel speler over kan beschikken. Deze zorgen natuurlijk er voor dat je padel racket goed in je handen ligt en dat je veel grip hebt. Je hebt vele verschillende soorten grips, maar ze doen in essentie allemaal hetzelfde en dat is grip bieden aan de padel speler.

Beschermtape

Beschermtape is ook zeker geen onbelangrijk accessoire, dit beschermt de rand van je racket namelijk tegen stoten en botsingen. Hierdoor blijft je racket mooi en gaat hij langer mee. 

Gewichten

Voor sommige van ons is het racket net te licht en willen een klein beetje extra gewicht in het racket. Dit kan gelukkig! Er zijn speciale gewichtjes die je aan de onderkant van je padel racket kunt bevestigen. Zo creëer je meer stabiliteit en controle. 

Handdoek

Pfff! Wat is het warm, zit helemaal onder het zweet! Dan is het wel lekker als je even snel een handdoekje over je hoofd en gezicht kunt halen. Daarom is een handdoek dan ook onmisbaar als je een serieuze padel speler bent. 

padel-accessoires-handdoek

Grip poeder

Ben je een fanatieke padel speler en wil je maximale grip? Dan is grip poeder zeker iets voor jou! Dit is een soort poeder die het vocht absorbeerd, waardoor je geen gladde en natte handen krijgt. Zo blijft je racket een stuk beter in je hand liggen.

Wrist strap

Oeh! Daar gaat je racket, glijdt zo uit je handen tijdens het smashen! Dit is natuurlijk niet de bedoeling en daarom zijn er wrist straps zodat je padel racket vast kunt maken aan je pols. Zo kun je zorgenloos smashen en spelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken.

Schoenentas

Gadver! Wat stinken die padel schoenen toch naar zweet! Dit is natuurlijke hartstikke normaal, maar deze wil je natuurlijk niet in je tas stoppen met al je andere padel spullen. Gelukkig zijn er speciale schoenen tasjes waar je padelschoenen in kunt doen, zodat ze niet je gehele tas laten stinken. 

Ballen trolley

Train je veel en heb je geen zin om steeds maar die padel ballen weer op te halen? Dan is een ballen trolley echt ideaal. Het is een mandje op heup hoogte op wieltjes waar je padelballen in kunt stoppen. Je vult de trolley met padelballen, waardoor je gemakkelijk je oefeningen achter elkaar kunt uitvoeren!

Ball tube

Een ball tube kun je ook gebruiken om ballen in op te slaan, zodat je altijd een bal bij de hand hebt. Een ball tube is een buis waarin je de ballen kunt stoppen. Zo kun je gemakkelijk grote hoeveelheden ballen meenemen en bij de hand hebben. Dit is zeer handig tijdens een padel training of oefeningen. 

Bidon

Padel is een zeer snelle en dynamische sport waar je veel sprintjes en snelle bewegegingen doet. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je flink gaat zweten, en dus vocht verliest. Om je prestaties hoog te houden is het super belangrijk om jezelf goed te hydrateren en hiervoor is een bidon de beste optie. 

Balclip

Een balclip, is een clip die je aan de broekrand bevestigt en waar je een bal aan vast kunt maken. Zo heb je altijd een bal binnen hand bereik en kun je snel door spelen! Dus de balclip kan erg handig zijn.

padel-accessoires-balclip

Zweetbandjes

Zoals eerder al vernoemt kun je flink gaan zweten van padel en daarom zijn zweet bandjes zeker niet overbodig. Zweet bandjes doe je om je pols en waarneer nodig kun je snel je zweet van je voor hoofd weg vegen. 

Caps

Heerlijk dat zonnetje! Maar niet tijdens het spelen van padel. Het kan erg lastig zijn om de bal te volgende wanneer die zon pal in je gesicht schijnt. Daarom is het hebben van een cap geen overbodige luxe! Met een cap heb je beter zicht op de bal en verminder je de kans van een zonne steek.

Bandana’s, hoofdbanden en haarbanden

Voor de mannen en vrouwen met lang haar onder ons is een bandana, hoofdband of haarband echt een must! Er is niks zo irritant als dat haar dat de hele tijd in je gezicht hangt. Het kan je afleiden en beinvloed daardoor ook je prestaties. Daarom is  bandana, hoofdband of haarband zeker het aan schaffen waard.

padel-accessoires-haarband

Conclusie

Er veel verschillende padel accessoires beschikbaar zijn die ertoe bijdragen om het padel spel comfortabeler, efficiënter en plezieriger te maken. Van grip en beschermtape voor het onderhoud van het racket, tot handdoeken en ballentrolleys voor verfrissing en hydratatie tijdens het spelen, elke accessoire heeft zijn eigen functie en belang. Het is belangrijk om de juiste accessoires te kiezen die aansluiten bij de persoonlijke behoeften en voorkeur van de speler, om zo het maximale uit het spel te halen.

Padel kleding kan je ook zien als een adel accessoire, gelukkig hebben we daar ook een uitgebreid artikel over! Bekijk welke padel kleding jij nodig hebt!

Voeljegezond.nl
Logo