Kort haar krullen, hoe doe je dat?

Laatst geupdate op september 24, 2022 by Voeljegezond.nl

Veel dames met korte haren zijn specifiek op zoek naar tips voor het krullen van hun korte haardos. En daar gaan we in dit artikel graag op in. Zo creëer je binnen een handomdraai een prachtig kapsel, zowel met je krultang als je stijltang. Een pluisvrij en prachtig resultaat zodat je vol trots de deur uitgaat. Succes!

Stappenplan kort haar krullen

Je bouwt je prachtige krulbos op vanaf de basis door onderstaande stappen te volgen. Daarna kun je kiezen of je je haren krult met de krultang of met de stijltang. Daar gaan we later nog specifiek op in. Hoe kort kapsel krullen:

1.      Haren wassen en droogmaken

Begin met een frisse start en zorg dat je je haren wast. Je kunt wat conditioner gebruiken, maar dat is zeker niet altijd nodig. Heb je zwaar haar? Laat het dan achterwege, want dat bemoeilijkt het krullen. Daarna laat je je haren drogen. Het liefst aan de lucht (is beter voor je haren dan föhnen). Als je weinig tijd hebt dan kun je natuurlijk wel even de haardroger erbij pakken. Ready? Klaar voor de volgende stap!

2.      Hittebeschermer inbrengen

We raden je aan om je haren altijd te behandelen met een hittebeschermer, omdat je hiermee het haar beschermt tegen de warmte van de krultang. Het zorgt ervoor dat het minder gaat pluizen en dat je haar minder risico loopt op beschadiging. Hoe dat kan? Door het hittebestendig product sluiten de haarschubben. Kies bijvoorbeeld de Balmain heat protector, want dit topproduct werkt goed zonder het haar te verzwaren.

3.      Haar goed borstelen en opdelen

Voordat je gaat krullen is het belangrijk dat je haar goed geborsteld is. Dat voorkomt klitten en beschadigingen, en zorgt er daarnaast voor dat het eenvoudiger is om mooie krullen te maken. Daarna kun je het haar opdelen in twee of meerdere lagen. Zet de bovenste laag tijdelijk vast met een clip, zodat je eerst de onderste laag kunt doen. Zo ga je voor meer volume!

4.      Tijd om de krullen te maken!

De voorbereidingen zijn getroffen, tijd voor het echte werk. Ga aan de slag met de krultang of stijltang – hoe je dat doet per soort vertellen we hieronder. Je kunt in ieder geval lekker experimenteren met tal van krulmethoden. Pak steeds kleine plukjes, want met een korte coupe is het mooi om extra veel volume te creëren en dat bereik je door steeds plukje voor plukje nauwkeurig af te werken. Na het krullen van iedere pluk raak je deze niet meer aan, maar wacht je tot je klaar bent en laat je het even afkoelen. Daarna kun je verder met de volgende stap.

5.      Haarlak aanbrengen voor long lasting result

Nadat je de krullen hebt gemaakt, kun je optioneel nog wat haarlak aanbrengen. Dat zorgt ervoor dat ze minder snel uitzakken, zeker wanneer je door weer en wind moet. Daarnaast krijgt je coupe zo ook nog een lichtelijke glans. Optioneel kun je de krullen ook nog wat uitborstelen, maar doe dit dan wel met een zachte borstel om te zorgen dat de krullen goed blijven zitten. Je kunt dit ook rustig aan met je vingers doen in plaats van met een borstel. Tot slot kun je een volumepoeder gebruiken, zoals Schwarzkopf Osis Dust It Volume Poeder. Voor een prachtig resultaat zonder het haar te verzwaren.

Kort haar krullen met krultang

Dan nu, hoe pak je dat krullen an sich het beste aan met een krultang? De makkelijkste manier is om pluk voor pluk om de krultang heen te draaien. Hierbij kun je steeds afwisselen met een linkse en rechtse omdraai voor een speels effect. In de onderste lagen probeer je zo dicht mogelijk op de hoofd te krullen, bij de bovenste laag houd je juist een beetje afstand van de haargrens.

Zorg dat je het laatste puntje van iedere lok niet mee krult. Het is namelijk mooier als dit recht blijft, omdat het anders op een heel gepoft kapsel gaat lijken. Wil je meer beach waves krullen? Dan kun je hetzelfde doen, maar dan zorg je er daarna voor dat je het goed uitborstelt. Geeft een heel naturel effect!

Kort haar krullen met stijltang

Heb je geen krultang in huis, maar wel een stijltang? Ook daar kun je prima krullen mee maken! De beste krultechniek met een stijltang is de 360 graden krultechniek. Hierbij klem je het haar bij de wortel en draai je de stijltang rond. Ondertussen haal je de stijltang langzaam naar beneden. Hoe korter je haar, hoe minder ver je kunt draaien, dus dat is een kwestie van zelf uitproberen. En hoe meer je draait, hoe krulleriger het resultaat. Optioneel kun je de puntjes op het einde nog een klein beetje stijlen voor een lossere look.

Krultang én stijltang: Check it out!

Wil je graag zien hoe het krullen met een krultang én stijltang er in praktijk uitzien? Snappen we, want het is meestal makkelijker als je een tutorial in het echt ziet. Daarom ontdek je in onderstaand filmpje hoe je je kort kapsel krult met de krultang (vanaf minuut 5:45) en met een stijltang (vanaf minuut 7:05).

Mini krultang of stijltang voor heel kort haar

Hoe jouw krullen eruit komen te zien is niet alleen afhankelijk van de krultechniek, maar ook van de omvang en vorm van het apparaat. Je kunt je wellicht voorstellen dat je met een mini stijltang kleinere krullen maakt dan wanneer deze bredere platen heeft. Zoek je een goede kleine stijltang? Dan is de Philips EssentialCare HP8321/00 een goede keuze.

Bij de krultang gaat het juist om de dikte van de staaf. Hoe dunner die is, hoe kleiner de krullen. Wil je pijpenkrullen maken? Dan kies je voor een zo dun mogelijke staaf. En wil je juist je krullen variëren in grootte, dan biedt een kegelstaaf krultang de oplossing. Tevens kun je kiezen voor een set met meerdere opzetstukken. Bijvoorbeeld de CHI 2-in-1 Ceramic & Titanium CF8482EU, die uitstekend geschikt is voor kort haar.

Aan de slag!

Uiteindelijk is geen enkele haardos hetzelfde en is het een kwestie van uittesten wat voor jou werkt. Met schouderlengte haar zijn veel modellen toegankelijk, en bij kortere kapsels is een mini stijltang of krultang sowieso aan te raden, omdat het anders best lastig wordt om de plukken hoog bij de aanzet te pakken en grote slag te creëren. We wensen je veel succes met het krullen van je korte kapsel!

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo