Kleine krullen maken, zo doe je dat!

Laatst geupdate op oktober 17, 2022 by Voeljegezond.nl

Veel dames zijn gek op kleine krulletjes, zoals pijpenkrullen. Wil je nu specifiek weten hoe je die kleine krullen het beste kunt maken? Dan zit je goed in dit artikel! We geven je tips voor het maken van kleine krullen met behulp van de krultang, stijltang, papillotten en andere manieren. Kijk wat bij je past en ga aan de slag. Let’s do it!

Kleine krullen maken met krultang

De makkelijkste manier om kleine krullen te maken is toch wel met de krultang. Het succes zit hem dan ook in het gebruik van een krultang met een dunne staaf, oftewel een kleine diameter van 1 tot 2 centimeter. Een dunne krultang wordt ook wel een chopstick krultang genoemd. We raden je dan ook aan om die eerst op de kop te tikken als je er nog geen hebt.

Onze aanrader? De BaByliss Curling Wand Chopstick krultang. Deze heeft een extra dunne diameter van 10 mm, is snel opgewarmd, heeft een meedraaiende netsnoer, wordt geleverd met hittebestendige mat en handschoen en is voorzien van een speciale quartz keramische coating die je haar beschermd tegen de hitte. Geschikt voor ieder haartype en in te stellen van 140 tot 220 graden. Wil je nog meer modellen vergelijken? Bekijk dan alle krultangen met kleine diameter.

Dan nu, tijd om aan het krullen te gaan. Voor het mooiste resultaat gaat het niet alleen om het krullen zelf, maar ook om een goede voorbereiding. Volg voor het maken van kleine krullen met een krultang het onderstaande stappenplan.

1. Haren wassen en laten drogen

Was je haar, zodat het er weer fris en fruitig uitziet. Conditioner kun je beter vermijden, zeker als je al zwaar haar van jezelf hebt. Dit maakt je haardos namelijk zwaarder waardoor de krullen eerder uit zullen zakken. Laat je haar daarna drogen, bij voorkeur aan de lucht. Dit heeft minder impact op de conditie van je haar in verhouding tot de hitte van de föhn.

2. Protectie met hittebeschermer

Wanneer je haar droog is kun je het beste een hittebeschermer inbrengen. Hiermee bescherm je je haar tegen de hitte van de krultang. Je krijgt daardoor een gladder en pluisvrijer resultaat. Een goede keuze is Balmain heat protector. Deze werkt erg krachtig en verzwaart het haar niet, waardoor de krullen goed blijven zitten.

3. Borstelen en opdelen in meerdere lagen

Borstel je haar goed door voor het mooiste resultaat. Je wilt immers geen klitten in je krullen. Als je kleine krullen wilt kun je het beste je haar verdelen in meerdere lagen, waarbij je begint met het krullen van de onderste laag. De bovenste lagen kun je vastzetten met clips. Met behulp van een steekkammetje kun je steeds weer een nieuwe laag pakken om zo je haar compleet af te werken. Hoeveel lagen je pakt is afhankelijk van het gewenste resultaat en de dikte van je haar.

4. Aan de slag met de krultang

Nu is het tijd voor het echte werk, het maken van de kleine krullen. Daarvoor gebruik je de dunne krultang. Je begint zo hoog mogelijk bij de haaraanzet, zodat je een volle bos krijgt met kleine krullen. Je wikkelt hele dunne plukken om de krultang heen en werkt zo dus laag voor laag en pluk voor pluk je gehele haar af. Bekijk het onderstaande filmpje voor een demonstratie met de chopstick krultang.

5. De finishing touch

Nadat je alle kleine krulletjes hebt gemaakt hangt alles redelijk recht langs je hoofd. Je kunt ze nu het beste eventjes laten afkoelen. Ga daarna met je hoofd naar beneden hangen en schud de krullen lekker door, net zolang tot ze naar wens in model zitten. Nu kun je haarlak sprayen om het resultaat langer te laten zitten. En tadaa, nu ga je stralend op pad met die prachtige krullenbos!

Kleine krullen maken zonder krultang

We benadrukken nogmaals dat kleine krullen maken met een chopstick krultang wat dat betreft de meest effectieve manier is voor het creëren van kleine krullen die lang blijven zitten. Maar wanneer je geen krultang bij de hand hebt dan zijn er gelukkig nog wat andere opties.

Kleine krullen maken met stijltang

Ook met een stijltang kun je eenvoudig krullen maken. Voor kleine krullen heb je daar wel een dunne stijltang voor nodig, een model met kleine platen. Een goed model is de Philips EssentialCare HP8321/00, een compacte stijltang met een meedraaiende netsnoer, zodat je die krullen erin kunt maken.

Je zet de stijltang hoog aan de haaraanzet en pakt een dun plukje. Vervolgens draai je de stijltang zodat de pluk als een soort krul om de stijltang heen komt te zitten. Nu trek je de mini stijltang langzaam naar beneden en dan ontstaat er een krul. Herhaal dit voor alle plukken om het gewenste resultaat te bereiken.

We kunnen ons overigens voorstellen dat dit nog best lastig kan zijn. Daarom hebben we een speciaal artikel gemaakt over haar krullen met de stijltang. Hierin vind je filmpjes over verschillende krultechnieken met de stijltang. 

Kleine krullen maken met papillotten of rietjes

Als je liever kleine krullen zonder warmte maakt dan kun je ook gebruik maken van papillotten. Deze draai je in je haar en wanneer je ze eruit haalt dan heb je een prachtige krullenbos. Voor kleine krullen kies je logischerwijs voor dunne papillotten, zoals de Ribbon Twist papillotten van 1,3 centimeter. Zorg dat je het haar dicht op elkaar om de papillot heen draait voor een pijpenkrullen effect.

Daarnaast kun je ook rietjes door je haar heen binden, of het touw van je badjas gebruiken. We leggen je graag in een apart artikel uit hoe je je haar krult zonder hitte. Last but not least kun je ook nog hittebestendige rietjes (RVS) (of potloden) combineren met warmte (stijltang), waarbij je je haar om de rietjes heen draait en vervolgens verwarmt met de stijltang. Een bijzondere methode, maar wel een goed resultaat. Check daarvoor het volgende filmpje.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo