Hoe krul je je haar met een krultang?

Het gebruik van een krultang lijkt simpel: gewoon de krultang aanzetten en je haar om de krulstaaf wikkelen. In principe is dat inderdaad de basis, maar er zijn een aantal tips die je kunt volgen om voor een zo mooi mogelijk resultaat te gaan. Denk aan minder pluizen, verschillende soorten krullen en ook zeker het voorkomen van haarbeschadiging. In dit artikel zetten we de beste tips voor je op een rijtje over hoe je je haren het beste krult met een krultang.

Krullen maken met krultang – stappenplan

We raden je aan om de volgende stappen te volgen voor een zo mooi mogelijk effect en zo min mogelijk haarbeschadiging.

  1. Haar 100% droogmaken

Het is van belang dat je haardos 100% droog is alvorens je aan de slag gaat met de krultang. Anders neemt de kans op haarbeschadiging toe. Liefst laat je dit aan de lucht drogen, omdat de föhn alleen maar druk legt op je haar, maar als je haast hebt kun je het natuurlijk wel een keer droogföhnen.

  1. Hittebestendig product toepassen

Borstel nu je haar goed door en breng een hittebestendig product in. Dit beschermt je haar tegen de warmte van de krultang. Bijvoorbeeld die van Balmain, een spray die het haar extra goed beschermt en ervoor zorgt dat vocht vastgehouden wordt. De haarschubben sluiten waardoor pluizig haar voorkomen wordt. Bovendien maakt deze Balmain spray het haar niet zwaar, waardoor de krullen goed blijven zitten.

  1. Borstelen en verdelen

Nu is het tijd om je haar goed door te borstelen en te verdelen. Door het haar in twee (of meerdere) lagen te verdelen kun je eenvoudiger de onderste haren krullen. Hoe meer lagen je gebruikt, hoe voller je krullenbos zal worden. Je kunt de bovenste laag bijvoorbeeld vastzetten met een clip en steeds weer laagje voor laagje pakken.

  1. Tijd om te krullen

Nu is het zaak om kleine plukken te pakken. Zo kan ieder haartje goed in contact komen met de krultang. Haar dat dubbel zit en minder warmte krijgt zal namelijk minder goed krullen, waardoor het resultaat warriger zal zijn. Verspreid elke pluk zo goed mogelijk over de gehele krulstaaf en werk zo je gehele coupe af.

  1. Haarlak aanbrengen voor langdurig resultaat

Krullen blijven beter zitten als je na het krullen haarlak aanbrengt. Bijvoorbeeld de gewichtsloze spray van Kevin Murphy, die lekker licht is en zorgt voor extra glans. Je wilt immers niet dat je krullen er hard en uitgedroogd gaan uitzien. Uiteindelijk verschilt het per haartype welke haarlak het beste werkt, dus probeer het zelf of ga dus voor de Kevin Murphy Anti Gravity Hairspray die geschikt is voor ieder haartype.

  1. Krullen uitborstelen

Om een meer natuurlijke coupe te krijgen kun je eventueel nog je krullen uitborstelen. Dit kun je heel rustig doen door er met je vingers doorheen te gaan. Het kan daarnaast ook met een zachte borstel. Deze stap is optioneel, want vooral bij dikke haartypes zal het wat lastiger zijn de krullen uit te borstelen, omdat de krul dan al sneller verdwijnt. Kijk dus even wat het effect is voor jouw coupe en of je deze laatste stap voortaan wel of niet wil toepassen.

Extra volume in krullen krijgen

Zou je graag nog extra volume willen creëren? Overweeg dan om te experimenteren met volumepoeder. Bijvoorbeeld Schwarzkopf Osis Dust It Volume Poeder. Dit is relatief prijzig, maar gelukkig heb je maar een heel klein beetje nodig voor een groot effect. Het werkt het beste op dun tot normaal haar.

Help, mijn krullen blijven niet zitten

Als je bovenstaand stappenplan volgt dan zou je in principe voor een prachtig resultaat moeten gaan. Toch hebben veel dames last van krullen die uitzakken, ondanks de juiste stappen, dus waar ligt dat dan aan? Vaak heb je hier last van als je erg dik haar hebt. Er zijn dan nog wel een paar extra tips die je kunt proberen.

  • Gebruik ook haarlak alvorens je met de krultang aan de slag gaat.
  • Hoe kleiner de krultang, hoe langer de krullen normaliter blijven zitten. Kies daarom eens voor een kleiner model om het verschil te ervaren.
  • Stel de temperatuur maximaal in. Hoe hoger de temperatuur, hoe beter de krullen blijven zitten.

Verschillende soorten krullen maken

Wist je dat je met één krultang verschillende soorten krullen kunt maken? Losse krullen, maar ook beach waves of kleine pijpenkrullen. Om inspiratie op te doen raden we je aan onderstaand filmpje te bekijken, waarin verschillende krultechnieken worden toegelicht.

Je kunt overigens ook krullen maken met een stijltang, of je kunt een automatische krultang gebruiken. Zo’n krultang, zoals de BaByliss Curl Secret 2, die zuigt als het ware een pluk haar op en vervolgens komt hij er krullend uit. Makkelijker kan het niet!

BaByliss Curl Secret 2 Automatische Krultang C1300E - 2 opzetstukken 25 / 35mm - 3 soorten krullen

Automatische krultang | Keramische coating | Ionentechnologie | Met klem: Nee | Temperatuur instelbaar

Wat is een goede krultang?

De ene krultang is de andere niet, dus wellicht ben je ook nog benieuwd wat goede krultangen zijn. Daaraan hebben we een apart artikel gewijd: de beste krultangen van 2022. Hieronder zetten we onze top 5 overzichtelijk voor je op een rijtje. Wil je er meer over weten en de specificaties, voordelen en nadelen per model ontdekken? Lees dan zeker verder in het artikel en ontdek de beste krultang voor jou!

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo