Hoe krul je haar met een stijltang?

Veel dames vragen zich af hoe ze krullen kunnen maken met een stijltang. Goed nieuws, dat is gelukkig helemaal niet moeilijk! Bovendien zijn er verschillende methodes voor diverse krullensoorten, van beach waves tot volle krullen. Ontdek het in dit artikel en tover je haarbos om tot een prachtige krullenbos!

1.      Was je haar en zorg dat het droog is

Het is aan te raden om je haar eerst goed te wassen. Daarnaast kun je conditioner gebruiken, maar als je erg stijl en glad haar hebt dan kun je dit ook achterwege laten, want hierdoor kan het haar wat zwaarder worden. Laat het daarna opdrogen, bij voorkeur aan de lucht. Je haar dient namelijk altijd droog te zijn voordat je met de stijltang aan de slag gaat. Tot slot is het gebruik van een hittebeschermende spray aan te raden.

2.      Borstelen en in twee lagen verdelen

Nu kun je je haren borstelen en middels een kam verdelen in twee lagen. Het bovenste gedeelte zet je als knot op je hoofd vast met een clip of elastiek, zodat je kunt beginnen met het onderste gedeelte van je haren krullen. Als je hele dikke haren hebt dan kun je later de knot op je hoofd ook weer verdelen in nieuwe lagen.

3.      Ready to curl!

De voorbereidingen zijn getroffen en nu kun je aan de slag met de stijltang voor het krullen van je haren. Hoe je dit doet? Er zijn verschillende methodes en die lichten we hieronder graag aan je toe. Een algemene tip is dat je sowieso niet te dikke plukken tegelijkertijd moet pakken. En hoe warmer de stijltang, hoe meer kruleffect er zal zijn.

De 360 graden krultechniek

Bij deze techniek klem je met de stijltang het haar bij de wortel, en draai je de stijltang 360 graden. Zo zit het haar dus als een krul om de stijltang heen. De pluk klem je vervolgens vast tussen de stijltang. Vervolgens haal je de stijltang rustig naar beneden. Klem het haar niet te strak en maak een vloeiende beweging voor het mooiste resultaat.

Draaien tijdens krullen techniek

Hierbij klem je het haar tussen de stijltang en gooi je vervolgens de pluk om de stijltang heen. Vervolgens draai je de tang terwijl je hem door je haar heen trekt. Hiermee zal de krul iets heftiger worden dan bij voorgaande techniek.

Je kunt bovenstaande twee methodes in onderstaand filmpje bekijken.

Beach waves met stijltang techniek

Wie los vallende krullen wil die pakt het weer net even anders aan. Klem een pluk haar ergens bovenaan tussen de stijltang, dit in een schuine hoek waarbij je het handvat schuin naar boven vasthoudt. Je duwt de stijltang langzaam naar onder en maakt ondertussen een draaiende beweging.

Krullen met dunne stijltang

Wil je kleine krulletjes maken met de stijltang? Dan is een ministijltang de beste keuze. Hiermee ga je voor prachtige pijpenkrullen. Wil je afwisselen in krulgrootte? Dan kun je toch beter een krultang kopen met verwisselbare opzetstukken. Ontdek hier de beste krultangen van het moment, zoals de Max Pro Miracle met vijf krulopzetstukken.

Haren krullen zonder hitte

Liever je haren krullen zonder hitte, dus zonder een stijltang of krultang? Daar zijn verschillende manieren voor. Ga bijvoorbeeld slapen met vlechten, gebruik rollers of papillotten. Deze buigbare rollers zijn perfect voor het creëren van ieder type krul: je draait ze in je haar in zo ver en strak als je wilt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes.

Krullen met stijltang: oefening baart kunst!

Als je de eerste keren je haren probeert te krullen met een stijltang (of een andere manier) dan kan dat best nog even lastig zijn. Geen zorgen, oefening baart kunst in dit geval. Het is een kwestie van proberen en uitvinden welke techniek voor jou het beste werkt.

De beste stijltang voor krullen

Heb je momenteel geen stijltang in huis of ben je op zoek naar een nieuw exemplaar? Dan ben je vast benieuwd naar de beste stijltangen voor krullen. Die hebben we voor je verzameld in een overzichtelijk artikel, dus neem eens een kijkje en kies je favoriet.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo