Hoe haar stijlen zonder stijltang?

Laatst geupdate op augustus 6, 2022 by Voeljegezond.nl

De hitte van een stijltang is niet optimaal voor de conditie van het haar. Daarom ben jij wellicht op zoek naar manieren om je haren te stijlen zonder stijltang. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: soms is het mogelijk en soms niet. Mocht je van nature licht krullend haar hebben dan zijn de tips in dit artikel voor jou bedoeld!

1.      Gebruik goede shampoo en conditioner

Er zijn speciale shampoos en conditioners voor stijl haar. Dit type haarverzorging is dan ook zeker aan te raden, net als een smoothing serum of olie voor stijl haar. Het maakt je haar wat zwaarder, waardoor het meer naar beneden zal vallen. Na het douchen wring je zoveel mogelijk water uit je haar en breng je meteen de verzorgende serum in.

2.      Zoveel mogelijk vocht uit je haren halen

Je hebt je haren al uitgewrongen na het douchen, maar dan zijn ze nog niet helemaal droog. Daarom droog je je haren na met een ultra-absorberende handdoek. Hierdoor wordt er meer vocht uit je haren gehaald zonder het te beschadigen. Daarnaast voorkom je hiermee een pluizige coupe. Je haar zal nog niet helemaal droog zijn, maar het scheelt wel.

3.      Aan de slag met de borstel of kam

Na deze (bijna-)droog sessie, pak je de haarborstel of een dun kammetje erbij. Je gaat nu net zolang borstelen totdat je haar zo goed als droog is. Dit kost je wel wat tijd, maar hiermee voorkom je wel dat je hitte nodig hebt voor het stijlen van je haren.

4.      Werk af met een föhn op de koude stand

Als het lang duurt voordat je haren drogen kun je je coupe een handje helpen door de föhn in de koude stand te gebruiken. Kam je haar met een dunne kam, zorg dat je je haren onderaan strak trekt met de kam, en blaas vervolgens koude lucht vanaf boven naar beneden. Door de koude lucht zullen de haarschubben sluiten, waardoor je haar tevens minder pluizig lijkt.

5.      Gebruik een anti-pluis haarproduct

Tot slot kun je nog een anti-pluis product in je haar doen. Hierdoor ziet je haar er gladder en steiler uit. Het verzwaart je haar waardoor de kans dat het langer blijft zitten toeneemt. Bijvoorbeeld de Chi Straight Guard, maar ook vrijwel alle andere haarverzorgingsmerken hebben een serum voor stijl haar in het assortiment.

Haar stijlen zonder stijltang: nat haar & slapen

Naast bovengenoemd stappenplan, hebben we ook nog een extra optie voor je. Volg in principe de stappen tot drie (borstelen), maar in plaats van dat je je haren probeert droog te kammen, zet je ze na enkele keren kammen vast met schuifspelden. Daarvoor wikkel je je haar zo strak als mogelijk rond je bovenkant van je hoofd. Optioneel zorg je dat het op zijn plek blijft door er een sjaal omheen te binden. Nu kun je gaan slapen en de volgende dag zal je zien dat je haar steiler is dan normaal. Je kunt dit effect vergelijken met het slapen met vlecht, waardoor je de volgende ochtend juist golvende krullen in je haar hebt.

Grote rollers voor stijl haar zonder hitte

Ook grote rollers, die normaal gebruikt worden voor het zetten van krullen, kunnen ingezet worden om de haren te stijlen. Je moet dan wel weer investeren in die rollers, terwijl het ook prima zonder kan. In onderstaand kort filmpje zie je een aantal voorbeelden van hoe je rollers kunt inzetten, en hoe je het haar over het hoofd kunt vastzetten met schuifspelden.

Kroeshaar stijlen zonder stijltang

Als je kroeshaar hebt dan is het mogelijk om je haar te stijlen zonder hitte. Wat je in ieder geval nodig hebt is een enorme dosis geduld. Je gebruikt een föhn met kam-opzetstuk en cool mode, en daarnaast een serum voor stijl haar. In het onderstaand filmpje kun je zien hoe je het aanpakt. Er wordt aangeraden dit slechts enkele keren per jaar te doen, omdat je je haar een dusdanige behandeling geeft dat het door dit vaak te doen sneller zou kunnen beschadigen.

Conclusie: haar glad maken zonder stijltang

Je kunt dus je haren stijlen zonder warmte, maar zoals je hebt gelezen moet je er flink wat tijd voor reserveren. Daarnaast is het wat lastiger als je flinke krullen hebt en zal het resultaat nooit zo glad zijn als met het gebruik van een stijltang. Wil je dus vaker je haren stijlen? Dan raden we alsnog de stijltang aan. Om je haar zo min mogelijk te beschadigen kun je stijlen op een zo laag mogelijke temperatuur. Gebruik daarnaast altijd een hittebeschermend product. Lees ons artikel over de beste stijltangen om kwalitatieve stijltangen te vinden.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo