Hoe gebruik je een stijltang op de juiste manier?

Laatst geupdate op augustus 23, 2022 by Voeljegezond.nl

Je hebt vast wel een idee van hoe je de stijltang moet gebruiken, maar om het écht goed aan te pakken zijn er wel een aantal tips. Daarmee doelen we op het krijgen van een mooi, glad en pluisvrij resultaat, met daarnaast het voorkomen van haarbeschadiging. Lees de tips en doe er je voordeel (ehhh haren!) mee!

Temperatuur stijltang

Voordat je begint met stijlen stel je de stijltang in op de juiste temperatuur. Maar wat is die juiste temperatuur? Dat is per haartype afhankelijk. Heb jij dik en kroezig haar, veel krullen? Dan komt een hogere temperatuur goed van pas. Voor dun haar kun je beter een lage temperatuur gebruiken, want hoe lager de temperatuur, hoe kleiner de kans op beschadiging.

Om erachter te komen wat de minimum temperatuur is die geschikt is voor het stijlen van je haar, raden we je aan het simpelweg te testen. Stijl je haren op de meest lage temperatuur en kijk wat het resultaat is. Mocht die temperatuur niet voldoende zijn dan kun je daarna een standje hoger testen, enzovoorts.

TIP: Het kan goed zo zijn dat je huidige stijltang alleen relatief hoge temperaturen heeft. Overweeg dan om een stijltang te kopen met lagere instellingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld de BaByliss ST330E Diamond Ceramic, die op zes temperatuurstanden ingesteld kan worden, vanaf 140 graden (dat is laag). Of neem eens een kijkje bij de beste stijltangen van het moment en kies je favoriet.

Stijltang gebruiken: stappenplan

Naast het bepalen van de juiste temperatuur raden we je aan een aantal stappen te volgen voor het mooiste effect en zo min mogelijk haarbeschadiging.

1. Droogmaken en borstelen

Mocht je haar nog nat zijn, zorg dan ten eerste dat het 100% droog is. Borstel daarnaast je haren goed door en zorg dat er geen klitten meer in zitten (als je klitten gaat stijlen krijg je ze er daarna bijna niet meer uit).

2. Hittebeschermer aanbrengen

Gebruik een heat protector spray om je haar te beschermen tegen de hitte van de stijltang. Bijvoorbeeld die van Spa Master.

3. Haar verdelen

Verdeel je haar in twee delen, een onderste en bovenste laag. Steek het bovenste gedeelte op, zodat je eerst de onderste laag kunt stijlen.

4. Pluk voor pluk stijlen

Pak nu pluk voor pluk (eventueel met behulp van een borstel) en begin met stijlen. Houd hiervoor een logische volgorde aan. Dus niet random, maar van voor naar achteren, zodat je geen plukken vergeet. Stijl langzaam elke pluk één keer. Dat is namelijk beter voor je haar dan meerdere keren heel snel over dezelfde pluk heen gaan.

5. Voedende crème of olie gebruiken

Tijd voor de finishing touch. Om je haar extra te verzorgen kun je nog een hydraterende en voedende olie of crème aanbrengen. Hier gaat je coupe extra mooi van glanzen. Tadaa, het is klaar, nu ga je stijlvol de deur uit met je prachtige steile haardos!

Stijltang gebruiken voor haren krullen

Hierboven vertelden we je hoe je op de beste manier je haren kunt stijlen. Wellicht ben je ook benieuwd hoe je de stijltang moet gebruiken voor het krullen voor je haren. In principe volg je daarvoor hetzelfde stappenplan als hierboven, maar maak je in plaats van rechte bewegingen, krullende U-bewegingen met de stijltang.

We hebben hierover een apart artikel geschreven met gedetailleerde uitleg en filmpjes. Lees het zeker door en ga voor die prachtige krullenbos!

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo