Haren opsteken, hoe doe je dat?

Je haren opsteken kan op verschillende manieren. Misschien wil je een rommelig en nonchalant kapsel creëren, of wil je je haardos juist netjes opsteken omdat je naar een elegant feestje gaat. Wat je ook wilt, je zit goed in dit artikel. We zetten namelijk verschillende manieren van haren opsteken voor jou op een rijtje. Succes!

Wat heb ik nodig voor haren opsteken?

Allereerst nog even kort over wat je nodig hebt als je je haren wilt opsteken. Dat hangt er een beetje vanaf wat je precies wilt doen, maar meestal komen – naast een kam en borstel – de volgende spullen goed van pas:

Voorbereiding: haren wassen of droogshampoo

Is jouw haardos erg vet? Hoe vetter je haar, hoe lastiger het is om ze op te steken. Het is daarom aan te raden om je haren van te voren te wassen, liefst zonder conditioner want dan wordt het weer erg glad. Heb je daar echter geen tijd voor? Dan kun je ook prima een droogshampoo gebruiken. Bijvoorbeeld de Schwarzkopf Cotton Fresh droogshampoo, die tevens voor extra volume zorgt.

Haren krullen of stijlen bij haar opsteken?

De een wil graag krullend haar opsteken, de ander liever steil haar. Soms is het ook leuk om een paar plukken los te laten hangen en die te krullen. Hoe dan ook, een krultang en stijltang komen goed van pas als je je haar gaat krullen. Gebruik dan ook een hittebeschermer als je met de krultang of stijltang aan de slag gaat.

Neem eens een kijkje in ons artikel over de beste stijltangen om een stijltang te vinden die goed bij jou past. Liever krullen? Dan kun je terecht in ons artikel over beste krultangen.

TIP: met een stijltang kun je ook krullen! Zo combineer je dus beide functies in één apparaat, handig! We hebben een speciaal artikel geschreven over: Hoe krul je haar met een stijltang?

Hoe haar opsteken? Stap-voor-stap uitleg!

Zo, alle benodigdheden zijn verzameld. Zorg dat je deze in de buurt hebt en dan kun je meteen aan de slag. Dit werkt het beste bij lang of halflang haar opsteken, simpel te doen zelfs! Voor kort haar hebben we later nog wat uitgebreide tips voor je in petto.

  1. Krul of stijl je haren, maar net wat je wilt.
  2. Breng het volumepoeder aan voor een voller resultaat.
  3. Toupeer optioneel je haar bij de aanzet (niet noodzakelijk, maakt voller).
  4. Zet je haar met schuifspeldjes vast naar achteren, zodat je een soort opgestoken staartje krijgt. Optioneel laat je wat plukken aan de voorkant van het hoofd losvallen.
  5. Draai losse plukken uit deze staart op en zet ze vast met schuifspelden. Hoe strakker je dit doet, hoe netter het resultaat. Houd een aantal plukken over.
  6. Zet de overgebleven plukken vast met de haarpinnen en zet alles vast totdat je het idee hebt dat het klaar is en goed vastzit.
  7. Finishing touch, spray er haarlak overheen en je bent ready to go!

Verschillende manieren voor haren opsteken – extra tips

Hierboven las je de basis voor het opsteken van je haren. Afhankelijk van het type opgestoken kapsel dat je wilt creëren zijn er uiteraard nog wel extra tips. Hieronder zetten we graag nog een aantal verschillende manieren uiteen. Dit met extra filmpjes, zodat je een goed beeld krijgt van het mogelijke resultaat.

Krullend haar opsteken (chic)

Als je krullend haar opsteekt dan kun je de krullende plukken beter niet te ver opdraaien. Je laat ze gewoon lekker springen en steekt ze vast met schuifnaalden. Soms werkt het bij krullend haar beter om iedere pluk voordat je hem insteekt alvast van een kleine dosis haarlak te voorzien. Je kunt bijvoorbeeld ook nog een vlecht vooraan toevoegen, zoals in onderstaand filmpje.

Nonchalant haar opsteken

Of je nu krullen of steil haar hebt, je kunt je lange of halflang haar rommelig opsteken. Hierbij is het belangrijk dat je de plukken lekker losjes laat hangen, dus niet te strak opdraait. Er mogen ook best wat plukken uitsteken. Je kunt in dit geval ook werken vanuit een knotje. Dit kapsel maak je erg snel en het ziet er erg leuk uit.

Kort haar opsteken

Als je kort haar hebt dan is het niet altijd even gemakkelijk om alles naar achter te brengen. Je kunt dan beter werken met verschillende basispunten, oftewel staartjes. Maak drie staarten  met de bovenste laag van je hoofd en werk vanuit daar. Je kunt dit het beste even bekijken in het onderstaande filmpje, want er komen een aantal handelingen aan te pas die beter te begrijpen zijn als je ze ziet gebeuren.

Haar opsteken met klem

Je haren opsteken met een klem kan op verschillende manieren. Sommige mensen geven hier de voorkeur aan omdat een klem eigenlijk altijd wel goed blijft zitten. Je kunt je hele haar opsteken of een deel van je haar. Doe inspiratie op in onderstaand filmpje. Optioneel kun je ook extra plukken om de klem heen draaien en vastzetten. Zo maak je met een klem een opgestoken kapsel.

Experimenten met haren opsteken

Hoewel de basis van het opsteken van je haren steeds hetzelfde is, kun je het zelf zo gek, wild, chic of nonchalant maken als je zelf wilt. Experimenteer dus lekker met haren opsteken en kijk wat voor jou het beste werkt. .

Optioneel kun je het resultaat nog afwerken met een haar accessoire, zoals haarpinnen met parels, diamantjes of andere versiersels. Heb je zelf nog leuke tips? Aarzel dan niet om een reactie achter te laten onder dit artikel.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo