Haren krullen zonder hitte, zo doe je dat!

Laatst geupdate op september 24, 2022 by Voeljegezond.nl

Dat krullen met een krultang of stijltang niet altijd even optimaal voor je haarconditie is, dat is een feit. Daarom ben jij misschien wel op zoek naar een manier om je haren te krullen zonder hitte! Of je hebt gewoon even geen krul- of stijltang bij de hand? Wat je reden ook is, er zijn gelukkig een aantal manieren waarmee jij een prachtige krullenbos creëert. We vertellen je graag welke manieren er zijn en hoe je het aanpakt.

1.      Papillotten gebruiken

De meest effectieve manier is normaal gezien het gebruik van papilloten. Dit zijn rollers die je in je haren kunt draaien. En het grote voordeel: papilloten zijn in tal van maten verkrijgbaar, zodat je eindeloos varieert. Van grove krullen tot schattige pijpenkrullen, the choice is yours! Een goede keuze is bijvoorbeeld deze set met krulspelden rollers. Hierin vind je liefst 42 stuks papillotten in verschillende diktes.

Nu alleen nog een potje haar mousse inslaan en dan kun je aan de slag. Doe eerst het schuim royaal in je haren en pak een brede, maar dunne laag haar. Pak je haar van onderen en draai het strak omhoog. Buig nu de papillot in een rondje zodat die goed vastzit. Time to sleep! De volgende dag rol je ze voorzichtig uit, breng je het in het gewenste model (eventueel nog wat haarlak gebruiken) en geniet je van een prachtige krullenbos! Wil je er liever een beeld bij hebben? Check dan zeker onderstaand filmpje!

1.      Haar inbinden met kleding en andere stoffen

Heb je geen papillotten bij de hand? Geen nood, want je kunt ook prima andere materialen gebruiken. Waar je dan aan kunt denken? Sokken, T-shirts, een panty en het losse touwtje van je badjas. Hier wikkel je je haar omheen. Klinkt nog wat ingewikkeld, dus hoe pak je dit aan? Rol bijvoorbeeld het T-shirt of de sok helemaal strak op. Ga naar voren hangen en rol je haar eroverheen. Dus helemaal in de breedte, zo omhoog. Of pak het touw van de badjas en draai hier plukken haar omheen (zet vast met een elastiekje).

We gaan je hier niet vol spammen met ellenlange filmpjes van iedere techniek, maar raden je aan om zelf eens een kijkje op YouTube te nemen. Kies het betreffende kledingstuk uit en zoek naar ‘krullen maken met …’. Je kunt dit overigens ook doen met rietjes, wasknijpers, wc-papier, zakdoekjes, sponsjes en nog veel meer. Maar goed, een sok heb je natuurlijk altijd in huis, dus vooruit, dan toch maar één tutorial van haren krullen met sokken.

2.      Vlechten of knotten maken

Mocht je nou geen zin hebben om met allerlei toebehoren aan de slag te gaan, dan kun je ook nog gewoon vlechtjes of knotten maken. Wat voor veel dames werkt is ’s avonds het (natte) haar invlechten of indraaien en de volgende ochtend wakker worden met een prachtige krullenbos.

Heb je zwaar haar? Dan zal dit misschien niet zo goed werken voor jou (of snel uitzakken) maar hé, het is wel ideaal als je een beach look wilt creëren. Probeer zelf eens of dit voor jou werkt. Voor de knotjes krulmethode kun je overigens het beste de twisted buns techniek toepassen. Ook hiervoor hebben we een tutorial voor je klaarstaan.

Algemene tips voor krullen maken zonder hitte

Graag geven we je ook nog een aantal algemene tips voor het krullen van je haren zonder hitte, die eigenlijk op alle bovengenoemde methodes van toepassing zijn.

  • Zorg dat je haar schoon is. Was het van tevoren, want vet haar is zwaarder en zal minder makkelijk krullen. Het gebruik van conditioner is optioneel, maar daar kan je haar zwaarder van worden, dus liever achterwege laten als het niet per se nodig is.
  • Borstel je haren goed uit voordat je begint. Anders krijg je sneller klitten en dat komt het resultaat niet ten goede. Voor het mooiste resultaat werkt het veelal het beste om de technieken op droog haar in te zetten.
  • Gebruik optioneel mouse of haarlak voordat je begint én nadat je de krullenbos hebt gecreëerd als je merkt dat het anders niet goed blijft zitten.
  • Wil je na het krullen je haren uitborstelen? Doe dat dan rustig en met een zachte kam of je vingers. Anders loop je het risico de krullen te verpesten.
  • Hoe langer je de papillotten, kledingstukken of vlechten laat zitten, hoe intenser normaal gezien het resultaat is. Daarom is ermee slapen een goed idee. Maar overigens niet altijd noodzakelijk, want sommige dames zullen al resultaat zien als ze het er na een half uurtje uithalen.

Ieder haar is anders, en afhankelijk van onder meer de lengte van je haar en je haartype kan een bepaalde techniek juist wel of niet voor je werken. Daarom is het vooral aan te raden om verschillende manieren uit te proberen en te ontdekken waarmee jij het mooiste en beste effect behaalt. Probeer ervan te genieten en ga voor een prachtig resultaat!

Langdurig resultaat met stijltang of krultang voor krullen

Bovenstaande methoden werken zonder twijfel, maar toegegeven, de kans is groot dat het resultaat wat minder lang zichtbaar blijft dan wanneer je zou krullen met hitte. Wil je dan toch liever een krultang of stijltang inslaan? Check dan zeker even onze artikelen met daarin de beste modellen van het moment. Zo weet je zeker dat je geen miskoop begaat.

Lezen: beste krultang voor alle haartypes

Lezen: beste stijltang voor krullen (+tips hoe het werkt!)

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo