Deze  drie gênante kwaaltjes fix je zelf!

Laatst geupdate op november 18, 2022 by Voeljegezond.nl

Natuurlijk hebben huisartsen iedere dag te maken met mensen die last hebben van aambeien, huiselijk geweld en andere persoonlijke problematiek. Toch zijn er zaken waarvoor je liever niet naar de huisarts kan als het niet écht nodig is. Dit hoeft in veel gevallen ook niet tegenwoordig, online is al veel meer te regelen dan dat je waarschijnlijk vermoedt. Welke zaken je eenvoudig thuis oplost? Lees snel verder.

1.      Minder tinder?

Was die tinderdate heel gezellig en is de after party uiteindelijk in jouw bed beland? Dan is de kans dat jij een souvenirtje hieraan hebt overgehouden aanwezig. Vroeger moest je hiervoor officieel naar de huisarts of GGD om dit te laten checken, tegenwoordig is er gewoon een chlamydia zelftest. Maar ook een test voor andere zaken is dit eenvoudig thuis te doen. Een algemene soa test vrouw voor thuis is hier een voorbeeld van. Je krijgt de uitslag discreet toegezonden. Kind kan de was doen!

2.      Buikje rond?

Veel mensen voelen een drempel om naar de huisarts te gaan wanneer zij eigenlijk zelf ook wel weten dat zij te zwaarlijvig zijn. De diagnose van diabetes type 2 en een hoge bloeddruk vallen dan namelijk al snel. En hier komt dan toch altijd zo’n verwijtende blik bij kijken, althans dat denk je wellicht. Om dit gênante moment voor te zijn is het aan te raden op deze twee zaken zelf te testen, én actie te ondernemen. Met een bloeddrukmeter kun je al snel je bloeddruk checken en ook diabetes is met een zelftest al te checken. Mocht je er nog geen enorme belemmeringen in je dagelijkse leven door ervaren, probeer dan zelf actie te ondernemen door gezonder te gaan eten en meer te bewegen.

3.      Hoger of lager?

Mocht het ‘down under’ bij jou niet allemaal zo goed meer werken? Dan is daar natuurlijk ook een oplossing voor. Wij raden sterk af om zelf in het illegale circuit op zoek te gaan naar libido-verhogende middelen. Wel zijn er andere mogelijkheden die van invloed hierop zijn.

Zo is er qua voeding al veel te bereiken, lees hier online over en probeer deze voedingsgewoonten over te nemen. Daarnaast kun je online tegenwoordig ook consulten bij een arts afnemen, dit is wellicht nog een plan b als het eerstgenoemde niet lukt. Zij kunnen dan een recept voorschrijven met de juiste dosering, want een te hoge dosering is iets wat je zeker niet wilt. Je kunt waarschijnlijk zelf wel invullen wat er dan (vrij lang) gebeurt.

Kortom, je hoeft je nooit te schamen voor zaken waar het gaat om een bezoek aan de huisarts. Toch is het begrijpelijk dat het wel eens lastig kan zijn. Met bovenstaande oplossingen kun je al wat gênante momenten voorkomen. En we weten allemaal; voorkomen is beter dan genezen!

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo