De beste haarverzorgingsroutine

Iedereen beschikt wel over een haarverzorgingsroutine. Bij de meeste mensen bestaat dit echter uit niet meer dan de haren wassen met shampoo en conditioner. En dat is jammer, want om het haar écht gezond te houden, is er wel wat meer nodig. Hoog tijd om het tij te keren en iets aan jouw haarverzorgingsroutine te doen dus. Maar hoe pak je dit aan? Wat is dé beste haarverzorgingsroutine? En waar moet je allemaal rekening mee houden?

Voor iedereen anders


Voordat we beginnen met het delen van enkele tips, willen we wel duidelijk maken dat een dergelijke routine voor iedereen anders is. Dat is niet alleen afhankelijk van jouw eigen voorkeur, maar ook het type haar. Iemand met zeer fijn en stijl haar zal een heel andere routine nodig hebben dan iemand met krullend en dik haar. Bedenk daarom na het lezen van dit artikel goed wat juist wel of niet voor jou werkt. Er is geen kant-en-klaar plan. Dit is écht voor iedereen anders. Maar je kunt het artikel wel gebruiken voor het opdoen van de nodige inspiratie.

Schaf een goede shampoo en conditioner aan


Je zal niet de eerste zijn die denkt dat alle shampoos en conditioners hetzelfde zijn. Zolang het lekker ruikt en je haren verzorgt, zal het wel goed zijn. Toch? Helaas is dit niet altijd waar. Logischerwijs zal B-merk shampoo veel minder verzorgend zijn voor de haren dan een A-merk. Dit heeft alles te maken met de bestanddelen. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met jouw haartype. Kies voor de shampoo en conditioner die bij jouw haarsoort passen. Gelukkig beschikken de meeste A-merken over een brede collectie. Hierdoor is er bijvoorbeeld altijd wel een L’Oréal Shampoo die bij jou past.

Nadat je de juiste shampoo en conditioner hebt gevonden, is het belangrijk om deze ook daadwerkelijk te gebruiken. Besef dat het nooit goed is voor je haar om dit veelvuldig te wassen. Probeer dit dan ook altijd te voorkomen en was je haar niet vaker dan 1 á twee keer per week. Doe je dit wel vaker, dan droogt het sneller uit en oogt het dof.

Gebruik lauw water

Ben je dol op een echte hete douche? Probeer je haren dit dan in elk geval te sparen. Bij het wassen van de haren is het beter om lauw of zelfs geheel koud water te gebruiken. De hitte van het water droogt het haar namelijk uit en op die manier loopt het sneller schade op na iedere wasbeurt. Dit geldt ook voor het föhnen van je haar na afloop. Probeer de hitte altijd te verminderen of houdt iets op het haar om de hitte niet rechtstreeks er op te zetten. Benieuwd welke föhn jij nodig hebt? Bekijk dan ook eens ons artikel over de beste föhnen.

Maak gebruik van een haarmaskertje

Naast een traditionele haarverzorgingsroutine is het tevens belangrijk om af en toe wat extra tijd uit te trekken voor de nodige verzorging. Zo wordt door kappers aanbevolen om minstens één keer per week een haarmaskertje te gebruiken. Dit biedt extra ondersteuning en verzorging van het haar. Hierdoor ziet het haar er stralender uit en is het ook makkelijker te stylen.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo