3 tips voor meer energie en een fit gevoel

Laatst geupdate op mei 11, 2022 by Voeljegezond.nl

De definitie van gezond leven is voor iedereen anders. De meeste mensen spreken van een gezond leven als ze zelf ook lekker in hun vel zitten. Als ze het gevoel hebben dat ze de hele wereld aan zouden kunnen. Als ze fitter zijn, meer energie hebben en de dagen heel goed kunnen volhouden. Als ze al hun verplichtingen zonder problemen na kunnen komen en tegelijkertijd een heel plezierig leven kunnen hebben. Alles draait hierbij om de juiste balans tussen voldoende bewegen, verantwoord eten en een goede mindset.

Juist na de winter ervaren veel mensen een gevoel van lusteloosheid en algehele malaise. Onze lichamen zijn niet bestand tegen langdurig binnen zitten en ook een tekort aan vitamine D zal zodra de winter ten einde loopt ook zijn parten gaan spelen. Hierdoor voel je je minder fit en heb je misschien zelfs te maken met een heuse winterdip. Daarom is het juist nu de lente bijna aanbreekt van belang om met je gezondheid aan de slag te gaan. Schud die winterdip van je af en werk aan een fit en energiek gevoel. Met de volgende 3 tips moet dat zeker lukken!

1.      Bewegen, bewegen en nog eens bewegen!

Gedurende de pandemie zijn we veel minder gaan bewegen en snoepen. Ook de sluiting van de sportscholen (telkens gedurende de winter!) hielp hier niet aan mee. Gelukkig kan nu alles weer en zijn we zo goed als open in Nederland. Dat betekent ook dat iedereen weer gebruik kan maken van de sportschool. Maak hier dan ook direct gebruik van en neem een lidmaatschap op jouw favoriete sportschool in Tilburg. Zo beschik je direct over een spreekwoordelijke stok achter de deur om weer meer te gaan bewegen.

Natuurlijk kun je ook op andere manieren meer gaan bewegen. Aanbevolen wordt om minimaal een half uur per dag matig tot intensief te bewegen. Dit kan dus ook goed doorstappen betekenen tijdens het wandelen of een lekker stukje fietsen zijn. Kies voor een vorm van beweging die bij jou past en waar je ook plezier aan beleeft. Zo hou je het veel beter vol.

Wist je dat bewegen in de buitenlucht nog meer extra voordelen biedt voor de gezondheid? Zo blijkt uit onderzoek dat we sporten in de buitenlucht veel langer vol kunnen houden en we tegelijkertijd ook meer vitamines aanmaken en zo de weerstand opbouwen.

2.      Werk aan je mentale gezondheid

Je mentale gezondheid is minstens zo belangrijk als je fysieke gezondheid. Wanneer je op mentaal vlak niet lekker in je vel zit, dan zal dit ook direct van invloed zijn op je algehele gezondheid. Daarom is het belangrijk om wat liever voor jezelf te zijn. Meer me-time in te plannen en de dingen te doen die jou gelukkig maken. Sta wat vaker stil bij wat jij nodig hebt en niet direct bij wat je verplichtingen naar anderen toe zijn. Wees je ervan bewust dat je pas goed voor anderen kunt zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt.

3.      Zorg voor een gevarieerd voedingspatroon

Veel mensen eten te eentonig. De meeste mensen hebben wekelijks hetzelfde menu op het programma staan en wijken hier nauwelijks vanaf. Ook worden er te vaak ongezonde voedingsstoffen genuttigd. Daarom is het belangrijk om hier verandering in te brengen. Eventueel in overleg met een diëtiste. Door gezond en gebalanceerd te eten, zal je direct verschil merken in je eigen energieniveau en algehele gezondheid.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo