Magic Bullet blender Review 2024

Laatst geupdate op november 17, 2023 by Voeljegezond.nl

Klaar voor een keukenrevolutie? Ontmoet de Magic Bullet blender, de held van onze review vandaag! Benieuwd naar de magie die dit compacte wonder in jouw keuken kan brengen?

We gaan elk detail van de Magic Bullet onderzoeken: van zijn unieke functies tot de onmiskenbare voor- en nadelen. Dit artikel is jouw ultieme gids in de zoektocht naar de perfecte blender, met slimme prijsvergelijkingen tussen webshops.

Ben je klaar voor een spannende ontdekkingstocht in de wereld van blenders? Lees verder en ontdek of de Magic Bullet de game-changer is die jouw keuken nodig heeft!”

Magic Bullet blender kopen

Product impressie

Functionaliteiten van de Magic Bullet

Nu je een impressie hebt gekregen van de Magic bullet is het tijd om te kijken naar de verschillende Functionaliteiten die deze mini blender heeft te bieden. In het kort kan het ijs crushen, smoothies maken, krijg je er drinkbekers bij en is het toerental op een mooie snelheid.

Ijscrusher

De eerste functie die we met je willen bespreken is dat de Magic Bullet geschikt is voor het crushen van ijsblokjes of bevroren fruit. Hiermee kun je lekkere koude drankjes maken en eventueel serveren. Voor smoothies is dit een ideale functie die je erbij krijgt.

Wel blijkt de Magic Bullet met deze functie volle toeren te draaien en wil het nog wel eens gebeuren dat hij doorbrand als je hem te vol doet of te lang laat crushen. Let dus wel op met teveel bevroren dingen erin doen.

Smoothies maken

Zoals eerder benoemd is deze blender zeer goed te gebruiken voor smoothies. Het is namelijk bij de Magic Bullet zo dat je aan het blenden bent in de beker waar het drankje uiteindelijk ook in wordt uitgeserveerd.

Je stopt dus eigenlijk alles in de beker zet hem op het statief die de blender messen laat draaien, houdt het even vast en klaar is jouw smoothie. Je haalt de blendermessen er vanaf, rietje erin en je smoothie is drink klaar.

Wil je graag gezonde smoothies maken met een speciale blender voor smoothies? Lees dan ook onze andere artikelen.

Inclusief drinkbekers

Ook krijg je bij de Magic Bullet drinkbekers waarin je dus je smoothies kunt maken. Natuurlijk kun je ze gewoon gebruiken als blenderkan ook, maar het biedt de mogelijkheid om ze gewoon als drinkbekers te gebruiken. Wat handig is aan de Magic Bullet is dat hij uit 11 delen bestaat.

magic-bullet-blender-beker

Je krijgt er namelijk naar de drinkbekers ook randen die je erop kunt draaien zodat je goed kunt drinken uit de bekers zonder dat je last hebt van een scherpe rand. Ook krijg je er draaidoppen bij zodat je jouw drankjes eventueel ook to-go kunt maken en mee kunt nemen voor onderweg.  

Gebruiksvriendelijkheid

De Magic Bullet blender is verder enorm gebruiksvriendelijk. Het is namelijk een vrij gemakkelijk proces met deze blender. Je doet alles wat je wilt blenden in de beker, doet de blendermessen erop, drukt op het statief en de messen gaan draaien, je wacht even en je bent klaar.

Ook kun je hem als je iets langer wilt blenden de beker aandrukken en daarna een klein beetje draaien naar rechts. Dan draai je hem eigenlijk even vast en hoef je hem zelf niet aan te houden. Er zitten geen moeilijke knopjes of functies op of iets het is puur voor het blenden van kleine hoeveelheden.

Doet wat die moet doen

Zoals benoemd zitten er dus geen toeters en bellen op zoals speciale programma’s standen of wat dan ook. Het is 1 stand met een toerental van 10.000 per minuut en dat is het. Zorgt er dus gewoon voor dat wat je erin doet wordt gehakt en geblend en verder kun je er niet zo heel veel mee. 

Design

Als we gaan kijken naar het design van de Magic Bullet is het ook vrij straight forward. Je hebt een statief waar het draaimechanisme met de motor in zit en de bekers die je erop draait.

Wel hebben ze het statief mooi rond gemaakt en hebben ze er nog wel mooie lijnen in verwerkt en een leuk onderstel erop gezet. Het is dus geen lomp blokkerig apparaat. 

magic-bullet-blender-compact-design

Voor- en nadelen van de Magic bullet blender

Dan zijn we aangekomen bij de voor- en nadelen van de Magic Bullet. Zo kun je een beetje gaan kijken of de voordelen voor jou tegen de nadelen opwegen en of de Magic Bullet een geschikte blender is voor jou.

Voordelen
  • Inclusief drinkbekers
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Compact
  • Inclusief receptenboekje
  • BPA-vrij
  • Prijs
Nadelen
  • Vermogen niet heel hoog
  • Kunststof blenderbekers
  • 1 blender stand

Voordelen

Laten we dan ook met de voordelen beginnen en deze stuk voor stuk even doornemen. Nu zijn de voordelen in het kort dat je de Magic Bullet krijgen met drinkbekers erbij, het een gebruiksvriendelijk en compact apparaat is, Je er een receptenboekje bij krijgt en BPA-vrij is. Ook de prijs is zeer aangenaam voor wat je ervoor krijgt.

Inclusief drinkbekers

Allereerst de drinkbekers. Nu hebben we dit al kort besproken, maar het is zo’n groot voordeel omdat het ten eerste een hoop afwas scheelt als je en de blenderkan moet schoonmaken en de bekers.

Toch is het ook een voordeel omdat je gelijk alles in de beker kan doen, blenden, dop erop en kunt gaan. Super gemakkelijk! Best een mooie bijkomstigheid dus.

Zeer gebruiksvriendelijk

Ook is het een zeer gebruiksvriendelijk apparaat. De gebruikswijze spreek namelijk voor zich. Je hebt een statief met een draaimechanisme en een beker met blendermessen.

Druk hem erop en klaar. Er kan dus weinig aan fout gaan. Geen grote hoeveelheid aan knoppen, programma’s of wat dan ook. Gewoon blenden en klaar.

Compact

Verder is de Magic Bullet ook zeer compact ontworpen. Hierdoor kun je gemakkelijk de blender opruimen als je hem even niet nodig hebt. Klein kastje of zelfs laag kastje? De Magic Bullet kun je altijd kwijt.

Haal desnoods de beker ervan af zodat je hem ook in lage kastjes kwijt kunt. Verder kun je hem door het compacte design ook vrij gemakkelijk op het aanrecht kwijt zonder dat die echt in de weg staat. 

Inclusief receptenboekje

Mocht je inspiratie nodig hebben voor het maken van smoothies of andere recepten die je met een blender kunt maken. Dan zit je bij de Magic Bullet ook goed. Want je krijgt een net boekje bij jouw bestelling, waarin allemaal recepten zijn te vinden.

Zo kun je altijd wat lekker maken met jouw Magic Bullet! Wie trakteer jij op een lekkere smoothie?

BPA-vrij

Het volgende voordeel is dat het kunststof waarmee de bekers zijn gemaakt, BPA-vrij zijn. Dit houdt in dat je ervan uit kan gaan dat er geen schadelijke chemische stoffen zijn gebruikt in het kunststof. Beter dus voor de gezondheid. 

Prijs

Wat betreft prijs is de Magic Bullet ook zeer aangenaam. Het is niet gelijk een gigantische uitgave van honderden euro’s. Wat betreft prijs- kwaliteit verhouding zit je zeer goed met de Magic Bullet. Het is een degelijk mini blender die prima jouw smoothies en andere kleine blend taken kan verrichten. Nu is het wel meer voor de kleinere blender taken maar, voor deze prijs en doeleinden is het een zeer goede aankoop.

Nadelen

Natuurlijk zitten er ook een paar nadelen aan de Magic Bullet en die zullen we dan ook eens kritisch bekijken. Zo is het vermogen niet heel hoog, zijn de blenderbekers van kunststof gemaakt en heb je maar 1 blender stand waarmee je kunt werken.

Vermogen niet heel hoog

Het eerste nadeel is dat het vermogen van deze blender niet heel hoog is in vergelijking met die van andere blenders. Het vermogen is namelijk 250 watt en kan dus ogen als een stuk minder dan de meeste. Nu is dit ook zo, maar dan moet je je ook afvragen of je heel veel vermogen nodig hebt bij de blender taken die jij wilt doen.

Als je alleen smoothies wilt maken is een hoog vermogen niet per se nodig en kost het alleen maar extra stroom. Maar maar je er heel veel gebruik van dan is een beetje meer vermogen wel fijn. Dit is dus wel iets wat jij je moet bedenken.

Kunststof blenderbekers

De blender bekers zijn ook van kunststof. Wel van BPA-vrij kunststof, maar het blijf kunststof. Nu is dit een nadeel omdat er ook blenders zijn met glazen kannen. Hier zit je dus helemaal niet met chemische stoffen en zou het kwalitatiever aanvoelen. Maar dit is dus helaas niet zo. 

1 blender stand

Mocht je blender recepten hebben die heel geavanceerd en moeilijk zijn waarbij je meerdere standen nodig zou hebben, dan is de Magic Bullet ook niet helemaal geschikt. Je hebt namelijk maar 1 stand op de Magic Bullet zitten waarmee je het moet doen. .

Dus niet helemaal geschikt als je er meer mee wilt dan alleen smoothies en kleine recepten maken. Ook heb je maar een kleine kan om in te blenden omdat dit dus voornamelijk is gemaakt voor het maken van smoothies. 

Belangrijkste specificaties

VaatwasserbestendigJa
IjscrusherJa
Vermogen250 watt
TurbofunctieNee
Bodem met antislipJa
Gewicht1955 gram
Garantie2 jaar
BPA-vrijJa
Toerental10.000 p/min
Afmetingen16 x 16 x 26 (L x B x H)
Inhoud532 ml
8.5Expert Score
Conclusie

Hoewel er altijd zowel voor- als nadelen aan een apparaat zitten is de Magic Bullet onderaan de streep zeer goed te gebruiken voor kleine recepten en smoothies. De prijs is dan ook zeer goed in verhouding en kun je er top smoothies mee maken.

Je krijgt er een receptenboekje bij voor inspiratie zodat je de lekkerste recepten klaar kunt maken met jouw Magic Bullet blender. Voor de kleine recepten dus een prima apparaatje, maar als je flink aan de slag wilt, dan is het verstandig om een wat duurder model te kiezen.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo