Kokendwaterkraan in de keuken: de mogelijkheden en voordelen

Laatst geupdate op november 30, 2022 by Voeljegezond.nl

Een kokendwaterkraan is een geweldige toevoeging aan iedere keuken. Of je nou een professionele chef bent of alles behalve een keukenprins(es). De kraan zal hoe dan ook goed van pas komen. Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en de voordelen van een heetwaterkraan? Lees dan gauw verder!

Soorten kokendwaterkranen

Er zijn verschillende soorten kokendwaterkranen verkrijgbaar. Welke keuze het beste is, is afhankelijk van jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld de huidige kraan in de keuken behouden? Dan kun je een losse kokendwaterkraan aanschaffen. Deze wordt gewoon naast de traditionele waterkraan geplaatst. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een 3 in 1 kraan. Dit is een kokendwaterkraan die je ook als normale kraan kunt gebruiken. Er komt dus zowel kokendheet als warm en koud water uit. Op deze manier bespaar je ruimte bij de wasbak. Heb je voldoende ruimte in de keuken en wil je genieten van nog meer luxe? Kijk dan ook eens naar een bruisend waterkraan van een merk zoals Grohe. Dit type kraan geeft bruisend, gekoeld én gefilterd water. Een ideale combinatie met een heetwaterkraan!

Diverse kleuren en designs

Omdat kokendwaterkranen zo populair zijn, heb je inmiddels keuze uit erg veel designs. Je kunt de stijl en de kleur van de kraan perfect aanpassen op jouw keuken. Op het moment zijn stoere zwarte kranen bijvoorbeeld erg populair. Deze luxe keukengadget is dus tegelijkertijd een lust voor het oog.

Kokendwaterkraan met kinderbeveiliging

Heb je kleine kinderen en maak je je zorgen over de veiligheid? Dan hebben we positief nieuws: een goede kokendwaterkraan is voorzien van gecertificeerde kinderbeveiliging. Dit betekent dat kleine kinderhandjes de kraan niet zomaar aan kunnen zetten. Ook stopt de hete waterstraal direct zodra je de knop van de kraan loslaat. Hierdoor wordt de kans op vervelende ongelukjes een stuk kleiner.

Voordelen van kokendwaterkraan

Er zijn diverse redenen waarom een kokendwaterkraan zo’n goede toevoeging is aan jouw keuken. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rij gezet:

1. Nooit meer wachten op de waterkoker

Het kan erg vervelend zijn om te wachten tot de waterkoker klaar is. Met een kokendwaterkraan is dit wachten verleden tijd. Je kunt direct genieten van een kopje thee of oploskoffie. Als je een baby hebt, kun je het kokende water gebruiken om snel de flesjes te steriliseren. Je hoeft ze niet meer uit te koken in een pannetje op het fornuis. 

2. Snel en efficiënt koken

Natuurlijk ben je ook minder tijd kwijt tijdens het koken. Wil je pasta maken of een eitje koken? Dan vul je de pan direct met kokend heet water. Het is ook ideaal wanneer je groente wilt blancheren.

3. Minder waterverspilling

Wanneer je water kookt met een waterkoker, gebruik je vrijwel altijd meer dan je nodig hebt. Met een kokendwaterkraan vul je direct de mok of het pannetje en verspil je dus veel minder water.

4. Zuiniger dan een waterkoker

Wist je dat een kokendwaterkraan ook minder energie verbruikt dan een waterkoker of een kookplaat? Dit is fijn voor de portemonnee en beter voor het milieu.

Heb jij al een kokendwaterkraan in de keuken?

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo