Airfryer wordt niet warm, wat nu?

Laatst geupdate op september 27, 2023 by Voeljegezond.nl

Zit je met een Airfryer die niet warm wordt? Je bent niet de enige, want dit is een probleem dat we zelf ook hebben meegemaakt. Maar maak je geen zorgen, na grondig onderzoek hebben we oplossingen gevonden.

In deze blogpost gaan we dieper in op deze kwestie en bieden we je praktische stappen om je Airfryer weer aan de praat te krijgen. Lees verder en ontdek hoe jouw apparaat snel en efficiënt gerepareerd kan worden!

Samenvatting

 • Controleer eerst de stekker en het stopcontact om ervoor te zorgen dat er geen probleem is met de elektrische verbinding.
 • Probeer de Airfryer te resetten door de stekker uit het stopcontact te halen en deze na 10 seconden weer in te pluggen.
 • Verwijder eventuele vetophopingen of blokkades die de luchtstroom kunnen belemmeren, zoals voedselresten of vetdruppels.
 • Overweeg het vervangen van het verwarmingselement als de Airfryer nog steeds niet warm wordt, aangezien dit een mogelijk defect kan zijn.

Airfryer gaat niet meer aan

Controleer eerst of de stekker goed is aangesloten en of het stopcontact werkt. Reset vervolgens de Airfryer door de resetknop in te drukken. Als dit niet helpt, kan er mogelijk vetophoping zijn die het apparaat blokkeert.

Verwijder alle vetresten en probeer opnieuw.

airfryer-gaat-niet-aan

Controleer de stekker en het stopcontact

We zullen je nu laten zien hoe je de stekker en het stopcontact van je Airfryer kunt controleren.

 1. Trek de stekker uit het stopcontact.
 2. Kijk goed naar de stekker en het snoer. Zie je schade? Dan moet je deze vervangen.
 3. Check het stopcontact door er een ander apparaat op aan te sluiten. Werkt dat goed? Dan ligt het niet aan het stopcontact.
 4. Doe de stekker van de Airfryer terug in het stopcontact.
 5. Gaat de Airfryer nog steeds niet aan? Probeer dan een ander stopcontact.

Reset de Airfryer

Als uw Airfryer niet warm wordt, kunt u proberen om deze te resetten. Hier is hoe u dat kunt doen:

 1. Haal de stekker van de Airfryer uit het stopcontact.
 2. Wacht ongeveer 10 seconden voordat u de stekker weer in het stopcontact steekt.
 3. Zet de Airfryer aan en controleer of deze nu wel opwarmt.

Mogelijke vetophoping

Bij sommige airfryers kan er na verloop van tijd vetophoping optreden. Dit kan gebeuren doordat er tijdens het bereiden van voedsel vet of olie in de friteusebak kan lekken. Het is belangrijk om regelmatig de friteusebak schoon te maken om ophoping van vet te voorkomen.

U kunt de friteusebak uit de Airfryer halen en met een spons en afwasmiddel schoonmaken. Zorg ervoor dat u de friteusebak grondig afdroogt voordat u deze weer terugplaatst in de Airfryer.

Door regelmatig schoon te maken kunt u problemen als mogelijke vetophoping voorkomen en ervoor zorgen dat uw Airfryer goed blijft werken.

Airfryer wordt niet warm

– In deze sectie zullen we de mogelijke redenen onderzoeken waarom een Airfryer niet warm wordt en enkele oplossingen bieden.

Controleren of de Airfryer is ingeschakeld

Als de Airfryer niet warm wordt, is het belangrijk om eerst te controleren of deze wel is ingeschakeld. Hier zijn een paar stappen die u kunt volgen:

 • Controleer of de Airfryer is aangesloten op een werkend stopcontact.
 • Controleer of de stekker goed in het stopcontact zit.
 • Kijk of er geen storingen zijn met de elektriciteit in uw huis.

Controleer de temperatuurinstelling

We moeten controleren of de temperatuurinstelling van de Airfryer correct is ingesteld. Dit kan een reden zijn waarom de Airfryer niet warm wordt. Zorg ervoor dat je de juiste temperatuur hebt geselecteerd voor het gerecht dat je wilt bereiden.

Verwijder eventuele blokkades

Soms kan het zijn dat er blokkades in de Airfryer zitten, waardoor deze niet warm wordt. Hier zijn enkele mogelijke blokkades die u kunt controleren en verwijderen:

 • Controleer of er voedselresten vastzitten aan de ventilator of het verwarmingselement. Verwijder deze voorzichtig met een zachte borstel.
 • Controleer of er vetdruppels zijn die de luchtstroom belemmeren. Maak de binnenkant van de Airfryer schoon met een spons en afwasmiddel om eventuele vetophoping te verwijderen.
 • Zorg ervoor dat er geen bakpapier, vetvrij papier of andere items in de weg zitten en de luchtstroom beperken.
verwijder-voedselresten-airfryer

Mogelijk defect verwarmingselement

Als uw Airfryer niet warm wordt, kan een mogelijk probleem een defect verwarmingselement zijn. Het verwarmingselement is verantwoordelijk voor het opwarmen van de Airfryer en als het niet goed werkt, kan de Airfryer niet de gewenste temperatuur bereiken.

In dit geval is het belangrijk om contact op te nemen met de fabrikant of een erkende reparatiedienst om het verwarmingselement te laten vervangen. Het vervangen van het verwarmingselement kan helpen om uw Airfryer weer naar behoren te laten functioneren en ervoor te zorgen dat het voedsel op de juiste manier wordt bereid.

Veelvoorkomende problemen en oplossingen

– Tiptoetsen reageren niet: Controleer of de tiptoetsen schoon en droog zijn, en druk stevig op de knoppen om te zien of ze reageren.

– Airfryer gaat niet aan na schoonmaken: Controleer of de stekker goed is aangesloten en of het stopcontact werkt. Reset de Airfryer en probeer het opnieuw.

– Verwarmingselement vervangen: Als de Airfryer nog steeds niet warm wordt, kan er een mogelijk defect zijn met het verwarmingselement. Neem contact op met de fabrikant voor reparatie of vervanging.

Tiptoetsen reageren niet

De tiptoetsen van de Airfryer kunnen soms niet reageren. Hier zijn enkele mogelijke redenen en oplossingen:

 • Mogelijk is er vet of vuil op de tiptoetsen terechtgekomen. Maak de tiptoetsen schoon met een zachte doek en mild afwasmiddel.
 • Controleer of je de juiste hoeveelheid druk op de tiptoetsen uitoefent. Druk stevig genoeg om ervoor te zorgen dat de tiptoetsen reageren.
 • Als het probleem aanhoudt, kun je proberen de Airfryer uit te schakelen en weer in te schakelen. Dit kan helpen om eventuele tijdelijke storingen te verhelpen.

Airfryer gaat niet aan na schoonmaken

Na het schoonmaken kan het voorkomen dat de Airfryer niet meer aangaat. Dit kan verschillende redenen hebben. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen die u kunt proberen:

 1. Controleer de stekker en het stopcontact: Zorg ervoor dat de stekker goed is aangesloten en controleer of er elektriciteit is in het stopcontact.
 2. Reset de Airfryer: Druk op de resetknop om de Airfryer terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.
 3. Verwarmingselement vervangen: Als geen van bovenstaande oplossingen werkt, kan het zijn dat het verwarmingselement defect is geraakt tijdens het schoonmaken. In dit geval kunt u overwegen om het verwarmingselement te laten vervangen.

Airfryer schoonmaken? Zo doe je dat!

De airfryer is een geweldig apparaat, dat super praktisch is en de lekkerste etenswaren voor jou bereid. Om hem langer …

Verwarmingselement vervangen

Soms kan het nodig zijn om het verwarmingselement van uw Airfryer te vervangen. Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen:

 1. Haal de stekker uit het stopcontact en laat de Airfryer afkoelen.
 2. Verwijder de friteusebak en trek deze voorzichtig omhoog om toegang te krijgen tot het verwarmingselement.
 3. Controleer of er schroeven zijn waarmee het verwarmingselement is bevestigd. Draai deze los en verwijder het element.
 4. Plaats het nieuwe verwarmingselement op dezelfde manier als het oude element was bevestigd, met behulp van de schroeven.
 5. Zorg ervoor dat het verwarmingselement stevig vastzit en sluit de friteusebak weer aan.
 6. Steek de stekker weer in het stopcontact en zet de Airfryer aan om te controleren of het nieuwe verwarmingselement werkt.

Tips voor onderhoud en gebruik

– Maak de Airfryer regelmatig schoon met een spons en afwasmiddel om vetophoping te voorkomen.

– Beperk het gebruik van overtollig vet in de Airfryer om verstopping te voorkomen.

– Neem contact op met de fabrikant als er aanhoudende problemen zijn met de Airfryer.

Regelmatig schoonmaken

Om ervoor te zorgen dat uw Airfryer goed blijft werken, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Hier zijn enkele tips voor het schoonmaken van uw Airfryer:

 • Haal altijd de stekker uit het stopcontact voordat u begint met schoonmaken.
 • Laat de Airfryer afkoelen voordat u deze schoonmaakt.
 • Verwijder eventuele voedselresten uit de friteusebak en het rooster.
 • Gebruik een spons of doekje met warm water en afwasmiddel om de binnenkant van de Airfryer schoon te maken.
 • Zorg ervoor dat u alle onderdelen grondig afdroogt voordat u ze weer in de Airfryer plaatst.
 • Reinig ook regelmatig het verwarmingselement van uw Airfryer met een zachte borstel om vetophoping te voorkomen.
 • Controleer of er geen blokkades zijn in de luchtinlaten en – uitlaten van de Airfryer, en maak deze indien nodig schoon.

Voorkom overmatig vetgebruik

We raden aan om overmatig vetgebruik te vermijden. Hier zijn een paar tips:

 1. Gebruik minder olie: Probeer minder olie te gebruiken bij het bereiden van uw gerechten in de Airfryer. Een klein beetje olie is vaak voldoende om een knapperige textuur te krijgen.
 2. Ga voor gezondere oliën: Kies voor gezonde oliën zoals olijfolie of kokosolie in plaats van andere oliën met veel verzadigde vetten.
 3. Vetarm voedsel: Kies voor mager vlees en vermijd gefrituurd voedsel dat al veel vet bevat.
 4. Zet het overtollige vet af: Wanneer u klaar bent met koken, kunt u het overtollige vet uit de friteusebak verwijderen met behulp van keukenpapier voordat u de volgende maaltijd bereidt.
 5. Reinig regelmatig: Maak uw Airfryer regelmatig schoon om te voorkomen dat er ophopingen van olie en vet ontstaan, wat de prestaties kan beïnvloeden.

Contact opnemen met de fabrikant in geval van aanhoudende problemen

Als u na het proberen van de oplossingen nog steeds problemen ondervindt met uw Airfryer, is het raadzaam contact op te nemen met de fabrikant. Zij hebben vaak ervaren technici die u kunnen helpen bij het oplossen van hardnekkige problemen.

Zorg ervoor dat u alle relevante informatie bij de hand heeft, zoals het serienummer van uw Airfryer en een gedetailleerde beschrijving van het probleem. De fabrikant kan u dan advies geven over wat de volgende stappen zijn en mogelijk zelfs reparatie- of vervangingsmogelijkheden bieden.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de fabrikant de meeste kennis heeft over hun eigen product en in staat is om u de beste ondersteuning te bieden.

Veelgestelde Vragen

1. Wat kan ik doen als mijn Airfryer niet opwarmt?

Controleer de instellingen van de Airfryer en de drukknop. Als het nog steeds niet werkt, kan je airfryer defect zijn.

2. Wat als mijn Airfryer nog steeds niet warm wordt na het controleren van de instellingen?

Als je Airfryer nog steeds niet warm wordt, is het mogelijk dat er een storing is. Het kan nodig zijn om je Airfryer te laten repareren.

3. Mijn heteluchtfriteuse wordt niet warm, is dit hetzelfde probleem?

Ja, een heteluchtfriteuse en een Airfryer werken op dezelfde manier. Als ze niet opwarmen, hebben ze misschien hetzelfde probleem.

4. Waar kan ik hulp krijgen als mijn Airfryer stuk is?

Je kunt de handleiding van de Airfryer bekijken voor hulp of contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf waar je jouw airfryer heb gekocht. Ze kunnen je helpen om je meestal Airfryer gerepareerd te krijgen.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo