4 voordelen van de fiets ten opzichte van de auto

Elke dag worstel je weer met diezelfde vraag: ga je naar het werk op de fiets of met de auto? Niet alleen met de rit naar het werk, maar ook bij het wegbrengen van de kinderen, een rit naar de supermarkt of visite afleggen stel jij jezelf die ene vraag. Want waar kies je voor: de fiets of de auto? In dit artikel hopen we je te helpen om de auto wat vaker te laten staan. Dit doen we op basis van vier verschillende voordelen van de fiets ten opzichte van de auto. Lees mee en laat je inspireren.

1.      Je geeft het goede voorbeeld

We weten allemaal dat fietsen veel beter is voor de gezondheid dan simpelweg de auto pakken. Je beweegt meer, wat zowel fysieke- als mentale voordelen oplevert. Helaas zien we dat we allemaal veel minder zijn gaan bewegen in de afgelopen jaren. Dat geldt schokkend genoeg ook voor onze kinderen. Daarom is het juist nu enorm belangrijk om het goede voorbeeld te geven aan je eigen kinderen. Stap niet alleen zelf vaker op de fiets, maar schaf ook een goede kinderfiets aan om samen ritten te kunnen maken. Als je kind ziet hoe vanzelfsprekend het voor jou is om de fiets te pakken, zal hij of zij ook eerder geneigd zijn om dit te doen.

2.      Goed gevoel

Wist je dat je tijdens het bewegen het gelukshormoon endorfine aanmaakt? Dit zorgt dus voor een goed gevoel en een veel beter humeur. Goed om zo de dag te beginnen en vrolijk op je werk aan te komen of juist na afloop van een lange werkdag te gebruiken om de stress te verminderen. Zo kom je altijd met een leeg hoofd en een goed humeur aan op de plaats van bestemming. Genoeg reden dus om die fietstassen op te zadelen en zonder zorgen een boodschapje te doen of naar je werk te fietsen.

3.      Betere conditie

Merk je dat je steeds vaker problemen ervaart bij het beklimmen van de trap? Of dat je gauw buiten adem raakt als je met de kinderen speelt? Dan kan dit niet alleen vervelend zijn, maar ook tot de nodige problemen leiden voor de gezondheid en het plezier in het alledaagse leven. Een goede conditie krijg je niet door altijd maar de auto te pakken.

Wat veel mensen niet beseffen is dat je tijdens het fietsen heel wat spieren aanspant én de nodige calorieën verbrandt. Het is een zeer goede training om niet alleen aan je lichaam, maar ook aan je conditie te werken.

4.      Minder hoge kosten

Het zal niemand zijn ontgaan dat de brandstofkosten tegenwoordig ontzettend hoog liggen. We kijken niet meer op van een prijs van meer dan twee euro per liter. Als je vaak de auto pakt voor kleine stukken, zal deze ook niet al te zuinig rijden. Hoe meer jij moet tanken, hoe grotere aanslag dit op de portemonnee zal zijn. Tel daar ook nog eens de verzekeringen en de onderhoudskosten van de auto bij op en je weet direct dat het onderhouden en de aankoop van een fiets stukken goedkoper is. Goed voor de portemonnee én het lichaam dus. 

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo