Stijltang schoonmaken, hoe pak je dat aan?

Wist je dat je stijltang eens in de zoveel tijd gereinigd moeten worden? Schaam je zeker niet als je dit niet wist hoor, je bent absoluut niet de enige. Maar eigenlijk is het best logisch als je erover nadenkt, want ook daar kunnen bacteriën zich aan hechten. Gelukkig is dat schoonmaken van je stijltang binnen een mum van tijd gebeurd. We vertellen je over het hoe en waarom!

Waarmee stijltang schoonmaken?

Tijd voor een grote beurt? Verzamel alvast een aantal benodigdheden waarmee je de stijltang tot in de puntjes schoonmaakt. Benodigdheden schoonmaken stijltang:

Wattenschijfjes en ontsmettingsalcohol zijn verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen, waaronder Kruidvat en Etos. Ook de grotere supermarkten willen dit nog wel eens in hun assortiment voeren.

Hoe stijltang schoonmaken?

Stap 1: Begin met het opwarmen van de stijltang in de laagste stand. Hierdoor kan viezigheid eenvoudiger verwijderd worden. Trek daarna de stekker uit het stopcontact (!) en ga direct door met de volgende stap.

Stap 2: Doe ontsmettingsalcohol op de wattenschijfjes en wrijf daarmee over de platen van de stijltang heen. Pas natuurlijk op dat je je niet brand. Het is wel goed als de platen dus nog een beetje warm zijn. Pak ook meteen de handvaten mee, want ook daar kunnen zich bacteriën op verzamelen.

Stap 3: Nu wrijf je de platen en de rest van de stijltang zachtjes af met de handdoek. En that’s it, je stijltang is nu weer helemaal schoon en klaar voor gebruik!

Tip: je kunt dit stappenplan ook gebruiken voor het schoonmaken van een krultang.

Hoe vaak stijltang reinigen?

We raden je aan om je stijltang minstens iedere drie maanden te reinigen. Met de nadruk op minstens, want het kan natuurlijk nooit kwaad om wat vaker een schoon doekje over de stijltang heen te halen. Daarvoor hoef je gelukkig echt niet altijd het volledige stappenplan te volgen, je kunt prima een babydoekje of ander vochtig doekje gebruiken. Ook hier geldt weer: haal de stekker uit het stopcontact!

stijltang schoongemaakt

Waarom stijltang reinigen?

Grote kans dat je je haarborstel en make-upkwasten regelmatig reinigt. En dat je de handdoeken wast waarmee je je haren afdroogt. Maar ook de stijltang kan vies worden, ook al zie je dat niet altijd aan de buitenkant. Zo nestelen bacteriën zich na verloop van tijd aan de tang, en ontstaat er uiteindelijk een smerige laag. Eigenlijk gewoon vies, en het kan ook nog eens de kwaliteit van de stijltang beïnvloeden én het haar beschadigen. Bah!

Ook het gebruik van haarproducten kan zorgen voor een vieze stijltang. Bijvoorbeeld die hittebestendige producten die we gebruiken om onze haren te beschermen. Daarnaast kan een (vette) hoofdhuid of het hebben van roos de stijltang sneller smerig maken.

Te vies? Nieuwe stijltang kopen!

Ziet jouw stijltang er maar wat verlept uit en heb je eigenlijk geen zin meer om aan het schoonmaken te beginnen? Dan kun je natuurlijk ook nog altijd een kersvers model kopen. En daarvoor kun je terecht in onze koopgids, waar we de top 6 beste stijltangen van het moment voor je verzameld hebben. Neem een kijkje en doe er je voordeel mee!

Ontdek top 6 beste stijltangen + aankooptips

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo