Een spa aan huis? Hier zijn 6 tips!

Laatst geupdate op december 6, 2023 by Voeljegezond.nl

Het is je vast niet ontgaan dat een bezoekje aan een spa wonderen doet voor je gezondheid. Je kunt natuurlijk af en toe een heerlijke saunadag plannen samen met vriendinnen of gewoon lekker alleen, maar er is ook nog iets anders wat je kunt doen om af en toe een heerlijk wellnessmoment te ervaren.

Een manier die uiteindelijk voordeliger én een stuk toegankelijker is. Wat denk je? Het creëren van een spa aan huis! Iets wat de afgelopen jaren enorm populair is geworden. Dat dit alleen weggelegd is om in grote villa’s te plaatsen voor de rijken der aarde, is tegenwoordig niet meer het geval.

Ook in en om de gemiddelde woning kun je dit creëren. Hoe je dit doet? Je leest het in deze blog!

Gebruik je tuin

De eerste tip is om je tuin te gebruiken voor meer dan alleen die zomerse dagen en avondjes barbecuen. Je kunt hier namelijk ook in de winter volop gebruik van maken, mits je de juiste spullen hebt.

Dan is je tuin opeens de plek om even helemaal tot rust te komen en een wellness moment te ervaren. Een buiten jacuzzi is hiervoor perfect. Een echte ervaring van luxe, en wanneer je hem volop met je vrienden en familie gebruikt ook een stuk voordeliger dan elke keer losse tickets kopen voor een extern wellness-oord.

En heb je de smaak eenmaal te pakken? Dan mag een Finse sauna ook niet ontbreken. Met een simpele stortdouche erbij kun jij al een avondvullende wellness samenstellen. 

Lekker in de badkamer

Naast de tuin kun je ook je badkamer voor meer gebruiken dan alleen die snelle, dagelijkse douche. Ga eens een avondje uitgebreid in bad, inclusief lekkere geurkaarzen en fijne handdoeken.

Het zit hem vaak in de details waar het gaat om het creëren van luxe en comfort. Geuren en geluiden hebben minstens zo’n grote invloed als gevoel en smaak.

Prikkel dus alle zintuigen optimaal en zet rustgevende muziek op, en investeer in goede douchegel. Daarmee kun je een echt gevoel van luxe en comfort creëren in eigen huis.

Massage aan huis

Af en toe een massage is niet alleen ontspannend, maar ook gewoon heel gezond. Hierin investeren is dan ook een investering in je eigen welzijn. Doe dit regelmatig, en hiervoor hoef je geen eens naar een professionele spa toe. Je kunt dit ook lekker in je eigen huis doen.

Masseurs komen vaak tegen zeer vriendelijke tarieven ook gewoon graag bij je thuis. Dit is nog een extra gevoel van luxe, want je hoeft geen eens meer je warme huis uit en kunt dus volkomen relaxed blijven.

Creëer een Rustgevende Sfeer

Naast het gebruik van geurkaarsen en rustgevende muziek, overweeg om je thuis-spa ruimte te transformeren met zachte verlichting en natuurlijke elementen.

Denk aan dimbare lampen, lichtslingers of zelfs een kleine fontein voor een rustgevend watergeluid. Planten kunnen ook helpen om een natuurlijke, kalmerende omgeving te creëren.

Investeer in Kwaliteitsproducten

Voor een echte spa-ervaring thuis, kies voor hoogwaardige huidverzorgingsproducten, essentiële oliën, en badzouten.

Je kunt een collectie van je favoriete producten samenstellen voor verschillende soorten behandelingen, zoals gezichtsmaskers, scrubs, en aromatherapie. Dit versterkt het gevoel van luxe en zorgt voor een meer authentieke spa-ervaring.

Inrichten van een Speciale Relaxruimte

Als je ruimte hebt, richt dan een speciale kamer of een hoek in je huis in als relaxruimte. Dit kan een plek zijn voor yoga, meditatie, of gewoon om te ontspannen.

Voorzie deze ruimte van comfortabele zitgelegenheden, zoals een zachte stoel of een hangmat, en zorg voor elementen die ontspanning bevorderen, zoals een selectie van rustige muziek, meditatiekussens, of inspirerende boeken.

Conclusie

Kortom, investeer in een spa aan huis. Een investering waar je nog lange tijd gebruik van zult maken. Niet alleen jijzelf, maar ook gewoon vrienden en familie kunnen hiervan meegenieten.

Een jacuzzi of sauna kopen vraagt soms eerst om wat geld, maar dit gaat uiteindelijk zich ook weer uitbetalen in je gezondheid en scheelt in de kosten voor een duur bezoek aan een sauna. Veel welnessplezier gewenst!

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo