Hoe start je een eigen massagepraktijk?

Een eigen massagepraktijk starten: het kan vrij eenvoudig. Is dit jouw droom? Ga er dan zeker voor. Tref uiteraard wel de juiste voorbereidingen, zodat je goed van start gaat. Dat is fijn voor jou én fijn voor de klanten die je ontvangt in je praktijk. We delen tips.

Benodigde spullen en apparatuur

Hoewel je relatief weinig hoeft te investeren om een massagepraktijk te beginnen, heb je toch het een en ander nodig. Haal dit in huis voordat je van start gaat.

Een belangrijk onderdeel? Dat is een elektrische massagetafel, waarop je je klanten behandelt. Kies idealiter direct voor een professionele stoel, want dat zorgt voor comfort. Ook draagt het bij aan een professionele uitstraling.

Een verstelbare stoel is een verstandige optie: praktisch om mee te werken. Verder heb je de juiste olie nodig om mee te masseren. Dit draait in ieder geval om een basisolie. Maar mensen hebben bij een massage ook de associatie met een heerlijke geur.

Voeg daarom naar wens van de klant etherische olie toe. Eucalyptus, bergamot of sinaasappel: het ruikt overheerlijk. Daarnaast denk je nog aan onder andere handdoeken, kussens, hoofdsteunen en schoonmaakmiddelen. Nu is de basis compleet.

In de wachtkamer zou je nog een massagestoel kunnen neerzetten om de mensen al een voorproefje te geven. Of als er misschien iemand met een klant mee is en zelf ook even wilt genieten.

Locatie bepalen

Bepaal de locatie van je massagepraktijk. Dit kan gewoon aan huis zijn: hier wordt vaak voor gekozen. Zeker als je een kamer over hebt in huis, is dit een uitstekend idee. Voor jou is het wel zo praktisch, want je kunt vanuit huis je werk doen. Klanten vinden het doorgaans ook prima. Het kan zelfs voor een gezellig en huiselijk gevoel zorgen.

Een ander idee is het huren van een externe locatie, bijvoorbeeld in het centrum van een stad of dorp. Hier lopen vaak meer mensen voorbij. Er zijn ook speciale centra voor schoonheidspraktijken, waaronder een huid-, massage- of nagelsalon. Wellicht kun je je daarbij aansluiten.

Marketing en reclame

Het is natuurlijk belangrijk dat er mensen in jouw praktijk komen. Maak daarom reclame! Misschien kun je zelfs een marketingplan opstellen, of dit laten doen door een professional. Deel flyers en visitekaartjes uit, maak een website met handige informatie, plaats leuke berichtjes op social media: het helpt allemaal mee.

Je kunt ook media contacteren, zoals een lokale krant of omroep: misschien kunnen zij iets voor je betekenen. Hoe meer mensen jou en je bedrijf kennen, hoe meer klanten je krijgt. Steek hier dus zeker de nodige uren in: iedere week kun je weer met marketing bezig zijn.

Diploma’s en certificaten

Hoewel het niet verplicht is, is het wel verstandig om diploma’s en certificaten voor masseren te behalen. Zo weet je echt wat je doet, en kunnen je klanten hier ook op vertrouwen. Het maakt je zeker van je zaak en draagt bij aan je succes. Hang natuurlijk zeker het bewijs van behaalde certificaten op in je praktijk: geef dit een mooi plekje aan de muur.

Administratie, inschrijven bij de Kamer van Koophandel en meer

Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel als je een bedrijf start. Dit is namelijk verplicht. Ook is het belangrijk dat je je administratie goed op orde houdt. Je dient als ondernemer namelijk belastingaangiftes in, waar je je vooraf maar beter in kunt verdiepen.

Grote kans dat je dit niet het leukste onderdeel van het werk vindt, maar het hoort er simpelweg bij. Juist als je het netjes bijhoudt, valt het allemaal best mee. Een boekhouder kan je er ook bij helpen: met die handige tip sluiten we af.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo