Tanita RD-953 personenweegschaal review 2023

Laatst geupdate op september 9, 2021 by Voeljegezond.nl

Wil jij graag een goede personenweegschaal hebben die uitgebreide lichaamsanalyses kan maken en je tot in de puntjes kan vertellen hoe je er fysiek voor staat. Je niet alleen verteld hoeveel je weegt, maar ook kan vertellen hoeveel bot, spier en vetmassa je hebt? De Tanita RD-953 weegschaal is dan een mooie om eens te proberen. In dit artikel zullen we deze weegschaal eens goed onder de loep nemen en kijken hoe deze uit de test komt op verschillende gebieden. We vertellen je welke functies de RD-953 heeft en wat de voor- en nadelen van dit apparaat zijn. Zo weet jij aan het einde van dit artikel precies of de Tanita RD-053 goed bij jou past en voldoet aan jouw eisen. Ook maken we een overzicht voor je van welke webshops ze verkopen, of de weegschaal daar nog op voorraad is en voor welke prijs. Zo kun je eenvoudig een prijsvergelijking maken. 

Tanita RD-953 weegschaal prijs

Design

Als we kijken naar het design van de Tanita RD-953, dan valt op dat het een vrij futuristische uitstraling heeft. Alsof je een film instapt en de een apparaat in 1 klap je lichaam analyseert. Nu is dat ook zo, maar daar komen we zo op terug bij de functies. 

Deze weegschaal is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. Persoonlijk zouden wij bij voeljegezond voor de witte variant gaan. Echter is dit natuurlijk ook smaak. Wel is het nadeel van een witte weegschaal, dat je sneller het stof erop ziet liggen. Verder zitten er 2 van metaal gemaakte plaatjes in het midden van de weegschaal die koud aan de voeten aanvoelen. Hier worden echter de metingen mee gedaan. Niet onbelangrijk dus. Precies in het midden is het display te vinden waarop alle data terug te vinden is. Op het moment dat de weegschaal aanstaat gaan de strepen rondom het display licht geven. Dit geeft natuurlijk ook weer een leuk effect.

Functies 

Nu is de RD-953 van Tanita een weegschaal met een hoop functies. We zullen hieronder de belangrijkste functies met je doornemen. 

Lichaamsanalyse

De eerste functie die we met je willen bespreken is de lichaamsanalyse functie van de weegschaal. Deze lichaamsanalyse bestaat uit meerdere metingen die door middel van de voet pads worden gedaan. Er wordt namelijk een elektrisch signaal door je lichaam heen gehaald waarmee de metingen worden gedaan. Nu vraag jij je misschien af, maar welke metingen voert de weegschaal dan uit. In het kort meet de Tanita RD-953 weegschaal natuurlijk je gewicht, BMI, vetpercentage, visceraal vet, spiermassa, botmassa, BMR, metabolische leeftijd en watergehalte van je lichaam. 

Gewicht

Door de vele metingen die dit apparaat kan maken zou je het misschien bijna vergeten, maar hij meet ook je gewicht op. Dit is natuurlijk de belangrijkste functie van een weegschaal. Maar als je alleen dit wilde weten, was je nu ook niet deze Tanita weegschaal aan het overwegen. 

BMI

Om de BMI te berekenen heb je zowel je gewicht als lengte nodig. Je zult dan ook hiervoor een gebruiker aan moeten maken en je lengte hiervoor in te vullen. Maar zodra je dit hebt gedaan, kun je in een handomdraai zien wat jouw BMI is. 

Vetpercentage

Zoals eerder benoemt wordt er door middel van een elektrisch signaal die door je lichaam van de ene voet pad naar de andere gaat via je lichaam gemeten wat jouw vetmassa is. Dit signaal zal een bepaalde weerstand geven en aan de hand daarvan wordt de score van het vetpercentage opgemaakt. 

Visceraal vet

Naast je algemene vetpercentage kijkt deze weegschaal ook nog naar jouw viscerale vet. Dit is het vet dat tussen je ingewanden zit. Dit vet is vrij belangrijk aangezien die een zacht kussentje zijn voor je ingewanden en als bescherming van de organen dienen. Met de RD-953 weegschaal kun je dus eenvoudig ook inzien hoe je ervoor staat op het gebied van visceraal vet. 

Spiermassa

De volgende meting is net als de vetpercentage meting onder de sporters een hele populaire meting. Soms kan het zijn dat je niet afvalt en je maar niet begrijpt waarom niet. Je bent meerdere malen per week aan de gewichten aan het trekken en je eet ook nog eens gezond. Maar er gaan maar geen kilo af. Nou dan kan het dus zijn dat je wel wat vet verloren bent maar er spiermassa is bijgekomen. Zo kun je dat gemakkelijk inzichtelijk maken met deze meting.

Botmassa

Mocht je het eens interessant vinden om jouw botmassa te meten, dan is dat ook mogelijk met deze weegschaal. 

BMR

BMR staat voor Basal Metabolic Rate, oftewel je Basaal metabolisme. Met het metabolisme wordt bedoeld hoeveel calorieën je verbrand op een dag. Deze tanita weegschaal rekent dus uit hoeveel calorieën jij zal verbranden in rust. 

Metabolische leeftijd 

De metabolische leeftijd is een getal dat een indicatie geeft van hoe gezond jouw lichaam is. Als de metabolische leeftijd lager is dan de daadwerkelijke leeftijd van jou dan heb je een gezond lichaam. De RD-953 kan dit gemakkelijk meten.

Watergehalte

De laatste meting die onder de lichaamsanalyse valt is het meten van het vochtgehalte in het lichaam.

Atleetfunctie

Ook is deze weegschaal uitgerust met een atleetfunctie. Dit is een stand voor mensen die meer dan 10 uur per week sporten. Voor intensieve sporters zijn de berekeningen net anders, omdat het ander een vertekend beeld geeft. Dit is een functie die lang niet alle weegschalen hebben, maar deze dus wel.

Streefgewicht instellen

Het mooie van dit apparaat is dat je ook een streefgewicht kunt instellen. Zo zet je heel bewust een doel voor jezelf om naartoe te werken. Nu werkt doelen stellen erg goed bij het behalen ervan en is dit dus een mooi extra functie die erop zit. 

Inschakelen bij aanraking

Naast de lichaamsanalyse heeft deze weegschaal ook de mooie functie om geen aanknop te hebben. Geen knop die lomp op het apparaat is geplakt. Maar hoe krijg je hem dan aan zal je wel denken. Nou dat doe je gewoon door het apparaat even aan te raken.

Gebruikers 

Ook kun je tot maximaal 4 gebruikers instellen. Zoals eerder genoemd is dit nodig om bijvoorbeeld je BMI te berekenen. Je kunt voor deze gebruikers eenvoudig de lengte ook invullen zodat het apparaat alle informatie heeft om de data goed uit te drukken. Verder kun je ook de progressie als gebruiker in de gaten houden. Altijd mooi om een mooie lijn te zien toch die laat zien hoe het gaat. Dit is overigens in de app allemaal terug te vinden.

App

Wat ons op het volgende brengt, de app functie van de weegschaal. Je kunt de weegschaal eenvoudig verbinden met de MyTanita app. Hier kun je alle informatie terugvinden die de weegschaal heeft verzameld en zoals eerder benoemd je progressie in de gaten houden. 

Voor- en nadelen van de Tanita RD-953 weegschaal

Nu hebben we alle functie met je doorgenomen, maar zul jij je wel afvragen wat zijn dan nou precies de voor- en nadelen van de Tanita RD-953 weegschaal. Deze zullen we hieronder met je bespreken.

Voordelen
  • Uitgebreide lichaamsanalyse
  • Atletenstand
  • 3 jaar garantie
  • Handige app
  • Tot een hoog gewicht belastbaar
Nadelen
  • Duurder dan gemiddeld
  • Geen segmentale metingen
  • Niet geschikt voor mensen met een pacemaker of zwangerschap

Voordelen

Natuurlijk beginnen, we zoals gewoonlijk lekker positief en bekijken we eerst de weegschaal met een positieve bril, we zullen namelijk eerst de voordelen met je doornemen. In het kort zijn de voordelen van de RD-953 weegschaal dat het een uitgebreide lichaamsanalyse heeft, een atletenstand heeft, je 3 jaar garantie hebt op dit apparaat en een handig bijkomende app erbij krijgt. Als klap op de vuurpijl is deze weegschaal ook gewicht voor zwaardere mensen.

Uitgebreide lichaamsanalyse

Het eerste voordeel is natuurlijk dat deze weegschaal zo’n enorm uitgebreide lichaamsanalyse functie heeft. Alle data die je nodig hebt kun je met deze weegschaal meten. 

Atletenstand

Ook is het met deze weegschaal heel eenvoudig om als atleet een goed inzicht te krijgen in jouw progressie en lichaamstoestand. Zoals eerder benoemd zorgt de atletenstand dat de berekeningen net anders worden gedaan aangezien atleten die meer dan 10 uur per week sporten met andere waardes te maken hebben en het anders een vertekend beeld kan geven. Een voorbeeld hiervan is de BMI. 

3 jaar garantie

Ook krijg je 3 jaar garantie bij jouw aankoop zodat je met een gerust hart gebruik kan maken van jouw eigen Tanita RD-953 weegschaal. Als er dus wat mee is dan kun je contact opnemen met Tanita en zal er naar een passende oplossing gezocht worden.

Handige app

De app is ook een mooi bijkomend voordeel van de weegschaal. Je kunt de app eenvoudig verbinden en het geeft echt goed inzicht in hoe jouw lichaam eraan toe is. 

Tot een hoog gewicht belastbaar

Nu kan het natuurlijk zijn dat je een heel groot persoon bent en wat meer weegt. Dan hoef je je bij deze weegschaal geen zorgen te maken. Deze weegschaal kan het namelijk aan om tot 200 kg mensen te wegen en te analyseren. Geen zorgen dus.

Nadelen

Nu zitten er natuurlijk ook een aantal nadelen aan deze weegschaal. Zo is het namelijk wel zo dat de prijs wel wat hoger ligt dan de gemiddelde weegschaal, het geen segmentale metingen kan doen en het niet geschikt is voor mensen die zwanger zijn of een pacemaker hebben. 

Duurder

Nu is het eenmaal een feit dat de Tanita RD-953 wel echt een wat duurdere weegschaal is. Nu krijg je daar wel een hoop functies en analyses voor terug, maar is dit wel iets om mee te nemen in jouw beslissing om deze weegschaal wel of niet te kopen. 

Geen segmentale metingen

Een ander nadeel is dat er geen segmentale metingen mee gedaan kunnen worden. Dit houdt in dat je niet metingen op alleen een bepaald gebied van het lichaam kunt doen. Nu is het natuurlijk belangrijk dat je een totaal beeld hebt, maar mocht je echt diepgaande analyses willen maken op bepaalde delen van je lichaam dan is dit niet mogelijk. Je moet je dan ook afvragen of je niet beter metingen bij een arts kunt laten doen als je zo ver analyses wilt maken. 

Niet geschikt voor mensen met een pacemaker of zwangerschap

Het laatste nadeel dat we je mee willen geven is dat het niet geschikt is voor mensen die zwanger zijn of een pacemaker hebben. Dit komt door het elektrische signaal dat door het lichaam wordt gestuurd. Dit kan de pacemaker of baby aantasten en dat is iets dat we natuurlijk niet willen hebben. 

Belangrijkste specificaties

Artikelnummer774461
MerkTanita
Garantie3 jaar
KleurZwart / Wit
AfmetingenL 32.7 x B 29.5 x H 2.5 mm
Gewicht2.1 kg
MateriaalGlas
StroomvoorzieningAccu / batterij
Maximaal aantal sensoren4
LichaamsanalyseJa, uitgebreid

Tanita RD-953 kopen

9Expert Score
Conclusie

Kortom, je hebt dus een zeer goede weegschaal die enorm veel kan meten en er verder goed uit ziet en je veel inzicht kan geven in de toestand van jouw lichaam. Wel zitten er natuurlijk een paar nadelen aan en de voornaamste daarvan is dat het apparaat wat duurder is dan veel andere weegschalen. Echter is Tanita een zeer vooruitstrevend merk die al jaren is gespecialiseerd in lichaamsanalyse weegschalen. Misschien wat duurder dus, maar daar krijg je dan ook een hoop kwaliteit voor terug.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo