Tanita BC-545N weegschaal review 2023

We zijn tegenwoordig steeds meer bezig met onze gezondheid. Dit is natuurlijk hartstikke positief en nu wordt de technologie ook steeds beter om de gezondheid in de gaten te houden. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de weegschalen die steeds meer metingen kunnen uitvoeren. Een echte voorloper op dit gebied is dan ook de Tanita BC-545N weegschaal. Ben jij op zoek naar de BC-545N weegschaal van het merk Tanita?

Je wilt graag wat meer informatie over dit weegschaalmodel van het prestigieuze merk Tanita. Wat zijn nou de voor- en nadelen van deze weegschaal en over welke functies beschikt dit apparaat. In dit artikel gaan zullen we al je vragen beantwoorden omtrent de Tanita BC-545N weegschaal. Zo kun jij aan het einde van dit artikel bepalen of deze weegschaal voor jouw wensen geschikt is en kun je een weloverwogen keuze maken. Ook willen we je helpen met een prijsvergelijking, zodat je naast alle informatie de BC-545N voor de beste prijs kunt kopen.

Tanita BC-545N prijsvergelijking

Impressie

Ontwerp

Hoewel het misschien het apparaat niet beter of slechter maakt qua functies is het toch ook goed om naar het ontwerp van deze Tanita weegschaal te kijken. Want laten we eerlijk wezen, het oog wil in een badkamer ook wat. Je wilt het toch een beetje afstemmen op de rest van de badkamer. 

Als we naar het ontwerp kijken, dan is die in vergelijking met andere weegschalen misschien wat lomper. Hij is namelijk wat dikker dan de meeste. Echter is het wel zo dat dit misschien logisch is aangezien dit model wel de meeste metingen kan uitvoeren van alle weegschalen in deze prijsklasse. Je ziet twee plekken om je voeten op neer te plaatsen. Hier zitten dan ook de sensoren die de metingen uitvoeren. Aan de bovenkant van het apparaat heb je het display en de handsensoren. Dit gedeelte kun je dan ook oppakken en de metingen ook via de handen te laten doen. Het heeft een grijze kleur aan de bovenkant met een zwart gedeelte in het midden. Verder zitten de knopjes om de instellingen mee te doen aan de zijkant van het display zodat je alles bij elkaar hebt. Dit is dus wel handig gedaan. 

Voor wie is de Tanita BC-545N geschikt

Nu vraag jij je misschien af is de Tanita BC-545N wel geschikt voor mij. Eigenlijk kunnen we daar vrij kort over zijn en dat is eigenlijk dat deze weegschaal voor iedereen wel geschikt zou kunnen zijn. Echter zit er natuurlijk wel een prijskaartje aan die mee kan spelen. En je moet je dan ook afvragen of jij iemand bent die al die data die je ermee kunt verzamelen echt belangrijk vind. Het is dan ook een weegschaal die zeer geschikt is voor mensen die vrij analytisch bezig zijn met hun gezondheid. Ook professionals zoals gewichtsconsulenten, diëtisten en artsen kunnen gebruik maken van deze weegschaal aangezien hij veel metingen kan uitvoeren. Ben je dus naast jouw gewicht ook benieuwd naar je lichaamsverhoudingen en andere informatie. Dan is dit een geschikt model voor jou.

Functies

Nu hebben we het steeds over de functies en metingen die deze weegschaal kan uitvoeren, maar welke zijn dat nou eigenlijk. Hieronder willen we kort met je de verschillende mogelijkheden van dit apparaat met je doornemen. 

Metingen

Allereerst even de metingen die dit model kan uitvoeren om jou een beter inzicht in jouw gezondheid te geven. De metingen van de BC-545N weegschaal wordt gedaan door middel van 8 sensoren. Dit is dubbel zoveel als de meeste analyse weegschalen. Hieronder zullen de soorten metingen worden opgesomd zodat je een overzichtelijk beeld hebt van de metingen die dit apparaat kan uitvoeren.

 • BMI meting
 • Lichaamsanalyse
 • Vochtgehalte in het lichaam
 • Buikvet
 • Spiermassa
 • Botmassa
 • Vetpercentage
 • Dagelijkse caloriebehoefte
 • BMR
 • Metabolische leeftijd

Andere mogelijkheden

Zoals je ziet is het gewoon een complete lichaamsanalyse die deze Tanita weegschaal kan uitvoeren. Nu heeft hij ook nog wat andere mogelijkheden die je kunt meenemen in jouw keuze. Zo heeft de BC-545N namelijk een segmentale meting en heeft die ook een atleet modus die handig kunnen zijn voor betere metingen.

Segmentale meting

Allereerst even kort wat de segmentale meting precies inhoud. Kort gezegd is dit een vorm van meten waarbij je ledematen los van elkaar kan meten. Zo kun je bijvoorbeeld kijken hoeveel spiermassa er in alleen je benen zit of alleen je romp. Mocht je het dus nodig hebben of interessant vinden om ledematen apart te meten. Dan is deze weegschaal dus zeer geschikt. Zo kun je ook beter inschatten waar je spiermassa bijvoorbeeld al op een goed niveau zit en waar je nog wat extra aandacht aan moet geven tijdens het trainen. 

Atleten modus

Ook is het bij deze weegschaal mogelijk hem in de atleten stand te zetten. Dit houdt in dat de weegschaal andere formules gebruikt voor de berekeningen tijdens de metingen. Het is namelijk zo dat als je meer dan 10 uur per week sport het lichaam anders is opgebouwd dan als je dit niet doet. Vrij logisch misschien, maar hier wordt bij veel metingen geen rekening mee gehouden. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat de weegschaal aangeeft dat je een ongezond gewicht hebt. Maar als je veel traint dan heb je meer spier en ben je zwaarder door jouw spiermassa. De atleten modus houdt hier dus meer rekening mee zodat je als intensieve sporter ook goede data kan krijgen. 

Voor- en nadelen

Nu we de functies, mogelijkheden en voor wie de Tanita BC-545N weegschaal is hebben besproken, is het tijd om te kijken naar de voor- en nadelen. Zo heb je overzichtelijk wat redenen zouden kunnen zijn om deze wel of niet te kopen en kun je die afwegen.

Voordelen
 • Betrouwbare metingen
 • Segmentale metingen
 • Meting via handen en voeten
 • 8 sensoren
 • Zeer uitgebreide lichaamsanalyse
 • Atleten functie
Nadelen
 • Kan niet worden verbonden met een app
 • Wat prijzig

Voordelen

Allereerst zullen we de voordelen eens gaan bekijken. Dit zijn de leukste dingen om naar te kijken, en zullen we daar dus mee beginnen. In het kort zijn de voordelen van de Tanita BC-545N dat het zeer betrouwbare metingen uitvoert, dat het segmentale metingen kan uitvoeren, de meting wordt gedaan door voet en handen, 8 sensoren heeft, een atleten functie heeft en dat deze weegschaal de meest uitgebreide lichaamsanalyse heeft.

Betrouwbare metingen

Deze weegschaal geeft als eerste voordeel zeer betrouwbare metingen. Dit komt door de 8 sensoren die zijn ingebouwd en de meting wordt gedaan door handen en voeten. Dit is dus een luxe model die metingen op verschillende plekken maakt waardoor de data betrouwbaarder wordt.

Segmentale metingen

Hier zijn we al kort op ingegaan, maar de segmentale metingen zijn een groot voordeel die bij deze weegschaal komt. Zo weet je precies hoe het ervoor staat in verschillende delen van je lichaam. Dit is dan ook een meting die de meeste weegschalen niet kunnen uitvoeren.

Metingen door hand en voet

Doordat de metingen worden gedaan via de handen en voeten kunnen de metingen nauwkeuriger en betrouwbaarder gedaan worden. Ook biedt dit de mogelijkheid tot de segmentale meting.

8 sensoren

Een bijkomend voordeel van de BC0545N is dat het apparaat maar liefst 8 sensoren heeft. Helpt alleen maar bij het meten zodat jij straks goede data hebt aan het einde.

Meest uitgebreide lichaamsanalyse

Deze Tanita weegschaal heeft ook de meest uitgebreide lichaamsanalyse. Naast de metingen rondom het vetpercentage beschikt die ook over het meten van je caloriebehoefte in rust en wat bijvoorbeeld het vochtgehalte in je lichaam is.

Atleten functie

Het laatste voordeel dat we je mee willen geven is dat hij beschikt over een atleten functie. Zoals eerder besproken zorgt die ervoor dat intensieve sporters ook goede metingen kunnen laten uitvoeren. 

Nadelen

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan dit apparaat, en het is altijd goed om ook daar eens naar te kijken. Nu zijn de belangrijkste nadelen van dit apparaat dat je hem niet kunt koppelen met een app en dat hij wat duurder is dan de gemiddelde weegschaal. 

Kan niet worden verbonden met een app

Het eerste nadeel is dus dat je hem niet kunt verbinden met een app. Dit is voor een reguliere gebruiker een nadeel, omdat je dan niet de metingen overzichtelijk in een app hebt. Echter is het voor een professional niet zo heel erg aangezien die de data toch moeten overnemen in hun eigen systeem. 

Vrij duur

Het andere nadeel is dat die wat duurder is dan de gemiddelde weegschaal. Natuurlijk krijg je hier wel een hoop voor terug, maar het is op zijn minst een bedrag waarbij je jezelf wel even moet afvragen of je alle functies echt nodig hebt. 

Belangrijkste specificatie

MerkTanita
Artikelnummer412232
FabrikantcodeBC545NSV20
Garantie5 jaar
Afmetingen35 x 30 x 3 cm (LxBxH)
Gewicht weegschaal4 kg
MateriaalKunststof
Segmentale metingJa
BMI metingJa
LichaamsanalyseJa
Lichaamsanalyse viaVoeten en handen
meting vochtgehalteJa
Meting buikvetJa
Meting spiermassaJa
Meting botmassaJa
Meting vetpercentageJa
Meting caloriebehoefteJa
StreefgewichtNee
Metabolische leeftijd metingJa
Te gebruiken met zwangerschapNee
Te gebruiken met een pacemakerNee

Tanita BC-545N kopen

9Expert Score
Conclusie

Al met al is het echt een serieuze weegschaal die enorm veel en nauwkeurige metingen kan maken zodat jij precies weet hoe het ervoor staat binnen jouw lichaam. Het mooie is dat je er segmentale metingen mee kunt doen om nog dieper op je lichaam in te zoomen en er waardevolle data uit kunt halen. Hij is dan wat duurder en je kunt hem niet verbinden met een app, maar je krijgt er wel een serieus kwalitatief apparaat voor terug. 
Ben je dus een professional of iemand die heel graag alles over zijn of haar eigen lichaam komt te weten. Dan is de Tanita BC-545N een zeer goede weegschaalkeuze voor jou! 

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo